Móda v dnešnej dobe. Kde sa vytratili šaty a sukne?
Ahojte maminy,
zajtra ma moj syn v skole besiedku ku dnu Matiek. Tak premyslam co na seba ...nie je podstatne ,kde zijeme a kde sa pohybujeme...
No vačsina mamiciek pride v rifliach a tricku. aspon po minule roky...
Nezdá sa Vám, ze zeny prestali nosit sukne, saty a obliekaju sa len do rifli a legín?kde je nejaka elegancia zeny?
Zda sa mi ze hlavne zeny - cest vynimkam- nerozdeluju oblecenie do prace, na akcie ,von ,ale nejak sa ta moda zjednotila
a zmonotonnila...nemate ten pocit?
@maminkajanka84 asi je to viac o pohodlí. Záleží aj od situácie, okolností, počasia...čo si oblečiem na seba v ten ktorý deň. Ak prší, určite nepôjdem v sukni, radšej nohavice a vysoké topánky kvôli čľapkanici. Ak je zima, tiež nie sukňa alebo šaty, lebo mi je proste " odspodu " zima, napriek tomu, že sa dajú kúpiť aj hrubé pančuchy. Navyše - k sukni a k šatám treba topánky na vyššom podpätku, pretože na nízkom to nevyzerá proste dobre. A keď už vyšší podpätok, tak zasa musím premýšľať, či v tom vydržím celý deň, koľko mám kde akého behania....šaty volím v lete, keď sú najväčšie horúčavy a mám holé nohy...pančuchy znášam napr. ja dosť zle, takže preto aj nosím radšej nohavice. Ak už sukňu, tak aj pokojne nad kolená, mám stále pekné nohy 🙂
no my v praci nemozeme nosit rifle 😀 musíme sa obliekat primerane nasim poziciam a ja osobne milujem sukne, pretoze predstavuju zenskost. A poznam aj par bab, co ani nohavice nemaju.
Samozrejme to zalezi od toho, v akom prostredi sa zena pohybuje. To, ze niekto nosi rifle nezmanena, ze sa nemoze zladit do jemnej elegancie. Na to podla mna staci dobry strih rifiel, jemna biela bluzka a lodicky. a vobec nepotrebujes suknu. Suknu ma doma isto kazda zena, len ich menej nosia ale to je prirodzene a ziadnu vedu by som z toho nerobila
Pre mňa je teda sukna bozi trest,neznasam to...furt mam pocit ze mi nieco niekde vidno, davat pozor ako si sadam,vstavam, cupnem,chodim...na specialnu prilezitost raz do roka je viac ako sa mi paci 😂
@siska53 vpohode, ,neodsudzujem, ja som tiez mama a nosim rifle aj tepláky, ked som s detmi vonku, no pride mi ze zeny by mali byt zenske a povabne :o)
Trend riflí a vyťahaných tričiek bol v NDR koncom sedemdesiatych rokov. U nás nie, keďže sa vtedy rifle dali kúpiť len v Tuzexe. Boli sme s našim hostiteľom na diskotéke elegantne oblečené, šaty, opätky, doplnky. Boli sme pre nich raritou a mali sme u chalanov neskutočný úspech. Podľa mňa práve šaty a opätky robia ženu dámou. MM neznáša na ženách nohavice, napriek tomu ich nosím, avšak častejšie práve sukne a šaty. A mini nosia aj moje rovesníčky-babičky. Ja nie, aj keď postavu na to mám, ale vek nie. Mám na pamäti ľudovú múdrosť: "Zo zadu lýceum, spredu múzeum". 🙂
Ja pracujem medzi ludmi a vazne ma prekvapuje tato tema. Naopak ocenujem ako dnesne dievacata/zeny vedia nosit naozaj vsetko. Vidam mamicky v disney trickach, tutu sukniach, dievcata v sportovych aj elegantnych prevedeniach. Vidim ich nosievat naozaj vsetko. Sama mam velmi rada sukne. Nepohybujem sa vsak medzi mamickami kedze sama nou este nie som, takze tazko sudit nakolko som raz isla okolo skolky a tiez mali nejaku udalost na dvore a vyzeralo to ako "teplakova party". Mozno z hladiska pohodlnosti to tak riesia.
