icon

Može byť v profile užívateľa fotografia nebohého dieťaťa?

mawiya
17. sep 2012

Ahojte. Neviem či som zaradila diskusiu do dobrej témy, ak nie hádam to admin prehodí. Zarazila ma situácia tu na MK. A preto chcem vedieť iba jednu vec. Ak má mamička dieťatko, ktoré miluje, dieťatko tesne pred pôrodom zomrie - nie je matka? Nemá právo uložiť sem na MK do svojho fotoblogu, a do svojho profilu fotografiu svojho dieťatka? Len preto, že sa nenarodilo živé? Sme naozaj takí puritáni a bez súcitu? Nie sme matky? Ak takáto maminka nemá právo zverejniť fotku svojho dieťatka, tak potom poprosím všetky maminky, ktoré tu zobrazujú fotky z USG a fotky tehu testov, aby ich stiahli. Pretože takisto to nie je v poriadku, ak tie tehotenstvá nevyšli a nenarodilo sa z nich zdravé a krásne miminko. A pre maminky, ktoré sú citlivé mám len jednu radu. Načo chodíte na statusy, ktoré jasne hovoria o tom, že tehotenstvo nedopadlo dobre. Pekný deň

kvetinqa
18. sep 2012

@pectore lenze tie tvoje nazory tu zial nikto nemaze, kdezto fotky, ktore sa nepacia, sa mazu... A to potom uz o com je? To, co tebe pride divne, moze niekomu inemu prist normalne a naopak.. Kto urcuje kde je hranica? A to, ze pises, ze v spolocnosti existuju iste moralne hranice- to o com rozpravas? Ved to nebola morbidna fotka z cintorina z rakvy (sorry!) , ale krasne spiace dietatko. keby mala stanka urcene statusy len pre priatelov, ani by si sa nad tym nepozastavila. Ta fotka nebola nijakym sposobom poburujuca.. Poburujuce su tvoje vyjadrenia o tom, ze matka, ktorej umrie dieta, matkou nie je, co mne pride uplne divne. Povedala som si, ze na teba reagovat ani nebudem, ale mas pravo na svoj nazor. Tak, ako ho sem mozes napisat ty, mozme sem napisat nazor aj ostatne. A tak isto ako sa tu zverejnuju zakrvavene deti, postihnute deti a uplne odveci albumy s oblecenim, jedlom, vybavou a neviem este cim, tak maju pravo si do svojho fotoblogu zavesit fotku svojich spiacich anjelikov aj MATKY, ktore zial o dietatko prisli...

dadka212
18. sep 2012

@pectore mne je nepochopitelné, že si tu registrovaná mesiac a všade, kde som videla tvoje príspevky, len rýpeš, čo to máš pre boha za povahu? sa nudíš doma? tak zober svoje dieťa a chod na prechádzku a ďakuj za to, že je zdravé, nevyjadruj sa k témam, ku ktorým nemáš čo múdre povedať....

pectore
18. sep 2012

@kvetinqa nenapisala som som ze matkou nieje matka ktorej umrie dieta, ale zena ktora porodi mrtve dieta...a ziadne ine nema... alebo zena co potrati ...este matkou nieje , pretoze si myslim ze porod nestaci k tomu aby sa clovek stal matkou, a ani tehotenstvo.... to je len cesta k tomu stat sa matkou.... Ja to berem tak ako to vysvetlujem, ziadne prekrucacky so slovami. Podla mna mrtvoly nepatria na forum pre mamicky ked uz to poviem ostro aby si pochopila aku hranicu normalnosti a moralnosti myslim. Moze to byt pre mna zamna vypadat aj ako zive ale pokial viem ze je mrtve budem mat neprjemny pocit.... povedz kde a ako casto sa stretavas s uverejnovanim fotiek mrtvych deti....?? ...no moc casto nie a ak to nevyhladas tak v podstate vobec a vies preco? Pretoze tato spolocnost ma zazite iste predsudky ktore vytvorily moralku.... no hoci su niektore uzkoprse maju svoje dovody.... pretoze tu uz to zachadza do roviny ked je uverejnene v pristupnom albume mrtve dieta...co je na hranici ucty k mrtvym..nieje tu forum na to urcene...vies tiez ludi pochovavame podla nejakych tradicii a na urcene miesta..a to aj s moralnych dovodov. Takze nie moralne myslenie len voci jednotlivcovi ale aj voci skupine... Nemozes predsa obhajovat len ublizenych ked robia veci ktore sa nerobia, len preto ze im je ublizene...

