Náročné deti. Aké sú?
Náročné deti. Aké sú?
renika, zubky staci vodou, ale existuju aj pasty pre male deti ktore sa daju zjest 😀
bio gaia davaj az ked doberiete atb, inak to nema vyznam, lebo tie atb zozeru aj toto....a na hnacky skus horku cokoladu 😅 samozrejme nie celu tabulku, kusocek, inak ako rehydratacny roztok je v USA oficialne registrovana aj coca-cola...ale len ta prava a nie light! a nechaj vybublat. obsahuje vela draslika, ktory sa pri hnackach straca. to su rady 😀 😀 ale pomaha to a mas zarucene ze ti to dieta nevypluje 😀 😅
renika: ach, chudáčik, nech sa skoro uzdraví 😉
u nás si tiež umýva sám, aj si sám tu kefku vypýta- teda prstom ukáže 😀. Ale ke´d už sa derú zuby tak to absolútne nechce, a ja ho ani nenútim potom. Pije mlieko aj vnoci takže pravdepodobnosť kazu tam i tak je 😢
atrami: jej, tak to ste vzali pekne šupom- najprv odstavenie, potom cumeľ- super, veľmi ti fandím 😉
denduska: my ju síce nemáme ale existuje prirodna Weleda zub. pasta (v DM), co je neskodna pre malinke deti.
Na hnacky aj my davame smectu, pripadne hylak, a uz mam kupene probiotikum Dophlus- vraj je to dobre, zatial sme neuzivali...
renika- ten odkaz denduske je vlastne pre teba 😅
ahojte renika držím palce nech ste čím skor fit 😉
zúbky umývame ráno aj večer normálne kefkou a pastou....najskor som kupovala také, čo može aj zjesť ale nedávam mu veľa pasty takže teraz kupujem klasickú perličku dám trošku poriadne zúbky umyjem a potom prstom mu tu pastu poumývam ...
náš tiež dneska buval 15 minút a teraz zase nie a nie...manžel sa ponúkol, že pojde on ale asi idem ja lebo plače a plače...
No malý bude so mnou asi pozerať kriminálky 😀 zobudila sa o siedmej večer 😠
atrami: no do kelu 😒 , asi kôli tej strate sa fakt odnaučí 😅 , len ty ako ešte funguješ nechápem 😕.
Môj šimonko je cumlíkový závislák, až teraz posledné jeho tri dni ho nemal cez deň, na spanie tiež musí- aventy sme mali aj my kým nezačali liezť prvé stoličky a cumeľ si len tak rozhrýzal na franforce za 1 deň...jasné že ďalší musel mať...iné absolútne odmietal, riadne prachy už sme dali za tie cumle, potom som našla cumeľ mam s rovnakým "čapatým" tvarom a kupujeme tie. ale nezdá sa mi že by boli nejak lacnejšie od 3 e- my sme tu aventy kupovali drahšie 😲
mobilo: teda len 15 min? no môj šimon sa teraz v období dažďov zas začal chovať spavo 😅, dokonca večer zaspáva konečne lepšie ako za hodinu, tak sa musím dobiť energiou, kým sa dá 😉
denduska: prosím ťa, vy baby spíte všetci v spálni? keď kojíš vnoci rozsvietiš? nebudí sa ti staršia? môj malý musí mať úplnú tmu, inak je hneď hore 😒 , zas premýšľam dopredu ako to bude, nemá to zmysle ale to som celá ja 😀
Ahojte, no predstavte si, vysli nam oba horne ocne zuby, mohla som si to mysliet, vzdy , ked mi ochorie, tak to konci novym zubom 😀 , kaka aj 4 krat denne, malo, ani nie je z coho, ale tu biogayu mu dam az po antibiotikach, fakt to nema skorej vyznam, dneska som hladala tu zubnu pastu v dm, co si mi pisala matova, ale akurat ju nemali, viete, co ma dneska paradne nastvalo? Malemu kupujem Hami mlieko, ten uzasny vyrobca vymyslel nove balenie po 550 g za cenu 600g, to je strasne, potrebuju si zarobit na mamickach, co su na materskej, ziadna zmena davkovania a 600 g uz ani nebude, no hruza, pochopim, ked to urobia s cigaretami alebo s alkoholom, ale pre boha s mliecnou vyzivou pre deti ?🙄 No idem, lebo nas maly tazmansky cert spi v nasej posteli a len co zbada, ze som zdrhla, tak spravi poriadok v rodine 😀
Dakujem vam vsetkym za rady a pekny vecer prajem 😎
Ahojte!
