icon

Mikuláš - rozdielne názory

4. dec 2022

Ahojte chcela by som sa spýtať ako riešite Mikuláša? Kupujete deťom veľa sladkostí alebo iba nejakú drobnosť prípadne niečo zdravé máme v Tom rozdielne názory. Ja som za to deťom dopriať a kúpiť im hoci nie hneď všetko dať zjesť ale sú to predsa deti tešia sa tak prečo nie.

heleninamama
4. dec 2022

Kupujeme len sladkosti: tie, ktoré deti najviac ľúbia, rôzne darčekové balenia a špeciality z čokoládovne a darčekových obchodov: teda najmä mliečne čokolády rôznych značiek, keksíky, perníčky, gumové cukríky, karamelky, plnené a tvrdé cukríky, lízatka, mega Kinder vajcia... A čipsy a slané tyčinky. Žiadne ovocie v akejkoľvek podobe, orechy, ovocné kože a tzv. zdravé sladkosti, ktoré nie sú ani sladké ani dobré. A nedávam ani knihy a hračky - to až na Vianoce. Mikuláš bol u nás vždy o sladkostiach. Každý dostane obrovskú darčekovú tašku (a od ostatnej rodiny pár menších vreciek) a vždy poctivo všetko zjedia. Naozaj sa u nás nikdy nič sladké nepokazilo, ani som nemusela rozdávať.

misinka0611
4. dec 2022

No ja tento rok také zdravšie veci, ktoré viem, že deti ocenia + každý jednu nejedlú vec 🙂 Adventný kalendár ma čokoládový, od sladkostí ho nedržím na kilometre ale zachvilu sa bude piecť na Vianoce toho bude dosť tak toho Mikuláša som takto poriešila 🙂

tykat
4. dec 2022

@mamula20 ...tak ty si vysnivana mamina, teda Mikulas 🎅😁👌

Ja som ako mala raz takmer ochorela z toho ze som sa nevedala dockat darcekov. Tak nasi lupli darceky pod stromcek o12tej na obed. No nebolo vtedy stastnejsieho decka 😁

mamula20
Odpoveď bola odstránená
ailiba
4. dec 2022

Ja len zdrave, ale zbytku rodiny to nevysvetlim... No, co uz... Nech maju radost vsetci. Ale dohodli sme sa, ze len 1 sladkost denne si moze zjest.

petulda333
4. dec 2022

Moji od nas dostanu tolko,kolko sa im zmesti do cizmy. Mam kupeneho 1mikulasa,1anjela,1certa,2 kinder vajicka, 1ks lizatko vianocne to staci. No vcera im krstna posla obrovske baliky sladkosti. Nastastie oni si to rozdelia na dlhsiu dobu

vilma7
4. dec 2022

Tak či budeš veriť alebo nie, my máme doma ešte Mikulášske taštičky z minulého roku. Aj s čokoládou.
Takže tento rok dostanú po knihe a len jedného čoko Mikuláša.

vroni
4. dec 2022

Dávame klasického Mikuláša. S mandarinkami, arašídami a sladkosťami. Hnusnými, nezdravými, normalne z obchodu. Adventaky dávame už prvého ale nie čokoládové.

euka210
4. dec 2022

Kedze nasi dostavali stale balicek v skolke a ako skolaci dostanu v kostole, tak nemam potrebu to prehanat, maju dost sladkeho...tak 2 sladkosti a ovocie

evaachesa
4. dec 2022

Tak v prvom rade Mikuláš je len u nás doma, žiadne balíčky u babiek alebo tiet. Ešte som ani nerozmýšľala čo kúpim ale najskôr ovocie, chrumky a nejaké lízatko. Sladkostiam doma veľmi neholdujeme, skôr sa zvyknú pokaziť. 😅

autor
4. dec 2022

@mamula20 ja to isté manžel má na to iný názor ale ja súhlasím s tebou prečo deťom nedopriať nejaké vychytávky a kadejaké somariny veď to nieje pre cudzie ale tiež manžel hundre prečo a načo a nepozerala na ceny atď, tak radšej idem sama v kľude popozeram a sa rozsupnem.

wiccawicca
5. dec 2022

Ja malej dávam a veľa ale ona nevie, že je to od mňa, ešte dostane od mojej sestry, od mužovej sestry, od starkých jedných aj druhých, v škole aj v obci aj v mojej práci. Keď mne sa to všetko páči, hocijaké sladkosti čo bežne nedostať, darčekové balenie.Nech má radosť, samozrejme to nepoje za týždeň a my jej s tým občas pomôžeme, ona sa rada rozdelí. Ja ako dieťa dostať ovocie a orechy, to radšej nechcem žiadneho Mikuláša. Orechy neznášam a ovocie máme doma stále.

