icon

Kedy si dávate darčeky na Vianoce?

annie13
19. okt 2011

Pred večerou, po večeri, alebo až ráno 25teho?

Strana
z2
sisaka
19. okt 2011

my sme davali vzdy po veceri, ale zacinam uvazovat nad rano 25 1. jednoduchsie dat darceky pod stromcek 2. deti sa mozu vytesovat z darcekov cely den a netreba ich vecer nahanat do posteli 3. tu je to standard a dost bolo namahave dcere vysvetlit ako to, ze k nam chodi Santa uz vecer a k ostatnym detom az v noci, tak pri synovi by sme sa mohli tymto nezrovnalostiam vyhnut, no este zvazim, kedze mam rada tradicie a tymto by sme tu slovensku porusili

moncan
20. okt 2011

Darčeky si dávame po večeri. Večeriame už o 17-stej, aby sa mali deti čas pohrať. Keďže mi máme každý rok spojené vianoce so starými rodičmi aj so švagrovcami je u nás dosť detičiek a tie majú potom raj. Večeriame v tej miestnosti kde je stromček, potom ideme von zapáliť prskavky a za tú dobu niekto rozdá darčeky pod stromček. Máme skúsenosť, že deťúrence sa nám tak unavia, že nemusíme ich ani naháňať do postelí, sami sa pýtajú spinkať. A keďže sú vianoce majú výnimku a môžu byť aj dlhšie.

titkovamiriam
20. okt 2011

po večeri okolo 18-tej

veverka149
20. okt 2011

mi tiež po večeri , navečeriame sa skor tak oklolo 17 stej a potom si ide mala umyt zo svokrou ruky a pusinku ,ale teraz uvyžujem kedže je užvacsia ze pojde z muzom zapalit von prskavku kym dam pod stromcek darceky 🙂

horana
20. okt 2011

24. po veceri. Tiez sa snazime cim skor jest aby sa deti stihli vyhrat. Chystam vzdy aj dake jednohubky a pod. veci ktore su potom cely vecer na stole, lebo deti sa hraju do noci a este pred spanim stihnu vyhladnut a tak si nieco dzobnu.
25. sa ide k jednym starkym na obed a tam maju dalsi darcekovy nasup od nich (davaju casto viac nez my)
26. k druhym starkym na obed a opat darcekovy nasup.
Obom stranam starkych vyberam/nakupim darceky pre nase deti ja - oni sami to nechaju na mna, len daju urcitu sumu ktoru chcu investovat. Plus potom "ako strasne prekvapko" este daco aj sami dokupia.

bellada
20. okt 2011

jednoznacne po veceri 24teho, to je tradicia odjakziva a ja ju urcite nikdy nebudem menit 🙂

micimacko
20. okt 2011

Tiež večer 24tého.Po večeri prskavky a potom darčeky 🙂

kvojtanikova
21. okt 2011

ja suhlasim s @horana, aj u nas to tak prebieha, akurat teda k svokrovcom ideme az 26., lebo oni vzdy chodia 25. do Tatier, a k nasim niekedy medzi sviatkami, lebo byvaju 350km. Ale inak tiez darceky po veceri, veceriame o 17tej, pricom vzdy poslem maleho so starym von, akoze kukat, ci uz ide Jezisko, ja zatial hodim darceky a do okna dam mikulassku ciapku a pootvorim ho, potom ked pridu zvonku tak poviem, ze uz tu bol, lebo som pocula buchat, a objavime ciapku, ktoru si akoze "zabudol"...
A este jedna vec - stromcek mame uz od Mikulasa, lebo nam ho Mikulas donesie spolu so sladkostami. Po Novom roku ho mam len do Troch kralov, potom ide hned dole. Zauzivali sme si to takto, aby sme sa takmer cely advent mohli tesit z vianocnej atmosfery, vzdy ked vojdeme do obyvacky.