pectore
18. sep 2012

@dadka212 vsak snad tu ten priestor je na to aby som sa vyjadrila..taketo komandovanie kto ma co robit si nechaj pre svoje decka .... Ja nerypem, len napisem svoj nazor...ale vzdy sa najdu ludia ktory nebudu suhlasit...ale aj taky ktory suhlasia...tu nejde o to kto ma viac krat pravdu, alebo o nazor vacsiny, je to verejne forum. A to ze som tu mesiac je aky meter? coho? Akoze vam to tu patri viac alebo co mudre si mi chcela povedat?

dadka212
18. sep 2012

@pectore keby som nebola inteligentná bytosť tak ti niečo napíšem, ale taká krava ako ty, ma nedokáže rozhádzať 😵 pekný deň

pectore
18. sep 2012

@dadka212 tak ked si tak inteligentna...tak na take "sprostosti" ako pisem ani nereaguj...najlepsie spravis.

kvetinqa
18. sep 2012

@pectore nikdy som nic tak strasne ako smrt dietata nezazila a pevne verim a dufam,ze mne sa to nestane,nech to znie akokolvek. Ani jedna z nas ani len netusi ake to je. Myslim si,ze keby si to zazila,co ti samozrejme neprajem,diametralne by si zmenila nazor a mozno by si bola prva,ktora by sa snazila odtabuizovat tuto temu,lebo by sa ta to bytostne dotykalo.. Stankin profil mali v zuboch niektore uzivatelky od zaciatku,nebolo to len o fotke. Aj ja som tehotna a bojim sa,ale to neznamena,ze naivne zatvaram oci pred realitou a svetom naokolo. Som v 33.tyzdni tehotenstva a uz mam dve deti. Lebo aj to drobciatko vo mne je moje dieta. A tymto diskusiu s tebou koncim,lebo nikam nevedie a nerada by som nou ublizila inym maminam.

traktor
18. sep 2012

neprijemny pocit, lebo je na foto mrtve dieta..neprijemny pocit, lebo je na fotke tazko postihnute dieta..aky je medzitym rozdiel?ziadny..aj jedno aj druhe je dieta, aj jedno aj druhe ma matku..aj jedno aj druhe je sucastou zivota a nikto nema pravo brat matke narok mat aspon tu fotku vo SVOJOM fotoblogu..nie v cudzom, ale vo svojom...ver tomu, ze ten neprijemny pocit, smutok, nestastie , strach..ma kazda matka/ buduca matka.. kazdy , kto ma srdce..lebo to nie je nic prijemne pozerat na to..ale ak to tej matke co i len trosku pomôze zvladnut svoj zial, tak preco jej to aspon v tomto neulahcit, nepomôct jej, neprejavit sucit, pomoc?..

pectore
18. sep 2012

@traktor je v tom rozdiel a to v ohlade : zivot a smrt.... zatvarat oci pred postihnutym dietatom je o slabosti pretoze aj taky je zivot...ale "vystavovat" na verejne forum fotku ani nie ze dietata co umrelo ale dietata co sa narodilo mrtve je ina kava. Je to tu tematizovane... ani ja si tu nemozem dat hocjaku foto hoc je to moj album.... preco tej matke to neulahcit?...ale vsak kludne ...len ju treba upozornit ze taketo chovanie nieje vhodne vzhladom na zameranie konika...to je vsetko.... su na to portale... tak sa treba orientovat tym smerom ked mam take potreby....

pectore
18. sep 2012

@kvetinqa nezmenila by som nazor to vsadim aj gate... keby sa mi narodilo mrtve dieta... bola by som tak na kasu ze by som nebola schopna ho odfotit...nie este aby som sa na fotku divala a vesala ju na modreho konika..ktory je urceny pre mamicky a nastavajuce mamicky.....ja by som menohla...a nepokladam to za vhodne zo ziadnej stranky...

