icon

Môj manžel nechce nikde chodiť

24. júl 2021

Ahojte ....moj manzel nechce nikde chodit.....byvame na dedine maximalne ideme okolo dediny na zmrzlinu alebo do obchodu do mesta to je cele a vraj som narocna mame aj deti napiste mi co si o tom myslite ..dakujem

strapatapupava
Odpoveď bola odstránená
vlucifuk
24. júl 2021

Autorka, aj môj manžel je taký. Priznám sa, už som rezignovala. Pred svadbou, keď som sa opýtala, že či niekam pôjdeme, tak vždy povedal, že "porozmýšľame, uvidíme", a to ma vytáčalo do vývrtky. Tak som sa potom už nepýtala, ale kúpila lístky, letenky, zarezervovala hotel a už som mu len oznámila deň odchodu. Vždy to však bolo tak nasilu, i keď nakoniec vždy povedal, že to bolo super. Muž je ale veľký introvert, tak som to brala tak, že to má v sebe a že meniť to nemá zmysel, lebo inak je super. Príchodom detí (dvoch naraz) sa to skomplikovalo a vlastne až doteraz, a to majú chalani 7 rokov, sme nikde okrem
starých rodičov neboli, lebo deti, lebo načo, lebo, lebo...A ja, priznám sa, som sa s dvoma malými deťmi bála ísť niekam, či už sama k vode, sama niekam ďaleko, sama na noc...Ale už sú chalani väčši a rozumní a posledný rok je to paráda, nasadneme na vlak a túlame sa Slovenskom. Mužovi len oznámime, že ideme tam a tam a on je sám doma. Teším sa, keď chalanom ukážem prvý raz more, snáď už budúci rok. Minule mu ale už sami synovia povedali, že by mohol s nami ísť a ja si myslím, že ho časom zlomia. A ak nie, budeme chodiť v trojici sami a jednoducho si to užijeme bez neho. Len nech nám zdravíčko slúži. ❤

margitaf
24. júl 2021

@vlucifuk inak toto je také smutné, preňho... 7rocni si pamätajú a na otca nebudú mať ziadne spomienky z vyletov, ale zas je to jeho problém, ja mam to iste, my sme tiež nikam nechodili, a to ja svojimu dieťaťu neurobím, chcem aby mala veľa spomienok ako sme chodili kadetade

luccija
24. júl 2021

A kam by si chcela ísť?veď mu navrhni...Su taki ľudia bol tak zvyknutý z domu, nebaví ho to, kvôli deťom treba výlety Zoo, do lesa, na kúpalisko, ihriská prejsť sa po meste.Ale, ak tam má sedieť znudený a nasilu chod s deťmi, alebo mamou, kamarátkou...podľa mňa toto sú aktivity, ktoré rodinu utuzuju a nie nie si náročná oba chces zažiť aj niečo iné ako doma okolo deti

vlucifuk
24. júl 2021

@margitaf Áno, máš pravdu, je to smutné, resp.mne to príde smutné, ale jemu nie. Čo už. Máme šťastie, že svokra je od nás 400 km, takže keď k nej ideme (rok a pol sme kvôli korone neboli), je to vlastne výlet, i keď manžel vtedy najradšej sedí s mamou na záhradke a výlety zasa nehrozia. Ale už toto leto to chcem zmeniť, o dva týždne tam cestujeme.😉 Držím si palce...🤞

palisko
24. júl 2021

Nechce nikde chodit. Veľmi všeobecný pojem. Napríklad ja to mám tak, že nechcem chodiť po návštevách, vinšovačkách, kadejakých rodinných posedeniach tam fakt trpím, ale na výlety s vlastnou rodinou idem veľmi rád kade tade.

6mia6
24. júl 2021

U nás tiež tak.

