icon

Náročné deti. Aké sú?

register
4. mar 2010

Náročné deti. Aké sú?

matova
13. máj 2010

U nás tiež pri tv- ako aj pri ničom neobsedí. akurát má rád úvody rozprávok- keď ide hudba- to pozerá, potom beží ďalej 😀 .
Dnes ma zasa poriadne vytrápil, ako vybehol vonku - druhýkrát poobede, tak spadol z nášho mini schodíku pred dverami rovno na hlavu na betón ☹ -tak má "cestný lišaj"- ruky pred seba akosi nestihol vystrieť už.

ja som si dnes predstavila, ako by vyzeralo druhé bábätko ako presný opak šimonka a teda by to tiež vyzeralo dosť akčne 😀

dobromila
13. máj 2010

ahojte,

ja som tu už dávno neprispela, ale sporadicky si čítam. Naše náročné dieťa - Ben, bude mať o necelé dva mesiace 3 roky a veľa si od toho sľubujem 😎 Od marca chodí do škôlky a veľmi mu to prospieva. Tento týždeň bol doma, lebo bol chorý, no a je to s ním už na nevydržanie. Nevie sa vpratať do kože. Včera mal svoj povestný záchvat zúrivosti po dlhom čase aj v noci. Našťastie už je viac-menej fit, tak zajtra ide do škôlky a my si aspoň na jeden deň vydýchneme a mňa čaká potom bezdetný víkend. Tak sa teším, ako pookrejem. Len mám trošku obavy o mladšieho, ten ešte bezo mňa nebol dlhšie ako na jeden deň.

dobromila
13. máj 2010

ozaj, denduska - sranda, ako som sa k Tebe dostala na bazare 😉 S babysatkou - mám tú nekonečne dlhú - elastickú, som sa natrápila aj ja a nezvykla som si na nu. Zato manduca je naša láska. Len tá nie je vhodná skôr ako od tých 3-4 mesiacov - podľa mojich skúseností..

zucha
13. máj 2010

ahojte, neda mi neprispiet. Sice som neprecitala uplne vsetky vase prispevky, ale tie zakladne ano. Takze narocne dieta.........to velmi dobre poznam. Prva dcera bola uplne neskutocna. Pol roka v kuse plac, kocik.....o takom nechcela ani pocut. Vobec nemala rada dotyky a nejake neznosti. To ju este viac rozrusilo. Jedine, kedy bola aspon chvilu ticho, bolo ked mala v ustach prso. Smola, ze ale nechcela ani dudel, takze poctivo odrevanych niekolko mesiacov sme mali. Kocik som mala iba na opieranie, stale bola na prechadzkach v klokanke a to tak, ze sa pozerala smerom odo mna, aby nemala pocit, ze ju stiskam. Hroza. A co pomohlo???? Cuduj sa svete, museli sme pristupit na tvrdu vychovu, ziadne rozmaznavanie, pretoze sme chceli hned dalsie dieta a to ju nejak ukludnilo. Stale je velmi energicka a riesime predovsetkym ju, ale naucila sa chovat v ramci rodiny a dodrziavat urcite pravidla, teda take v ramci detskeho chapania. Takze moja rada, tieto deti su zrejme v urcitej oblasti vyspelejsie {teda ak si niekto tento pojem nemeni s rozmaznanym dietatom} a treba ho do urcitej miery brat skor ako partnera a tak s nim aj komunikovat.
Tak drzim palce 😉

ollski
13. máj 2010

Ahojte vsetkych zdravime!!
zucha, tak to bolo aj u nas...dotyky to neviem, Kubi sa strasne rad tuli, on je taky tulen maly, ale prso (tiez ziadny cumel), kocik, klokanka, drzat smerom od seba, aby vsetko videl, celodeno-nocne revy a ine vynucovacie prostriedky, tak to presne bolo aj u nas... 😉 uz je to nastastie za nami...ale prezit a vydrzat sa to dalo, po case ostavaju len pekne spomienky 🙂

