icon

Može byť v profile užívateľa fotografia nebohého dieťaťa?

mawiya
17. sep 2012

Ahojte. Neviem či som zaradila diskusiu do dobrej témy, ak nie hádam to admin prehodí. Zarazila ma situácia tu na MK. A preto chcem vedieť iba jednu vec. Ak má mamička dieťatko, ktoré miluje, dieťatko tesne pred pôrodom zomrie - nie je matka? Nemá právo uložiť sem na MK do svojho fotoblogu, a do svojho profilu fotografiu svojho dieťatka? Len preto, že sa nenarodilo živé? Sme naozaj takí puritáni a bez súcitu? Nie sme matky? Ak takáto maminka nemá právo zverejniť fotku svojho dieťatka, tak potom poprosím všetky maminky, ktoré tu zobrazujú fotky z USG a fotky tehu testov, aby ich stiahli. Pretože takisto to nie je v poriadku, ak tie tehotenstvá nevyšli a nenarodilo sa z nich zdravé a krásne miminko. A pre maminky, ktoré sú citlivé mám len jednu radu. Načo chodíte na statusy, ktoré jasne hovoria o tom, že tehotenstvo nedopadlo dobre. Pekný deň

martinjasen
17. sep 2012

@amouramour Pred chvilkou som na to odpovedal. Kopirujem prispevok:

Temy premenovava externy clovek - brigadnik v ramci SEO optimalizacie a jasnosti tem. Niekedy dochadza k pokriveniu zmyslu temu, vtedy staci ak nam niekto z uzivatelov napise s navrhom na nazov a opravime to. NIe je v tom ziadny iny umysel.

kvetinqa
17. sep 2012

@martinjasen ak si ma stanka tuto diskusiu precitat, v prvom rade by som zmenila spat nazov temy, lebo ak mame vyjadrit aj uctu a respekt, bolo by dobre zacat odtialto...

macamac
17. sep 2012

@alice107 myslím,že sú tu nevhodnejšie fotky 😉

keby sme šli do detailov, tak jeden príklad:
nedávajme tu fotky ani našej šťastnej rodiny- aj s otcom. lebo zraníme opustené ženy....

atď....

z toho mi vychádza, nedávajme tu žiadne fotky. / aby sme sa donemoty nezraňovali/
a nepíšme sem. / aby sme zas neboli napadnutí alebo zosmiešnení/

a to je koniec MK

martinjasen
17. sep 2012

@kvetinqa Napiste mi do IP navrh nazvu temy.

macamac
17. sep 2012

@martinjasen práve mi napadlo:
nemohli by ste tu zariadiť nejakú "Spomienkovú nástenku", kde by si mohli mamičky anjelikov zavesiť fotky svojich detičiek? a niečo im tam písať?
a užívateľky, ktoré to nejak zraňuje, by tam vlastne nechodili- vedeli by, že je to pre nich tabu.

čo Ty na to?

kvetinqa
17. sep 2012

@martinjasen to by mala urobit zakladatelka tejto temy..

amouramour
17. sep 2012

@martinjasen myslim, ze ten zmysel bol veeelmi nevhodne prekruteny a mohli ste ho uz aj zmenit, je to nesmierne urazlive, nepripada Vam to tak?aspon z este nejakej ucty k tej zene...Vase kosate ale bohuzial prazdne vysvetlenie pre stanku moc nepomohlo, na tejto stranke sa moze kazdy pri kazdej jednej fotke citit z nejakeho dovodu ukrivdeny, napriklad aj zeny ktore nemozu otehotniet z fotiek stastnych zdravych deti a podobne...pokial fotka zasadne neporusuje pravidla nechapem preco by nemohla ostat, uprimne ja som si tu fotku ani nevsimla...mamicka na nu nejak neupozornovala, takze nechapem preco...

macamac
17. sep 2012

@martinjasen proste- ak aj takéto mamičky, s tak ťažkou životnou skúškou, majú rady túto stránku, umožnime im niečo takéto.
a neodpisuj mi, že sú iné stránky- anjeliky,.... ony možno chcú aj tu, kde majú iné kamarátky, mať nejaký svoj priestor pre svoje detičky, čo odišli predčasne.

ale k tomu by sa mali asi vyjadriť tieto maminky.
nechcem tu byť za múdru alebo zas niečo nechtiac pokašlať.

martinjasen
17. sep 2012

@macamac Planuju sa vytvorit skupiny, nieco ako spolocny fotoblog, Videli by to iba ti, ktori sa dobrovolne stanu clenmi. Planujem aj skupinu Anjelikovia, alebo nieco v tomto vyzname.

