Mám depky z toho, že si neviem nájsť prácu
Zdá sa mi, ako by som žila v začarovanom kruhu, z ktorého už nie je cesta von. Začnem od začiatku. Už 10 rokov nemám prácu, žijem na východe, kde keď nemáte známeho do práce vás nik nevezme (a ja znameho nemam), 2x sa mi podarilo zamestnať vo firmach kde nikto nechce robiť a ludia odtiaľ utekaju. Lenže mna v skusebnej dobe aj z takej prace vyhodili, lebo nie som dosť dravá a rýchla. Doma sa skušam učiť aprogramovanie, ale aj to je na nič, firmy chcu mladých dravých profikov. A mne uz prihára pomaly 40tka. Zacinam si uvedomovať, ze o starú ženu už ani pes nestekne. Dieťa ma 8 r. a je ťažké ho opustiť a odísť za prácou vonku, aj ked na úrade práce v jednom kuse stále buzerujú: Kedy už odídete pracovať do zahraničia, je tam cez milión voľných miest?
10 !!! rokov??? Preco nejdes do vacsieho mesta? Dostanes prispek od statu,dieta das do skolky. Neviem si predstavit 2 roky a nie ako mlady clovek byt 10 rokov doma a cakat.
Na vychode praca je...mi nehovorte, ze nemozete nic najst. Do vyroby beru vsade, ano je tam minimalka, ale sikovni ludia maju vzdy sancu na postup...len treba chciet!!!take ze za 10 rokov si neviete najst pracu ani zo zartu nehovorte...ak by som nemala pracu aj upratovacku by som isla robit! Nikde nie je napisane ze aj z upratovacky nemozete byt recepcna/asistentka/ bla bla bla ak ste sikovna....na vychode praca, to len vela ludi by chcelo nastupny plat min 1000 eur a neviem este kadejake ine vyhody, lenze k tomu sa treba vypracovat a nieco tomu obetovat...
@asia83 kto povedal ze VS vzdelany clovek je mudrejsi ako ucnovkar???? Trosku skreslena predstava...niekto vystuduje banicku univerzitu, ma titul a je totalne nepouzitelny, neovlada jazyk, nema pracovne navyky a naopak clovek s nizsim vzdelanim je ovela viac inteligentnejsi a pracovitejsi...preco by mal len dokladat tovar????
@isaia bez urazky, ale byt 10 rokov bez prace je pohodlnost alebo lenivost..neviem..ked si dam Humenne do profesie, vyskoci mi 224 ponuk..jasne, ze niektore su mimo, ale nechce sa mi verit, ze za 10 rokov (!) by si si nenasla pracu a s technickou VS!
Zabojuj, zmen mozno vizual CV...a drzim palce
10 rokov bez práce? chyba bude v tebe. Stačí sa presťahovať na západ Slovenska. Evidentne Ťa na východe nič nedrží. Stačí len trocha chcieť. My tu nevieme nájsť ľudí do výroby, budú ťa tu brať všetkými desiatimi za pekné peniaze.
@asia83 no vidite vy s VS ste doma 10 rokov, lebo ste moc prieberciva/urodzena/leniva / nechcem Vas sudit, ale tento postoj akym kastujete vzdelanych a menej vzdelanych ludi ma rozculuje/ ....ale ten co zacal dokladat krabice v obchodoch pred 10 rokmi je teraz riaditelom a vy s ukoncenou SS a VS sedite doma a mozno ked sa vy budete uchadzat o pracu vykladacky tovaru alebo upratovacky tak o Vasej buducnosti bude rozhodovat prave clovek ucnovkar /byvaly dokladac krabic!/ ...treba sa nad sebou zamysliet!!
@isaia ked sa vás nabudúce teta na úrade práce opýta kedy pôjdete do zahraničia, povedzte jej že ona nech zdvihne zadok a nech tam ide a vy radi obsadíte jej stoličku ! ! ! tety ktoré roky sedia na teplučkom mieste a vás idú posielať do zahraničia, jak keby to bolo na skok....ved nech tie tety odídu do zahraničia a my si podelíme stoličky....úplne vás chápem čo prežívate....Celá profesia je o ničom, bud opakujúce sa miesta, alebo firmy ktoré nikto nechce obsadiť...aj by som menovala, ale dám aspon nápovedu - potraviny v košiciach...Denno denne hľadajú predavačky...Tak asi aká tam je pracovná atmosféra ? ked inzerujú každý den....Dalšia stránka bazos.sk - - samé brigády a nič poriadne...a najradšej mam situácie ak idem na úrad / socialna poistovna, zdravotná , atd / a stretnem bud kamošku alebo známu a pýtam sa že čo tu robí ? tak ona tu pracuje a ledva učnovku skončila...Ano poctivo tam je istotne, presviedča ma...Pred pár dnami som si poslala žiaodsť do jednej firmy- mali len jednu požiadavku a to strednú školu - a dalšie omáčky - pracovitosť, chuť učiť sa nové veci, pracovať v tíme....Poslala som si tam v momente žiadosť a bum nikto sa neozýva, tak reku dnes napíšem,že či už teda vybrali aj ked ukončenie výberu bolo písané až na 6.10 ...Odpoved do minúty - miesto je už obsadené.....a takto odpisujú 90% firiem, a ako píšem zvyšok sú brigády po 2,50 eur
@isaia otázka:co robí manžel? On pracuje?
