Mladé maminky vo veku 21 - 22 rokov
Ahojte baby, moja otázka znie - sú tu dámy ktoré otehotneli plánovane vo veku 21-22 rokov ? 😊
@vikinka128 ja som mala dcéru ako 20 ročná. Ak máš správneho partnera, tak je to ideálny čas na dieťa.
@julia2018 mám manžela, chceli sme ísť do stavby domčeka, ale musím povedať že táto covid situácia nie je nič moc. Tak radšej čakáme, bývame v dvojdome s rodičmi (mojimi) ale úprimne, ani neviem že sme “s nimi” už druhý týždeň som ich ani nevidela 😅
Len som taká vystrašená, každý hovorí koľko peňazí ide do detí atď.. ja som práve skončila školu, ešte len 4 mesiace pracujem … a aj keď po dieťatku túžim, bojím sa kvôli tomu, že nemám ešte nič odrobené. Partner ma plat skvelý na slovenské pomery, ale aj tak mi bliká kontrolka pri predstave že koľko financií bude pri stavbe domčeku :/
@vikinka128 a viem, nemala by som sa nechať odrádzať a odcudzovať… len ja som taká citlivka
@vikinka128 ja som otehotnela, keď som mala 22 a lepšie sme spraviť nemohli. A keď máš trošku rozumu a nepotrebuješ všetko najlepšie a najluxusnejšie, dieťa vôbec nestojí tak veľa.
@vikinka128 deti stoja peniaze až keď začnú chodiť do školy. Inak záleží na tvojich nárokoch. Či potrebuješ postieľku. Či ju kúpiš za 30€, alebo za 300€. Dtto kočiar. Ten som nemala, pretože obe deti som nosila. Takze len a len na prioritách to závisí.
@vikinka128 ja síce som už mala skoro 23 tak neviem či sa to počíta. Inak ak si neštudovala VŠ tak je to podľa mňa úplne dobrý vek.
@vikinka128 teraz čítam koment že si skončila školu a pracuješ. Tak to ozaj nevidím dôvod odkladať. Veď aj materská ti vyjde a malé deti vôbec nie sú také drahé.
@vikinka128 ešte by som nejaký rok, dva pracovala, lebo materská a potom kľudne dieťatko
Je to otázka spočítať si koľko vám ostáva teraz, či aj rezervu nejakú máte alebo nie. Myslieť treba na všetky možnosti. Neviem kde pracuje tvoj muž ale pozrieť aj na to, že ty budeš povedzme 2-3roky doma s nižším príjmom, dieťa rastie, treba mu samozrejme aj veci. Potom je to aj o tom ako vyššie uviedli, aké máš nároky. Či ti stačí aj pepco alebo budeš ujíždet na elodie a pod.
Ja keby sa mám znova rozhodovať, počkám kým budem mať zmluvu na neurčito, lebo mala som reťazový pôrod a pri synovi len rodičák, hodne nás to vyžmýkalo a bolí fakt aj horšie časy. Ak chcete popri tom stavať, otázka je či muž sám utiahne hypo, či sú nejaké vlastné úspory a pod... Toto by chcelo sadnúť si s mužom a počítať.
@vikinka128 ahoj no ja sa podelim my sme planovali s priatelom dieta ked som mala 23 ale nedarilo sa nam dlho potom sme sa zmierili s tym ze to nebude take lahke a povedali sme si ked to ma vyst tak to vyde presli 4 roky odkedy sme planovali a doslo to boli sme na dovolenke v Egypte a nakoniec to doslo maly ma uz 1rok a 9mesiacou a sme vdacny bohu ze nam ho poslal ale paradox je teras ten ze nedavno som sa dozvedela ze uz cakame druhe
@vikinka128 Ja mám 26r a máme 4r syna a takmer ročnú dcérku. Sun síce nebol úplne plánovaný, ešte sme študovali obaja (a brigádovali popri tom), ale dali sme to. Teraz máme 4izbak na hypotéku a pomaly splácame. Čo sa týka výdavkov na deti, nakúpila som toho viac než som potrebovala a aj to som používala vždy len rodicak na to 😂
@vikinka128 daj si pozor,aby si odpracovala 270 dni kvoli materskej,ale to splnat budes…mna vysla vybava nedavno cca 1000 a v tom je kooooopec oblecenia,”kozmetika” detska,postielka,dva kociky oba v 3-kombinacii (jeden doma a jeden u rodicov),nosic pre dieta,autosedacka,hracia deka a take podobne zalezitosti…ako pisu,ak nie si narocna a nepotrebujes kupovat aj zbytocnosti a hlavne iba nove pripadne znackoveveci,tak sa vmestis mozno aj do mensej sumy ako ja…ja som si kupila veci “od ruky”,pouzivane minimalne,maximalne zachovale a za tretinove ceny…
@vikinka128 ja som akurát oslavovala 23 keď som už bola tehotná a stále som študovala výšku, čo sa týka financií vieš pre bábätko nakúpiť podľa mňa celú výbavu aj za " kočíkovné" ktoré dostaneš teda tak ti ju preplatí keďže všetko treba skôr nakúpiť. A teraz sú aj veľmi multifunkčné veci pre deti. Ja som rada za že som otehotnela pre niekoho skoro.
Ja 😊 teraz v júli budem mat 23, so snúbencom sme spolu 3 roky a čakáme bábätko.. Koncom júla svadba ❤️ bábätko sme chceli a podarilo sa to na prvý šup 🤣 nikdy som nebola diskotekova alebo tak, vždy som chcela rodinu v mladom veku.. Mám za sebou odpracované roky, sme zabezpečení, po boku najlepšieho chlapa na svete ktorý za mesiac bude mojim manželom.. Nevideli sme dôvod odkladať to... ❤️

Ja som tak otehotnela rodila som vo veku 23 rokov. Rok a pól sme pracovali na malej.