ikke
21. okt 2011

veceriame uz pri darcekmi podstlatom stromceku, takze deti si zvycajne mozu rozbalit 1 darcek, zvysok az po veceri.

stanca22
21. okt 2011

My vždy po večeri 😉

nelicefo
21. okt 2011

Po večeri. 🙂 Milujem tú atmosféru napapáme sa v našej veľkej obývačke,krásne poprestierame,tichúčko nám hrajú koledy,potom ja s malou sa ideme prejsť na chvíľku,mm dá darčeky pod stromček. A potom rozbaľujeme. 😵 A celý večer sa tešíme,vinšujeme rodinke a voláme čo nám Santa priniesol. 🙂

monika15
21. okt 2011

24 vecer...... 🙂))
ako ozajtstne vanoce 🙂))

filipal
22. okt 2011

moj muz doniesol z domu taky zvyk, ze 24.12. sa uz poobede zbieraju darceky pod stromcekom. vzdy vystriehneme, ked tam nikto nie je a nejaky tam prihodime. samozrejme musia byt zabalene, aby sa nedalo uhadnut, co sa tam skryva. casto originalne (napriklad maly dar v obrovskej krabici) ak ma nejaky dar velmi charakteristicky tvar (lyze a pod) tak ho davame na poslednu chvilku. cely vecer potom pokukavame a tesime sa, co to tam asi je. 🙂 a hikame, ako je tych darcekov vela....
kym bol syn maly, to by nevydrzal, doniesol darceky naraz - Jezisko. 🙂

traktor
24. okt 2011

naveceriame sa a cakame na zvonenie zvonceka 😉 ..a potom to pride 😵

vieruna
24. okt 2011

My sme zacali davat 24-teho rano. Aby sa deti stihli dosyta vyhrat a nech nespekuluju pri veceri. Aj tu si chcem uzit taku sviatocnu 🙂 Prvy aj druhy sviatok ideme po navstevach. Ked budu deti vacsie, tak to posuniem ako vacsina. Vecera, zvoncek, darceky, prekvapenia. U nas doma to tak byvalo aj ked sme boli dospelaci 🙂 Jeeej ved ja sa vlastne uz tesim 😀

ivett1
26. okt 2011

Už zabalené darčeky si "priebežne" 23.12. pripravíme (keďže sú poschovávané v skriniach po celom byte 😀 ) do "skrýše" v obývačke, kde je stromček (keď sú detičky vonku, alebo spinkajú🙂).... a priamo pod stromček ich potom dá môj manžel, keď sedíme za štedrovečerným stolom a začíne s oblátkami a medom, tak on ide odniesť takúto oblátku s medom aj "dušičkám" k stromčeku (tradícia z domu🙂) a chvíľočku sa tam zdrží....a až po večeri, keď zazvoní zvonček, ideme pozrieť, čo nám Ježiško priniesol 🙂 😵 ...počas celej večer detičky pekne sedia a papkajú, lebo hneď na začiatku im povieme, že ak budú netrpezliví, tak pod stromčekom nič nebude...a celkom to funguje...zatiaľ 🙂

00vladka00
26. okt 2011

my vždy 24 po večery.okolo 18.00

luy
26. okt 2011

jaj u nás je kopa ludí,ked žili - svokra a rodičia,teraz sme bez nich ale je tu brat môj a manželov a bratov pes...............no proste je to deń kedy sa vyobliekame,oblek a dlhé šaty a jeme a koledy počúvame,ja ani 24 nevarim,23.12 všetko urobím a pred večerou 24.12 vypražím všetko spolu s niekým komu sa práve chce,po večeri sa ide von so sviečkou čakať Ježiška,syn prevráti oči lebo má 10 a musi stukať že och príde Ježiško a všetci sa na tom bavia a potom sa rozbaľujú darčeky po jednom.Môj brat je v balení darčekov expert,aby urobil synovi náladu svoje darčeky balí do všetkého možného čo si len viete predstaviť.Je to krásne.25 ideme k môjmu bratovi a tam sa vadíme kto mal lepšiu večeru,a 26 sa ide jesť ku švagrovi tam sa nehádame lebo tam sa jedia len zdravé veci /šalát z jogurtu....../ no ale aj to má svoje čaro.

