icon

Kúpila som nechutné koláče

16. apr 2022

Dnes som kúpila naozaj nechutné koláče. To fakt ženy ktoré to predávajú to neochutnávajú? No hnus, pekné sú o tom nič. Ale sladké ako riť, okrem cukru tam nie je cítiť nič. Mám chuť tej babe ich vrátiť, ale zase 20,- eur, stojí mi to za to? Nervy mám, musela som sa vykecať.

pininka1
16. apr 2022

U nas robi torty 16 rocne dievca a aj kolace. A vsetky super cukrarne sa mozu skryt. Je to aj podla vkusu, lebo uz som pocula ako niektori vychvaluju tu alebo tu cukraren a teda pre mna nic moc. Ta nasa susedka ich hravo strci do vrecka. Ale s pecenim je to to iste ako s pracou v skolke. Kopec zien si po materskej mysli ze sa dokaze starat o 20 inych deti a hufne si robia pomaturitne studium a niekedy je to riadna katastrofa.....

sissy27
16. apr 2022

Koľko ľudí toľko chutí - a pri jedle to platí obzvlášť. Pokiaľ by mi nedodala vyslovene pokazené (plesnivé, zatuchnuté, pripálené, nedopečené…) zákusky, tak by som to neriešila - ona predsa nemôže za to, že tebe nechutili a ďalším 10 áno.
Mne stačí ospevovaná La Donuteria - mne to nechutí a tiež im nevypisujem, že mne ich donuty nechutia. Ani ten jeden čo som ochutnala za svoje peniaze, som nešla vrátiť. Pavlovky to isté - to je dobré len na fotenie, ale jesť sa to nedá 😂 ale koľko ľudí to pečie, kupuje, konzumuje…

marsmykkok
16. apr 2022

Nechápem, buď ľudia majú nízke nároky alebo boja sa reklamovať alebo si nevážia svoje peniaze a že by za ne mali dostať aj nejakú kvalitu. Poznám tortickarku čo robí torty tak že 3 megahrube korpusy, trocha krému ktorý je zrazeny a starý a skoro nik nereklamuje a nenamieta. Kamoška sa ozvala na jej FB a ešte bola ona tá zlá.

simca06022011
16. apr 2022

@marsmykkok no lebo velu ludi nevie ako chutí DOBRY koláč / torta. Rovnaké to je ako ked niekto nepozná rozdiel medzi trvanlivým mlieko z obchodu a riadnym mliekom, alebo domacim kuratom a nafucanym z obchodu.
A aj so sluzbami je to u nas tak kadenicky, kozmeticky... Kolko z nas reklamovalo tieto služby? Málo. Nechce sa nam hádať

marcellka32
16. apr 2022

Keď s niecim nie som spokojná, tak to reklamujem, a to som teda už reklamovala hocičo: varene jedlo v reštaurácii, strih a melír u kaderníka, mihalnice (áno aj to sa dá dokazit), a naposledy kvet v kvetináči, ktorý skapal hneď na druhý deň (vrátili mi peniaze)

tomi97
Odpoveď bola odstránená
deti95060810
16. apr 2022

prečo si potom nepečieš koláče sama?
ja by som jej napísala a aj s dovetkom , že viac si od nej nekúpim...

laurika999
16. apr 2022

Upeč doma, ak nestíhaš, nech je aj menej druhov, ale kvalitné.... tieto "cukrárky" čo pečú, len nech ich to výjde čo najlacnejšie. Podradný margarín, atď ...

rachel36a
16. apr 2022

Neriesila by som, ak nie su vyslovene pokazene....kazdemu chuti nieco ine...ja si na sviatky tiez objednavam a par krat sa mi stalo, ze zakusky vychvalene a odporucane a nam vobec nechutili... Inemu chutili...nabuduce som objednala inde...

nevenka
16. apr 2022

No casto je to aj tym, ze sa povie "maslovy krem", lenze ja tym myslim skutocne MASLO, nie HERU na kremy alebo Heru s maslovou prichutou 🙄. Potom akoze nemaslovy krem chapu, ze je s mascarpone a slahackou. Toto je dost casto problem. V terminologii. Ja som teraz kupovala maslo za 1,79, inak ked nie je akcia, nie je problem vidiet maslo cez 3 eura. Hera je v par centoch, tusim, neviem, nekupujem to. Vcera som upiekla linecke a 1 piskotu, dnes som urobila klasicky maslovy krem s pudingom, dala som to na tu piskotu. A este dnes zltkove rezy. To je vsetko. Nejak extra navstevy nebudu, dcera je po covide a znova chora, tak len aby sme mali nieco. Keby sme neboli vsetci po covide, mozno este jeden druh upeciem.
Torty - zdobit ja to neviem, rovnako ako krajat zakusky. Vzdy poviem, na svadbu to nejde a chutne to je. Cukru davam vzdy menej ako je v recepte.
Pokial sa pouziju dobre suroviny a hlavne prava cokolada a slahacka, prave maslo, ja neviem, co sa da pokazit na tom, aby to chutilo hnusne. Mozno ak sa zdrcne krem, ale taky by som nepouzila, keby to slo na predaj, alebo sa niekedy da opravit. Inak, doma to zjeme v nejakej forme vzdy 🤣.
Takze bude to o surovinach, podla mna.