u nas uz rozpravky funguju, najradsej ma zvucky, aj ked sa nediva a je v druhej izbe, hned ako rozpravka skonci, tak vykrikuje "ete tem!! ete tem" konecne sa ma chlapcek rozrozpraval, je to milucke, vsetko opakuje, kooonecne pozna aj nejake farby 😀 cervenu a ciernu...je to uz veliky chlap....mava stale svoje nosiace, tuliace, vynucovacie chvilky, no noci aj dni su uz uuuuplne ine ako boli pre rokom a viac...ale stale si mysli, ze ked zacne plakat, cely svet sa bude tocit okolo neho, on vazne neplace, ked si ublizi, ci spadne. pride da si pofukat a hotovo, no ked daco chce, alebo simi mu nieco berie, koniec, revy akoby ho rezali 😝
dobru nocku aj mamickam aj prckom, su aki su, no za ten ich usmev to vsetko stoji 😉...aj ked obcas som uz na prasky 😅

atrami
14. máj 2010

Na výstrelky najstaršieho syna už len spomíname s úsmevom- ako dokonale dokázal zopakovať nadávku a veľmi rád ich používal, vyhadzovanie knižiek v knižnici, ťahanie z obchodu. Ak by bol aj prostredný syn taký istý, nikdy by som sa nedala ukecať na 3 dieťa. Preto, keď som prežila náročnosť najstaršieho syna, tak najmladší je vpohode. 😉

denduska
14. máj 2010

ahojte, no tak ja uz prestavam verit ze by som mala druhe dieta ine...Sarka posledne dni len place, dnes uz toho bolo dost aj na mna 🙄 , takmer cely den v kuse a vobec nespi - teraz konecne, Emmku som na 5 krat uspavala, lebo este aj ona trucovala,alebo Sarka tak revala ze sa nedalo, lebo "babo pače"...a babo nepače len vtedy ked ho natriasam...nieco mi to zacina silne pripominat...no ale prezila som raz, tak prezijem ak aj druhy, a okrem toho teraz uz viem, ze sa to raz skonci 😀
aj ked moj muz uz zacina byt z toho nejaky nervny..ako bol pri Emmke, ale teraz sa to snazi zakryvat 😅

matova
14. máj 2010

zucha: u nás aj cumeľ aj cica 😝 , teraz už len cumeľ-vo dne vnoci. Dotyky tiež- žiadne hladenie, túlenie- to ho vyrušovalo, až v poslednom čase sa rád pomojká. ale len tak trošku a musí to sám chcieť, hlavne pred spaním- nosáky a tak 😀. neznáša keď ho niekto drží v náručí čo len trošku dlhšie ako sám chce....
joj keď si len spomeniem čo všetko ho rušilo aby mohol zaspať... 🙄nakoniec aj pyžamo som obmedzila na jednofarebné 😀

denduska: a to nemoze byt aj nejaka kolika? bolenie bruska alebo tak? joj, kedze si si toto zazilla uz raz tak asi ta ani nenapadne ist k lekarom ze? ja neviem, my sme take brutalne revy nemali, toto jedno nas maly nesplna nastastie.
Velmi drzim palce, snad sa to predsalen zlepsi 😉 . Vecerny plac sme mavali, prestal po troch mesacoch...

ollski
14. máj 2010

matova 🙂 s pyzamami mame aj my problem 😀 nemoze mat tie v kuse, lebo musi mat hole "nož", a pri zaspavani si skrabka pupcek...a milion veci okolo, ako ja napr tiez musia byt, ale uz sa uspokoji aj tatom, uf
denduska drzim palce vsetky, aby ste to zvladali v co najvacsiej pohode, verim, ze je to len prechodne a Sarka bude kludnejsie a spokojnejsie babo 😉
ja sa snazim vybrat dovcu...no akosi sa neviem rozhodnut...

matova
14. máj 2010

olski: u nás je to opačne- musí mať celé pyžamko, lebo inak sa začne vyzliekať 😀 , ale asi mu je vňom už horúco, stálesa odkopáva, možno by len stačil overal ale na nožičkách dole už konečne bez tých ťapiek uzavretých 😉
čítam že sa ti synček rozrozprával, tak super, dúfam že aj náš sa čoskoro rozhovorí a konečne mi povie čo vlastne má rád a čo nie a čo chce a čo nechce....aj prikyvovať mi akosi prestal, musím len testovať a testovať 😀

