icon

Do ktorej krajiny sa odsťahovať?

2. okt 2023

Chcem sa opýtať voličiek PS, ktoré tu písali, že keď vyhrá voľby Fico, tak sa odsťahujú zo Slovenska. Do akej krajiny sa idete odsťahovať? Ako si v cudzine rýchlo nájsť ubytovanie a prácu?

bagerka
2. okt 2023

Aj my sa sťahujeme. 6 rokov už ale žijeme striedavo DE-SVK. Na svk som nikdy žiadne davky nepoberala, iba platila dane , zdravotku. Na dôchodok si šetrím sama. Zatiaľ ale s adresou ostávam tu, syndek bude mat adresu aj pas a všetko tam-ocko je Nemec, o všetko sa postaral. O 5-7 rokov sa presunieme na ostrovy a potom budem všetko meniť, až to nemusím absolvovať 2x. No a rozhodli sme sa spisanim pre a proti. Svk +6, -16...Nemecko naopak.,volby boli už len také utvrdenie. Na svk budeme chodiť len užívať si krajinu a rodinu, priateľov. Týždeň tu stačí.

777januska777
2. okt 2023

@lenkasarka
@andigab a keďže bol Fico vo vláde 12 rokov, mal možnosť aspoň začať vyšetrovanie voči nim. Alebo ich kľudne aj zavrieť. Ved taky Igor matovic mu bol tŕňom už roky a nejako neviem prečo spal. Ale ako si tak všímam Fico bol taky fajn chlap nikoho nezatvaral z politikov ani starých ani nových ani nikoho.

lenkasarka
2. okt 2023

@777januska777 ja som nič o Ficovi nepisala. Chod s nim niekam. Nikdy som ho nevolila a nikdy ho volit nebudem. Ale chapem, keď už nemáš čo ine napísať tak mi nezabudni este vynadať. Písala som o Matovicovi,že ti usla pointa. Nie je o nič lepší ako Fico. Z môjho pohladu sú si rovní.

lenkasarka
2. okt 2023

@777januska777 ešte som sa nezblaznila, aby som obhajovala Fica s Matovicom

777januska777
2. okt 2023

@lenkasarka no z môjho nie, jeden je mafián a druhy je šašo. Za jedného vlády sa polícii rozviazali ruky a začali sa riešiť bývali politici a za druhého vlády sa nevysetrovala žiadna politická kauza a všetci politici aj tí minuli nemali problém. A prepáč, ale vynadat? Kde som ti vypadala?

portret7
2. okt 2023

@annm81 ale trend studia v zahranici nie je iba trend studentov z SVK, ale je to celosvetovy trend, nepripisujme tento trend politickej situacii na SVK. I ja som robila PhD v zahranici a to bolo uz veeela rokov dozadu a univerzita bola plna studentov z celeho sveta. Niektori zostali, niektori sa vratili - z roznych dovodov.

annm81
2. okt 2023

@portret7 Pohybujem sa v tejto sfére. Nehovoríme o študentoch, čo počas štúdia odídu na stáž, spravia si v zahraničí PhD a najneskôr po jednom-dvoch postdoc sa vracajú domov. Odliv mozgov je na SK obrovský problém- študenti odchádzajú hneď po maturite (dokonca sa u nás udomácňuje trend, že rodičia, ktorým záleží na vzdelaní, šetria na to, aby dieťa absolvovalo v zahraničí už strednú školu) a vracajú sa len výnimočne (väčšinou vtedy, ak sa nemá kto postarať o starnúcich rodičov). Slovensko domov neláka ani vlastných a neláka ani expertov z chudobnejších krajín, aby mohlo ten odliv aspoň mierne kompenzovať. A ak už niekto príde, napr. ako aktuálne utečenci z Ukrajiny, tak ich spoločnosť vyháňa, namiesto toho, aby ich zužitkovala.

