Je vyvolávanie duchov nebezpečné? Skúsenosti a rady.
Moja kolegyna sa mi včera s ničím zdoverila a ja som z toho v šoku a úplne som ju pocuvala s otvorenymi ustami. Minuly rok v juni mala 9 roc.syna v škole v prirode a decka vyvolávali duchov, poznám to, tiez sme to často skusali. A že sa im zdalo, že nic, ale od tej doby sa deju veci. Otvaranie a zatvaranie dveri, skříň, zásuviek, padanie spotrebicov, zatvaranie okien, balkonu. Najorv to bolo, Ked nikto nebol doma
Minulé leto sa rozvadzala, jej manžel tam este býval, myslela si, že on to robí, ale on prisahal, že on to nie je, chce sa rozviest v pokoji. Tak tam nainstalovala kamery, tie sa vypli. Najhorsie Bolo, že 5 velkých kuchyňských nozov bolo zapichnutych má operadle sedačky. Bola tam policia, ale co z toho, nic nezmizlo, len tam bol bordel a nieco zničené. Az raz večer. Syn jej sedel na novej sedačke a v kuchyni sa otvoril kredenc a zase vraj nože leteli vzduchom a 10 cm od jej syna? Tak to už volala knaza, on byt vysvatil, poradil modlitbu a je to lepsie. Sem tam daco padne, ale už nelietaju nože vzduchom. Co si myslíte o tom? Náš kolega dnes, že či náhodou nemáme byt v ústave, ukázala mi aj fotku sedačky s nožmi.
@sfet 📌😂
Cisto teoreticky moze byt psychicky chora… a to teraz nemyslim vobec vysmesne…
Pekna rozpravka 👍
🤣 a prečo hneď duchové? prievan a nasratý exmanžel 🤭😁
Kolegyna nabeh na schizofreniu a asi by ti tu story porozpravat muz uplne inak...
@sfet u nas v susednej budove sa z casu na cas deju veci. Zrazu sa tam svieti. Ked som na prizemi, zrazu hore pocujem kroky a otvaranie dveri. Nuekto chodi z miestnosti do mirstnosti. Ked sa tam idem ihned pozriet, kym tie kroky zneju, nikto tam nie je.
V noci pocut obcas odtial riadnu ranu, ako ked sa zaplesnu dvere v prievane. Alebo niekto hladnejsie otvara a zatvara dvere.
Pusta sa tam pohybovy alarm (ale ano, to moze byt pavuk, mucha,… to beriem.).
Naposledy pri odchode, ked som zhasla na konci schodista pri vchodovych dverach, tak sa tam otvorili dvere hore na schody a bolo pocit, ze niekto vysiel na hornu podestu. Ja zas nejak extra nebojim, ale mala som zrovna plne ruky veci a pocit bezbrannosti, takze tak rychlo som este vonku z budovy nebola. 🙂
Ale zatial to vyzera ako mierumilovne cosi, tak neriesim.
Vela ludi neveri az kym nezazije sam ... takze ja sa z takychto veci nesmejem ,ani si nerobim o cloveku nazor
@sfet ja si myslim cosi o tom, ale verejne nebudem. Len ze keby toto robili s mojimi deckami, tak narobim bordel, ja mam za sebou navstevy 3 exorcistov, sice kvoli niecomu inemu, ale viem o tom svoje. Oni su veriaci? U nich by mi to davalo aj zmysel. Zly duch utoci prave na nich viac, neveriacich nechava viac menej na pokoji.
Kazdopadne, mozno 1 navsteva knaza nestaci, treba zit sviatostnym zivotom, zrieknut sa toho, vyspovedat sa sa z toho atd....ale ak teda nie su veriaci a realne sa im toto deje, tak mozno toto je pozvanie k viere.
Tak a dalsia moznost je ta psychicka choroba, schizofrenia, co tu ludia spominaju. Treba to odlisit. Lebo veci medzi nebom a zemou existuju, rovnako tak psychicke poruchy.
