icon

Koľko stravných lístkov môžem použiť na nákup potravín?

nelinka2011
9. feb 2021

Dobrý deň prajem, prosím vás pekne. Koľko stravných lístkov môžem použiť na nákup potravín napríklad v Tescu, Lidli či v kauflande? Je to obmedzené? Ďakujem

Strana
z4
danielinaa
10. feb 2021

@nelca84 moze byt, priznam sa, ze celu diskusiu som necitala, len posledne komenty

klarissa25
10. feb 2021

@danielinaa my to nahadzujeme manualne ale je to lahke das hodnotu listku a vypise ti kolko ich mozes vziat.. Das realne kolko mas a hotovo.. Takze nic tazke

delphineta
10. feb 2021

@danielinaa z brucha nie,nam to na kase ukazuje za aku sumu je možne vziat stravenky a ked nahiodime hodnotu listka vtedy ukaže kolko listkov možme vziat.Inač ja som za to taka rada,ze nam to samo vyrata,lebo ja mam tolko toho v hlave ked som na pokladni,nie aby som to ešte mala robit sama.Samozrejme pracovnych veci😃

danielinaa
10. feb 2021

@klarissa25 Tak to je v pohode. My sme pred tym take nemali. Napisalo za kolko listkov, vzal si kalkulacku a isiel. :D A celkom na zaciatku ani nepisalo kolko mozes, tak kalkulacka iba. Ale zas si mohol predat za listky co chces.

susedaberta
11. feb 2021

@nelinka2011 obmedzené je to v tescu len ak budeš platiť v samoobslužnej pokladni.. Tam som mohla použiť len 2 al 3 lístky.. Viac nezobral musela som doplatiť.. V normálnej pokladni môžeš použiť koľko chces

mondolina
11. feb 2021

@10zabka
Víno nie je potravina.

10zabka
11. feb 2021

@mondolina hm... čo teda?

klarissa25
11. feb 2021

@10zabka je to alkohol, a stravnymi sa alkohol cigarety drogeria a ibe platit neda.

10zabka
11. feb 2021

@mondolina ak si myslela liehovina, s tým som tiež stotožnená. Vysvetľovala som celý nákup pár príspevkov vyššie.

10zabka
11. feb 2021

@klarissa25 však to ja preboha viem. Písala som vyššie. Už snáď stačilo k tejto téme 😉

mandarinka555
11. feb 2021

@klarissa25 Ale dá...záleží od pokladníčky. Niektorá aj vydá z lístka. Ale Lidl má napríklad program, ktorý "nepustí" alkohol a drogériu cez stravenky.

klarissa25
12. feb 2021

@mandarinka555 no ved ja pisem konkretne o lidli kedze tam robim.. A ani v tescu sa to nedá

danielinaa
12. feb 2021

@klarissa25 Vam sa da vydat z listka? U nas nie, lebo hotovost a poukazka su 2 rozne veci. Iba sukromnici u nas, vydaju, lebo vsetko hadzu ako hotovost a listky si potom kde kade v retazcoch typu metro, ale aj u nas, minaju. Rovnako restiky u nas minaju listky na nakup potravin. Nejde mi do hlavy ze v takom velkom retazci ako je lidl sa to da.

klarissa25
12. feb 2021
qetka
12. feb 2021

@klarissa25 ja v lidli bezne platim cely nakup stravenkovou kartou. Pyzamo aj drogeriu. Aj pribory som tak doplacala a v pohode. Cize system pusti. Mozno u vas je uz nejaky iny system v pokladni, ale u nas to stale ide. Poviem, ze platim kartou, prilozim a kupim vsetko. Naposledy vcera platene pyzamo, puzzle aj vino. Nic neoddelene. V tescu mi vzdy automaticky prerata sumu za potraviny a strhne iba tolko. Zvysok musim platit inak, tam to inak nejde.

klarissa25
12. feb 2021

@qetka je rozdiel karta a reálne listky. To sa da kartou.. Aj v jednote napríklad

nelinka2011
autor
19. feb 2021

@susedaberta ďakujem

Strana
z4