Miera v akej odchádzajú odborníci zo Slovenska, je porovnateľná trebárs s Maďarskom alebo dokonca Ruskom - Nemci, Taliani, Švédi, Česi, dokonca asi ani Poliaci to nemajú tak dramatické.

januarova
2. okt 2023

Ja čakám, že do dvoch mesiacov zlacnejú potraviny aj benzín. Zlacnejú hypotéky.
Veď červený hranol to sľúbil.
A vy Ficove obdivovateľky sa nesťažujte, že je niečo drahé. Už nás čaká len raj v tejto krajine

portret7
2. okt 2023

@annm81 vela ich odchadza kvoli tomu, ze SK trh je maly. Pre rast v niektorych segmontoch potrebujes vacsi trh, SK je na niektory typ podnikania alebo projekty male, su odvetvia, kde potrebujes vacsiu kupnu silu, aby si mohla robit to, co chces. Ale ano, plne suhlasim, rodicia davaju uz stredoskolakov studovat do zahranicia, ale za to mozu vsetky vlady, nas skolsky skostnateny system sa nikam nepohol 30 rokov, tu ale nie je vola nielen politicka, ale zial ani zdola.

bibuskaiba
3. okt 2023

@milanemila Presne Taak!!! Ake ja man nervy na tych hlupakov co ho volili!! Kde sa tolky vzali to je fakt horor

elenka.k
4. okt 2023

@bibuskaiba dôchodcovia, kto iní? Už vidím ten 13 dôchodok ... alebo zvýšenie o 0,30 centov - potom nech neplačú, že nemajú na lieky ...

andigab
4. okt 2023

@bibuskaiba ostávaš verná svojmu pocitu o jedinom bezhranične správnom názore, a to je tvoj vlastný. Každý človek odlišný názorovo od teba je hlupák a Boh má ochrániť Slovensko pred nimi! Že sa môžeš pozerať na seba do zrkadla! Dámy podobné tebe tu pľujú na každého, kto toleruje, ale nepodporuje lgbti, migrantov, cenzúru, covid šialenstvo a povinné očkovania! V čom si lepšia od tých, ktorí ti tak príšerne lezú na nervy!!! Si horšia než oni. Zatiaľ som nenašla Fico či republikovoliča tak prskať na ľudí s iným názorom. Verím, že sú, ale tu je paradoxne ľudí plných nenávisti a opovrhovania z fanklubov iných strán.

bibuskaiba
4. okt 2023

@andigab nehnevaj sa ale mas nastudovane Ficove tlacovky a jeho vyrazy ..Ale prosim ta o jeho parodiu nestojim ...Tak ako mas ty nazor mam aj ja..Pekny den ti zelam ☺️

anonymanonym
4. okt 2023

Ak sa raz naozaj rozhodneme odist, tak buď ČR (do ČR ma to veľmi taha, aj teraz viac inklinujem k česku a veľa veci si riesim tam za hranicami) alebo Nórsko (ako tu uz bolo spomenute, mame tam aj bankovy ucet, ovladame norčinu, boli sme tam,..). Ponuku mame aj na Rakusko, ale zrovna tam ma to akosi neláka 🤔
ČR a Norsko su u nas realne moznosti, s realnymi planmi čo tam, ak by... A tak ako sen by ma lakalo aj Taliansko 🌊🐶😊 , ale to je asi skor len take fantazirovanie. Aj ked aj tam mame znamych, mali by sme sa na koho obratit.. hmm...

sisaka
4. okt 2023

Zo Slovenska som sa rozhodla odísť počas mečiarizmu, v tej dobe mi trvalo niekoľko rokov to vybaviť, ale podarilo sa, takže áno ľudia odchádzajú do zahraničia nielen aby sa mali lepšie ekonomicky, ale aby žili v inej spoločnosti, ktorá im viac vyhovuje.

Nie som a nikdy som nebola zástanca Fica, Smeru, ale úplne chápem prečo ho ľudia volili, väčšina asi zo zúfalstva a aby nedali hlas PS.

PS považujem za rovnaké zlo, ak nie horšie ako Smer, akurát iného typu, som v šoku, že práve tí, čo sa hlásia k tým vysoko inteligentným to nevidia. V súčasnej dobe nie je nič horšie ako progresívna liberálne chamraď, ktorá ovláda politiku v mnohých krajinách, kde, ak nie sme prispatí a slepí môžme pekne vidieť, kam to vedie.

