icon

Je normálne, že zdravotná sestra vykrikuje?

vivi291018
2. júl 2024

Dobry vecer, chcela by som sa opytat, je normalne ak zdravotna sestra vykrikla na rodinnych prislusnikov na chodbe pred ostatnymi navstevnikmi pred ARO oddelenim ohladom pacienta " kto ho otravil? Je otraveny!" Ide o mojho otca, ma poleptanie pazeraka, vypil nejaku latku a lekary nam povedali, ze to musela byt náhoda, keďze tu látku nepolkol ale vyplul, len nejaka časť tej latka zasla dalej do traviaceho traktu, takže podla lekárov nejde o otravu, chcem sa len spytať je normalne, že zdravotna sestra takto vykrikne na chodbu stav pacienta, a este ked ani nejde o celkom pravdive informácie, podla mňa by nemala ani len poskytovat ziadne takeho informacie ale lekár, či sa mýlim, som strasne nahnevana a neviem, či sa mam ist na nu stažovať alebo nie, ďakujem za názor

majamat
3. júl 2024

@deti95060810 a len tak mimochodom, píšeš o ochote NIEKTORÝCH, čiže nie všetkých.
Zdravotníci sú snáď nadludia? Sú rovnakí ako ludia v ďalších zamestnaniach, kde sa nájdu rovnako neochotni. Prečo si niekto myslí, že zdravotníci musia byť iný ? Úplne bežné sa s neochotou stretávam úplne všade.

anna777115
3. júl 2024

@taktotedanie Prečo, by mali dávať pozor na dospeleho svojprávneho človeka. Veĺa alkoholikov, takto skončí, že hocičo vypijú...

mmoonna
3. júl 2024

@vivi291018 môj svokor alkoholik vypil benzín. Má z toho následky. Poleptany pazerak a nález na pľúcach. Nikto sa svokry nepýtal, či ho chcela otráviť.

namornicka
3. júl 2024

Je to divne, to sa musi vysetrit, ked otec bude doma z nemocnice. Clovek snad vie co skladuje doma vo flastickach a nezvykne pit veci co ma v dielni alebo garazi. Ja si tiez neodpijem zo Sava len tak omylom. Naopak, ak by niekto tekutinu nechal v kuchyni na stole v znamej flasi, je pravdepodobne, ze si clovek naleje. Otec, ked sa preberie, bude musiet vysvetlovat. Od toho sa odpichnite.

namornicka
3. júl 2024

@mmoonna ked sa clovek priotravi, ublizi si a pod, v pripade, ze sa dostane do nemocnice, sa to vysetruje. Radsej vysetrit zbytocne, akoby sa malo nieco zanedbat. Ked sa clovek sam otravi tak ho zvyknu aj na psychiatriu davat, aby sa vylucilo, ze sa o to pokusi znovu.

mmoonna
3. júl 2024

@namornicka u svokra nevysetrovali nič. Videli, že je alkoholik, tak nič neriešili.

taktotedanie
3. júl 2024

@anna777115 lebo aj ked je niekto svojpravny moze mat ine ochorenia a neuvedomuje si nasledky konania

anna777115
3. júl 2024

@taktotedanie No, vieš maloktorý alkoholik si uvedomuje následky svojho konania, ale nikto to za neho nemože spraviť, ani nikto nemože prevziať zodpovednosť, za jeho konanie, lrn on sám. Bohužiaĺ, keď nechce zmeniť nič vo svojom živote, musí znášať aj následky svojich činov.

kiki68
3. júl 2024

@ninusa221 ale tam ide o vazne obvinenie, ak maju podozrenie, tak hadam kontaktuju policiu a ti tu rodinu vysetruju. Takto aj keby ho niekto zamerne otravil znici pekne vsetky stopy a moze si sestricka gratulovat. Velmi neprofesionalne

taktotedanie
3. júl 2024

@anna777115 nepostrehla som ze by autorka v prispevku pisala, ze je alkoholik

simca06022011
3. júl 2024

Ako ste mohli nevediet co vypil.. vsak mama pocula ze kasle a dusi sa a ked tam prisla nevidela co mal okolo seba? velmi zvlastne. Nepozrel sa nik okolo co vypil, neprisli ste do nemocky s tym co vypil... lebo "nevedeli ste", nevie mama co ma za chemikalie po kuchyni, alebo kde... cele je to divne a ja by som sa tiez nad tym pozastavila, bezne si clovek nenaleje hocico a kedze to vyplul, necakal v ze v tej flasi bude toto... Takze niekto musi vediet, co kam nalial... za mna nie len otec ma co vysvetlovat, ale aj ludia v tej domacnosti. Ani opity nezvykne prist chytit flasu s cisticom alebo nieco a naliat si ...