Ja som Vam sem pisala este okolo velkonocnych sviatkov...uz aj davno vsak? vtedy som vam pisala o nasom narocnom Flipovi a neustalom noseni...poradili ste mi nosic Lilipt. kupila som ho a je super! 😀 chvilu sme ho pouzivali doma na nosenie ale potom to nejako ustalo lebo zacal nam lozit a to uz som vobec nemala akosi cas na net no a teraz sa zacal aj stavat,ale aspon zacal spavat lebo boli obdobia kedy cez den vobec nespal ☹ Teraz mam iny problem so zaspavanim... pozeram ze tu skoro vsetky matestarsie deticky ale hadam mi poradite 😉 stale ho uspavam na fitlopte.boli tu aj pokusy zaspavat v posteli vedla mna, co sa nam dokonca darilo 2 tyzdne,ale bolo to strasne!!!!!!!uspavala som ho aj 50 minut alebo sa stale staval na styri a lozil po posteli,ale potom som ho ako tak uspala...no ale ako sa mi stalo ze som isla v noci na wc a ked som sa vratila zistila som ze dieta lozi po posteli a je skoro na kraji som si povedala, ze v zaujme maleho musi do postielky!!!!!!!!! ked bol unaveny tak som ho tam dala a bola pri nom ze kym zaspi, no jasne!!!!!!!!!! rev asi hodinu, takze som zas zostala na uspavani na lopte a potom ho vlozim do postielky. Je to sice narocne kedzekojim a v noci ho musim vytahovat ale je to pre jeho bezpecnost! no a tu je moja otazka.... Je tu niektora z vam ktora uspavala na lopte a potom sa jej podarilo prejst k zaspavaniu v postielke? mne by nevadilo byt pri nom ked zaspava, hlavne nech zaspi v nej sam bez hojdania! Neviem co bude na dovolenke!!!!!!!Tahat tam fitloptu a travit vecer hojdanim na rukach ma privadza do zufalstva! a to nie len vecer ale aj kazde dve hodiny! som zufala a z kazdej strany pocuvam ako je to moja chyba! a teraz sa k tomu pridali aj zubky tak som na "prasky"....Viete mi poradit?
@atrami jej dakujem za cenne rady!! inak este som zabudla napisat ze mi uplne odmietol kocik! rev neskutocny! este som som vymenila kocik za terenny aby som mohla kade tade behat!!!!!!!!!!!!! Filip sa mi nan vy.... tak este ze mam ten nosic lebo v nom ani nemukne!! spokojne sa nesie a kuka kade tade! No a skoro ma porazilo ked som isla z mesta a uz som bola unavena tak som nasadla na autobus a tam mi autobusar povedal, ze ked nemam kocik tak musim platit!!!!!!!!!!!!!!!!!chapete????????????
@bobket, no s autobusmi je sranda. Ak berieš kočík platíš tzv. registračný poplatok inak neviem. Mne povedal šofér, že musí v ňom dieťa sedieť inak platím polovičný lístok. Ja som mala baby vak a fungovali sme do 9. mesiacov. Vyzera som všelijako. 2 deti za ruky a 3. dieťa na sebe 😀 Pohľady ako na chuderu!!!! 😠 😠 😠 No všetci ma mohli ......!
matova, my spime vsetci v spalni, manzel so starsou na velkej posteli a ja s malou na tretej...ked kojim, nesvietim 😀 ak daco potrebujem, odnesiem ju do obyvacky, lebo tam mam postielku, aj prebalovacie veci....mozem si tam sramotit a nepobudim aj ich dvoch (moj muz ked ho v noci zobudim, je otrasny 😝 )....prvy mesiac som spavala v obyvke ja a mala v postielke...ale akosi potom stale chcela byt pri mne, tak som sa presunula do spalne na normalnu postel lebo na gauc sme sa obe nezmestili...a je to celkom v poho.