@sfet Duchovný svet je a je niekedy z úst exorcistov šialené počúvať čo všetko sa deje ako démon pôsobí. Pre ľudí ktorí s tým nemajú skúsenosti a neveria škoda hovoriť. Posadnutí ľudia sú ale realita a zli duchovia tiež inak by nám netrebalo exorcistov .. toto je ale téma nie pre každého mnohí sa z toho smejú.
Preto sa take hry nemaju robit, velka sranda moze zle skoncit. Mozu sa diat zle veci. Mne sa stalo v jednom byte ( mali sme prenajaty ako studenti), ze tam bezne len tak hrniec letel z kredenca. Boli sme tam tri vtedy, nie raz sa to stalo. Takze Ja z toho zabavu nemam. Stary byt to bol, mal to nejaky pan ako stary rodicovsky byt na taky zarobok
Ja verím, že sa také veci medzi nebom a zemou môžu diať. Nikdy by som neskúšala žiadne hry a pod. Dobré z toho vzísť nemôže. Našťastie som nič také nezažila a dúfam, že ani nezažijem. V takých situáciách je potrebné vylúčiť psychiatrickú diagnózu a potom sa obrátiť na exorcistu. Sú kňazi, ktorí sa týmto zaoberajú.
Treba ísť za exorcistom.
@sfet je to mozne. skvely sposob ako sa otvorit diablovy je ho vyvolat. dusu cloveka nevyvolate, iba demona, ktory ho bude imitovat. neviem, ci staci zavolat knaza. treba mat vztah s Jezisom, clovek diabla neporazi on ano. hovorim o vlastnych skusenostiach. v 27 som sa tak stala krestanom
My mame doma taky svietnik z ikei, ktory ma sesthodinovy interval samozapinania a manzela, ktory veri na duchariny. To je vzdy zabava ho sledovat😂
Inak teda ja vonec neverim, ale myslim, ze aj preto sa mi to nedeje. Pretoze moj muz si hocijaku blbost, hocijaky zvuk hned spoji s duchom, a pre mna ma vsetko racionalne vysvetlenie
@nevenka schizofrenia vypada trochu inak.. a uz toboz by sa netykala dvoch ludi v rodine v rovnaky cas.
A teraz vám poviem ja svoj zážitok. Kolegyni zomrela dcéra vo veku asi 15tich rokov. Bola jej na výročie na cintoríne. Potrebovala som jej zavolať a keď sme spolu volali tak v telefóne som počula žalostný plač dieťaťa,ale počula som ho v telefóne iba ja. Ja som bola v nákupnom centre a ona na cintoríne. Ešte mi prišlo na rozum,že sa zaplietol signál detskej vysielačky,ale plač neprestával,bol hodnú chvíľu až som musela vypnúť telefón.
Treba ísť za psychiatrom
Podľa mňa to trošku prepískla. Nejaké otváranie a zatváranie dverí, búchanie skríň, zásuviek..to by sa ešte dalo uveriť, ale nože letiace z kredenca? 🤨
Skusa co vsetko jej zozeries.
@lalu_sk111 ❤
Ako som pochopila, tak vyvolavali duchov kdesi na skole v prirode, t.j. mimo domov. Ako je mozne, ze by sa duch prejavoval u nich doma? Myslim, ze ak je to cele pravda, tak nepomoze nic ine, len sa uprimne modlit a zdrzat sa akychkolvek negativnych emocii, zit len laskou k bohu, k ludom a s vnutornym pokojom.
Ešteže tu táto téma nebola včera, lebo by som sa posrala, muž bol v nočnej.. a zrovna pri zaspávani som počula divné zvuky z obývačky.. fu 😨

Ja si myslím ,že kolegyňa má o kolečko menej. Neverím na takéto duchariny. Ale to len môj názor. Iným ho nevnucujem.