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
nibiru
18. sep 2012

@pectore vieš možno s časti pravdu maš ale aj ta čo opusti dieta je matka a dokonca pred zakonom je stale vedena ako matka!a aj ked ti dieta umrie pred porodom-porode este aj na materskej si matka takže je to velmi velmi individualne tak ako tu pre niektorych je je uražky,ponižovanie,vyvyšovanie sa ok a pre niekohu ubohe a nikdy by sa k tomu neznižil takže všetko je to otom aky človek je a ako vnima ostatnych jasne že žena ktora nikdy nemala dost citov,empatie nikdy nebude citit to čo žena ktora ich ma dostatok.

traktor
18. sep 2012

zivot a smrt rovna sa sucast zivota , realita..a k tej konkretnej fotke, pre ktoru to zacalo..pokial clovek neklikol na jej fotoblog ani nevedel/nevidel tu fotku..mala ju tam, kde ma kazda z nas co ma deti fotku..je to jej dieta..nie cudzie..nemala album a v nom fotky svojho mrtveho dietata.. viac k tomu ja pisat nebudem..nech sa uz rozhodne ako chce..ci ano, ci nie zverejnovat tieto fotky..ale..je smutne, ze matka, ktora prisla o svoje dieta, musela tomuto celit, musela vo svojom fotoblogu citat kopu urazok/ vadili sa baby aj medzi sebou/..+ sa zalozila este aj tato tema, kde tiez nic prijemne nie je..*krasna* pomoc nestastnej zene.. 😖

traktor
18. sep 2012

@pectore nevies co by si robila..to len teraz hovoris, ze vies..nikto nevie, keby sa mu to stalo, ako by zareagoval..a ja si len zelam, aby ziadna z nas to nemusela prezit a nemusela okrem tohto nestastia riesit aj toto tu , co je v tejto teme..pekny den vsetkym..

evicka1971
18. sep 2012

@pectore Prosimte nepis mi tvoje stupidni myslenky do IP.Ja nejsem zvedava na tvoje chytre myslenky a promin ale jsi nechutna.A chudak tvoje holcicka ,protoze jestly jsi ji v tvem brisku nazyvala plodem tak je to smutne.Ja jsem tu moji milovala od zacatku a nikdy to pro me nebyl plod jak to nazyvas ty.Opravdu uz mi nepis s tebou si nemam co rict.

amouramour
18. sep 2012

@pectore prepac, ale ty si totalny odlud, empatia je pre teba len slovo v slovniku....ak tu bola filozoficka uvaha na temu matka, tak ty robis hanbu vsetkym mamickam...

leeenka26
18. sep 2012
amouramour
18. sep 2012

@martinjasen vy ste inak skutocne precudesny admin, odpoviete len na to co vam vyhovuje - aj to velmi vseobecnym bla bla komentom a na konkretne otazky neodpovedate, ci uz tu alebo v stankinich spravach...naozaj mate problem sformulovat konkretnu, logicku odpoved?

martinjasen
18. sep 2012

@amouramour Myslim, ze som sa vyjadril jasne, co sa tyka nasich dovodou. Nemam schopnost presvedcit vsetkych, aby s nimi suhlasili, alebo akceptovali ako spravny. Nebranim vam vsak , aby ste svoj nazor vyslovili. Budem ich sledovat a ak najdem schodnu cestu tak sa vyjadrim.

Pekny den,

Martin Durina

amouramour
18. sep 2012

@martinjasen ale ani nahodou ste sa nevyjadrili nazor na nasledovnu vec - vas argument, nemozu tam byt fotky, ktore vzbudzuju silne respektive negativne emocie....taketo fotky tu najdeme viacere, aj napriklad pre zeny, ktore maju problem otehotniet mozu byt frustrujuce a zranujuce fotky stastnych zdravych malych deti a podobnych pripadov by sa dalo najst milion, takze tato retorika na zdovodnenia vymazania fotky bohuzial nie je odovodnena...pripadne mohli by ste mi odcitovat z pravidiel kde je konkretne ustanovene, ze ta fotka bola nevhodna a teda urcena na vymazanie?taktiez sa Vas niekto pytal kolko konkretne poziadaviek ste dostali na vymazanie tej fotky?