mircalla
16. apr 2022

Odporucam riesit priamo s nou a nie nedavat tu...Take typicke slovenske. Ci citis sa lepsie, ze si tu anonymne ponadavas...?

judar
16. apr 2022

Ja skor nechapem ako moze niekto kupovat zakusky ci torty na FB ci po bazaroch od pofidernych cukrarok co nemaju snad ani vyucne listy len to robia aby zarobili 🤦...mne je uprimne z toho zle a hlavne z toho pocitu ze v akej kuchyni boli upecene a ci cistymi rukami robene ...bleee 🤢 u nas v rodine uz niekto bol tak sprosty ze kupil detsku tortu za 50€ cez fb pre dieta na narodeniny a bola rovnako vzhladovo odflaknuta aj s postavickami ako aj onicom chutila ... ja ked kupujem zakusky tak radsej z nejakej kvalitnej aj ked drahsej cukrarne co ma meno a nie bohvie ake zbrndy od neviem koho hodne grcania margarinovej z mastnoty za skoro rovnaku cenu

sisa_s
16. apr 2022

@judar ja toto tiez nechapem, tu na MK, ked niekto da prispevok "poradte pracu na doma", "nemam peniaze, som slobodna mamicka", vacsina radi "zacni piect torty" 😐 nikdy by som si nekupila kolace, torty od hocikoho, kto nema vlastnu kvalitnu cukraren...

mircalla
17. apr 2022

@judar To nechapem ani ja, najma ak toho cloveka nepoznam...Neviem, ci su suroviny cerstve a aka je hygiena....nehovoriac uz o chuti

judar
17. apr 2022

@mircalla aj cerstve ale kolke od*bavaju surovinami...nakupia lacne sladkosti, keksiky l, palicky z lidla z kauflandu a bud to do cesta rozdrvia alebo tym vyzdobia a bez hanby pytaju 50-60€ za taketo rychle oblepence

iwesska
17. apr 2022

Ja si peciem zakusky a torty doma. Rodina aj kamosi mi ich chvalia, lebo su nadychane a plnky lahucke, menej sladke, ale cudzim ludom nepeciem prave preto,ze kazdemu nieco ine chuti. A urcite to neoceni clovek,ktory na margarinovy a presladeny kolac povie,ze bol vyborny.
Ja rada skusam nove recepty,cesta,plnky a hladam inspiracie aj na forach pre tortarky. A uplne mi dekel odstrelilo,ked som sa docitala,ze jedna pri zdobeni pouzila ciernu temperku na detsku tortu,lebo nezohnala cierne farbivo🤦🏻‍♀️
Pre toto by som od nikoho len tak doma pecene kolace nekupila.

iwesska
17. apr 2022

@judar Ano kupuju najlacnejsie suroviny,pretoze keby kupili kvalitne,tak pri tej vyslednej sume by nezarobila nic.

0silvia0
17. apr 2022

Ja tiez peciem doma, ja som tak zvyknuta. Moja mama bola vzdy zrucna, nikdy sme kolace neobjednavali. Tak isto piekla torty aj pre inych.
Cize som to prevzala, muzova rodina zakusky objednavali, ale toto som neprevzala ako tradiciu, vzdy peciem sama. Raz, dva krat za rok kupim v cukrarni, ak sa vyskytne nepredvidatelna situacia.
Ale torty nepeciem, deti torty nemaju radi, radsej maju cheescaky, ja osobne mam radsej suche kolace, ziadne plnky. A muzovi je to jedno, zje vsetko.
A tiez by som si nikdy neobjednala od cudzej osoby, ked tak tak z cukrarne. Predpokladam, te tam su hygienicke standardy skontrolovatelne ako ked niekto pecie vo svojej kuchyni.

judar
17. apr 2022

@mircalla mna trase z tej hygieny ..vies kolko je takych nastrkaju upackane prsty do kremov atd na kostovku....mna normalne trase znechutene uz len pri predstsve ze niekto lyzicou odobere trochu plnky na kostovku lyzicou...lyzicu olize a dalej nou miesi a olizuje, alebo ich deti sa im sparaju s upackanyma rukami v ingredienciach 🤢 ...znechutene ma trase z toho a to hlavne obzvlast ked mam zdravie nachylne na bakterialne infekcie