@palisko to už nebaví ani mňa trmacat sa po rodine.
A tie výlety aj vymýšľaš?

palisko
24. júl 2021

@6mia6 áno aj vymýšlam, máme to tak 50 na 50 s manželkou. Môj výlet sa šuchne okolo železnice a vlakov, manželkinna trasa na výlet musí ísť okolo poriadneho záhradného centra☺
Ideálny výlet je okolo železnice cez záhradné centrum.😀😀😀

monique89
24. júl 2021

Moj manzel tiez nie je extra akcny, keby na nom zalezalo, tiez by mu vylety nechybali... A ak, tak najblizsie kupalisko, najblizsia cukraren, najblizsia zoo, ved naco chodit niekam daleko... Ale zasa ked vymyslim, naplanujem, nikdy nepovedal nie, ani kvoli peniazom, ani preto, ze sa mu nechce. Ja ho nebudem tahat na plesy a zabavy, lebo viem, ze to je uz prenho cez, a on zasa nefrfle na program, ktory vymyslim... Sice nehrozi, aby prisla aktivita z jeho strany, ale tak hadam sa nebudem stazovat, ze prakticky vsetko, co vymyslim, odobri 🙂

desore
24. júl 2021

@zirafienka Ano, vystihla, ale damy sa vyjadruju inac. Nehodi sa to k zene. Duplovane na verejnom fore s fotkou.

lavender273
25. júl 2021

Ani moj nechce nikam chodit, cim je starsi tym.je to horsie. Kedysi to bolo trosku ine.( No on zase rad cestuje aspon - raz za cas) On je proste taka povaha, radsej idem sama niekam. Bohuzial.

misinka0611
25. júl 2021

@strapatapupava Ty hodnotíš jej slovník a sama zhadzuješ tie ženy. Čo ty o tom vieš vlastne. Vyskúšaj si to a potom napíš či si vlastne pri všetkých tých povinnostiach okolo domu, v dome, s detmi, pri nákupoch, riešení všetkého možného mala čas na milenca.. Nie, bola by si rada večer ze si vylozis nohy a počúbaš ticho, nie nejakého vola.

misinka0611
25. júl 2021

To je smutné, že si podľa neho náročná len preto že chceš ísť na výlet s detmi. Veď keď máme deti tak na výlety chodíme viac menej aj kvôli nim. Ani pre ne nieje dobrý stále stereotyp, potom sa nudia. Zážitky sú najviac a nie vždy je to len o peniazoch. Cestovať sa dá aj lowcost a nemusíte hneď navštíviť Maledivy.

No sú takí muži. Im sa proste nechce chodiť a najradšej sú doma na gauči. S tým veľa neurobíš. Zober sa sama alebo s jiekým dalsim a chodte.

zuzanka.zuzu
25. júl 2021

fakt je to premrhany zivot, ludia zakrpatievaju a stracaju vseobecny rozhlad lebo naco by im aj bol pri takomto sposobe zivota 🙈
a deti sa musia nudit, plus ked po prazdninach hovoria v skole co robili, tak co hovoria? my sme tak museli v anglictine pred vsetkymi, aspon 5 minut, lebo este nebol rozvrh, ani kupene knihy, a mali sme dvojhodinovku... asi si aj vymyslaju lebo toto na 5 minut nie je, smutne

6mia6
25. júl 2021

@misinka0611 keby vyložim nohy 🤣🤣🤣 ja väčšinou padám do postele ani neviem kedy a som rada keď stihnem rýchlu sprchu😉 a s tým tichom si to vystihla. Darmo len tie čo tak žijú, žili vedia ako je to naozaj.

