Náročné deti. Aké sú?
Náročné deti. Aké sú?
ja sa pridavam s mojim narocnym dietatom. vyzaduje si stale pozornost, hracky ju bavia tak chvilu, uz ozaj neviem ako ju zabavit. vkuse mrnci, vobec nechce cez den spat - ved to kto videl v pol roku spat maximalne hodinu denne aj to len v kociku 😝 uz som niekedy so silami v koncoch, doma nic normalne nespravim a som na malu cely den vlastne sama... doktorka povedala ze je to velmi vnimave a inteligentne dieta 😉 ale teda druhe taketo by som asi nezvladla.
Ahojte 🙂
Tak som si vas poprecitovala a ani neviem, komu poodpisovat, lebo je toho teda dost, co ste popisali 😉
Tak teda vitam nove clenky a som rada, ze tato tema stale "zije".
Denduska, Sarinka ti teda dava zabrat. My sme mali s Terezkou tiez problem s kolikou, ked bola malilinka... a trvalo to teda dost dlho... ale nam takmer nic nefungovalo...nerurkovali sme, len sem tam pomohli teplomerom 🙂... tak ci tak sa mi asi najviac osvedcilo davat jej teply obklad na brusko, masirovat jej ho a cvicit nozickami..neskor mi poradili masticku pupik a mala som pocit, ze trochu to zabralo. Ale vreskoty boli strasneeeeee... ako keby sme ju z koze drali... a to som pritom jedla naozaj iba ryzu, kura a ziadne "naduvadla".... asi nezrely traviaci trakt... chudence deticky...
A co sa tych soplikov tyka, tiez sme mali rovnaky problem... mala ma doteraz des z vysavaca, lebo som jej denne odsavala sople nespocetne velakrat... Inak, aj teraz sme chore (obe) a dnes som musela vytiahnut vysavac...mala si sice uz vie vyfukat nos, ale nie dokonale, tak sme trochu pomohli
Ad pyzamko a perina... no, my sice este nevieme ziadne farby, tak s tym nie je problem...ale mala by najradsej spala uplne naha a nezakryta...keby sa dalo aj bez plienky... vnoci ju prebalujem (kedze stale saje) a ona sa vrti, tak uz nemozeme mat tie cele overaliky, aby to slo rychlejsie... ak ma ponozky, tak ich vyzuje a vnoci sa cela odkope. Ked ju zakryjem, okamzite to zo seba strase...a pripadne sa zobudi... Takze vysledkom jej skvelych schopnosti je, ze do dnes rana sa zobudila este s vacsou nadchou a kaslom 🙄
ahojte my aspoň s chorobou nemáme problém..soplíky máme strašne málo a aj keď máme naučila som ho aby si to sám odsával akože je to sranda 😉 a odvtedy to chcel robiť, aj keď soplíky nemal 😵 klop, klop...takéto bežné nás obchádzajú za to také novorodenecké sme mali asi všetky 😉 kolika, reflux, zvačšená panvička na obličke, problémy s kakaním..... 🤐 ale už aj z nich všetko pominulo už zostal len náš náročný synček 😉 ale fakt potom čím sme prešli je toto prechádzka ružovou záhradou! len sa smejem keď sme u rodičov a jeden obetavý človek za ním behá z obývačky do izby, izby do kuchyne a beží a beží..a keď ideme po hodine domov tak sa už ani nepýtajú: Nezostanete dlhšie 😅 😅 😅 😅
denduska ty máš smolu ale odkrútiš si to a uvidíš bude fajn 😉 😉 😉 keby aspoň to slniečko vyšlo nech sa nadýchame trošku pozitívnej energie 😉 moj syn už buva cez 2 hodiny idem pozriet či dýcha
dýcha 😵 zase rozkopaný z periny holé nohy....on je otužilé dieťa ja v hrubom svetri a veste brrr ...
