Ahojte. Je tu prosím niekto , komu bol u bábätka zistený edwardsov syndróm, následne podstúpené UPT , ALE znova ste otehotneli a počali zdravé dieťa?
@16veronika01 u 2 z 2 deti bolo podozrenie podla krvi, nic sa nepotvrdilo a su uplne zdrave. Nam na toto geneticka robila testy, ja by som sla ak to uz nemate za sebou. Geneticka nam povedala, ze v SR sa taketo dietatko ak vobec narodi, tak ani nie 1 za rok. Sice krv mi na beznych gyndach vysla jemna pozitivita, genetika vedela povedat viac aj to, ze nie sme nositelia ziadnych chybnych genov.
@aliaray1 na aké testy myslíte?
Ja som mala pri Triple testoch 1:2. Dala som si spraviť trisomy , ktoré to žiaľ potvrdili a aj amnio .. musela som na UPT. Len mám strach , že sa to zopakuje..
Moja kamarátka takto mala, do roka porodila zdravé dieťa. Takže dá sa to.
Ale ona nebola predtým na UPT, normálne donosila, porodila, bábätko zomrelo krátko po narodení.
@16veronika01 kamoska mala a k edwards mali pridruzeny nejaky hermafroditizmus, cakali 3 mes na vysledky z Nemecka, lebo vraj mali nejaku raritu. Dalsie dve deti maju uplne v poriadku, pocate prirodzene. Prve do pol roka od toho potratu, tomu babatku prestalo bit srdce. Ale predtym mali amnio a vela vysetreni, potom mali ich genetiku a tiez toho plodu. Vraj su to vzacne vady a nemusi to s nicim dalej suvisiet
Inak kamoske museli vyvolavat ten porod/ potrat nejako 14/15tt, lebo sa to same nespustilo a potom este kyretaz.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@16veronika01 myslím, že tu bola mamina s malým Maxikom a potom mali ešte dcéru