6mia6
25. júl 2021

@zuzanka.zuzu možno si vymýšľajú (fantázia je tiež dôležitá), možno sú u starých rodičov atď. Sú zas rodiny ktoré nenechajú deti sa nudiť. Stále ich niekam ťahajú ako mačence. Ani jeden extrém nie je dobrý.
Náš najstarší má 12 a nechce chodiť nikam. Má partiu kamarátov, celý deň vonku a výlety sú pre neho strata času.

strapatapupava
Odpoveď bola odstránená
misinka0611
25. júl 2021

@strapatapupava Ja neútočím, ty si zaútočila. Ja ti len vysvetlujem, že žena čo toho má veľa fakt nemá čas riešiť nejakého daľšieho muža.. taká čo sa nudí, nemá robotu taká aj keby jej muž chodil na Slovensku na trojzmennú smenu podvedie. Aj také som videla ale to neznamená že tu hodím všetky také ženy do jedného vreca. To čo si napísala sa mohlo dotknúť vela žien.

strapatapupava
Odpoveď bola odstránená
misinka0611
25. júl 2021

@strapatapupava Zautocila si na zeny kt. zeny chodia na turnusy. Oznacila si ich za radodajky. Kde som ja bola neslusna? Slovo “ vol “ v tebe evokuje neslusnost?

mrkvicka060
25. júl 2021

Ja nechapem, ved ked vam to nevyhovuje a len vam to strpcuje a stazuje zivot, ze muz chodi do zahranicia na turnusy, tak naco to robite? Ked ste tak na prachy, tak vas problem. Ci teraz sa tu budete pretekat, ktora ma doma viac prace a tazsi zivot, ked je muz na kamione alebo stavbe v zahranici? Mozete to kedykolvek zmenit, no ale to by uz ste si asi tak dobre nenazivali. Tak asi vam to vyhovuje vsetkym, aj zenam, aj muzom... a deti, no na tie kakal pes, ze nemaju rodinu pokope, ich problem....ze?

misinka0611
25. júl 2021

@mrkvicka060 Myslim si ze aj toto je relativne. Moze muz chodit na turnusy, potom pride, je s detmi, podniknu niečo a potom moze muz robit na Slovensku, prist z roboty a dajte mi všetci pokoj som unaveny. Sice ocko tam je, ale ako keby nebol. Vid. plocha, same staznosti na chlapov , nepomote, sefí u TV a tak ci tak všetko na pleciach zeny. Nic nieje ciernobiele. Podla mna autorky chlap aj keby chodi kazdy vecer doma tak by cez ten vikend sedel doma. Proste su taki muzi, nechce sa im.. tak bud zena zoberie tie deti sama alebo bude donho hustit..

mrkvicka060
25. júl 2021

@misinka0611 urcite ano. Skor som narazala na to, ze toto nie je prva tema, kde sa zeny stazuju alebo dohaduju ktora ma toho viac, ako su na vsetko same lebo muz pracuje vonku.... kto si ako urobi, tak ma

misinka0611
25. júl 2021

@mrkvicka060 Tak nie vždy ked niekto napise nemam na to cas to hned znamena ze sa doma ruca a place. Tie co to nezvladaju nech situaciu riešia, no vela zien nema cas ale aj tak sú s tým OK. Kazdemu ako vyhovuje. Inac paradoxne ix chlapov to ma nastavene tak ze sice su mimo ale potom aj vela doma a ked si to clovek zrata nakoniec zisti ze viac hodin je muž doma aj ked chodi robit von ako ked robi doma a chodi vecer, tam taha dlho a potom je dost aj doma 🙂 Vseliak je ta praca nastavená.

sasa1310
25. júl 2021

@strapatapupava a čo to je za život zatvorená na jednej dedine s neochotou hocikde ísť? Aký rozhľad majú aj tie deti. Život je aj o poznávaní. Zážitky, výlety, dovolenky. Mňa by piclo na jednej dedine a ísť len na zmrzlinu. Čo to je za život.

strapatapupava
Odpoveď bola odstránená
strapatapupava
Odpoveď bola odstránená
sasa1310
25. júl 2021

@strapatapupava a autorka musí? Trošku si nejako mimo

strapatapupava
Odpoveď bola odstránená
strapatapupava
Odpoveď bola odstránená