no Emmka vobec nebyvala chora, sople nemala nikdy, az po roku mala zapal mocovych ciest a az teraz tu nadchu...ale inaksie veci mala dost - uz v 2 tyzdnoch mala psi chlp v nose, a dusila sa, v 6.tyzdnoch zapaleny pupok, v noci sme sli na detsku chirurgiu a tam jej cistili lebo je tiekol hnis, po druhom ockovani atopak - to ma doteraz, aj jej brali krv na imunologii, v 8.mesiacoch otras mozgu, lezali sme na neurolke, v 13.mesiacoch ju pohryzol susedovie zajac, mozem byt rada ze prst ostal, a pred dvoma tyzdnami sa strasne pokakala a z toho dostala vytok, tak si presla aj gyndou ☹ a teraz ma akurat nadchu... no co, lekarske decko... a samozrejme viem o kazdom jednom zube ktory vysiel.. 🙄
no druhe dieta asi vzdy ma nevyhodu ze mu starsi bude nosit rozne choroby, co uz 😒
😝 denduška ...my sme tiež mali podozrenie na otras mozgu naštastie nám len kázali sledovať doma 😒
po neurologii sme aj my behali robili mu vyšetrenie mozgu som sa ták bála ako tam on vydrží s tou čiapkou a ešte chlapec pred nami tak plakal,že som hovorila, že ak tak bude drobec plakat nedovolím to ale on sa tam hral a bolo ok 😕 😕 😕 😕
Rainee, nasa mala bola rovnaka... do asi 7 mesiacov som ju musela staaale nosit na rukach, lebo inak vrieskala...strasne mi bolo luto, ze som si neuzila vysmiate babatko...hracky ju nezaujimali, na bruchu nechcela vobec byt, ked bola mensia.. Ruky mi uz odchadzali od neustaleho nosenia a hojdania, aby zaspala.... manducu sme sice mali uz strasne dlho, no malinka bola priliz mala na nosenie v nej.... v kociku vobec nespala, stale tam revala, takze som ju nosila a kocik tlacila.... takze otrocina obrovska to bola...plus vnoci nespavala a prve 2 mesiace som si vkuse odsavala mlieko (den aj noc), lebo nevedela sat a spavala som 2 hodiny ...ani teraz nespava, ale je to lepsie...celkovo sa to zlepsilo (ako aj ostatne holky pisu)...cez den je vacsinou zlata, a ak ma nejakeho sparing partnera, tak niekedy ani mna nemusi mat. Tak isto, ako aj ty, aj ja som cele dni sama doma... drahy od rana do vecera v praci...ked dojde, mala uz spi, maminu aj svokru mam mimo BA, takze smola 😒
všetko nám to tie deti oplatia 😵 a budeme na to spomínať s úsmevov na perách
my dnes zase hodinové uspávanie..vždy mu dovolím zobrať dve hračky tak si zobral autíčka...zaparkoval ich nad naše hlavy a v izbe zostalo ticho a úsmev na perách reku už asi spí a zrazu do toho ticha jeho hlasný prenikavý hlas: fejaji bodové, mvb šedé 😅 skoro som ošedivela....potom sa mi už naozaj zdalo, že spinká tak som tie jeho autíčka zobrala, že ich dám inam aby sa nebuchol...začal plakať: autička pajkuju..tak som ich musela zaparkovať zase naspať 🤐 a radšej som ich tam nechala ale už buvinka a ja trošku vyfukujem 😉
mvb- v preklade bmv 😝
mobilo: aj moj malý dnes spal dve hodiny 😕 , no hlavne že predtým mizdrhal z postele, posledné dni nevie akosi zaspávať už ani cez deň, vyzerá unavený ale tiež v posteli začne vymýšľať....večer taktiež okolo hodiny než zaspí, jaj ach. Dnes ma napadlo ako som tam s ním ležala, že ho asi nechám dorána napospas samému sebe 😀 neprešlo by to, na koberci ani raz ešte nezaspal...to by bol vreskot, ale už som si fakt myslela že ma roztrhne...
Alke naozaj ako tu píšeš, voči tomu čo bolo v prvých mesiacoch alebo donedávna ešte, teraz je to už oveľa lepšie, len človek si tak rýchlo zvykne na to keď je to ok, že akékoľvek zhoršenie ja vnímam zle.