@asia83 je fajn ak je pochopenie obojstranne..
pisat o idealnom svete a stave kde by kazdy mal robit na co ma skolu, kde by mal mat poziciu na zaklade dosiahnuteho vzdelania, kde kvoli sebaucte radsej nebude clovek zamestnany akoby mal zobrat pracu pod svoju uroven vzdelania... veru, rozmyslat sposobom akoby to malo byt je...ach.. 🙂
Uchadzac o pracu nie je povinny uviest vsetko svoje vzdelanie. Ak si uz spustila zo svojich narokov natolko,ze by si brala pracu predavacky,jednoducho si do CV vysku samozrejme neuvedies.
VS akehokolvek smeru s 10 rocnou pauzou pocas ktorej si nepracovala ti je v podstate na nic. Aby si sa zamestnala v obore.
Treba zacat pracovat, vratit sa k pracovnym navykom,rezimu, mat prijem.
Mojmu manzelovi bolo povedane od riaditela jednej spolocnosti, ze ked chce pracu napriklad skladnika nema si do zivotopisu pisat, ze ma VS. Pomohlo to.
Podla mna treba ale trochu upustit od myslienky ze sa da "vypracovat". To v dnesnej dobe nie vzdy uz plati. Treba byt realistom. Niekedy sa treba zmierit s tym,ze mam pracu a bdem ju mat este dlhe roky,tu istu a sebarealizaciu si najst v osobnom zivote a volnom case. Doba je zla,je tazke najst pracu a je este tazsie sa z obycajnej pozicie vypracovat na vyssiu. Nehovorim ze to nejde,ale nie vzdy to ide. Ja som si urobila na Sk viac ako jednu VS (kto ma trochu pozna z inych prispevkov vie o co ide),pracovala v obore v Bratislave, a kedze zapadnejsi je uz len zapad, hladala pritom pracu v zahranici. Nasla si flek, dohodla na 3 mesiace aj firemne ubytovanie. Manzel sa prestahoval so mnou. Nasiel.si pracu ako skladnik a popritom studuje externe VS. Ja mam velmi dobre miesto, celkom dobre platene,neustale sa vzdelavam a robim si kurzy. Nic nie je iste v tejto dobe. Teraz idem na matersku a uvidime co cas prinesie. Takze moj pripad je ano,da sa vselico,ale treba mat aj chut aj schopnosti aj odvahu aj podporu z okolia . Bolo to tazke aj to je tazke,ale sme spokojni a som rada ze som opustila komfortnu zonu so zazemim a sli este dalej.
Nepises nic o jazykovych vedomostiach len ze mas vs technicku..ani o tom ci si sa nejako znazila vzdwlavat, pocas tych 10r...kt mozno nie je az takym problemom ako 10r diera v zivotopise.... takisto treba prehodnotit ako je pisany zivotopis, ak nehladaju niekoho s vs tak ju tam neuved...a takisto prehodnotit soosob akym je pisana ziadost o prijatie do zamestnania, ...
A v ooslednom rade zvazit odchod za pracou do vacsieho mesta nemysi to byt zrovna Bratislava al zahranicie....a navstevu psychologa
Ja vas chapem, ale 10 rokov.... je velmi ..velmi dlha doba. Za tu dobu sa dalo naplanovat vselico..od prestahovania - ci uz v ramci SR, alebo EU. Ale naozaj neverim, ze za 10 rokov, ste nenasli pracu ani pri vyrobnom pase.
Ono uz vas odbijaju aj z pricipu...ze ste 10r mimo. Osobne by som tiez zamestnala radsej cloveka ktory bol rok nezamestnany..ako vas po 10 rokoch.
Takto ste to mali dravo hladat zamestnanie po ukonceni materskej...kazdym rokom neskor sa vase sance znizovali.
Ale asi vas velmi netlacila ekonomicka situacia.
8r dieta nie je ziadna prekazka na odstahovanie sa do ineho regionu. Velmi sa rychlo adaptuje na nove prostredie/skolu.
Netreba byt extra dravy, ale toto mi pride ako strasna pasivita.
Za tych 10r ste mohli kludne premysliet aj vlastne podnikanie...ja neviem. Je to proste pre mna nepredstavitelne STRASNE DLHA DOBA.
Ale nemyslim, to zle, neurazte sa 🙂

Ďakujem ženy za pochopenie (to pohladi dušu a poteší srdce) a ďakujem aj za slovné nakopnutie do zadku 😀 ( pomôže to človeku pozrieť sa na seba kriticky a posunúť sa ďalej). 💙