matova
14. máj 2010

olski 🙂 : pyžamo aj u seba som musela dávať jednofarebné lebo sa mi zrazu prebral a začal študovať aké vzorky tam mám a smial sa zrazu...a bolo po spaní 😅

zucha
15. máj 2010

s tym pyzamkom a skrabkanim po pupku, to je dobre 😀 😀 😀
Denduska, ja by som tiez povedala, ze su to koliky alebo nejaka bolest, kedze je kludna len ked ju natriasas. Nieco podobne sme mali pri druhej a to uz v porodnici. Dva dni po narodeni uz mala predpisany Sabsimplex na koliky. Takze prva v kuse revala a druha zas grcala a mala koliky. Na tie koliky fakt pomahali kvapky a to skoro okamzite. Dokonca sme boli uz v takom stadiu, ze som jej to nedavkovala, ale rovno ked to zacalo, dala par kvapiek na dudel a bol pokoj.

mobilo
15. máj 2010

denduska tak tomu sa už hovorí smola...na koliku sú náchylnejší chalani 😝
pyžamko ani my uzavreté,lebo za z neho vyzlieka a pri zaspávaní chce škabkat tak musí by dolo holý najhoršie je, že v noci neznesie byt zakrytý ale chorý nebýva vobec tak to nerieším...ked ho zakryjem zobudí sa.
my už iež poznáme farby: modrá- nebíčková, žltá- slniečková, zelené- trávová , bordová- aj červenú volá bordová, fialová, ružová, biela - smiežiková, hnedá, šedá ....no a vonku mi celý čas rozpráva akej sú auta farby 😅 strašne je zlatý ked už rozpráva všetko by som ho zjedla 😵 teraz mi robí toľko radosti....
inak dudel sme my mali raz v porodnici 😅

ollski
15. máj 2010

mobilo 🙂 ty mas vazne sikovnuckeho fesaka!! ten nas sa rozrozpravel az teraz, koooooonecne 🙂 mala bola pravy opak ta tiez velmi rychlo rozpravala, no Kubinovi sa akosi nechcelo 😅 ale tolko farieb ako vy nevieme ani zdalekaaa 😉
my sa tiez pro zaspavani skrabkame, steklime, trieme nosteky a uz ani neviem co vsetko este 🙂 100x musi dat pušu...

mobilo
15. máj 2010

ollski každé dieta je jedinečné a šikovné na niečo iné 😉 moj je papula, ved mu hovorím, že bude komentátor, on všetko komentuje v kuse od rána do večera 😀
áno večery puska, škabkat, piť, cikať, a objímať sa je to taká moja prítulna koalka 😵
teraz už vie, že keď niečo chce tak musí povedať prosím...tak si naschvál hodí autíčko pod postel a povie mi: mami dám a ja pozerám ako? :mami pjosim 😉 a ked Mu poviem, že si to tam dal naschvál, že mu to nepodám tak povie: Maminka pjosim, pusik a dá mi pusky a nepodajte mu to 😅

denduska
15. máj 2010

no baby, bola to nakoniec kolika jak fras...museli sme carovat rurkou a sab simplexom...ale vyslo z nej deci peny chudatko moje 😔 no a Emmka pre zmenu v noci zacala kaslat, napinalo ju z toho, ma plny nos a tecie jej to a z toho grcka...no ale dnes uz je aj nejaka unavena, a ja cakam kiahne 🙄 lebo nas tatik mal herpes zoster a kym sa na to prislo(mal to strasne malinke), tak uz sa to aj zacalo hojit, tak sme mohli len cakat... no a dnes je 14 den, cize ako z ucebnice 😖 Akurat sa spolieham na to ze Sarka je este velmi malinka a ma nejake protilatky este odo mna, na nete pisu ze by este mala mat, vraj az do 6 mesiacov, tomu zas neverim, ale teraz by este mohla... 😅
Tak drzte palce, mam tu na vikend maminu lebo muzik je v praci, pride dnes aj zajtra az vecer, ale v pondelok sluzi tak ma asi porazi...snad to Emmka prekona v pohode, aj ja som to vraj zvladla bez problemov.. 😒

zucha
15. máj 2010

denduska, ja cakam kiahne uz tyzden a stale nic. Starsej dcery kamaratka ich dostala na konci aprila, pred troma dnami dalsia ich kamaratka a nas to na potvoru nejak obchadza. Tej kamaratky brat ich dostal vcera a den predtym sme s nim boli, tak zas dufam, ze to na nas preskocilo. 😅 Chcem, aby to prekonali teraz, lebo ak to budu mat, ked sa narodi babatko, tak nebudem moc nadsena.

