icon

Môžu mi zadržať vodičský preukaz po autonehode?

4. júl 2025

Dobrý deň .Stala som nehoda pri ktorej som predchádzala cez semafory a pani predo mnou zabrzdila a ja som do nej v plnej rýchlosti narazila keďže som sledovala semafor a slnko mi svietilo do očí a myslela som si ,že pani už prešla križovatku.Pani viezla rodičov na zadných sedačkách .Pána zobrala sanitka na vyšetrenie a hneď bol aj prepustený.Ja som momentálne PN keďže na druhý deň sa dostavili bolesti.Chcela by som vedieť či mi môže byť ešte zadržaný VP aj neskôr keďže na mieste mi ho nezobrali a čo všetko ma čaká.Ďakujem.

ibrunova
4. júl 2025

Dievčatá, ste sa riadne do nej pustili, veď ona všade píše, že vie, že to bola jej vina, načo tie zbytočné poučovania.
autorka - vodičák ti nemusia zadržať.

maminkadeticiek
4. júl 2025

Keby si na mieste zaplatila pokutu,tak by si mala pokoj.Na vide sibty,bohuzial,mala si prispoaobit jazdu a predvidat.Keby si hned zaplatila pokutu tym by to bolo myslim vyriesene.Takto mozes a zrejme aj budes mat dalsie opletacky s tym.

ariannazara
4. júl 2025

Stalo sa to aj mojej tete ale na kruhovom objazde zasvietilo jej slnko a myslela si ze auto predou uz šlo a ono zastalo a ona doňho naburala. VP jej nezobrali

iwesska
4. júl 2025

Ja nechapem...Videla si,ze blika oranzova. Ako ta vobec napadlo ist dalej?? Uz si mala stat! Blika preto,ze uz bude cervena. Mala si jednoznacne spomalovat,bez ohladu na slnko. Na oranzovu idem len ked vidim,ze bola zelena a preblikla ked som uz bola tesne pod semaforom ,cize som nemohla zabrzdit. Ale toto je tvoja vina. Vodicak ti nezoberu, ale mala by si sa poucit a neriskovat. Co keby tam uz vkrocili chodci??

biglovemom
4. júl 2025

Preco sa do nej pustate ? Vy ste dobre sliepky.len si ega h.nite !
Vy ste dokonale vodicky co maju okuliare na ociach aj ked prsi vsakze.

Den pred Vianocami sme sli s kamoskou po meste , slnko jej zasvietilo do oci ako odbacala (mne spolujazdcovi tiez) a nabrala zenu co sla cez prechod .
Drzim vam palce nech vas slnko neoslepne 😎

biglovemom
4. júl 2025
@iwesska

Ja nechapem...Videla si,ze blika oranzova. Ako ta vobec napadlo ist dalej?? Uz si mala stat! Blika preto,ze uz bude cervena. Mala si jednoznacne spomalovat,bez ohladu na slnko. Na oranzovu idem len ked vidim,ze bola zelena a preblikla ked som uz bola tesne pod semaforom ,cize som nemohla zabrzdit. Ale toto je tvoja vina. Vodicak ti nezoberu, ale mala by si sa poucit a neriskovat. Co keby tam uz vkrocili chodci??

@iwesska Ano ,ked je oranzovy semafor uz maju chodci zelenu 😂😂😂

fkata
4. júl 2025

VP Ti už neodoberú, nie je dôvod. Pokiaľ chceli, boli by Ti ho vzali hneď. Pravdepodobne to skončí pokutou a plechy sa opravia.
Ja neviem, to ešte nikto, nikdy z vás neurobil chybu? Stalo sa, padla otázka, ak chcem odpoviem, ak nie, nie je to moja vec súdiť iného.

abbey1
4. júl 2025
@adri266

@abbey1 Dnes rano som sla do roboty a naskocila mi zelena a kukam, auto oproti bocilo mojim smerom, uz svietila chodcom zelena, on uz musel mat cervenu, ale este preletel.
Hm, smeroval na juh, asi ho tiez oslepilo slnko, alebo este nebol prebudeny, alebo to bol jednoducho debil, ktory preleti krizovatku plnou rychlostou aj na cervenu, lebo vsak je tam rezerva.