Kto si to chce vyskúšať na vlastnej koži odporúčam niekoľkoročný pobyt v Kanade. Za 8 rokov vlády zmenili Liberali krajinu na nepoznanie, zadĺžili nás až po zuby, poštvali obyvateľstvo voči sebe, znevážili dobré meno Kanady vo svete, vyhadzujú miliardy mimo krajiny, presadili v školstve gender ideológiu, zaviedli uhlíkovú daň, zavádzajú nezmyselné opatrenia od neekonomickych a neekologických náhradných zdrojov energie po sprosté elektromobily… Otvorili doširoka vráta imigrantom, často nelegálnym, ale aj legálnym a to v neúnosnej miere… zoznam je nekonečný, fantázii medze určite nekladú.

@andigab presne si to vystihla - voliči týchto liberálnych sračiek sú zástancovia gender ideológie, povinného očkovania (pravo na telesnú autonómiu im nič nehovorí, ako im nehovoria nič ani iné ľudské práva a slobody, zvlášť ak sa netýkajú osôb so 70 roznymi pohlaviami a nelegálnych migrantov), su zástancovia cenzúry, však kto má iný názor by nemal mať pravo ho verejne prezentovať, majú veľmi blízko ku komunistom a sú agresívni voči všetkým, ktorí nezdieľajú ich názor.

Takže milé PS voličky príďte si to k nám vyskúšať, nebuďte v šoku, keď sa vášho 6 ročného dieťaťa pri nástupe do školy spýtajú, aké je jeho/jej “zámeno”

kofa77
5. okt 2023

@sisaka a chces tam ostat, alebo planujes odist inde?

Kanada je krasna krajina, je to sen mojho syna, ale naozaj uz som z viacerych stran citala, ze prosgresivizmus to tam nici.
skoda. ale liberalna demorkacia a progresivizmus nie je to iste. progresivizmus je lavica, extremna , kde mensiny su novodoby proletariat. na ukor vacsiny...

andigab
5. okt 2023

@kofa77 nech počká, až odíde Trudeau. Potom chvíľu odsledovať, aké zmeny nastali a tak by som sa mieste tvojho syna vybrala.

andigab
5. okt 2023

@sisaka ďakujem za autentickú podporu z prvej ruky. Mám sestru v ES, tam je to veľmi podobné, ľudia sa boja opustiť byť, pretože ho nemusia nájsť prázdny a nič so smradmi v ňom nespravia. To je dodatok k skutočne nekonečnému zoznamu liberálneho pekla. Voliči PS chceli opustiť SK, ak vyhrá Smer, menšie zlo, no očividne kakajú do vlastných úst.

sisaka
5. okt 2023

@kofa77 zatiaľ ostávame. Syn musí skončiť strednú školu, dcéra je našťastie už dospelá.
Kanada je krásna, to je pravda, aj väčšina bežných ľudí je tu úplne normálna, hlavne mimo veľkých miest (najhoršie sú na tom Toronto, Ottawa a Vancouver ), našťastie žijem v provincii, kde tradične vyhrava konzervatívna strana a veľa ľudí tú ma konzervatívne hodnoty, žiaľ federálna vláda čoraz viac zasahuje aj do kompetencii provinčných vlád a vplyv woke culture je zrejmý aj tu a to hlavne v školstve - brainwashing od ZŠ až po univerzity. A to som nedala dopustiť na ich školstvo, keď dcéra chodila na ZŠ, aj SŠ bola ešte ok, ale už sa to začínalo, na VŠ to už bolo zrejmé, syn už také šťastie nemal, aj keď 1-4 ešte bolo celkom ok. Ono sa to menilo pomaličky, potichúčky, posledné roky to už naberalo grady, teraz to vyústilo do protestov rodičov, lebo to už vyslovene prekročilo medze.

Kanadských liberálov môžme kľudne zaradiť podľa toho, čo stvárajú medzi progresívnu ľavicu, so všetkým, čo k tomu patrí vrátane zvýhodňovania menšín na úkor väčšiny.

