Grilovanie a sťažnosti suseda: Na koho strane je zákon?
Sused sa nam stale stazuje, ze mu z grilu ide dym k nemu na zahradu. Obcas si opekame na malom prenosnom ohnisku, ziadne velke dymenie, obycajny maly ohnik spekacky..vraj sa bude stazovat na meste. Na koho strane je zakon?
Je vidiet, ze vacsina z vas byva na byte alebo v meste. Co by mi malo vadit na opekani u susedov? Jedine ta vona kvoli tomu, ze by som zavidela 😄 my neopekame ani negrilujeme, susedia opekaju, griluju, v zivote mi toto nevadilo. Ale teda ja nemam fajnovy nos.... A pochybujem, ze toto by normalnemu cloveku vadilo..
@ivanakal presne. Ja vzdy strasne zavidim. My si s chlapom vzdy povieme, ze ked bude mat volno aj my si nieco hodime na gril ale aj tak sme to este neurobili 😅😅😅 a vlastne este ani nemame gril 😅
@anonym_e09db0 pozor ! Tu niektoré bývajú odjakživa v penthouse a od malička jedia kaviár a ustrice.
A samozrejme od dospelosti to zapíjajú " don periňonom".
Nejaké vysmážané rezne, špekačky z ohníka, či zemiaky z pahreby sú pod ich úroveň.
@anonym_f00144 co by ste vy, zufalky, robili bez moznosti anonymneho koemntovania 😀
sedeli v garzonke a cakali na rodicak, obcas sa pozreli z okna a potom sa na koniku opytali, ci uz terba davat detom pancuchy
Vďakabohu za normálnych susedov.🙏🏻Nie je víkend,aby v našom okolí niekto neopekal,negriloval.Neviem si predstaviť to vôbec riešiť.Niektore ste fakt na hlavu
Normálne odpadávam z toho,čo tu čítam,to akože ja mám svoj vlastný pozemok a nemôžem si na ňom s deťmi ani obliecť špekačky a mám ísť opekať niekam do lesa? To sa mi asi sníva toto,však? Úplne bežne sa na záhradách opeká, nehovoriac o tom,že sú stále ľudia,ktorí kúria drevom a ide im dym z komína,aj to je problém? Plus keď si vezmem,že veľakrát je v lesoch v lete zákaz kladenia ohňa,kvôli veľkému teplu,aby sa predišlo vzniku požiarov..Tak kedy a kde vlastne ľudia môžu opekať?Takú ešte nehrali,aby ma nejaký sused obmedzoval pri opekaní,nech sa ide kľudne sťažovať aj ku prezidentovi, všade ho tak akurát vysmejú..
Normálne odpadávam z toho,čo tu čítam,to akože ja mám svoj vlastný pozemok a nemôžem si na ňom s deťmi ani obliecť špekačky a mám ísť opekať niekam do lesa? To sa mi asi sníva toto,však? Úplne bežne sa na záhradách opeká, nehovoriac o tom,že sú stále ľudia,ktorí kúria drevom a ide im dym z komína,aj to je problém? Plus keď si vezmem,že veľakrát je v lesoch v lete zákaz kladenia ohňa,kvôli veľkému teplu,aby sa predišlo vzniku požiarov..Tak kedy a kde vlastne ľudia môžu opekať?Takú ešte nehrali,aby ma nejaký sused obmedzoval pri opekaní,nech sa ide kľudne sťažovať aj ku prezidentovi, všade ho tak akurát vysmejú..
@lucylaw jasne, ze mozes.
a jasne, ze susedom to moze vadit.
comu nerozxumies ?
toto je dovod na odpadavanie ?
dychove cvicenia a magnzeium moze pomoct
@anonym_f00144 co by ste vy, zufalky, robili bez moznosti anonymneho koemntovania 😀
sedeli v garzonke a cakali na rodicak, obcas sa pozreli z okna a potom sa na koniku opytali, ci uz terba davat detom pancuchy
@nyusika veľmi sa teším že si sa v tom príspevku našla.
