Muži spávajú pri okne a ženy pri dverách. Je to fakt alebo mýtus?
Muži radi spia pri okne, aby mohli v noci lietať. Ženy pri dverách detskej izby, aby v noci počuli plač deti. Fakt, alebo mýtus?
No dobre, tak by som predsa len preformuloval otázku :
Muži radi snívajú a ženy sú realistky. Pravda, alebo mýtus?
Spím pri okne. Lebo tam je radiátor a ide na mňa teplučko 😂
@dora281 neviem ci fakt alebo mýtus ale spime takto 😅 začali sme tak,aby som bola bližšie k postieľke a keď tam už nebola tak sme to tak nechali 🤷♀️
No dobre, tak by som predsa len preformuloval otázku :
@dora281 to je individualne.
@dora281 mytus. Vsetko. lebo neda sa vobec zovseobecnovat..
@dora281 nie, ja spim pri dverach, aby som to mala blizsie na wc.
Doteraz som si to neuvedomila, ale áno. V našom starom byte som spala pri dverách a muž pri okne, v našom novom byte tak isto a na dome tiež. Stranu som si vždy vybrala ja …. A nie koli tým 2 metrom čo mám bližšie k záchodu 🙂
kamarati maju maly byt a spia v takej slepej "chodbe" bez okien a bez dveri. Vcul ako?
@dora281 U nás muž pri dverách bližšie. Aj keď celý život by to boflo mne, keďže som vstávala vždy k deťom aj v noci na wc často 🤣
Spíme opačne ako píšeš.
3x sme sa sťahovali a vždy som spala pri dverách
@dora281 keď sme spali spolu v prvej spoločnej spálni, spala som bližšie k oknu a muž k dverám. So smiechom som si to oddôvodnila, že keď príde zlodej, muž ma ochráni. On ma však uzemnil, že prečo by šiel zlodej cez dvere, môže prísť aj cez okno. 😂 Po sťahovaní, príchodom detí sme si strany postele vymenili - v novej spálni bol muž bližšie k oknu a ja k dverám kvôli detskej postieľke. Po ďalšom sťahovaní sme si strany postele zachovali, ale ja som bližšie k oknu a muž k dverám. Aj napriek tomu, že som k deťom v noci vstávala ja.
A či muzi viac snívajú a ženy sú realistky? U nás to jasné nie je. V niečom som snílko ja, v niečom inom muž. A rovnako je to aj s tým, kto z nás je realista - niekedy ja uzemním muža svojim pohľadom na vec a niekedy vráti on mňa z oblakov k zemi.
kamarati maju maly byt a spia v takej slepej "chodbe" bez okien a bez dveri. Vcul ako?
@anonym_7dae33 Včúl asi takto, neber názov témy doslova, admin otázku upravil a je z toho guľáš. Tie dvere a okná netreba brať v téme až tak doslova.
Téma mala predsa len znieť takto :
Moj muz spi vzdy po mojej lavici. Takze zalezi, ako je izba.
@dora281 nikdy sme sa neriadili tým, kde sú okná a kde dvere, ale vždy spíme tak, že mám muža po ľavej ruke (keď ležím na chrbte)
Ja viem skor tak, ze muzi pri dverach, aby chranili zenu. A u nas tak aj je. A ked sa zamyslim, tak aj u mojich rodicov, svokrovcov a dvoch kamosiek co viem. A ked sme na noc mimo domu, tiez si nejak podvedome vyberame takto strany.
Spím bližšie pri dverách a manžel pri okne z jediného dôvodu - mala som vedľa seba postieľku, ktorá bola pri stene. Snáď by som nedala bábätko k oknu a radiátoru 🤷♀️ syn podrástol, postieľka je preč, strany ostali 🙂 v malej bytovkovej spálni sa to ani inak poskladať nedá. Ale nech ideme kdekoľvek, vždy si ľahneme tak, že je manžel po mojej pravej ruke.
@dora281 my spíme presne ako píšeš. Ale dôvod je iný a presne si na neho spomínam. Keď sme sa prvý krát rozhodovali kde kto bude spať, zdalo sa mi miesto pri okne nevýhodné, lebo je od neho ďalej k dverám a aj v noci keď chce ísť človek na vecko. Ponúkol som z môjho pohľadu výhodnejšie miesto pri dverách manželke a ona ho s radosťou prijala. Teraz keď už mám aj problémy s prostatou musím chodiť v noci po špičkách a tichučko okolo postele. Ale možno máš pravdu a v podvedomí som sa rozhodoval intuitívne a chcel som lietať.
Keď som mal 4 roky, moja posteľ bola kolmo pripojená hlavou k boku postele rodičov a otec spal pri okne a mama pri mne. Chcel som aby pri zaspávaní ma otec držal za ruku. On ju natiahol ku mne tak že mal svoju ruku natiahnutú a preloženú cez mamu. A ja som mal svoju rúčku v jeho veľkej dlani. Bolo mi ľúto, že on musí ku mne naťahovať ruku a tak som ju stále ja naťahoval od seba k nemu, aby on mohol mať pohodlne ruku pri sebe. Pritom jemu to vôbec nevadilo objímať mamu takým spôsobom.
V štyroch bytov, v ktorých sme bývali, som spala vždy pri dverach. Neviem, proste takto som si to vybrala. Teda odkedy máme deti, je to aj praktickejšie, lebo muž by nepocul, ak malý začne plakať vo vedľajšej izbe, alebo potrebuje niečo, logicky teda vstávam ja. Ja som tá, čo v noci chodí na pochodzky po byte (toaleta, smäd, dieťa, zakrývať malého, atď.) a detto ja, čo ide naj neskor spať. Takže vychádza lepšie, ak mám dvere po ruke.
Haha, to som este nepocula. My spime opacne. Podla mna pri okne spi ten comuje vzdy horko 🤣🤣🤣
Spím pri dverách a muž pri okne, lebo postieľku pre bábätko som logicky neumiestnila pod okno, ale pri dvere. Bábätka majú už 10 a 6, postieľka už dávno nie je, ale spíme stále rovnako.

Mýtus...spím pri okne vždy a vsade