Kúpele Lučivná. Boli ste tam s dieťatkom?
ahojte maminky 😉
Na odporučanie nášho imunoalergologa by som s malou mala ísť do kúpeľov.Odporučal nám Lučivnú.Pozerala som na nete informácie.Ja sama som tam pred 25 rokmi ako malé dieťa bola.Nedá sa to porovnať s tým ako to vyzerá teraz.
Prosila by som vás o nejaké postrehy,ktorá ste už tam s dieťatkom absolvovala liečebný pobyt.Niečo o tom ako je to tam s doprovodom čo sa týka ubytovania,stravovania a hlavne koľko mamička ako doprovodná osoba dopláca.
Telefonovala som tam opakovane ale mi nik nedvíha.Na stránke majú uverejnené len jedno dostupné číslo.A na mail neodpovedajú 😒
ďakujem 🙂
Ahojte chcem sa spytat tie co ste prave tam alebo ste sa vratili vedla Limby ta nova budova ake su tam poplatky za ubytovanie je to standard? Co je na izbach dakujem krasne za odpovede 😉
@daduska2009 myslis borievku? Ta sa prave zariaduje. Takze netusime.. ale je nova. Takze asi nebude najlacnejsia
No to je teda fajn, že sa ubytovacie kapacity navysuju, len už teraz (Sept2017) bolo poriadne tesno v Lekne alebo na procedúrach....vraj aj v Borievke budu nejake procedury ale ani ihrisko, Bonsaj, a celý areál nie je nafukovaci....
Baby mozete mi prosim vas napisat ake procedury su v lucivnej? A ako tam vyzera bezny den? Diky
Ahojte,zalozila so diskusiu ohladne kupelov,ale nikto mi neodpovedal,asi sa to stratilo v tom mnozstve prispevkov. Ak mate cas,precitajte si prosim https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/kupele-lucivna-6/ a kazda odpoved ma potesi. Dakujem vsetkym
@domi1988 hlavna je klimatoterapia (min. 3 hodiny denne stravit vonku ci prsi ci snezi), kazdy den mas inhalaciu (individualnu alebo skupinovu na striedacku a preplach nosa), bezne davaju saunu, bazen, liecebny telocvik, niekto ma aj individualny liecebny telocvik (napr. pri skolioze), take procedury ktore nedavaju kazdemu su virivka a floating. Ine ma ani nenapada ci este je. Je tam maser, ale to si mozes sama dokupit, kupele masaze nedavaju ako proceduru.
Podla profilu mas skolkove dieta, takze rano ranajky (7.30-8.30) a doobeda si absolvujete procedury. Ak ju chces davat do skolky tak ta je od 10.00-12.00. Obed je od 12.00-12.45 a vecera od 17.00-17.30. Organizuju dost vyletov, ak chces mozes sa zapisat a ist (sklar, Vazecka jaskyna, Tricklandia, Strbske pleso, atd.). Raz do tyzdna je vizita. Inac absolutna sloboda. Robis si co chces a ides kam chces a kedy chces. Cez vikendy procedury nie su, vtedy mas len klimatoterapiu. Casove rozmedzia na jedenie co som napisala sa tykaju LD Smrek, ostatne to maju trochu inak +/- nejaka polhodinka.
@domi1988 Este ma napadlo ze o 15.00 a 18.00 su vzdy spolocne aktivity s animatormi. Ta o 15.00 sa kona vonku vacsinou pred Smrekom, niekedy pri Bonsaji alebo pred hernou ci kostolom. O 18.00 su dielnicky v herni, tam si decka vzdy nieco s animatorkou tvoria. Herna je otvorena do 19.00. Je celkom slusne vybavena. Mrkni Facebookovu stranku kupelov, je tam vela fotiek.
