Znovu tehotná po Edwardsovom syndróme

16veronika01
24. apr 2025

Ahojte. Je tu prosím niekto , komu bol u bábätka zistený edwardsov syndróm, následne podstúpené UPT , ALE znova ste otehotneli a počali zdravé dieťa?

papaya308
24. apr 2025

@16veronika01 myslím, že tu bola mamina s malým Maxikom a potom mali ešte dcéru

aliaray1
24. apr 2025

@16veronika01 u 2 z 2 deti bolo podozrenie podla krvi, nic sa nepotvrdilo a su uplne zdrave. Nam na toto geneticka robila testy, ja by som sla ak to uz nemate za sebou. Geneticka nam povedala, ze v SR sa taketo dietatko ak vobec narodi, tak ani nie 1 za rok. Sice krv mi na beznych gyndach vysla jemna pozitivita, genetika vedela povedat viac aj to, ze nie sme nositelia ziadnych chybnych genov.

16veronika01
autor
24. apr 2025

@aliaray1 na aké testy myslíte?
Ja som mala pri Triple testoch 1:2. Dala som si spraviť trisomy , ktoré to žiaľ potvrdili a aj amnio .. musela som na UPT. Len mám strach , že sa to zopakuje..

elz1920
24. apr 2025

Moja kamarátka takto mala, do roka porodila zdravé dieťa. Takže dá sa to.

Ale ona nebola predtým na UPT, normálne donosila, porodila, bábätko zomrelo krátko po narodení.

kiki68
24. apr 2025

@16veronika01 kamoska mala a k edwards mali pridruzeny nejaky hermafroditizmus, cakali 3 mes na vysledky z Nemecka, lebo vraj mali nejaku raritu. Dalsie dve deti maju uplne v poriadku, pocate prirodzene. Prve do pol roka od toho potratu, tomu babatku prestalo bit srdce. Ale predtym mali amnio a vela vysetreni, potom mali ich genetiku a tiez toho plodu. Vraj su to vzacne vady a nemusi to s nicim dalej suvisiet

kiki68
24. apr 2025

Inak kamoske museli vyvolavat ten porod/ potrat nejako 14/15tt, lebo sa to same nespustilo a potom este kyretaz.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre