Logo žaby na potravinách
Vsimli ste si to? Citali ste o tom?
Ide o logo Rainforest Alliance, co je neziskova organizacia, ktora snazi chranit ludske prava robotnikov a chrani zivotne prostredie. Na potravinach znamena, ze vyrobok bol vyrobeny s ohladom na udrzatelnost a dodrziavanie standardov pre ochranu prirody a ludskych prav.
Na druhej strane sa rozmohol akysi ,,hoax,, ze potraviny ktore to logo maju su GMO a obsahuju rozmlete chrobaky a hmyz (E120 a E904) ktore su vysoko toxicke pre zvierata aj ludi.
Za mna to logo je dost nesympaticke a vyvolava vo mne negativne pocity.
Smiesne mi je na tom to ze Cina ktora ma habadej striebra a moze ho rozprasovat kolko potrebuje ked chce mat cistu oblohu pre olympijske hry tak to konspiratori beru tak ze kazdy stat ma habadej striebra a moze ho tiez prasit kolko chce.
Baby dnes mi znamy zacal hovorit o tych zabach ze to nekupuje ze je to veľmi skodlive ze korona skoncila a pride toto a nechapala som tak tu studujem o tom.
@kristiii no to neviem a ani ma to nezaujíma mal iba mamu v zariadení kde som pracovala ako animatorka,takze mne vzniklo po ockovani na srdci problem,pytala som sa ho ci je zaockovany a potom mi porozpraval o tych zabach takze len tak som sa pytala ale taketo ostatne veci ma nezaujimaju lebo ja smer nikdy volit nebudem.
Ja som pocula o tomto https://www.deutschlandfunk.de/nachhaltigkeit-o... dajte si prelozit stranku, kto potrebuje. A vobec ma to neprekvapuje, dnes sa neda nikomu veriť
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfb... LUDIA...TROSKU STUDUJTE, zistujte, overujte,...🤦
@soufya “ludia studujte” a odkaz vedie na fb 😂😂😂😂😂😂😂
stale cakam na ten den, kedy ludia pochopia, ze na fb moze prispievat kazdy pablb ktory sa nauci zapnut pocitac a pisat na klavesnici. Uvadzat to ako relevantny zdroj je uz dost mimo 🤣🤣🤣
Zaujima ma ale ako dezolati vysvetluju preco je na logu zabka, ked to ma obsahovat hmyz, vedia oni vobec, ze to je iny zivocisny druh? 😅😂😂 preco tam nedali kobylku alebo cervika? 😂😂😂
@katus226 Je to o tom, ze pri pestovani surovin ktore sa pouzivaju na vyrobu toho produktu, neboli ohrozene dive zivocichy a ich prirodzene prostredie. Ze je to vyrabane s ohladom na ne.
Ako na kozmetike ked mas zajacika. Neznamena to ze obsahije zajaca ani ze krem je hebky ako zajko. Ale ze je vyrobeny s ohladom na zajace (ktore sq najcastejsie pouzivaju na testovanie) a dalsie zvieratka a netestuje sa na nich.
@ruxandra pretože žaba požiera hmyz 😉
Mne je úplne jedno kto čo kupuje a čo nie. Každý nech sa rozhoduje sám za seba. Žaba , nežaba, stačí čítať zloženie výrobku a človek vidí čo za humus niektoré obsahujú, takže je na každom, čo si kúpi a napchá do seba. Zaujímavé, že žaba je problém ale 100x striekané ovocie a zelenina to už ľudia kupujú.
@ice8 odkiaľ si vzala že nás tu práškujú lietadlá? Aký máš na to dôkaz? Len že si niekto niečo náísal? Lebo niekto by mohol mať takú motiváciu? Nechápem tú hlúposť ľudí veriť takým výmyslom. Raz ráno ma viezol taxikár na letisko z domu a ako osvetľovalo ešte nevyjdené slnko atmosféru nad našimi hlavami, tak nad Prešovom a vlastne celým regiónom boli množstvá kondenzačných čiar po lietadlách, ktoré tu leteli v noci. Možno 30 sme ich napočítali. Jasné a svietiace inak na čistej a ešte tmavej oblohe. Taxikár bol presvedčený, že to lietali rakety, že tu robia Američania tajne cvičenia, alebo že bojujeme už s Rusmi a posielame tam rakety zem zem. Vôbec mu nevadilo, že tie čiary boli všetkymi smermi rôznej hrúbky a v rôznych výškach. Kondenzačná čiara za lietadlom je obyčajná hmla alebo mrak. Hmla nad ránom je tiež len prízemný mrak. Vzniká na prachových časticiach v atmosfére a kondenzuje sa rovnakym fyzikálnym spôsobom ako tebe okuliare keď vyjdeš v zime von z interiéru v ktorom bolo vlhko. To či za lietadlom vznikne kondenzačná čiara a ako dlho bude svietiť závisí od vlhkosti tlaku a teploty. Tzv. rosný bod. A ešte jedna vec: tmavé mraky neexistujú. Sú to len mraky v tieni neosvetlene slnkom. Keď na mrak svieti slnko je biely keď je mrak v tieni iných mrakov, tak je tmavý až čierny.