Inak hlasim ze Sarka sa celkom kamarati so satkou, uz ju viem aj celkom chytro uviazat, vcera tam zaspala 🙂 ale urcite si kupim aj nejaky nosic, lebo toto viazat ked sa ponahlam a Emmka vresti, je na nervy 😅 aj ked musim povedat ze drzi pevne a je to fajn ked je to uz uviazane 🙂
ahojte tak zaspávanie začína byť u nás zase nočná mora 😔 kde sú tie časy, keď zaspával za hodinu 🙄
my sme zaspávali na fitlopte ale nikdy nespal v postielke...keď som ho preložila do posptieľk ybol za chvíľku hore...presne ako píšeš, plazy sa zo sna, sadá si zo sna...dali sme posteľ tak, že može padnúť len z jednej strany zatiaľ padol dva razy.---a inak zaspávame bez hojdania ale trvá to strašne dlho proste on potrebuje čas na zaspatie..keby nečakám bábo hojdám ešte lebo som mala aspoň chvíľku voľna takto to je na nervy teraz konečne zaspal a ja obedujem už som bola taká hladná---
renika gratulujem k zúbkom hádam už bude o ničo lepšie 😉
a ku kojeniu ja som vždy kojila po tme 🙂
Ahojky🙂mi mame to iste uplackanych dni mame habadej,tiez by len na rukach sa nosil,alebo za rucicku🙂a este sme neprespali celu noc je to o nervy:(
mobilo, ja som bola dnes taka hladna ze som sa az triasla a srdce mi islo vyskocit, som si len chytro zobrala sladky rozok a natrela centimeter nutely, reku aspon chytro nieco kaloricke 😅 😒
denduska 😀 😀 😀 😀 😀 ja už plné bruško konečne, teda idem ešte zmrzku dať nech trošku ukľudní 😅 mňam...
my raňajky v poho teraz už stíham, ale obed si hovorím, že dám si keď zaspí....reku vychutnám 😉 no už som si vychutnala
katulka my sme tiež prespali prvý krát noc v roku a pol 😠 a to ma strašili, že niektoré deti až v troch roku začnu lepšie buvať ...my sa teraz trápime len zo zaspávaním ale všetko prejde....
mobilo, no fakt to bolo hrozne, totalny stav nudze 😀
katulka my doteraz nespime celu noc..teda v podstate spime ale budi sa na zle sny, krici zo sna, place..a tak..niekedy viac niekedy menej...
aj mne sa budievame s placom,ale hlavne je to cez den,v noci ho iba zapocujem suchot a uz je na 4roch alebo uz stoji. inak tiez kojim v tme, teda taka polo tma lebo mam pootvorene zaluzky abu som ho v noci videla ci iba vzycha zo sna alebo je hore a chce papat.
inak ste ma nepotesili, ja som myslela ze ked od 1.roku nebudem kojit tak si aj pospime aj ked ja sa nemozem az tak stazovat. po zaspati spi 4-5 hodin a potom sa zobudza za 2-3 hodky,no le ked ma zlu noc ako tuto tak sa budilpo pol hodine a uz cestoval po postielke, to som ho musela pritlacit aby nemal tndenciu stavt sa, rychlo cumel a spal, no o pol hodinu-hodinu sa to opakovalo, akoby sa nevedel dostat do hlbokeho spanku ci co 😠
No teraz cez deň spal dobre. Sme chorí, tak má lieky a ich vedľajší účinok je , že spí ako poleno.
s tym jedlom to poznam niekedy mi az vecer dojde ked sa ma manzel spyta co som jedla, ze som nejedla nic! a sa mozem cudovat ze mam stale nejake kg navyse ked sa najem prvykrat o piatej siestej 😖
bobket my ako sme prestali kojiť v roku a pol spí lepšie...a to my sme boli hore každú polhodku a veľa mamičiek hovorí, že ako prestali kojiť zlepšil sa spánok...u nás tak po dvoch týždňoch po kojení...snáď som potešila 😵
atrami mne ani v nemocnici nespal ako poleno, mozem len snivat a ani to vlastne nemozem kedze teraz nespi dobre,xixi 😀 takze mi zostava snivat s otvorenymi ocami??? ci ako???
tie nočné mory to máme aj my...nie často ale to sa zobudí nepríčetný pohľad a plač total, total neviem ho nijak utíšiť snažím sa ho zobudiť, hovoriť s ním...Minule tak plakal asi polhodinu to je tiež na nervy človek už nevie, čo robiť...Rozpráva, spieva, hladká ukazuje niečo...ale vraj do 6 rokov či ako je to normálne

Ahojte , aj u nas prsi, strasne, dufam, ze to nebude dlho, my sme na tom tak, ze berieme antibiotika, Martin mal cely vikend horucky,museli sme ho zobrat k lekarovi, prvy krat ma zapalene hrdlo, je to strasne, chudak cele noci place, boli ho brusko, vcera mal aj hnacku az po pupok, asi z antibiotik, vcera som mu uz dala biogaya kvapky, dufam, ze mu to napravi crevnu floru, jest skoro nic nechce, cely den sme spojení ako siamske dvojcata 😝 , ozaj baby, vy , ked umyvate malemu zuby, davate uz aj zubnu pastu, aku? Nezjedia ju? ja mu zatial umyvam len navlhcenou kefkou, nastastie sladke neje, ked tak len ovocie, aj caj pije len nesladeny, dufam, ze mu zachovam zuby a hlavne, ze zdedil zuby mojho manzela, ten v zivote nemal zubny kaz.