Zuby- u nás sa tiež vie o každom vychádzajúcom, chýbajú posledné 4 stoličky, neviem či do pôrodu stihnú vyrašiť. Malý inak nebýva chorý, akurát my máme odmalička problémy s papkaním a priberaním, keď už je pribratý tak ho chytia zuby, do toho hnačky a sme zasa tam kde sme boli. Inak vrodené zlé vyprázdňovanie jednej obličky - k tomu sa pridáva aj to že málo pije...nádchu sme mali len asi trikrát takú horšiu, takže ešte je to s ním fajn 😉
Dnes som sa začala báť, či mu fakt čosi nieje, keď nerozpráva, len tak neartikulovane- ale tóniny chytá pekne 😀. Hádam je ok, na neuro sme tiež už boli kedysi- to bolo než to zmerali s tými elektródami na hlave....zabávali sme ho ako sme vládali, aj sestrička 😝 😎
Držte sa všetci 😉
mali by sme sa terazuž zastaviť na rehabilitácii poslednýkrát- posúdia tam jeho chôdzu. Je to divné že hoci je vkuse v pohybe, zametá to s ním jedna radosť, keď mu ide zub tak balansuje, naráža....Výsledky máme zaniesť na neuro, tam ale už tuším že nás len tak domov nepošle, stále sa tam pýta či už malý rozpráva... 😒. Na gastro až v jeseni, na nefrológiu v zime...Akurát som asi pozabudla na 4. hexavakcínu 😲.
no mne ta sestrička ešte začala na toho chlapčeka čo bol pred nami hovoriť, ako vrešťal, že či ho mama nevie ukľudniť a tak a tak..ja na nu pozerám, ja som sa tiež bála, že drobec bude plakať naštastie ok ale keby plakal čo by som robila? veď každá matka sa snaží ukľudniť,ale ked to raz nejde...potom som hovorila mužovi,že podľa mňa zavisy aj od doktora,ked raz niekto nemá absolutne vztah k detom vycítia to a nespolupracujú
matova a kvoli čomu ste vy boli? na tých elektróoch? ozi ešte som zabudla ako mi tá doktorka povedala : držte mu hlavu- ke´d mu tú čiapku dávala lenže drobec taká sila udržať no horor a ona: držte ho, lebo tá čiapka stojí no neviem presne koľko zaprášila asi 5000 sk a ja som už na ňu pozrela, reku ty si trapná tak potom sa unormálnila ale je to normálne také správanie?
mobilo: hej veru, prístupy ľudí vedia niekdy ochromiť...
my sne boli na neuro kôli tomu, že s výsledkami sme sa potom mali hlásiť prvýkrát na rehabilitácii- kôli hypotonii.
tá čiapka sa mu stále šmýkala dolu...s hračkami čo mu dali sa nechcel hrať- musela som ho držať na kolenách a on obmedzenie pohybu neznáša 😝. Odvtedy chodíme na neuro stále- na kontroly, robili mu tam aj sono hlavičky kým sa mu otvor neuzavrel. Tá dr. na nás stále tak divne pozerá, malý totiž chceísť z uzavretých priestorov čím rýchlejšie preč....ona medzi dverami vybavuje ešte návštevy a dílerov...tak nerada tam chodím, vždy odtiaľ idem úplne spotená 😝.
Minule už vravela že by mal slová spájať a nie len sem tam nejaké slovko....mala tam taký meter so zvieratkami a manžel ho tam aspoň preskúšal pred ňou- kde je žirafka, kde je had, kde je myška....ukazoval prstom, tak videla aspoň že rozumie.
mobilo. a vy steboli kôli podozreniu na otras mozgu? a predtým ste boli aj na rtg? malému bolo aj zle? mal úraz?
nie my sme boli, lebo syn robil zo sna také mostíčky a z nich sa potom budil...proste taký luk tak nás poslali, ale bolo všetko ok...potom ho tam pozerala tým kladivkom mu klepala po nohe, potom že má íst pre hračku a tak...
ale bol to des..moj muž je chudáčik na tieto veci taký citlivý viac ako ja...jemu aj krv keď berú tak mu to je ľúto tak na neuro som bola sama...ale dalo sa na to ako som sa bála to bolo ok...ja mám kámošky, čo majú dvojročných synov a ešte nerozprávajú každé začína inak...uvidíš tvoj začne hovoriť ani sa nenazdáš 😉
mobilo: 🙂 a tvoj manžel nieje náhodou doktor? 😕
my sme boli už aj na rtg- spadol nám šimonko rovno dozadu ako doska na hlavu- bol večer a už unavený, zakopol asi o koberec. Tak som sa zľakla- celý čas som reavala než som ho zbalila- robili mu len rtg. Minulý týždeň zas spadol na hlavu-rovno na čelo- na betón- už som tu písala (neboli sme s ním nikde, len ho pozorujem stále- zle mu nebolo, vnoci sa vkuse budil a vraj treba ísť k dr. keď je príliš spavý, tak sme už potom nešli)), pridám fotku....chudáčik, je mi ho hrozne ľúto je stále taký krehký a labilný, také tintítko drobné, ale hazarduje osotšesť- nevníma schody, prekážky, zrazy...vôbeec nedáva pozor.
