Dve deti hneď po sebe? Aké máte skúsenosti?
Ahojte , malá ma 12 týždňov a manžel už vymýšľa s druhým :D začal mi aj hovoriť výhody toho keby ideme s takým malým vekovým rozdielom ale ja neviem..preto budem rada ak mi napíšete skúsenosti keď máte deti s vekovým rozdielom okolo roka aj také čo majú väčší 🙂 vďaka
Co by som dala mat aj ja druhe 😕
Dobry den, ja mam 3 deti a s vekovym rozdielom 4 a potom skoro 5 rokov. Mam dvoch chlapcov a na zaver dievcatko. S nou sme uz neratali ale ked to takto super vyslo, velmi sa jej tesime. Je to celkom ine ako dvaja chlapci po sebe..Az teraz vidim ostupom casu aky boli oni pri vychove a ako je to s babou. Keby som ich mala po sebe, mozno by som sa za hlavu trhala. A mozno by to bolo ine. No to uz nezistime.
No vy mate prve dievcatko, tie su väcsinou rozumnejsie ako chlapci, ale druhe moze byt chlapec a tam uvidite rozdiel. Je to vsak vzdy na Vas ako sa vy rozhodnete alebo citite na vychovu dvoch deti naraz..Ale verte mi, je to vycerpavajuce aj ked su odstupnene, pretoze kazdy si vyzaduje svoje. Mozno venovat sa im pri rovnakych aktivitach nemusi byt take narocne..ale ved vy sa rozhodnete urcite dobre alebo to cas ci nahoda vyriesi za vas😀😀Tatiana
Nase baby maju medzi sebou presne rok ... este aj v rovnaky mesiac sa narodili tak oslavuju spolu ...zo zaciatku je to velmi narocne a este ak kojis ako aj ja som 4 roky neprespala ani jednu jedinu noc ... je to tazke ked jedna zacina behat a uz je zase dalsie kazde chce nieco ine a mozes sa aj pokrajat ja som s detmi zvacsa sama lebo muz stale robi .... ale ked ti ten tvoj dost pomaha tak sa to da zvladnut ... teraz maju 2,8 roka a druha 1,8roka a krasne sa prehraju starsia chodi uz do skolky tak sa mozem plne venovat mladsej a ked pride domov starsia tak sa spolu hraju teraz teraz ked su taketo vacsie tak je to uz fajn 🙂 aj v skolke budu spolu na rok tak je to aj pre tie deti super 🙂
Ahoj 🙂 my máme rozdiel 13 mesiacov, mame chalanov (teraz majú 18 a 5 mesiacov). Prvý synček bol náročný novorodenec, večne uplakany.. Aj som sa bála chodiť s nim von :/ pôrod hrôza, vravela som, že už nikdy v živote rodiť nebudem.. No a keď som zistila, že som opäť v tom.. Ja som preplakala celý deň, ale chvalabohu trvá tehotenstvo 9 mesiacov, tak sme sa pripravili hlavne po psychickej stranke😊 bála som sa, že to nedám (manžel dlho v práci a rodina ďaleko). A teda... druhý pôrod pohoda, dieťatko nenáročné a starší synček si to ešte vôbec neuvedomoval, že doma je nás o jedného viac :D popravde si myslím, že keby sa narodil teraz keď ma starší 1,5 roka, tak by to bolo horšie... Nie je to také zlé, ako som si predstavovala... Samozrejme sú aj dní na slučku, ale je to super a strašne sa z toho teším, že nám to takto Panbozko doprial 🙂 inak veľmi záleží od deti, aké sú a tiež ci ti manžel pomôže. Držím palce, za mňa ÁNO 😊
Mame rozdiel 15.5 mesiaca. prvy rok bol narocny. mladsi syn malo spla plakal mal koliky. ale teraz je to super. nelutujem. chalani su na seba velmi naviazani a su ako najlepsi kamosi. jasne ze si robia zle pobiju sa. Ale dokazu sa spolu perfektne zahrat. ked jeden nieje doma druhemu zacne velmi skoro chybat.
Ja mam rozdiel 2r a 2mesiace a super, sú kamaráti. Stále sa spolu hrajú. Jeden bez druhého ani na krok. Keď sa s ninkou zrovna nechce hrať kamarátka nevadí. Ma brata ktorý je tu vždy. Takže za mňa áno, malý rozdiel je super ale tak normlane k tomu pristupovať. Keď sa Šimon narodil ninka už chodila, rozprávala a vedela ísť na nočník. Čiže odplienkovana. Papať ako tak vedela sama 🙂
Inak akoze ja az pri druhom sim zistila kolko volneho casu ma matka s jednym dietaom. Niekedy tonbolo fakt o hubu ale nasli sme spolocny rezim. Od mala vsetko robili spolu.a po case som nevidela rozdiel ci mam jedno ci dve deti.