ALe to je jedno, ta zdravotna sestra mi pride najmenej, bojuju tam o zivoty ludi, je uplne normalne v stresovej situacii ze taketo riesi. Lebo ano, "otravil sa".

anna777115
3. júl 2024

@taktotedanie Treba, si to poriadne prečítať, aj druhu jej diskusiu, všade píše, že má problém s alkoholom.

anjelicek26
3. júl 2024

@simca06022011 ved toto, ze reakcia tej zdravotnej sestry je pochopiteľná. Je dosť pravdepodobné,že vypil niečo, čo tam nalial niekto iný. A možno aj vedome naschval... ze nevedia povedať, čo pil ( keď ho hneď ratovali) je tiež zvláštne. Véd to tam niekde muselo otvorene stat. Autorka by sa mala spýtať mamky, ako to vlastne bolo a zájsť pozrieť do bytu, či to nenájde.. lekárom by to pomohlo ho liečiť.. aj keď asi už zobrali vzorky, ale stratili drahocenný čas, keby to vedeli hneď...

ninusa221
3. júl 2024

@anna777115 ale v gastronómii keď sa ti pripali palacinky tak ju hodis do koša a nič sa nedeje urobíš druhu. Keď si v nemocnici tak musíš stále rozmýšľať predsa ide o ľudsky život ako bývala sanitárka by si to mohla pochopiť.

anna777115
3. júl 2024

@anjelicek26 Veď, autorka piše, že to neprehltol, ale vypĺul, takže zrejme nejaka žieravina, ktorá mu sposobila poleptanie hltana, ust.

taktotedanie
3. júl 2024

@anna777115 nemam cas citat diskusie podla prezyvok
Mala dopisat do prispevku anie kade tde

anna777115
3. júl 2024

@ninusa221 Priala, by som ti zažiť ten stres , keď robíš akciu pre dvesto ĺudí. A nejde, vždy hodiť do koša, suroviny sú presne vynormované, nie sú neobmedzeny zdroj. Robila, som na traumatologii, na detskom , brat robi zdravotnu sestru na detskej onkologi, mamina robila dvadsať rokov zdravotnu sestru, vedela, by som ti rozprávať. Ale, každá práca, ktorá je spojena s ludmi, musi byť na urovni, ako komunikačnej, tak aj profesionalnej. A keď sme už pri tom, zdravotná sestra nemá, žiadnu kompetenciu na riešenie takehoto stavu a pripadu s rodinou pacienta. Nato, je ošetrujúci lekár, alebo primár.

deti95060810
3. júl 2024

@majamat pletieš piate cez deviate...

moonlight1210
3. júl 2024

Pre mna je reakcia sestricky absolutne nepochopitelna a neprofesionalna.

Otazka, kto ho otravil je totiz dost sugestivna. V podstate obvinujuca. Asi necakala, ze sa niekto postavi, ze: Ano, ja som ho otravil/a, akurat to nevyslo, skoda.

Keby sa spytala, ci maju vedomost, co naposledy vypil, ci jedol, lebo to najskor bola zieravina/chemikalia, bolo by to ine.

alenamihal
3. júl 2024

Ja by som ju poslala do certa hned cerstvo..to co si dovoluju niektore sestricky,je horsia ako nasa vlada..maju cistu pracu a klepu len do pc...tazka praca je v Lidl ,zavodoch atd..
ziadny respekt k pacientom...stavaju sa aj horsie veci,to ako sa ona potom sprava k horsim pripadom brrrrr

ninusa221
3. júl 2024

@alenamihal ty si dobre mimo

simca06022011
3. júl 2024

@alenamihal tak v nemocke maju ťažko čistú prácu a klepu do PC...

renata1405
3. júl 2024

@vivi291018 moj otec toto urobil tiez ze si pomylil alkohol s dakou zieravinou a vypil ju.Sice prezil ale mal do konca zivota problemy.Drhol sa casto jedlom.

panonia
3. júl 2024

Tak väčší problem je to že je otec vo vážnom stave, nie? A este keď je podozrenie na otravu inou osobou tak by som sa vykašlala na nejaku hystericku sestričku.A čo ste hneď nevolali službukonajúceho lekára a nestažovali sa?

estellas
3. júl 2024

@alenamihal V nemocnici vôbec nemajú čistú prácu, moja známa robí v nemocnici zdravotnú sestru musí prebaľovať, ošetrovať dekubity, odsať hlieny, majú málo sanitárov takže toto musia robiť aj sestry.

majamat
3. júl 2024

@deti95060810 ani nie

majamat
3. júl 2024

@alenamihal ziadna cista praca, ani odber rkvi nie je cisty.
poznam zenu, ktora sa nakazila Hepatitidou. do konca zivota moze mat nasledky. 1/2r liecba a tazkosti.
a ano, aj prebalovanie, osterovanie koznych nalezov, ran, prelezanin a pod, je to plne infekcii, toto robia sestry, nikto iny.

vivi291018
autor
3. júl 2024

Dakujem komentujucim ktori ma aspoň trochu pochopili a prejavili ludskost, komentáre typu preco ste nedavali pozor alebo ze niekto z nas zamenil flasu aby bol pokoj, tiez nebudem riesit, uz vieme kde sa stala chyba a co vypil

vivi291018
autor
4. júl 2024

@taktotedanie vy by ste dávali pozor na dospělého chlapa?? Dieta sa nedá ustrazit na 100percent stačí minuta a je tragédia, já nevěřím, že vy běhate za každým clenom rodiny a dáváte pozor, a ak ano tak určitě nie ste normálna ale trochu psycho, já som sa pytala na jasnu otázku? Moze sestra vykriknut na chodbu před vsetkym taky argument? A odpověď som dostala a nezaujma má, že či je unavená alebo nie, každá pracuje a každý je unavený

veronika2021
4. júl 2024

@sissy27 pri tom pracovnom pretazeni ake zdravotne sestry zazivaju,sa nedivim,ked im prasknu nervy a reaguju inak ako sa ocakava