Mám pocit, že ľuďom chýba empatia
Ahojte,mavate aj vy niekedy pocit,ze ludom chyba empatia alebo ako to nazvat...Totiz vsimam si,ze ked riesim nieco tazke alebo jednoducho tazke obdobie,tak vacsina si len vsimne nieco povrchne,no nikoho nenapadne,ze mozno nie je na mieste sa vysmievat alebo komentovat,pokial nechodia v topankach ineho...Troska vylev,no budem rada zareakcie a skusenosti.
@julia_33 ono si to asi teraz tak viacej uvedomujeme. Aspoň teda ja mám taký pocit, že proste ako začalo toto s pandémiou tak mám pocit, že akoby sme viacej videli tie negatíva a prestali sa tešiť z maličkostí.
@julia_33 povodny nazov bol-mam pocit,ze ludiasu necitlivi al pod.🙂
@oktoberka Dovolim si nadviazat na teba a doplnit ta. Pises, ze sa ti nepaci ten trend odstrihnut negativnych ludi zo zivota a ze treba vypocut a pomoct. Ono nie je stazovatel ako stazovatel. Su taki ti vecni negativisti, ktori sa stale stazuju, hundru, nadavaju, rozpravaju o svojich problemoch, ale nechcu ich riesit, potrebuju iba obet, na ktoru to mozu vsetko vychrlit. Takychto ludi niekedy naozaj pomoze iba odstrihnut. A potom su taki, ktorych stazovanie je vlastne vykrikom o pomoc a mozno potrebuju len pochopenie, povzbudenie, ponuknutu pomocnu ruku. A tieto dve skupiny by sme mali rozlisovat. Pomahat ma zmysel len tomu, kto ma sam zaujem si pomoct. A pomahat ludom v ich problemoch nie je vobec jednoduche, stoji to casto vela casu a energie.
Ked ma clovek zle obdobie, je na vsetko precitlively. Vsetko vnima hned negativnejsie, je vztahovacnejsi, za vsetkym hned hlada zly umysel.
(Ktory tam nemusi byt.)
Reaguje podrazdenejsie, utocnejsie, vycitavejsie, lutostivejsie.
Cim zialbohu vzbudi este negativnejsie emocie voci svojej osobe.
Niektori maju vtedy tendenciu hadzat druhym do tvare “odhalenia velkej pravdy”. Take tie okamihy, ked sa stazuje na sto drobnosti, aby vo chvili, ked mu ktosi navrhne, ze by sa mal prestat uz lutovat a skusit pozerat na veci pozitivne, ho zotrel velkym odhalenim, ze ako sa opovazuje takto chovat k cloveku s rakovinou.
V podstate to pouzije ako zbran hromadneho nicenia, aby ostatnych totalne odrovnal a prestrelku vyhral.
(Ak to dovtedy chcel drzat ako svoje odvazne tajomstvo, tak zrazu si vyberie najnevhodnejsi okamih, ako to dat ostatnym vediet.).
Hlavne by sa clovek do zlym obdobim mal zdoverit ludom, ktori ho poznaju. Skor vedia, aky je, ked je ok a viac su ustretovejsi. Viac vidia, ze nieco nie je ok, su trpezlivejsi.
Ako niekto cudzi, co ho vidi prvy raz a netusi, ci je vzdy tak nabručaný, alebo je to nahoda. No nevidi dovod dovolit, aby sa na nom taky clovek odventiloval, lebo sa stretli prave v momente, ked tomu nestastnemu cloveku pretiekla posledna kvapka a smutok prevazil v hnev.
Potom vznika pocit, ze mu nikto nerozumie a ludia su zli.
Niektori su naozaj cielene zli. No ten zvysok iba reaguje na jeho aktualnu naladu. Pretoze ho nepoznaju.
Dakujem pekne za nazory-kazdy si napisal ten svoj na zaklade svojej vlastnej skusenosti a to to slo.
Niekedy staci,ze nie si upraveny uplne(musel si vybehnut z objektivnych pricin,nieco vazne)-uz niekto sa moze chechtat-lebo Ty si sa urcite 4 hodiny stajloval ,aby si vyzeral ako-prave som rano vybehol...Ide o to,ze mnoho ludi ani nenapadne sa aspon zastavit na 10sekund,nez zo seba urobia vtipnych na ukor ineho...My nie sme povinni kazdemu vsetko vysvetlovat,ludia by mali mat urcite vlastnosti v sebe a niekto tu spravne napisal-ucime tak aj svoje deti.
No a naprikla ini ludia,ktori za to nemozu alebo mamicky nejakym sposobom inych deti by tiez vedeli hovorit svoje.
Nie som negativna podla mna,len urcite veci,ktore ja neurobim a iny ano ma jednoducho zaskocia a teraz som mala potrebu prebrat anonymne,co si o tom myslite vy.Dakujem za tolko reakcii,kazda jedna poskytla aj napriklad uplne iny pohlad na vec,niektora podobny mojmu.Nad kazdym nazorom som sa zamyslela a urcite ma to trocha posunulo v tomto smere.
@moonlight1210
@chatte007
@krystofkal
@julia_33
DIky,baby.Ak som niekoho zabudla,tak neumyselne.🙂

Tento mesiac to už je asi tretia diskusia o tom, ako ľuďom chýba empatia a pochopenie. Tak ma napadlo, všímajú si ľudia vôbec aj niečo dobré alebo schválne sa zameriavajú na tie negatívne veci neustále?