amouramour
18. sep 2012

@martinjasen a este taka rada, obcas je nevyhnutne zaujat stanovisko, nie pisat vseobecne vety a frazy, chapem to ako Vasu snahu o zapacenie sa vsetkym, len bohuzial alibizmus velmi v praxi nefunguje 🙂

kvetinqa
18. sep 2012

@martinjasen schodnu cestu pre koho? Pre vas,adminov? Pravidla by mali platit pre vsetkych rovnake a kazda matka by mala mat pravo pochvalit sa svojim dietatom.. Ten respekt stale mate len voci jednej casti uzivatelov.. Kazdy sme iny,kazdemu pomaha nieco ine a pre maminku,kt.o svoje dietatko prisla je mozno tento virtualny svet tou jedinou schodnou cestou ako sa s tym vsetkym vyrovnat, ako vyjadrit svoj zial a smutok.. Tak preco nerespektovat aj ju?

martinjasen
18. sep 2012

@amouramour Ja sa ta nesnazim presvedcit svojimi argumentami, to nie je moja praca. Moja praca je brat zodpovednost, aby Modrykonik fungoval a bol miestom pre vsetky mamicky. Ty tuto zodpovednost nenesies, preto sa ti mozno zda samozrejme, ze tvoj argument je spravny, kedze nemusis zohladnovat nazory vsetkych uzivatelov, tych je aktualne registrovanych 110 000, myslis, ze to reflektuje nazor vsetkych? Respektujem tvoj nazor, ale tvoje argumenty su pre mna stale neakceptovatelne, aby som kvoli nim zmenil nas pristup k tomuto problemu.

Vcera som uz spominal, moznost vytvorit samostatne miesto (skupinu), kde si ludia budu moct pripominat pamiatku svojich blizkych aj formou zverejnenych fotografii. Na vytvoreni takychto skupin sa uz realne pracuje.

Pekny den,

Martin Durina

irriss
18. sep 2012

@pectore
Matkou se stavas kdyz milujes dite - at uz je tve ci cizi...kdyz si ho osvoji Tve srdce...nastane Zazrak...

"Mrtve dite" u maminky v srdci zustane NAVZDY zivym!!!!!!!!!!!!!!!!
p.s. Mrtve dite neexistuje...preziva v nas...zije s nami, je soucasti naseho kazdodenniho zivota...posiluje nas a chrani...je to nepopsatelna laska a sila, ktere se nemuzes dotknout ani vzdat, proto je "nebezpecna a zaroven neuveritelne silna"... 😉
Lasku ani tragedie neznici... 😎

leeenka26
18. sep 2012

@martinjasen Neda mi nevyjadrit sa. Rozhodne nie som za to, aby tu bola skupinka, kde si mamicky daju fotky svojich mrtvych deticiek. To je ako delenie sena od pleva. Co sme brane ako postihnute? Ako nieco ine? Akoby sme mali mor? Ako to uz tu spomenula @liave? A nemyslim si, ze je to len moj nazor. Nech sa vyjadria aj ostatne mamicky, ktore prisli o dietatko. Ja s tym rozhodne nesuhlasim. Ja mam takisto fotku svojho dietatka uz zial mrtveho vo fotoblogu. Je v inkubatire, same hadicky. ALE NIKOHO TO NEPOBURILO! A 99% zien nepoburila ani fotka nadherneho spiaceho dievcatka Zarinky. Zial, najdu sa tu aj take, ktore to poburilo, ale nie je dovod, je na tvojom/vasom zvazeni, nie na ktoru stranu sa priklonis, ale ako uvazujes. Aky nazor na to mas, to je len o tom, o nicom inom. Ziaden argument neexistuje. To je jasne, mna sa to osobne velmi dotklo, za akych okolnosti si musela mamicka vymazat fotku, aj tie ultimata o tom, ze len do konca tyzdna si ju tam moze vratit. To je co akoze??? To je normalne podla teba? Strasne som nahnevana, lebo presne viem, ako sa ta mamicka teraz citi a nikto ale nikto kto to nezazil nemoze pochopit ake to je prist o dieta, kto to sam nezazil. Nemame nik pravo ju sudit, osocovat, diktovat jej, co je a co nie je spravne. Je to jej dieta, aj ked uz mrtve, ale je jej, preco ho nemoze mat vo fotoblogu? Doteraz tu ziadna z nas nedostala odpoved od teba taku, aby bola uspokojiva. Na toto totiz uspokojiva odpoved neexistuje. A este sa vratim k samostatnej skupinke @abbey1 ,,zomrelych deticiek" cim su ine? Cim sme my ine??? Smrt, zivot, choroba, radost, smutok, stastie su sucastou nasho zivota. Akym pravom sa to od seba oddeluje? Tak podme oddelit a vytvorit samostatnu skupinku tych co maju na Nextik, tych co maju len na Tesco oblecenie, alebo tie, co maju alebo nemaju na dovolenku. Kam sme sa to preboha dostali??? Je to maximalne neludske. Viem, ze ani tymito riadkami nezmenim tvoj postoj, ale musela som.