alex2201
17. sep 2012

@martinjasen boli nahlásené, nie všetky

reanda
17. sep 2012

@martinjasen "mawiya @sisaha názov diskusie bol zmenený, prvotný bol - Fotka dieťatka. "

alice107
17. sep 2012

@macamac to je o niecom inom a myslim ze ty to chapes. 😉 ale ked uz o tom piseme tak moja mienka je, ze sukromne fotky nemaju byt vystavovane vobec na verejnom portali.pre dobro majitelov tych fotiek.ale je to rozhodnutie kazdeho majitela samozrejme.

macamac
17. sep 2012

@martinjasen ďakujem za odpoveď.
možno sa maminky potešia- aj keď to znie divne a azda to nie je asi ani najvhodnejšie slovo "potešia".

ale tie detičky si to zaslúžia.
predsa tu majú svoju rodinu, rodičov, súrodencov.....
určite si radi spomenú..

macamac
17. sep 2012

@alice107 tvoju mienku poznám-už si ju niekde písala 😉

martinjasen
17. sep 2012

Nazov temy som zmenil a presunul do kategorie Modrykonik.

abbey1
17. sep 2012

@macamac Mňa ich vyriešenie nepotešilo. vytvoriť tému, či spoločný fotoblog. Zasa len tieto mamičky separuje. Otázka je, prečo maminka nesmie mať takéto foto vo svojom osobnom fotoblogu.
Osobne som sklamaná. 😒

amouramour
17. sep 2012

@martinjasen inak hlavne, ze hladate admina s velkym A na profesii...skoda len, ze konkretne vy neviete a- argumentovat, dakujem za vycerpavajuce vysvetlenia a odpovede, celkom aj chapem preco to tu je tak ako je...ale tak jasne otecko zdraveho ziveho dietata proste nepochopi....

kvetinqa
17. sep 2012

@martinjasen neda mi to. Ja sa snazim pochopit to, co si chcel vysvetlit, ale ked uz hovoris o respekte, mali by sme respektovat aj maminy, ktorych deticky umreli.. Kto je ten, kto rozhoduje o tom, co je ok a co nie? Admin, ktoremu pride pri pohlade na spiaceho anjelika zle?? Ja osobne by som tiez takuto fotku nezverejnila, lebo mi to pride az prilis intimne, ale pochopimmaminu, ktora sa chce pochvalit svojim dietatkom a zarovenvyplakat sa zo zialu, ktory si vacsina z nas ani nevie predstavit. Mna poburuju fotky krvavych babatiek, ktore este pomaly len vychadzaju z matkinho rozkroku a neriesim to. Preskocim, nepozeram, ignorujem. Niekomu pride taka fotka krasna, pre mna je to fotka maximalnedo rodinneho albumu pre osobnu potrebu- ak ju niekto ma.. Ale to neznamena, ze tu fotku idem nahlasovat a mazat. A ani by zmazana nebola, lebo adminovi by z nej zle nedoslo.. Stankina fotka bola krasna, nic morbidne nanej nevidim a keby nemala popisane statusy, ktore prezradili jej situaciu, ludia by o tu fotku ani nezakopli.... Myslim si, ze respektovat by sme mali aj maminky anjelikov a nielen maminy krasnych zdravych deticiek.

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
alex2201
17. sep 2012

@kvetinqa úplne perfektne si to napísala a ja viem aj ktorej hviezde z tej fotke prišlo zle

liave
17. sep 2012

zda sa ze prichadzam po funuse...ale neda mi este nereagovat a mozno budem ja necitliva voci inym no chcem aby ste vedeli ze to pouzijem iba ako cistry priklad ...

v prvom rade vsak chcem napisat este v mene zien ktore o svoje deti prisli,prezivam velmi osobne slova kazdej zeny ktora neprezila stratu dietata ,najme ak ta zena pride s tym ako ona chape!nikto nikdy nemoze pochopit nieco tak strasne a bolestive,nieco tak nepochopitelne ako strata dietata je!ziadnej zene to nezelam,pretoze viem ake peklo to je..ak s ahovori ze narodenie dietata zmeni cloveku od zakladov tak jeho smrt ho zmeni od uplneho jadra!!!v zivote mi jeden clovek povedal ze vie ake to je ked "skoro" prides o dieta!tak to vam poviem mile zienky ze viete velke ...pretoze ked si chodite prikryvat svoje deti a hladite ich po hlavkach s povzdychom ze uuuf tak ta horucka je uz za nami...nase deti prikryva cierna zem!po hlavkach ich chladi studeny vietor a jedine co my MATKY mozeme povzdychnut si a poutierat slzy ze uz nikdy tu hlavku nepohladime ci nepolaskame!!!