Ľudia vy vôbec nehýbete s rozumom a riadite sa emóciami, ktoré vo vás vzbudí nejaký výmysel zakomponovaný do nejakých fyzikálnych faktov. Nad Olympijskými hraní ovplyvňovali počasie striebrom. Áno dá sa to. Na malom území a je to drahé. Zmeníš pomer prachových častíc a parametre rosneho bodu. To v tebe vyvolá pocit že sa to dá všade a všetci to robia lebo to niekto kydol na net. Hlúposti čisté hlúposti. Chybu robíš že sa riadia najprv emóciami a tvoj rozum potom si logicky všetko uz dá dokopy. A tvoj argument je len že si čítala článok. Ale keď ti my s
@hiro povieme že existuje aj one fyzikálne vysvetlenie úplne nevinne a logické, tomu neveríš lebo si si vzala do hlavy, že my ti chceme zle a všetci nám chcú zle akurát ten čo písal ten članok to mysli dobre. Keď si však všimneš emocionálny podpis v ich článkoch zistíš že je tam kopec hnevu a žiaľu. A strachu. A možno práve to ti robí tie informácie sympatickými. Neviem. Proste ja som podľa teba len mudrlant a nepresvedčím ťa ani keby som ti ukazal fyzikálne pokusy, ani keby som ťa vyniesol na Mesiac. Vždy tu budú ľudia čo si myslia že Zem je plochá, že USA nebolo na Mesiaci a že nás chcú nejakí anonymní ľudia otráviť. Keď vidím ako ruskí vojaci hľadajú na zajatých Ukrajincov tetovania s hákovým krížom a spomeniem si ako môjmu pradedovi za prvej svetovej vojny Rusi hľadali pod čiapkou rohy na hlave, tak sa obavám, že môže nastať doba, kedy nás takí ako vy budu zatvárať do väzenia preto, že sme sa dali očkovať, alebo preto že prdíme jed. Hlúposť v histórii už viac krát mala navrch. Prepáč, že ti to takto osobne vytýkam, nehnevam sa na teba. Len mi je z toho smutno. Nie si hlúpa ani zlá. Len veríš zlým hoaxom a svojej emócii. Hnevam sa na to, ako takéto citove jedy dôkazu otráviť celu spoločnosť až tak, že robí, alebo podporuje vojnu.
@slovakboy https://www.bmj.com/content/377/bmj.o1150/rr-1
toto je hoax konspi web?
Je mi luto, ze mi ta je luto.
Nikto tu nepisal, ze sa striebro strieka VSADE. A drahe to je mozno pre teba... BOlo tu mnoho linkov, kde pisali, ze ovplyvnovanie pocasia v regione XY zakonite musi ovplyvnit negativne region susediaci. Ak si myslis, ze ten 1km2 nad tvojou hlavou je jedinecny, tak zijes v bubline. V opacnom priade logicky tvrdis, ze emisie z EU aut neovplyvnuju klimu a tym padom si dezinformator.
Ak km2 nad Olympijskými hrami mozeme striekat kadeco, tak logicky aj ten km2 nad mojim autom mozem fukat kadeco, to nic nie je.
@slovakboy ceresnicka na torte
"kedy nás takí ako vy budu zatvárať do väzenia preto, že sme sa dali očkovať, alebo preto že prdíme jed."
podla seba sudim teba, to skor ja sa bojim teba... debata nema vyznam, seriozne... postradas elementarnu logiku, ockovanych je viac, ako moze mensina utocit na vacsinu?! neuveritelne si protirecis..
A vojnu podporuju vojnovi stvaci na najvyssich miestach, definitivne vojnu nepodporuje ziadny radovy obcan. AJ Cesi a Slovaci sa rozisli, aj Srbi a Chorvati, aj Madari a Slovaci boli na noze, ale nie na vojnu! Vojnu pachaju ozraty politici, co chcu nasadnut do tankov a ist na Budapest, napriklad. Pises, ze sa nehnevas, ale tolko negativity sa tazko najde na jendom mieste ako v tvojom prispevku. A hlavne tolko pomylenych predsudkov..
@ice8 "https://www.bmj.com/content/377/bmj.o1150/rr-1
toto je hoax konspi web?"
A? Nejaky pediater tam rozobera ze ta teoria (hlinik v stratosfere) ktora by mohla zmenit pocasie nie je dobry napad. Je to jedna z moznosti ktoru zase nejaky iny profesor spomenul vo svojej publikacii. Jeden vedec dava svoj pohlad na teoriu druheho vedca. A?
@kvetinka75 a zabudla si ze ani červené sladkosti a jogurty nie je problém,, tiež humus niektoré keďže sú tam karmíny a u mojej dcéry to malo reakcie kruté kým som nezistila z čoho lebo dr len to a to stale
Akurát papám pri telke červy s príchuťou chilli and garlic. Manžel kúpil :D som si spomenula na tento príspevok a pýtam sa. Prečo je problém s tým, že by sme to niekedy jedli normálne? Aspoň by niektorí konečne dostali do seba niečo zdravé a má to podľa mňa široké spektrum možností spracovania.
@zuzulka558 ja sladkosti a jogurty nekupujem. Kazdy nech sa zariadi po svojom. Cervene farbivo sa pouziva roky. A nebolo tolko alergii. Takze zhadzovat to vsetko iba na to farbivo.....

@hiro lietadla praskuju..
https://thebulletin.org/2022/08/dodging-silver-...
a nepraskuju ?
Ved modifikacia pocasia nie je novinka, netaji sa tym nikto, mozno jedine severna korea.. Ale co ak tuto klimaticku Gretku, pardom zmenu tu mame prave vdaka hre na Boha pocasia ? Zamyslel si sa nad tym vobec, alebo len rutinne chrlis hejt na inak zmyslajucich ludi?