zuzkalenka
27. okt 2011

po večeri (24. 12) 🙂 vždy sme to tak robili aj keď som bola malá tak sme sa najedli a potom hurá na darčeky 😀

terrs
27. okt 2011

25. ráno. Doma som bola zvyknutá na darčeky po večeri, ale omnoho viac sa mi páči táto verzia.

vodnarky
28. okt 2011

po vecery 24.12.... by sme ani asi nezaspali od tolkej zvedavosti a nadcenia... 😀 😵 😉

kmnigvil
29. okt 2011

My si dávame vianočný darčeky vždy 24. decembra po štedrovečernej večeri. Najprv na navečeriame, poupratujeme v kuchyni zo stola, dcérku manžel odláka do vedľajšej izby a ja zatiaľ nenápadne poukladám darčeky pod vianočný stromček. 🙂

radlinka
4. nov 2011

My mame netradicne rozdavanie darcekov....kazdy si ich najde pekne az rano pod stromcekom. Skusali sme aj po Stedrej veceri, ale nemalo to tu atmosferu, ako rano natesene vyskocit z postele a ist pozriet, co nam Jezisko priniesol pod stromcekom 😀

vaapeter66
13. nov 2011

My po veceri ,tradicne,ked kazdy vsetko veeelmi rychlo zje 🙂 ,lebo sa uz nevie dockat 🙂

sofinka18
13. nov 2011

my tiez po veceri,, ja vzdy odbehnem akoze na wc 🙂 a supnem pod stromcek darceky.. problem bude tento rok kde mame uz v novom dome kuchynu s obyvkou spojene 🙂🙂 asi ich poslem von pred dom číhať 🙂

ivanka.7
13. nov 2011

@sofinka18 my sme sa takto prestahovali do noveho bytu, ked mala moja najmladsia sestra 3 roky a rozmyslali sme ako to na Vianoce urobit - jeden sa Jezisko "pomylil" a doniesol darceky do spalne pod maly stromcek, ktory tam mamina ozdobila. Dalsie roky sme darceky dali pod stromcek uz pred vecerou (mamina, kym sme sa boli tradicne prejst), takze mala mohla okukavat tvar darcekov uz pocas vecere, ale musela vydrzat, kym vsetci dojeme - a odvtedy sa to praktikuje tak, aj ked uz nemame v rodine nikoho maleho (teda mame, ale jedna dievcinka je v Norsku a druha sa este nenarodila🙂)

luciferkax
13. nov 2011

u nás sa v priebehu štedrého dna darčeky postupne objavujú pod stromčekom, každý niečo dohodí, po svatej omši , o šiestej sa navečeriame a hrrrrrrrrrr na darčeky 🙂

aplless
21. nov 2011

ja davam po veceri, tiez veceriame okolo 17tej aby sa mala stihla pohrat s hrackami a vcer uz neupratujem okrem riadov hracky jej dovolim nechat v obyvke aj na druhy den nech sa pohra. a tiez si nachystam cez den vsetko a potom idem dat psovi z vecere kusok ryby alebo tak muz dceru zabavi pri stole jej dlho trva kym sa naje, a ja medzitym suchnem darceky pod stromcek. na druhy den ideme zas k rodicom a tak.

tosomja
2. dec 2011

Stále sme mávali darčeky po večeri, tento rok to bude asi inač - manžel totiž ide na nočnú, takže darčeky si nájdeme až ráno 🙂

katka3012
4. dec 2011

hned po veceri,ved to je aj taka nasa tradicia 🙂

Strana
z2