Inak, mala som znamu na policii na odbore dopravnych nehod, ona nam vzdy take storky hovorila, ze v krizovatke zrazka a obaja vodici prisahali, ze sli na oranzovu 😒

@adri266 Veď toto. Denne to zažívame.

tetapetra
4. júl 2025

Nemyslím,že za to by ti vzali. Do mňa tiež vrazila (v kolóne) ta však bola na mobile. Spísali sme nehodu a bolo. Hlavne,že ste všetci ok. Verím,že to bolo nepríjemné

iwesska
4. júl 2025
@biglovemom

@iwesska Ano ,ked je oranzovy semafor uz maju chodci zelenu 😂😂😂

@biglovemom Aspon,ze sa dobre bavis. Aj ta pani na priechode,ktoru ste presli sa tiez urcite tak dobre zabavala.

bubuzu
4. júl 2025

Mne sa tento týždeň stalo skoro podobné. Tipek predo mnou išiel na oranžovú prejsť, potom zrazu pribrzdil že nejde a potom sa našťastie hneď rozhodol že ide. Oranžová len akurát blikla, bolo dosť času aby sme obaja prešli, takže som tiež za ním normálne šla, pomaličky, ale aj tak, keď zabrzdil, moc nechýbalo. Potom teda prešiel a ja som šla tiež, lebo som nechcela presne to iste urobiť tipkovi za mnou, zabrzdiť mu pred nosom.Prišlo mi bezpečnejšie už proste ísť, aj keď som videla, že za mnou už naskočila červená. No a jasné, že zľava už šli autá, nezavadzala som im, ale chlapík jeden ma pustil, nech tam nestojím ako ťuťko. A to som podľa mňa dobrý vodič, fakt predvídam a už som sa vďaka tomu vyhla kedečomu, ale toto proste tak divne vyšlo.

beloved
4. júl 2025

Autorka, si to ty, co ti zadrzali vodicak a nevies, ako budes vozit deti do skoly a manzela mas po operacii nohy?

nyusika
4. júl 2025
@isis234

@nyusika aj vodička pred autorkou by si mala doštudovať testy a paragrafy dopravné.
Križovatku môže opustiť na oranžovú, aby neohrozila plynulý chod premávky

@isis234 jasne, furt budu nejaki idioti ospravedlnovat inych idiotov.
neprisposobila schodpnosti stavu vozovky - ked ma oslepuje svetlo, neletim jak kkt...a potom vyplakavam, ze ona nevudela.
rovnako vzdialebost emdzi vozidlami - jazdim tak, aby som vedela bezpecne zabrzdit.

nyusika
4. júl 2025
@ibrunova

Dievčatá, ste sa riadne do nej pustili, veď ona všade píše, že vie, že to bola jej vina, načo tie zbytočné poučovania.
autorka - vodičák ti nemusia zadržať.

@ibrunova konretne ja reagujem na "prechadzala som v plnej rychlosti" - nie, v plnej rychlosti nejazdfim ked ma oslepuje slnko

unicornlady
4. júl 2025

@beloved Tam išlo o železničné priecestie, nie semafory a búračku.

beloved
4. júl 2025
@unicornlady

@beloved Tam išlo o železničné priecestie, nie semafory a búračku.

@unicornlady Aha ok, napadla mi ta tema, lebo tam islo o to iste v podstate a rovnaky argument, "svietilo mi slnko do oci a nevidela som na semafor"

unicornlady
4. júl 2025

@beloved A myslím, že v tom druhom prípade, už vodičský odobratý bol.

autor
4. júl 2025
@beloved

Autorka, si to ty, co ti zadrzali vodicak a nevies, ako budes vozit deti do skoly a manzela mas po operacii nohy?

@beloved nie nie som .

autor
4. júl 2025
@nyusika

neprisposobila schodpnosti stavu vozovky - ked ma oslepuje svetlo, neletim jak kkt...a potom vyplakavam, ze ona nevudela.
rovnako vzdialebost emdzi vozidlami - jazdim tak, aby som vedela bezpecne zabrzdit.