Teda tu to zije,veru zbytocne som zakladala diskusiu. Idem nakopirovat tie moje otazky tu dievcata. Inak je tu niekto kto bol,resp. je teraz v TKL v Topoli na dvojlozku,ze ako to tam vyzera? Dakujem
Tak som tu. Pani
@libka1 mi zodpovedala prakticky na vsetky moje otazky,takze este raz dakujem. Trochu sa predstavim ako nova mamicka. Volam sa Nadezda mam dceru 16 rocnu,ktora v TKL bola uz 4x a syna skoro 7 rocnehi. S nim ideme do kupel 17.10.-7.11. tento rok. Dievka bola cez prazdniny v Limbe,takze Lucivna mi nie je uplne cudzia. Navrh na kupele sme posielali koncom aprila,dcera bola na prelome jul,august. Chceli sme,ze budeme rovnaky termin,no pre nas uz miesto nebolo,povedali nam ze az v novembri,decembri. Prislo mi min.tyzden ze uz v polke oktobra,tak som ostala v soku,ze jemine narychlo...co nam bude treba. Asi im niekto vypadol. Takze budeme ubytovani v Topoli v dvojlozkovej izbe so spchou a WC. Maminky,co ste boli v Topol 2 lozko,ako to vyzera,aka je ta izba? Daju sa postele spojit? Je tam dost miesta,ze ak by sa nahodou manzel rozhodol prist za nami? Kedze musi ostat s dcerou doma,neriesila som zbytocne vacsiu izbu,ale ak nahodou...? No a co by ma trosku viac zaujimalo, v com nemam jasno. Varili ste niektora na ubytovni,co ste brali z domu? Obavam sa,ze syn mi nebude moc chciet vsetko co tam bude,tak nech nie je hladny. Kukla som to tyzdenne menu co tak mavaju a je tam vuac chodov. Ako to je,nahlasujem den vopred co budem chciet,ci pridem a vyberiem si? Moze moju stravu pripadne jest aj maly,ak by nejedol to co bude mat on? A mozno hlupa otazka,ale toaletny papier ste brali z domu,ci tam davaju? Nech zbytocne neberem ak netreba. A cca kolko kotucov na tyzden? Ake tam maju periny,vankuse? Brali ste si svoj z domu? A mattace su v pohode nie su nejak moc vylezane? Ja mam trochu problemy s chrbtocou,preto sa pytam. Aj sa tesim aj mam trochu depky,ako to dcera s manzelom doma zvladnu. Boli ste niektora s dietatom na vokend aj doma? Mame to okolo hodiny cesty domov asi by som aj sla ak by sa dalo. 🙂
@nadezdah stravu si nahlasuješ 2 dni vopred, ja som niekedy aj varila v kuchynke, ale min a rýchle, nejaké cestoviny a tak. Stravu sme si dávali každá iné (okrem raňajok)a dcéra potom jedla to čo jej chutilo viac. Až na pár momentov - prekorenená polievka, mäso sa to dalo.
Toaletný tam je(každý deň kontrolujú, pri upratovaní), neber. S matracom a perinami som bola spokojná, my sme boli v smreku, Topoľ je ešte vyššia kategória, tak by si mala byť spokojná.
Liečebňu ty môžeš opustiť, liečené dieťa sa musí každý večer vrátiť(môže ísť na celodenný výlet), takže na víkend domov s malým asi nee .
@nadezdah ak máte len hodinu cesty a kopec roboty vás čaká a chcete upratovať po nich tak by som šla na vašom mieste a zase načo pôjdete keď máte velkú dcéru veď si poradia s ockom, nech sa trápia😀 budete sa len rozčulovať.
Ja som musela ísť na víkend, lebo som bola v 7 mesiaci tehotenstva a mala som termín vyšetrenia, čiže preložit som nemohla. Cez víkend procedúry nebývajú, len strava dieťata sa prepadne a vám ubytko.A dieťatu možte si nahlásiť keď nebude mať stravu ako balíček, že odchádzate akože na celý deň a to vám pribalia( rezen s chlebom, syrokrem, dzus, ovocie,keksík a zelenina-paradajka)To vám poradia žienky, čo nosia jedlá.
Ahojte, je momentalne niekto v kupeloch alebo sa vratil? Potrebujem info o novom dome Borievka. Viete nieco? Ako vyzera co tam je, je vsetko poruke? Dik...do zajtra sa mam vyjadrit, ci nastupime v polke oktobra. A oficialne ho otvaraju az v okt. Idem s 4 roc a 2 roc. Dakujem.
@nadezdah na noc by som s dietatom tiez urcite neodchadzala, ale na celodenny vylet domov ked to mas hodinu preco nie 🙂 aj ked mudrejsie je ked pridu za tebou oni, este by si musela doma upratovat po nich. Pre mna to tu je zaberak ako slak s 3 detmi, jedine co si vychutnavam je prave to ze upratovat a varit nemusim. Vsetko co si pisala ci si mas doniest mozes nechat doma, vsetko to mas k dispozicii (toaletak, periny, atd.). A tiez idem cestou ze objednavam vsetky 3 jedla pre moje decka a sami si nakombinuju a nieco mi zjedia (jeden neje ryzu, druhy zemiaky, no kto by to stale riesil, takto nieco podzobu). Ked neviem vybrat vobec tak si dam balicek a ideme do Bonsaje na palacinky, hemendex alebo nieco na co mame akurat chut. Velky vyber tam toho nie je, ale ako obcasna zmena dobre.
@kankam o syrovom balicku som nevedela, dik za typ. Tie rezne medzi chlebom su vzdy fakt nechutne rozmocene, nejedia mi to a vyhadzovat mi je to luto.

@lilien10 neviem ako stare mas dieta, alebo kolko ich mas, ale ja ked som mala minuly rok karantenu s jednym, tak sme normalne chodili von. Najmladsia (ta v karantene) chrnela v kociku alebo stade kukala co robia ostatni a dalsie dve deti sa hrali na ihrisku. Ja som sedela na terase v Bonsaji a dala som si kavu alebo caj. Mala ale hnisavy zapal oci, takze chodenie von jej nijak neskodilo. Nechodili sme akurát na procedury, do jedalne a ostatných spolocnych priestorov (herna napr.). Horsie je to ak mas uz starsie dieta chore, tak len cucat do telky zial. To je potom pakaren.