@maminkajanka84 ja ucim v skolke a tento tyzden som kazdy den mala nejake saty. Pohodlne upletove. Vonku letne teploty, snad sa nebudem parit v rifliach
Mna v nohaviciach vidno tak akurat mozno pri stahovani alebo turistike :D Saty a sukne mam na vsetky prilezitosti, a robi mi to radost. A pohybujem sa tak v korporatnej kancelarii, ako s drobcekom na ihrisku ci pri kocikovani. Mna pochyti vzdy smutno, ked vidim rifle napr. v divadle.
Mám 23 a neznášam šaty ani sukne..😂😂 mala som ich na sebe 2x! 😁 Koniec strednej a krst syna a prišla som si nahá.😂😂😂😂😂 Obtiahnuté gate sa mi vidia viac...😂😂😂
Neznasam saty a sukne. A uz vobec k nim stekle.Asi som bola v minulom zivote chlap😁Mam postavu akurat tak na uzku mini,resp.do polovice stehien a je mi vrcholne neprijemne sa furt kontrolovat,ci mi nevidno gatky ked sedim. Keby som mohla nosit saty po zem,tak asi zmyslam inak,ale takto su pre mna slim gate jedine prijatelne riesenie a je mi jedno,kto si o tom co mysli,ci je to zmyselne,alebo nie. Ja si partnerku,ani partnera uz nehladam a Zuze od susedov to moze byt jedno 😀 😂
@katarinka289 no tie úpletové šaty sú možno pohodlné, ale keby sa ženy v tých obtiahnutých šatách pozreli do zrkadla na seba zozadu, možno 50 percent by si tie úpletové šaty rozmyslelo... teraz nenarážam na teba, len píšem tak všeobecne. Spredu vyzerajú poväčšine ok, ale zozadu tie ovisnuté zadnice a cez gaťky prevísajúce tie faldy pod pásom... zrovna tento týždeň som videla dva nevýstavné kusy v úpletových šatách, tak preto mi to napadlo, inak nič v zlom 😎
@0silvia0 ja sa obzeram z kazdej strany a som sebakriticka 😀
@0silvia0 haha, ja tiež nosím úpletové šaty, ale teda s postavou problém nemám aj moja mama ich ešte nosí v 70tke a vyzerá super, mám šťastie, že som zdedila po nej dáke gény 😀
@katarinka289
@janickacrazy
a veď v pohode, kto má na to postavu, nech nosí, len akurát tento týždeň som videla dve ženy ktorým fakt úpletové šaty veľmi nelichotili. Ja by som si tiež mohla dovoliť nosiť úpletové šaty od pása dolu, ale chrbát mám krivý, tak u mňa radšej nie 😔 tiež som sebakritická až príliš 😎
@svetlana35 Ta sukna je perfektná, kolega bude tutmacik bez vkusu prepokladam. Keby to videl moj frajer, hned povie, ze je paradna. Aj hocikto s trochou estetického citenia
Ja som si dávala na synovú besiedku tento top https://bolf.sk/product-slo-60990-Biela-damska-... , v šatách ma ani nechcel pustiť, že ich tam nebude mať nikto 😅 Nakoniec ich tam mali 3 mamičky a podľa mňa, boli najkrajšie oblečené 🙂 Takže za mňa kľudne ber, nemal by to byť problém 🙂
@svetlana35 Super sukna podobne nosievam aj ja, aj saty len dlhe , kolega to asi nemyslel zle, len muzi nevedia zartovat spravnym sposobom, mam takeho doma😅 a nakonie musis sa pacit sama sebe v tej sukni nie kolegovi🙂
@maminkajanka84 ja nosím sukne aj šaty veľmi rada 🙂
Teraz mám vyhliadnuté tieto :D Už len čakám kedy na ne dajú akciu 🙂 🙂

@persica ved to...ked vidim taku Mazikovu ci Vondrackovu🙂 Mat ich nohy...🙂