Zúfalku každé ráno obúvaš 😘
Presne pre toto som kúpila elektrický gril a nikto nevie ze grilujeme
@anonym_autor vsak nech sa stazuje. Zavolaju si ta, ukazes fotky prenosného ohniska, povies, ze opekate vzadu v zahrade a snažíte sa ist od suseda co najďalej. Ak mate na meste nejake VZN o používaní otvoreného ohňa na pozemkoch v letných mesiacoch, tak ta poučia a pojdes dalej opekať. Inak ja nevidim rozdiel, ked niekto griluje a dava drevo do grilu alebo ked si niekto opeká nad ohniskom. Podla mna je to ten isty smrad. Nie kazdy griluje na plyne. Mna ako suseda by jedine zaujimalo ci mate bezpecne ohnisko a ci riadne zahasite oheň.
@anonym_e09db0 pozor ! Tu niektoré bývajú odjakživa v penthouse a od malička jedia kaviár a ustrice.
A samozrejme od dospelosti to zapíjajú " don periňonom".
Nejaké vysmážané rezne, špekačky z ohníka, či zemiaky z pahreby sú pod ich úroveň.
@anonym_f00144 no veď tak nejako si to aj predstavujem, ako vyjde ráno takýto "dedinčan" z toho hypermoderného domu na hypermodernú terasku v saténovom župane s kávou v ruke, chce sa pokochať pohľadom na svoj dokonalý anglický trávnik a dizajnérsky upravené záhony exotických rastlín ... a zrazu ... smrad z nejakého hnusného ohňa, hnus, vibe dole, deň off 😄
Autorka. Napis otazku do chatgpt, ked tam uvedies obec, mal by ti najst aj VZN. Osobne si myslim, ze ak by sused policajtov volal, mozno pridu, ale ked im vysvetlite situaciu, tak sa otocia a odidu. U nas sused "opeka" a zaroven spali x konarov, ktore nechce dat do bioodpadu na vyvoz. Principialne by mi to nevadilo, keby sa z toho nevalil kudol dymu, ktory mam v dome vzdialenom 40m. Ale zase nerobi to kazdy tyzden, zavriem okna, ponadavam si a hotovo. Ak niekto griluje, opeka, jasne, ze sa dymi. To mi nevadi, to len zavidim. 😀
V prvom rade Ťa ľutujem. Taky sused to je "dáreček". Nech sa sťažuje. Ignorovala by som v najväčšej možnej miere.
ja som v nemecku u kamarátky takto v prenosnom otvorenom ohnisku opekala špekačky deťom a zrazu prišli hasiči, susedia nás nahlásili že máme otvorený oheň, skoro ma porazilo, platili sme pokutu, ale brali na vedomie že sme cudzinci
ja som v nemecku u kamarátky takto v prenosnom otvorenom ohnisku opekala špekačky deťom a zrazu prišli hasiči, susedia nás nahlásili že máme otvorený oheň, skoro ma porazilo, platili sme pokutu, ale brali na vedomie že sme cudzinci
@alenka58 Ale tu sme na Slovensku a tu moze sused palit aj pneumatiky a nikto s tym nic nespravi. Nemecko ma urcite inu legislativu.
@anjelicek26 nch ich hodia na gril, mne by ohen vadil, gfakt to strasne smrdi
a nie, nepisem, ze je OK od rana kosit a pilit drevo.
pisem o slusnom spolunazivani - vyssie menovane k nemu nepatri
@nyusika vadiť ti môže, ale môžeš si tak jedine pískať, pretože tým nič neporušujú. Ze tebe to nevidia, im nemusí vyhovovať ranné kosenie, kikirikanie, békanie...to je dedina. Aj zabíjačka vie riadne zasmradiť aj vyťahovanie žumpy. A teraz? Nech ide do mesta a bude kukať z balkóna do diaľky na domy. A časom možno závidieť a ľutovať, že im vadil dym...