denduska
15. máj 2010

zucha ved mi vrav...no ale co uz, uz mi je jedno ci ich izolujem, lebo ak ich Emmka ma, tak uz infekcna je par dni...a ona samozrejme babo lubi a tak sa aj sprava😅 ale uz si hovorim, radsej teraz a nech to prejde chytro, aspon bude mat v skolke pokoj. Ale teraz je vonku a nevyzera chora, hoci poobede sa zobudila zas na kasel a hlieny a grckanie... 😖

mobilo
15. máj 2010

jej zucha ty tiež čakáš v októbri? to sme už 3 😵

zucha
15. máj 2010

mobilo ano, tentokrat oktober je ten stastny mesiac. Hadam to normalne donosim, lebo pri druhom tehotnestve som mala vdaka tej mojej aktivnej dcere trosku problem s donosenim. Nedala mi vydychnut, stale som musela za nou behat, chodit,...... musela som ist aj do nemocnice, lebo v 32tt som mala pravidelne kontrakcie kazdych 7 minut a porodila som potom o mesiac skor. Ale nastastie vsetko bolo v poriadku 😉

mobilo
15. máj 2010

zucha tak toho sa presne bojím ja..za synom musím utekať doslova naháňať ho...Ale manžel mi veĺmi pomáha, akurát keď je v práci je to horšie, ale ja verím, že všetko bude ok..neviem si predstaviť íst do nemocnice predčasne....mne bude smutno tých pár dní čo tam budem musieť byť 😕 ale všetko zvládneme 😉

matova
15. máj 2010

zucha, mobilo: tak to sme fakt tri nielen s termínom ale aj neustálym behaním za malými. Ani ja si to neviem predstavit ísť skôr do nemocnice, namám čas na také 😀 😕 😉 . GFakt sa však toho bojím. Eštšže som teraz nemala problémy na začiatku ako pri malom...
zucha: pre mna je ten október uz druhýkrát, akurát to nevyslo presne pri malom a narodil sa o 12 dní skôr, tak je este septembrový.

mobilo
15. máj 2010

matova tak mne bývalo zo začiatku terajšieho tehu strašne zle 😒 fakt som myslela, že to neskončí do nejakého 4 mesiaca stále na zvracanie- ale zvracala som iba pár krát a tak nevoľno ako brutal ale aj to sme zvládli 😉 len tej nemocnice sa bojím..ked vidím koľko kamošiek je teraz v nemocnici kvoli tehu tak si hovorím, že som štastný človek..čo a tom, že mi bývalo zle hlavne je, že možem byť s mojími chlapmi 😉
mne pri synovi dávali vyvolávačku on by bol ešte asi v brušku 😅 😅 😅

zucha
15. máj 2010

baby nebojte. Ja som tak dopadla, lebo dcera mala rok, ked som bola v najkritickejsom obdobi tehotenstva a to bolo naozaj este male dieta. Pred druhym rokom su deti uz ovela rozumnejsie, aj ked stale energicke. Teraz uz zas musim brat magnezium, lebo mavam tvrdnutie, takze naozaj dufam, ze teraz uz nebudem musiet ist do nemocnice. Mladsia sice nie je az taky Duracell, ako starsia, ale zas su na mna dve a to da tiez zabrat

ollski
16. máj 2010

ahojte, baby drzte sa 😎 !!! snad deticky pochopia a daju vam kusok vydychnut a oddychnut!
zucha, teda mas moj obdiv!! ja si tehu pri dvoch malych prckoch neviem teda predstavit 😕 asi si moc neposedis, ci??
drzim palce, nech nemate ziadne komplikacie, a nech vsetky dedticky v bruskach aj mimo posluchaju 😉 pri druhom tehu som sa za Simi tiez celkom dost nalietala, je jedno z tych akcnych deti, vsade musi byt...stale skace, beha, lieta 🙂 a nakoniec sa mu nechcelo z bruska von 🙂...hroooozne som sa bala nemocnice 😔 pri prvej som lezala vyse mesiaca a pol na udrziavani, dole hlavou, hore nohy 😝 😝 😝 bleeeee, nastastie, ze isli vianoce, inak by nas tam drzali, este asi dlhsie... pak tiez nechcela vyliest von 😀..preto som sa velmi bala, ze to bude tak aj pri druhom, ale klop klop klop asi som si vsugerovala, ze je vse v poho, sice brusko tvrdlo ale... 🙂 tak vylozit nohy a aspon par minut oddychujte, krasnu nedelu