na jednej strane dokazem pochopit ze zeny maju strach tak ci tak z toho co ich na konci tehotenstva caka a ci bude vsetko v riadku no @martinjansen ja nevidim nic zleho na tom ze si zena ktorej zomrelo dieta dala do profilu fotku dietata ktore vizera ze spinka...navyse pride mi to uplne normalne ved ho ma vo svojom osobnom profile...nema uverejneny album a nenuti nikoho s ana malicku zarku pozerat...kto chcel si fotku mohol pozriet kto nechcel stacilo zavriet ...mimochodm este sa vyjadrim k tomu ako tu nahlasuju uzivatelky tieto veci...im nieje nechutne sa vrtat ludom v profiloch?ok daju s azamknut ja svoj mam spristupneny iba tolko kolko si zelam aby bolo...no stalo s ami vela krat ze som dostala IP lebo niekto chcel vediet co sa stalo mojej dcere...niekto bol zvedavy a chcel sa vrtat v mojej bolesti,v mojeom zivote...to nieje nechutne? a teraz sa vyjadrim este co s tyka fotky...p[repacte mile mamicky ktore mate chore deti neberte to prosim aok urazku,chcem to uviest ako priklad lebo nic ine ma nenapada a verte ze sklanam hlavu pred kazdou jednou ktora sa o postihnute dieta stara!

mile uzivatelky @martinjansen ako moze byt fotka dietatka ktore spinka na fotke poburujuca a odstrasujuca?ked je tu mnoho mamiciek ktore maju vo svojich profiloch postihnute deti?to nieje neprijemne sa pozerat?na dieta s DS?ci dieta po deckej mozgpovej obrne z rozsiahlim poskodenim?deti ktore su tu po porode zachytene ako niekto uz podotklo cele od krvy?deti v inkubatoroch,ponapajane na priostrojoch ci vidno len hadicky???z toho nejd etak nahodou vacsi strach?vacsi respekt?toto pisem len na zamyslenie..pretoze toto je kazdodenna realita ludi ktory tento zivot ziju!a rovnako je to i z matkou ktora prisla o dieta...nedalo mi nenapisat svoj nazor...pretoze aj takto sa na to da pozerat...bez toho aby som co i len tusila ze moja dcera je vazne chora a ze zomrie bala som sa ,no nedavalo mi to dovod na to byt necitliva voci inym zenam ...a napokon ...nechapem a nikdy som nepochopila ludi ktory s apo smrti malej acali chovat ako keby som mala mor!vcetne mojich tehotnych "priateliek" a nieco podobne mi pride aj tato "kauza"

macamac
17. sep 2012

@abbey1 ja ti rozumiem.
som sa nechcela moc zamotávať vo svojich návrhoch, lebo sa ma to osobne netýka, ale osobne sa ma dotýka tá netolerantnosť a diskriminácia týchto mamičiek a ich detičiek.
proste ja mám stále pocit, že sem patria. VŠETKY detičky. a práve to som nechcela- aby to vyznelo ako "odsunutie" ich niekam nabok 😔
ale sama neviem-premýšľam, aký kompromis to vlastne hľadáme?
nerozumiem-koho ako užívateľa sa môže takéto niečo "dotknúť" v zmysle pobúriť ho, prekážať mu to?

mal by sa brať väčší ohľad na trpiace maminy. a nie tie, ktoré vidia vo všetkom problém. 😒

abbey1
17. sep 2012

@macamac Super napísané.

abbey1
17. sep 2012

@martinjasen Nebolo by jednoduchšie a aj ohľaduplnejšie jednoducho umožniť takéto foto do albumov pridávať s tým, že by album bol označený npr. malým čiernym srdiečkom, krížikom? Aby ľudia, ktorí nemajú na takéto foto žalúdok, či
s tým majú iný problém, boli vopred upozornené o aký album sa jedná.
Nezdá sa vám to schodnejšia cesta?

macamac
17. sep 2012

@abbey1 ďakujem.