@nyusika prajem Vám ak ste šoférka a nekomentujete to tu z pozície spolujazdca ešte veľa šťastných kilometrov bez nehody.

nyusika
4. júl 2025

vyse 30 rokov jazdim denne cca 50-100 kilometrov.
dakujuem za prianie

biglovemom
4. júl 2025
@iwesska

@biglovemom Aspon,ze sa dobre bavis. Aj ta pani na priechode,ktoru ste presli sa tiez urcite tak dobre zabavala.

@iwesska nie ,na vasich komentaroch total od veci sa bavit neda …🤷🏼‍♀️

autor
4. júl 2025
@nyusika

vyse 30 rokov jazdim denne cca 50-100 kilometrov.
dakujuem za prianie

@nyusika a ja jazdim každý deň 100km denne aj keď vodičák mám menej rokov ako Vy ale predsa nikdy človek nevie ....

bielasovicka
4. júl 2025

Pani pred tebou videla oranžovú, tak si aj ty videla.

kernel
4. júl 2025

Nie, VP ti nezoberu, nebola si pod vplyvom alkoholu ani drog, jednoducho priznala si si vinu, zaplatila pokutu a viac policajti neriesia, bodka.

ika02
4. júl 2025

Ahoj, o vodičák by si prišla aj dodatočne, ak by sa preukázalo, že išlo o trestný čin, nie priestupok. Ak niekto z auta, do ktorého si narazila, začne mať strašné bolesti chrbtice alebo hlavy (toto sa nedá dokázať, ani vyvrátiť) a začne trpieť nespavosťou, hodí sa na nikdy nekončiacu PN, nebude vedieť si nájsť vhodné zamestnanie a pod., môžu Ti odobrať vodičák. Záleží na tom, ako to uzavrie polícia. Musíš len čakať a uvidíš.
Nikto z nás nie je neomylný a chybu môžme urobiť kedykoľvek, verím, že o papiere neprídeš, len si vezmeš ponaučenie a budeš viac predvídať a jazdiť opatrnejšie. Držím prsty.

isis234
4. júl 2025
@nyusika

@nyusika veľmi dobre si rozmysli, čo komu napíšeš!!!

mk1111111111
5. júl 2025

Mozno aj prides o VP, ak vyhodnotia, ze si vlastne chcela prejst cez cervenu a ak by tam to auto nestalo, tak by si vlastne presla cez cervenu. Vodicka pred Tebou na oranzovu spravne zastala. Ze si Ty letela a nekukala, tak to je zavazny problem

A k ostatnym, co sa jej zastavate, ze vsak stane sa. Predstavte si, ze v tom aute pred nou ste vy a vase deti, rodicia ... no, neverim, ze by ste ju tak obhajovali

fkata
5. júl 2025
@mk1111111111

Mozno aj prides o VP, ak vyhodnotia, ze si vlastne chcela prejst cez cervenu a ak by tam to auto nestalo, tak by si vlastne presla cez cervenu. Vodicka pred Tebou na oranzovu spravne zastala. Ze si Ty letela a nekukala, tak to je zavazny problem

A k ostatnym, co sa jej zastavate, ze vsak stane sa. Predstavte si, ze v tom aute pred nou ste vy a vase deti, rodicia ... no, neverim, ze by ste ju tak obhajovali

@mk1111111111 skús sa previezť po KE, alebo PO, zistíš ako sa chodí na oranžovú.
A áno, stane sa, sme ľudia. Keď vyjdeš na cestu, musíš s takýmto počítať, či tam mám deti, či nie.

bielasovicka
5. júl 2025

Tebe by som vodičak ani nedala, keď nevieš ani toľko, že na oranžovú už máš zastaviť a nie preletieť, a nevieš ani to, že sa medzi autami ma dodržiavať nejaká vzdialenosť. Keby si naburala do mňa, a ja mam vzadu deti, tak máš po pi..

autor
7. júl 2025
@bielasovicka

Tebe by som vodičak ani nedala, keď nevieš ani toľko, že na oranžovú už máš zastaviť a nie preletieť, a nevieš ani to, že sa medzi autami ma dodržiavať nejaká vzdialenosť. Keby si naburala do mňa, a ja mam vzadu deti, tak máš po pi..

@bielasovicka Ďakujem za úprimný komentár