Hovoríte "ekšn" alebo "akcion"?
Ahojte trošku téma na odlahčenie alebo respektive chcela by som vedieť čo preferujete vy. U nás je to nekonečná hádka ako to je “správne”😂
Ja hovorím s anglickou výslovnosťou, no starší ľudia, alebo ľudia čo neovládajú AJ, to proste volajú ako je napísané. Moja babka Lidl volala stále lidr, nevedela si zapamätat, furt povedala...pôjdem do lidra 😃❤️. Veď nech si každý volá ako chce, hlavne je, aby ste sa pochopili o čo sa jedná
Ja som chodila v Belgicku do tohto obchodu, a tam to volali tak čudne nejak tí francúzi, že acst-ión , lepšie to sa napísať nedá ani asi foneticky😂 ja to tak volám doteraz. A priznám sa doteraz mi ani nenapadlo že to môžem prečítať aj po anglicky 🫣
A správne to má byť ako, viete niekto?
Ja uplne mimo otazku, ale nerozumiem co ludia na tomto obchode vidia…. Boli sme tam raz, ked v nasom meste otvorili, a veru nic sme nekupili…skoda penazi…
Vyslovujem spravne. Co mne velmi vadi, je slovenska vyslovnost "You Tube", to je masaker, ked ludia hovoria "ju tub"
Aktion, aby aj moja mama rozumela o akom obchode hovoríme 😁. Inak minule sa ma pýtala mamina kamarátka , že kde som jednu vec kúpila , hovorím jej že v Tedi a ona že OK , to je super že vtedy , ale ja sa nepytak kedy , ale kde 😂 .
@klarissa25 tiez tomu nerozumiem, ja som isla okolo, do vnutra som uz nemala potrebu ist, stacilo mi omrknut vyklad😉
@lenka.25 to aj mne manžel stále robí 🤣 pýta sa kde som bola a ja ze v tedi, a on ze "a teraz?" 🤣
kazdy, kto vie aspon trochu po anglicky to vola "ekšn". "akcion" je nejaky smiesny hybrid, kedze sa to tak ani nepise.
Ja to volam “ekšn”. Ale chvilu som bola pomylena, lebo moja kolegyna, mlada baba, to vola aktion. Tak som bola chvilu v pomykove, ze tak ako vlastne? 🤣
zaujimave je aj ako ludia vyslovujú primark 😂🤦♀️
my doma vyslovujeme rovnako tak ako sa ma po anglicky hlavne je že vieme kam ideme

Ekšn .. svokra tomu hovori akcion a ide mi usi roztrhat porad