škoda, že musí byť takáto téma.
že ešte aj tu musíte o svoje detičky určitým spôsobom bojovať.
za možnosť nebyť obmedzovaný pri akejkoľvek forme spomienky.

a veľká škoda, že obmedzujú práve MATKY iné MATKY.
smutné..... 😔

macamac
17. sep 2012

@abbey1 určite- super nápad.
to fakt nemá chybu. naozaj.

bodka13
17. sep 2012

@martinjasen nesúhlasím s dôvodom na neuverejnenie fotky mŕtveho dieťatka : "prišlo niekomu zle a mnohé tehotné sa vyplašia" ...keď čítajú o potratoch alebo niektoré hororové opisy pôrodov tak sa neboja ? ...a tie mamičky,ktoré majú svoje detičky pri sebe ostanú smutné a vyhŕknu im slzy nad nešťastím iného,a vtedy si uvedomia to svoje neskutočné šťastie 🙂
....je na každej z nás akú fotku si sem dá,každá má na to ten svoj správny dôvod 😉

traktor
18. sep 2012

dokazovat , hadat sa kto je matka a kto nie je..to kam,sme sa az dostali..?kto lubi/miluje nema problem s oslovenim matka..ci uz je to len cakatelka, ci uz je to zena po pôrode, ci zena , ktora o dietatko prisla a je jedno v ktorom tt ci mesiaci..som hrda, ze som Matka a matkou som sa stala od prveho okamihu, ako som zistila, ze cakam svoje prve dieta, aj ked som on prisla..k teme ..tak ako ma pravo si tu matka dat fotku , kde je dietatko krasne - cersto narodene, ...fotku z ultrazvuku,fotku zdraveho dietatka, fotku choreho dietatka, ..tak ma pravo dat si do svojho fotoalbumu aj fotku anjelika..je to jej pravo, je to jej fotoblog, je to jej slobodna vôla dat si tam svoje dieta, lebo je tiez matka, hoc nestastna, smutna, mozno nahnevana na cely svet...ale stale matka..nedava si ju tam preto, ze aha pozrite sa vsetci môj album co tam mam ja..neupozornuje na tu ktoru konkretnu fotku..len ma pocit, ze tak ako my vsetky ostatne, co tu mame svoje foto, ma aj ona narok na tu svoju..nie kazdemu sa to môze pacit, ..ale tak môze zareagovat clovek aj pri fotke tazko postihnuteho dietatka / aj tie su tu /..myslim, ze netreba pred tym zatvarat oci, zivot, smrt, zdravie, choroba /postihnutie..aj to je zivot..naucme sa s tym zit a nekladme stenu..nerobme tabu..bola to len fotka v albume, bolo a je to dieta matky, bolo a je jej sucastou..toto ma byt povolene, nie mazane..tak ako vieme preskocit album o mode, o vareni, o...aj tu mame moznost volby a môzme preskocit..bez komentarov, bez vyjadrenia sa k fotke, bez...horsie , s cim sa ja tu neviem zmierit su skôr komerntare /nielen v tejto teme/..utoky a urazky jednej na druhu..zeny/matky a total necitlive, vulgarne..lebo niekto ma iny nazor..clovek chodi na tuto stranku si oddychnut, vypnut.najst radu a pomoc ak treba..ale to co tu niektore predvadzaju je fakt na zamyslenie..jedna napise a druhe sa k nej pridaju,..uplne bez rozmyslu, ci to ma vôbec hlavu a pätu..a cim viac nadavok a urazok,vysmech.. tym je lepsie 😖 ..o tom to ma byt?co bude dalej?..............................naucme sa zit a viac usmievat ..aj ked obcas cez slzy..ale usmievat..hned sa nam tu bude vsetkym lahsie zit..

mawiya
autor
18. sep 2012

@liave klobúk dolu. Napísala si presne to, čo malo byť napísané už od začiatku. Ďakujem

pectore
18. sep 2012

@kvetinqa ked to tak chapem tak sa nakoniec debata toci do roviny slobody...ze mam pravo dat na profil fotku mrtveho dietata, ked to tak citim. No ked tento cin urobim , musim ratat stym ze existuju v spolocnosti iste moralne hranice, respektive normy a takymto cinom ci uz chcem byt viac ci menej slododomyselna sa s tymito hodnotami skrizim....a budem musiet priat alebo nepriat reakcie ktore ku kontorverznemu konaniu patria. Kazdopadne sa s totoznujem s nazorom ze dat taku fotku na verejne forum urcenu pre mamicky a rodicov je divne a radsej ked uz by som zvolila forum na to urcene ...nech tu ludia nezistuju ze sa pozeraju na fotky uz mrtvych deti.... nikomu to neni prijemne a malo by sa ...ked uz chceme byt empaticky mysliet aj na to... nejde len o to ze ked sa mi nepaci tak sa skratka nepozrem...pretoze taky isty meter by mohol platit aj na nazory...a tie uz neprehliadate ked sa vam nepacia.