aaa este som zabudlaaaa: dnes bol Kubinko 1x po dlllhom case (od min.leta) na noc u nasich!! som sa bala, ale zvladli to ;)
doniesli sme ho tak okolo 16-tej, my sme sa sli kupat so Simcou....a o 21 uz spinkal, zevraj len chvilku mal taku, ze mamaaa mamaaaa, ale pak dedo zauradoval, pekne si spolu lazkali a spinkali 🙂 tak som rada....

zucha
16. máj 2010

dat spat aspon jedno dieta k dedkovcom je super. Ta starsia chodila raz do tyzdna spat k babke od svojich 10. mesiacov. Pripravovala som ju tak na prichod surodenca, aby ked budem v porodnici nemala problem spat inde. Zvladala to uzasne, dokonca lepsie, ako ja sama.
A tak mladsia bola minuly tyzdne prvy krat, ale to neplanovane, lebo ta moja super aktivna starsia spadla a mala slabsi otras mozgu a museli sme ist do nemocnice 😒 Nastastie bez nasledkov, po jednom dni uz ani nevedela, ze jej bolo zle a teraz zas vymysla. Ale aspon uz vie, co je to nemocnica a niekedy si da dohovorit, ked jej poviem, ze nemoze skakat, liezt a podobne, lebo spadne a zas pojde do nemocnice

matova
17. máj 2010

ahojte,
ďakujem za všetky tu tehotné k prianiu bezproblémového tehotenstva 😵
Dnes som bola na sono- všetko ok., a na odbere krvi- výsledky budú zhodnotené niekedy zač. júna...a 1.6. idem na morfologiu- vraj už bude vidno či dievčatko či chlapček....
Ja som pri šimonkovi musela trimester preležať, brala som Duphaston na udržiavanie...chvála Bohu ma dr. nechal doma, žiadna nemocka nemusel byť- joj ako som sa bála, rátala som každú hodinu...a teraz to letí neskutočne rýchlo, tiež som na zač. brala Duphaston- pre istotu.
U nás sa konečne prerezali všetky očné zuby a malý kakal dnes už len 1x a začína konečne papať😉, akurát sme sa nejak dostali nazad ku kašičkovaniu...Myslíte že za také 4 mesiace sa môže natoľko zmeniť, že už nebude na mne úzkostlivo visieť? Dva dni po sebe som sa šla večer osprchovať tak že on už bol okúpaný, celkom v pohode vyzeral, komunikoval s manželom ale ako som vliezla do sprchy, to bol zas jeden veľký záchvat, pritom boli kúpelke pri mne ☹. Dne ako sa hral vo vaničke- vloženej do vane- vliezla som tiež do veľkej vane a opláchla som sa tam- pozeral ako vyoraná myška, nepáčilo sa mu to (ani mne 😀), ale aspoň bol v relatívnom kľude...

žienky, ako sa to vyvíja u vašich detí s s kiahňami?

denduska
18. máj 2010

ahojte, emmka nema kiahne, zato sme uz vsetci chori, dokonca aj moja mamina co tu bola cez vikend, ale najhorsie je ze Sarka sa mi dusi hlienmi, v noci sme boli same, myslela som ze umriem od strachu, len som odsavala a celu noc ju drzala na rukach.....drzte palce

susik77
18. máj 2010

ahojte. denduska: ja som riesila presne tu istu situaciu 😅 Ked mala terezka asi 3 tyzdne, myslela som, ze Veronika ma kiahne...Nastastie, tiez nemala nakoniec. Drzte sa!

matova
18. máj 2010

denduska: teda malinka uz ma mesiac ale za ten mesiac ti dala poridne zabrat....drzte sa! 😉