Medzi mojimi najstaršími je rozdiel 16m. Neplánovali sme to. Vlastne som ostala v riadnom šoku, ale musím napísať že nič lepšie sa mi v živote nestalo!!! (Tak to cítim) Prvy rok a pol bol naozaj tazky.. ale išlo to nesmierne rýchlo.
Tento rok budú mať 7 & 6 a je to úžasné ako sú tu jedna pre druhú, ako sa ťahajú a dopĺňajú. 👍
Mamka mala 4 deti v priebehu 4 rokov a ani slovkom sa nepostazovala. Chvali si to. A ja som bola az 5.-ta po desiatich rokoch 🙂 Mala pomoc svokrovcov vo dvore. My mame 8 mesacnu a druhemu sa nebranime 🙂
Jaky mily tata 🤣predpokladam ze bude na materskej 😘😄
My mame medzi prvymi 16mesiacov rozdiel a medzi druhym a tretim bude 23mesiacov 🙂 bolo to narocne, ale ja som stastna ze ich mame takto po sebe 🙂 isla by som do toho znovu (vlastne som aj isla 😂 kedze som opat tehotna). Pri prvej sme sa zacali snazit 3m po porode, ale chvilu sa nedarilo kedze bola plne kojena...
Ja mam rozdiel medzi detmi 15 mesiacov, zijeme v zahranici, takze pomoc od rodiny je malokedy len ak pride niekto na navstevu a zvladam to celkom dobre. Ale ako babatka to boli kludne a dobre spavali. Mala som surodenecky kociar, takze boli aj dlhe prechadzky aj na besiedky sme chodili. Po obchodnych centrach som s nimi nechodila, ale tam nerada chodim aj ked som sama. Teraz ked su vacsi aj sa spolu pohraju ale aj pobklbcia,lebo zasadne sa treba hrat s tou istou hrackou. Paci sa mi ako sa o seba staraju, ked sa ide napit jeden donesie aj druhemu a tak.
Ahoj mám dve detičky do roka, z odstupom času môžem odporucit😉
Ja mám osobnú skúsenosť, nám sa zadarilo 5 mesiacov po prvom pôrode, neplánovane. Dobrovoľne by som do toho nešla
Ja mám 3 deti - 5, 4 a 2,5. Prvý rozdiel 14 mesiacov, druhý 18 mesiacov. A išla by som tak do toho znova.
Náročné to je, nebudem klamať, nemáme nikoho na pomoc, no všetko sme sa to naučili zvládať a na nikoho sa nespoliehať.
Chalani sú úžasní, vedia sa spolu zahrať aj pobiť, no biť sa budú zrejme všetci súrodenci bez ohľadu na vekový rozdiel. Ale napriek bitkám vidieť, že majú dobrý vzťah, majú sa radi. Vždy, keď je to ťažké, tak mi stačí sa na nich pozrieť a hneď ma všetky pochybnosti prejdú.
@sima1415 ja mam rozdiel medzi detmi 18mesiacov, vzdy som chcela +/- takyto rozdiel
.... kedze sa podarili dvojky, prvych 10mesiacov to bol zahul, deti som zvladla, o domacnost sa mi na zaciatku starala moja mama..uz su skoro pubertaci, zvladli sme to, ak by som sa mala znova rozhodnut, tak zasa takto.. 😉
Ja mám 3 deti za 3 roky: apríl 2014, apríl 2015, október 2016 😂
@lavender21 velka pravda. Tiez som mala pri druhom tehotenstve problemy, mala som lezat , skoro nemocnica... Keby dcerka nebola rozumne dievcatko a mali sme kludny rezim tak to nedame. Babky v robote...dcerka mala 3 ked sa maly narodil a aj tak to bol zaberak. Zavisi od deti... Niekto ma kludne dieta v takom pripade sa to da ale pridu zUbky, vzdory, choroby... A odkrutenie si niecoho naraz je pre mna hlupost
@lulistekmne sa ich relativne dost skoro podarilo nastavit ze apavali priblizne rovnako. Aj ked mladai mal viac spankov nejako sme to nastavili ze jeden mal v obdobi obeda. Takze to slo. Ale nevravim. Teraz to uz isto zlahcujem. Clovek zabuda casom. Ale bol to zahul... 😀
teraz maju 4r a 5r... tak uz je to v pohodde... uz ked ma vytacaju tak obaja v rovnakých veciach.. 😀

@sima1415 ahoj 🙂 ja mam 3,5 rocnu dceru a vysadila som tabletky tak sa tesime ked sa nam druhe podari 🙂