0silvia0
17. apr 2022

@judar to ochutnavanie a predstava olizovania kremov je aj moja nocna mora.

stanulienkat
17. apr 2022

@nevenka nie je vsetko o masle a Here. Ja pouzivam aj ,aj a moje pecenie je castokrat lepsie ako v cukrarni. Nemam rada presladene mastne hmoty. Teraz co vidim, co sem fotia aj zeny, je vacsina kolacov na efekt. Vyzeraju uzasne, ale asi by som to nejedla. Pecene nanuky a modny boom makroniek. Prekremovana torta a na nej vysypana cela bonboniera a 4 kindervajicka🤦‍♀️🤦‍♀️. Ano, vyzera to efektne a potom sa zeny cuduju, ze maju 80 kil a viac. Ultramoderne makronky s 10 umelymi farbivami som tiez mala moznost ochutnat a teda ziadne uzasne pocity sa nekonali. Ja osobne mam rada lahke zakusky a nie presladene. A uz vobec by som nejedla zakusok, ktory mi niekto upecie v stredu-stvrtok a mam ho jest v pondelok. Dakujem... to si radsej upeciem 1 druh a cerstvy.

pinkgirl
17. apr 2022

Hmmm, každý má právo na svoj názor na chuť, a tiež to či si kúpi v obchode, u niekoho súkromne alebo sám upečie - komu ako čas a jeho peňaženka dovolí. A ak zákusky nechutia, tak nabudúce treba skúsiť objednať inde.
Osobne pri každom pečení pristupujem k zákusku/torte akoby som ich piekla pre seba. Toto dodržiavam tak v surovinách ako aj v hygiene (napr. na ochutnanie použijem vždy novú lyžičku). Takže ako v každom sektore služieb, nájdu sa seriózny ľudia a tiež odrbávači.😉

karolinakr
18. apr 2022

Nie každy ma dar od Boha.Moja znama ani nie je vyučena, len tak si pečie torty z knihy Život - pečenie a to tak fantasticky chuti,,lepšie ako v cukrarni. Ja neviem čo ona s tymi tortami robi, ale vyzera to chutne a chuti ešte lepšie...🍰 Aj som ju nahovarala, nech sa tomu venuje obchodne, ale nema zaujem..Ja ked pečiem to iste, podla toho isteho navodu,rovno to ide do koša🤣

anickaaa6aaa
18. apr 2022

Ono kazdy mame ine chutove bunky.. Tebe su mozno skladke a inemu zas famózne.. Mala som znamu co skoro vsetko ofrflala a ked doniesla kolace ze výborne domáce tak ma naplo... Inym chutilo..

danielinaa
18. apr 2022

No a mozno je to len vec nazoru. Tebe nechutia lebo su prilis sladke a mozno prave 99 percent ludom chutia a este ked aj pekne boli pises. Nechutili ti, nechaj tak. Ak pecie uz dlhsie a stale si ludia u nej objednavaju, tak nebudu tie kolace az tak na nic, to by ich nikto nekupil.

leskovael
18. apr 2022

Napíš jej recenziu... Veď aj recenzia o tom že ti koláče nechutili vie byť slušná. Lebo to že tebe nechutili je jedna vec, ďalším 10tim zase chutiť mohli, ale ty si takisto zákazník, zaplatila si a slušne napísať hodnotenie že na pohľad síce vyzerali krásne ale chuťovo ťa neoslovili a viac už preto neobjednaš, je podľa mna úplne normálne..

karolinakr
18. apr 2022

Ja som kupovala linecke v Tescu za 2e pol kila a teda chutili mi fantasticky.Podla mňa boli vyborne

jana_eyre_2
18. apr 2022

@karolinakr ani ja tento dar od boha nemám.. 🤣 torty som robila pár krát, chutili možno dobre, ale vyzerali hrozne.. ja síce viem celkom obstojne kresliť a maľovať ale zdobiť torty a koláče vôbec neviem 😅 na veľkú noc vôbec nepeciem, ani neobjednavam, sladkého je na svete až príliš..

karolinakr
18. apr 2022

@jana_eyre_2 Nebuď na seba taka prisna.A čo ma hovoriť tento? zdroj internet 😂

jana_eyre_2
18. apr 2022

@karolinakr 🤣🤣🤣🤣 tak to je dobre.. ešte že som baranceka nikdy neskúšala, možno by vyzeral podobne..