@anonym_autor ludom uz hrabe.najlepsi su ludia z mesta, co sa prestahuju na dedinu a stazuju sa, ze kohut kikirika.komu uz v lete moze vadit opekanie u susedov na malom ohnisku par krat za prazdniny?akoze uz sme paradne rozmaznani ked nam toto bude vadit :( alebo su to zufalci, ktori by tiez chceli grilovat ale nemaju s kym? Neviem, my ked v zahradnom krbe v lete opekame, opytam sa najblizsich susedov pre istotu, ci nejdu vesat pradlo.ale keby som mala behat ku vsetkym kde zaveje vietor, tak ma asi picne. Susedia tiez opekaju, griluju apod ale nikdy nam to nevadilo...ved je to mile ked sa rodina stretne a zije
@januska12323 nam ucitel na strednej (stavebna) hovoril, ze najlepsie riesenie je podat susedovi kusok maska ugrilovaneho a pohar vinka a hned je spor urovnany 😃
@anonym_autor a uz si to urobila??pozvi suseda na grilovacku a hned bude po spore
@anonym_autor a uz si to urobila??pozvi suseda na grilovacku a hned bude po spore
@gelifil Preco by to robila? My mame tiez prihoretu susedu, ktorej vadi mala chillout lampa na terase, ze si ledva vidime na pohariky, ze jej to svieti do okna a ci nechceme vidiet hviezdy. A podobne zvasty. Rozhodne by som hentakeho ozembucha na grilovacku nevolala.
@nyusika vies o tom, ze nemozu ist opekat len tak hoci kde? Vo vseobecnosti plati zakaz zakladania ohnov vo volnej prirode. To akoze ma obec zriadit nejake ohnisko, kde budu chodit opekat miestni aby "neobtazovali" susedov?
Preco by mali chodit za dedinu, ked za pol hodinu opecu na 5 polienkach pol kila spekackov?
Mne tiež rozum zastáva. V panelaku ľuďom vadí, že im nad hlavou prejdu deti, perie pracka, na dedine vadí oheň ci gril. Taki ľudia by mali fakt ísť bývať na samotu pod les. Tam by im vadil asi medveď a spev vtákov 🙈
@lukbe presne toto iste som chcela napísať. Do bodky.
Ľuďom nevyhovies. Ti, ktorí sa nevedia prispôsobiť nech idú na samotu. Ale tam by zas pindali na to, že je tam veľké ticho. To sú také osoby, nijak nie je dobre.
Mne tiež rozum zastáva. V panelaku ľuďom vadí, že im nad hlavou prejdu deti, perie pracka, na dedine vadí oheň ci gril. Taki ľudia by mali fakt ísť bývať na samotu pod les. Tam by im vadil asi medveď a spev vtákov 🙈
@lukbe skôr by im vyhovovala celočalúnena cela v Pezinku. Že vatra 🤦. Na opekanie slaninky či špekáčikov stačí malý ohnik, pár kúskov dreva, polienok, určite to nenarobí toľko dymu a smradu aby to prekračovalo nejaké normy. Ani zákony, ani pravidlá moralnej slušnosti. Netrvá to ani hodiny, dní.
áno sú ľudia ktorí sú permanentne na niečo naštavaní, vždy si niečo nájdu
Keď susedovi vadí ohnik, nech on dokazuje prekročenie/ porušenie zákona. Ty mu nemusíš nič, max poslat do ri.ti
@lukbe skôr by im vyhovovala celočalúnena cela v Pezinku. Že vatra 🤦. Na opekanie slaninky či špekáčikov stačí malý ohnik, pár kúskov dreva, polienok, určite to nenarobí toľko dymu a smradu aby to prekračovalo nejaké normy. Ani zákony, ani pravidlá moralnej slušnosti. Netrvá to ani hodiny, dní.
@cacianka presne tak.
No niektorým ľudom drbe.. aby mi vadil oheň z ohniska choré. Niektoré ste tu tiež precitlivené. 🤦🏻♀️
Čakám kedy pani dokonalá napíše, že je to vymyslená téma ☺️
Nikto ti nič nemôže. Opekajte s kľudom s deti ďalej. Mala by si mať zabezpečenú vodu a nástroje na prípadné hasenie, to je všetko.

@anonym_autor co ja viem, niekam do lesika, na luku...ja neviem
my sme chodili na breh jedneho jazera
@nyusika tak ja neviem...ist opekat do lesika, zakladat ohne nech pridu policajti do hodiny, trepat tak vsetko potrebne, ked mam doma zahradu a mozem opekat tam.