matova denduškin je doktor 😉
mne sa zdalo že aj tvoj, zle som čítala, už som si myslela že bude asi psychológ keď je taký citlivý 😀 😉
matova 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
chudáčik riadne o má...my sme mali tiež donedávna stále niečo...raz sa ma muž pýtal: čo ho stále chytáš a beháš za ním veď ho nechaj...sa ponúkol, že on pojde..výsledok: padol nosom do ihličia celý ošuchany a hovorím mužovi: reku na toto dávam stále pozor 😵
joj do ihličia 🙄 . U nás je to stále tak, že za ním behám len ja, a keď spadne tak len mne 😖, manžel ho minule vonku nechal pobehávať po takých schodoch s medzistupňami dlhšími a nič a mne spadol keď som zamykala dvere 😲
inak je pravda, čím vačši pozor tým viac sa buchne 😉
mne raz boli vonku dlho nechodili im volám, reku kde ste? tak prišli drobec celé čelo ošuchnuté a muž mi hovorí, nieje to také zle ako vyzerá padol do štrku...a ja som sa skoro smiať začala hlavne potom ako mi vážne povedal,že sa až domov bál prísť 😅 čo mu poviem!
najhorsie pady su na bok hlavicky na spankovu oblast, za ucho...to je typicky u malych deti ze lehatka ked sa vyvratia...potom na zahlavie a na celo nie su vacsinou nebezpecne, celova kost je druha najpevnejsia po stehennej 😉 mne vtedy emmka spadla dozadu na hlavu pricom sa udrela o DVD prehravac o roh a o hodinu zacala sialene vracat....aj celu cestu v sanitke... 😖
ale na celo uz padla vela krat, ma aj jazvu na oboci 😒
my inak sa mame lepsie, Sarka uz spinkala dobre, nedusila sa, zato rano som jej kopu soplov hnusnych poodsavala 🙄 ....a Emmka je u fit, ja menej.... 😒
matova, moja mala tiez uz na hlavu padla nespocetne velakrat 😖 Najskor mi vyskocila z kocika...hned, ako sa vedela otacat...no zabava... a potom z postele... a teraz takmer kazdy den pri jej santeni.... som sa bala prvykrat, ze co s nou bude, tak som hned volala mame (je decka lekarka)...chvala bohu, mala bola Ok... a teraz ju vzdy iba pritulim a pomojkam a ideme dalej...
inak, maly ma to cielko suprove ... 😎 ; sa ti dal odfotit? modelko 🙂
denduska, Emmka to asi teda mala chuda horsie... tvrdy dopad 😒 Hlavne, ze je uz OK
mobilo, s tymi doktormi a sestrickami je to 100% pravda..proste nie kazdy ma cit pre deti... my sme nastastie mali celkom stastie aj na neuro, aj gastro, aj nasa pediatricka je celkom fajn... ale chceli sme chodit na rehabku plavat... ale ta sestricka je taka neprivetiva.... sa Terezke vobec nepacila...celu dobu tam vzdy revala...takze asi plavat budeme az v lete niekde v mori
Ozaj holky, nemate nejaky dobry tip na dovolenku pri mori? Boli ste uz s vasimi deturencami? My premyslame nad Kalabriou koncom leta, ked uz nebudu tropicke horucavy
A ozaj, dnesna noc bola zase jedna z tych horsich... od 23,00, kedy som si lahla do postele, som malu v pravidelnych intervaloch kojila asi 4 krat do 3,00 a potom sa uz zobudila a do 5,30 nechcela zaspat...som ju musela zaniest drahemu do druhej izby, aby sa ju posnazil uspat on, ked mne to nejak neslo.... a potom zaspala na hodku a zase ju musel uhupat a uz o 7,30 bola uuplne hore... neviem, ci to bolo tym, ze nevladala poriadne dychat s plnym nostekom, alebo co vlastne... chvala bohu, teraz spinka uz nejakych 45 min.. tak asi zalomim aj ja na chvilku, ak sa podari
ahojte,
denduska. fajn ze uz su male viacej fit 😉 . joj ako ja by som sa zlakla keby zacal este zvracat...jeden rtg mame za sebou - padol vtedy na zahlavie...ale niz vazne to nakoniec nebolo.
fanfan: z postele nam spadol uz mozno aj 10x, on stale vnoci niekam cestuje.