svetlonos
5. dec 2022

@mamula20 krasne si to urobila 🙂

mamula20
Odpoveď bola odstránená
kvetinka75
5. dec 2022

pár ks nejakých obľúbenzých sladkostí - napolitánka, čokoláda, cukríky a potom ovocie, oriešky,

svetlonos
5. dec 2022

@mamula20
😂 tak to by zas bolo pre mojho muza za trest, balit balicky ale le je v inych robotach sikovny. To je taka radost balit ore velku rodinu darceky a mikulasa 😀 My sme rozlietani kade tade po svete, ze stretnut sa naraz vsetci je takmer nemozne. Uzite si sviatky 🙂

svetlonos
5. dec 2022

Nas maly ma 2,5 a sladkosti mu nedavam bezne, len sk ma pristhne nahodou ke si ja nieco uchmatnem 🙂 Teraz ale dostane par sladkosti, tie bude dostavat tak sporadicky. Ale dostane zo 2-3 hracky a ovocie s orieskami 🙂.

iwesska
5. dec 2022

Nasi dostanu zopar sladkosti,ale take "lepsie", co cez rok bezne nejedavaju. Okrem toho su tam napr.aj jablkove chipsy,balicek gastanov,aby to nebolo len o sladkom. Ale to sladke k Mikulasovi patri. Nasi ma tiez nevybavili jednym kinderkom,ale vzdy som sa velmi tesila,co vsetko podostavam a setrila som si to az do konca januara.

jenny257
5. dec 2022

Kým boli menší dostávali zdravé sladkosti.
Teraz zlatá stredná cesta - ovocie , oriešky a sladkosti. A dávam im ich potom postupne .

z1995
5. dec 2022

Práve som balila...prvá foto naľavo 7m syn, a dcéra.... Druhá foto ostatné deti z rodiny.... Snažila som sa za menej € veľa muziky, nakoľko deti v rodine máme 7 plus tie moje dve..... A vždy to boli sladkosti, tak ako my v detstve tak aj oni
+ Dcére tam.hodim ešte kopec mandaríniek a v alobale zabalenú cibuľu a také veci 🤷🙈😂

semtexka1
5. dec 2022

My domov sladkosti nekupujeme, alebo len málokedy, lebo ich rýchlo pojeme 😆takže naše deti dostanú normálne balíčky s bežnými sladkosťami kinderko a aj nejaké obocie. Nejedle veci nedávame, u nás je to len o sladkostiach.

ivec16
5. dec 2022

jaj konecne si spravim zasobu kvalitnej cokolady, detom som samozrejme kupila tiez… 🙂 ale aj sebe a muzovi :P

betulinka1
5. dec 2022

U nas dostanu adventny kalendar nejaky zaujimavy. Tento rok mali futbalový. Dostali dve sladkosti a jedno slane.

natalka13
5. dec 2022

Kvalitnu cokinu,ovocie, aj babky sa nauci nekupovat figurky a lacne napolitanky. Nez jeden 30cm mikulas ci cert, co aj tak nezjeme nepouzijeme, radsej 3kg mandarinok.

kristinka109
5. dec 2022

My sme sa so švagrinou a sestrou tento rok dohodli, ze deťom kúpime vitamíny aké majú deti radi, bud nejaké želé vitamínové cukríky, alebo Cebion kvapky, prípadne najmenším nejaké probiotika, plus nejaké to ovocie a mala čokoládka do balíčka k tomu aby bolo aj niečo, co ich poteší 🙂 aj tak dostanú hŕbu sladkostí od babky... Tak aspoň takto

malamimi6
5. dec 2022

Tento rok som robila adventný kalendár. Majú v ňom aj čokoládku, aj cukrík aj lízatko. Dala som tam aj nálepky, autíčko, ovocnú kapsičku, ovocné kože - takú zdravšiu náhradu sladkostí.. Do čižmy na okno dostali ovocie

zemiakovysalat
5. dec 2022

Neprehanam. Dieta pozbieralo 8 balickov a to ani do školky nechodi, takze uplne staci par veci, aj tak ma zasoby na 3 mesiace

basska_b
5. dec 2022

Ja sa aj pri vianocnych darcekoch drzim hesla, ze menej je viac, radsej kvalitne, ako kilo nekvalitnych veci... a naozaj, tie balicky dostanu od babiek, v skolke, skole, od obce... sladkosti vyse hlavy. Skor mi vadi, ze je to tak naraz a deti potom celeho 6.12. jedia len cokoladu. Ale tak je to raz za rok...

zoepikna
5. dec 2022

Môj synček dostane kinder vajíčka 2 malé a 1 veľké, horalku a dva adventné kalendáre s keksikmi a Milka cokoladkami. A kúpila som ešte zvonkohru, natočiť a hra vianočnú melodiu

simca06022011
5. dec 2022

Ja kombinujem a tak aby sa to spratalo do normaneho vrecuska mikulaskeho (orechy, ovocie, aj cokolady, aj mikulasa) a este extra musi byt tradicne u nas kokos :DD