blondiee83
18. sep 2012

@martinjasen ja by som ziadala rovno vymazat pectore - pretoze ako tehotnej mi nerobia dobre jej priblble, necitlive, povysenecke komentare - a vazne ohrozuju moje zdravie a zdravie mojho dietataka - nakolko mi dvihaju tlak a adrenalin.
Naopak - vobec, ale vobec si nemyslim, ze tehotnym skodia fotky deticiek, aj ked po smrti - nakolko nie su ani modre, ani po rozklade, ani morbidne ci inak nechutne - ako ste to tu mnohe prezentovali....
A nechcem urazat adminov, ani sa ich dotknut, ci znevazovat ich pracu ci usudky (pretoze napr. na streche ci svadbe to zvladaju perfektne) - ale na fore pre mamicky by hlavnou adminkou mala byt minimalne zena - najlepsie matka.

leeenka26
18. sep 2012

@blondiee83 ja som tiez za, prosim o vymazanie @pectore pretoze jatri moje rany zo straty dietatka, tym ako sa vyjadruje, ako uraza nas matky. A suhlasim, ze admin na stranke o mamickach by mala byt zena, sorry, ale je to tak. @martinjasen

leeenka26
18. sep 2012

@pectore mozem sa ta opytat, ako si nazyvala svoje dieta? ked bolo este v maternici???

kris2008
18. sep 2012

KOPIRUJI------,,Ja sa ta nesnazim presvedcit svojimi argumentami, to nie je moja praca. Moja praca je brat zodpovednost, aby Modrykonik fungoval a bol miestom pre vsetky mamicky. " PRO VSECHNY MATKY!!!!!!!!!!! ZDURAZNUJI!!!!!! to,ze nekoho poburuje,ze sem matka dala foto sveho ditete se me dost dotyka,ale ne z duvodu,ze sem dala foto,ale ze vy to tak resite. KAZDY si sem ma prece pravo dat sve fotky,pocity,vzpominky-ne nas oddelovat od ostatnich-jako,ze ta je ta co ma dite nazivu a ta ma dite zdrave,ta je ta co ma postizene.to uz se tu nemusime bavit vubec. muzeme si tu jen psat kraviny!!!!! to,ale neni zivot.clovek by mel vedet jak to v zivote chodi a neni to jen o tom hezkym.proste se to stava,ze deti odchazeji v jakemkoliv veku a to,ze nejaka maminka ma potrebu uchovat zde vzpominku,pac jeji kamaradky ji chteji podrzet,NE POTOPIT A NAHLASOVAT,TAK JE TO EJJI VEC!!!!! PROSTE NA TO NECUMTE!!! A NEPRUDTE!

ursul
18. sep 2012

pomooooooooooooooc to čo je toto strašnee....čo to za osobu ta s rožkámi..to sa neda vydržat..to je važne taka zlaa... a apropo..ako Slovensko dokaže pomoct žene ,ktorej vzali deti v uk ked tu neni možno dospet k riešeniu jajaj 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