A ci sa fotit nechal?: tak fotenie je pre neho jedina chvila asi ked stuhne a pozera priamo do objektivu, dokonca pozovat vie, na povel sa aj usmeje.... 😀 narcis malý 😀
fanfan- tip nemam. namnezaspi ani u mamy, ja to radsej ani neriskujem ist niekam, ale taaak by som isla 😉
mobilo: kedy davas maleho spinkat poobede? u nas bol doteraz problem vydrzat do 11:30, ale ako mu vysli tie ocne z., utejka mi z postele aj o 12h, vstava teraz cca okolo 6:30. Dnes mi pospal len 40 min a este vecer o 19:30 mi zas zdrhol z postele, nakoniec zaspal o 20:15. Bojim sa ho davat o takej 13, to potom bude chodit spat o 22?
neviete nahodou co moze byt taky stav- behanie osi zo strany do strany (obe ocka naraz), dost rychlo, dieta nereaguje na nic.
Nam sa to stalo ked mal maly asi 11mesiacov- bol zrejmä pretazeny (boli sme na oslave-na nas pomery tam bol hluk), ale potom sa nam to stalo asi o mesiac znovu- a to bol akurat po spanku. V oboch pripadoch sa akosi z toho "prebral" pri umyvani tvaricky studenou vodou a vyneseni vonku na vzduch. Dnes som si na to spomenula...hrozne som sa vtedy bala co to je, ci nie nejake priznaky epilepsie...nas dr. nevedela, poslala nas k ocnemu. vysetrovali mu ocne pozadie, nic podozrive sa nenaslo, aj na neuro sme boli ale tiez nic 😲
ahojte 🙂 najskor napisem a idem dalej citat...aby ma niektori z bubacikov nevyrusil 😅
fanfan, my mame desny denny rezim :P kedysi chodievali krasne spinkat okolo pol 12-12 max o pol 1...rano su cca okol 7 pol 8...no na obed nezaspia skor ako o 1 o pol 2 niekedy az po 2 😝 a to uz mam veru riadne nervy...lebo bez spanku nie su nauceny, pak zapomia hoc aj pod stolom a su zli...cez obed tahaju 1h aj 2h...kubino by niekedy aj 3h v poslednom case, ale to vstave okolo 17 vecer a fakt nezaspi do 22...no u nas sme si uz zvykli ze tu 😝 pobehuju, casto az do pol 11 a to uz mam bud nervy alebo som rezignovala a je mi to fuk 😝
u nas boli aj su pady na dennom poriadku, chvalabohu tych vaznych na hlavicku pomenej!! 🙂 ...ked mal kubko pol roka zazracne vyskocil z jedalenskej stolicky, ja som bola v soku, nechapala som ako sa mu to podarilo krvi by sa mi nedorezal, strasne som sa bala...z postele padal furt aj dnes v noci 2x. ale to uz je skor vynimka, Simi raz sejmula zarubnu...no hold sa jej neuhla, mala hroooznu hrcu az nas zastavovali ludia v obchodoch a vonku.... 🙄 tiez som sa strasidelne bala, vyvalovala na nich oci, pozorovala, ale vse bolo oki, klop klop klop...
nam sa zase stavalo, ze sa Kubi zobudil a zacal straaaaaaaaaaasne plakat, ale tak cudne, nedalo sa ho nijak utisit, bol uplne mimo...dokazal plakat aj vyse hodiny, ja aj manz sme z toho boli na nerva, hlavne som sa bala co mu je...lebo vobec nereagoval...prooste potom prestal, lahol a spal dalej...no a ja vyklepana, bala som s akazdej noci, nastastie to uz preslo, takze verim ze sa bojis, ked nevies cp sa s malym dialo...ja na tieto nocne prihody myslim stale, lebo neviem co to bolo..zevraj "nocny des"...neviem...
tak idem rychlo citat dalej, zelam dobru nocku a zajtra uz hadam den, ked sa bude dat vyrazit von na prechadzku, lebo my sa tu ideme "zozrat"...

jaj moje chuda, nejak sa na nas lepia vselijake mrzutosti, v poslednej dobe.... ale malinka si oblubila lehatko, len musi byt zapnuta "vibracka", tak som rada, aspon daco, tam je kludnucka aspon nejaku chvilu, teraz tam spinka... a velka certica tu kruzi samozrejme hlucne, tak len ako sa da 😅 uz je ocividne zdrava... 🙂