Momentálne im ostávajú ešte 2 roky vlády a potom sa uvidí, ako dopadnú federálne voľby.
Tak ako píše @andigab, byť tvojim synom tak počkám 2 roky ako dopadnú voľby a podľa toho, nech sa rozhodne.

kofa77
5. okt 2023

@sisaka dik. syn bude mat este len 15🙂, to aj mimozemstania nas ovladnu, kym bude dospely. ale kanada je jeho vysnivana krajina uz od detstva. spolu s balkanom 😀

a kto voli takychto progresivcov? aka skupina ludi?
lebo v teorii naozaj demokraci moze byt len liberalna, znamena, ze moc pochadza od ludi, je volena, je ochrana prav a slobod...
ale zvrhava sa to, no. osobne si myslim, ze je to preto, ze mladi maju pocit, ze im je nieco upierane, ze sa roztvaraju noznice-aj saroztvarau a zacnu tiahnut k lavici, extremnej. my v nasich koncinach mame este nejake "protilatky" kedze sme zazili komunistov, ale na zapade je to bieda.
mozno to je len taka slepa vyvojova vetva, ale skor sa obavam, ze sa to preklopi raz k autokracii 😠

sisaka
5. okt 2023

@kofa77 nemyslím si, že demokracia môže byť len liberálna. Dokonca už ani neplatí, že liberáli sú zástancovia prav a slobod a sú za rovnosť všetkých ľudí (to bolo možno kedysi)
Demokracia môže byť aj konzervatívna, založená na - inidividualnej slobode každého jednotlivca, - podpore rodiny, ako základného kameňa spoločnosti a miesta, kde ľudia odovzdávajú svoje hodnoty a presvedčenie ďalším generáciám,
- ekonomickej slobode, spojenej s pravom na vlastníctvo a jeho užívanie
- nízkych výdavkoch na riadenie spoločnosti, minimálna byrokracia
- slobode prejavu, náboženstva a združovania bez štátnej či korporatívnej cenzúry maninstreamovych médií a sociálnych platform.

Tieto hodnoty uznávam a na tomto je napríklad založený aj novy program UCP - konzervatívnej strany v našej provincii, ktorá vďaka bohu vyhrala na jar vo voľbách.

V takejto spoločnosti chcem žiť - kde nebude nikto zvýhodňovaní, či znevýhodňovaní, kde nebude neustále rast daňové zaťaženie, aby vláda mohla bezhlavo míňať moje peniaze na podporu darmožráčov, ktorým sa nechce robiť, na podporu narkomanov, na podporu vojen, na podporu cudzích záujmov…
chcem žiť v spoločnosti, kde mi štát nezasahuje do výchovy mojich detí, kde mám zaručené právo na telesnú autonómiu, na slobodu prejavu, slobodu pohybu, právo na prácu a právo vlastniť.

adka176
5. okt 2023

Na mesiac... alebo najlepšie ešte ďalej čo taký Jupiter?

andigab
5. okt 2023

@sisaka bravo, krásne príspevky, radosť čítať

annm81
7. okt 2023

@sisaka Ehm, neodpustím si poznámku, že si treba doštudovat pojmy. Liberálna vs. klasická demokracia nemá ale že absolútne nič spoločné s delením liberalizmus/konzervativizmus.

number19
8. okt 2023

@annm81 Kto si potrebuje dostudovat pojmy? Ved oznac.

annm81
8. okt 2023

@number19 Si si istá, že tento tvoj príspevok si naozaj chcela adresovať mne? 2x som si overila, že som jasne uviedla, komu som to písala.

mimikas
8. okt 2023

Ty musíš byť ťažké zakomplexovaný jedinec inak. Ľudia odchádzajú reálne, ale to sú vzdelani ľudia, či vedia jazyky a pod. Poznám takých niekoľko a bude ich viac a viac. Na tvoje prekvapenie tam neumyvaju záchody.

number19
8. okt 2023

@annm81 Prepac, prehliadla som.

annm81
8. okt 2023

@number19 v pohode. Každému sa občas stane...

dada4
8. okt 2023

Fúha,ja som zvedavá keď sa všetci ,,odsťahujú " do toho zlatého zahraničia kde je všetko také úžasné čo si počneme s toľkými voľnými bytmi a domami🤣🤣🤣👏👏👏...