icon

Náročné deti. Aké sú?

register
4. mar 2010

Náročné deti. Aké sú?

janzurka
23. jún 2010

Ja okolie vobec neriesim, je to asi najlepsie. Ten, kto nema narocne dieta nepochopi, tak je zbytocne sa nad tym vobec pozastavovat. Zo zaciatku som sa tiez potrebovala niekedy postazovat a potom som zistila, ze je to total zbytocne. Celkom ma ukludnili clanky v Mama a ja, ze v tom nie sme sami a dva dni do zadu som objavila tuto temu, tak sa tesim o to viac 😉

mobilo
23. jún 2010

janzurka ako píšeš....človek to nepochopí kým to nezažije...nám len každý to si musíte naučiť na režim, a bla bla bla....
teraz mi to je jedno a len sa smejem nad všetkým pretože mám super syna a nevymenila by som ho za žiadne kľudné dieťa je to proste on a toľko sa na nom nasmejeme a toľko nám dá, že fakt si človek povie, že všetko stojí za to 😉

mamusia
23. jún 2010

Zato ja sa snazim uspat uz od 13:00,no marne....place,je mrzuta.......teraz trosku zkludnela v lehatku.....no to jej bude zachvilu male - -a toho sa velmi bojiiiim....dufam,ze rano bude spat aspon do 9 😀 ,ked dnes vobec nespi...skor mi to pride ako truc!

mamusia
23. jún 2010

......zalomila.....uf.. 😅

ollski
23. jún 2010

@mamusia ja som sa snazila tiez presne od 13...ale o 15 som to vzdala 🙄 behaju akoby nic, hlavne ze som vcera pisala ako mi pekne cez obed spia 😀 asi som to zakrikla 😝 takze ti gratulujem!!! sikulka si, uzi si volno 😉

ja dufam, ze ked dnes nespali pojdu spat skor ako 22:30, to je nas zacarovany cas, vtedy je konecne ticho...manzel sa uspi vacsinou ako prvy...takze po nociach si tu zijem sama...

okolie neriesim...lebo sa to ani neda...nechapave pohlady babiek, preco tu chuda dieta nosim na rukach, ked pred sebou tlacim dvojkocik!? a preco tak strasne place??...alebo nazlostene pohlady mamiciek kt sme revom zobudili spiace deti...aj dnes v tescu sa predviedol, on si mysli, ze si vsetko vydupe, vyreve a vykrici...ako ked bol babo 😕 🤐 akurat sa ideme krmit, to bude tiez krik...kedysi bol aspon pri papani ticho no teraz je to nas najvacsi boj...uz teraz mi chlpy stoja, a nechce sa miiiiiiii, ale idem 😅
mna obcas zacne hlava boliet uz len ked pocujem Kubinkove revy-vresky, asi to mam psychogenne alebo co 😀 ??? tak sa drzkajte okolie si vsimat netreba...nastastie moji rodicia Kubinka poznaju, tak vedia aky je, manzelova rodina s tymi je to horsie...ale co uz, keby ho poznali poriadne, ze?? tiez mi ho najskor trhali z ruk...ale pri jeho decibeloch co so seba vydaval, mi hned putoval naspat 🙂) s tym cumlikom, sa to proste nedalo...asi mu nepasoval do ust 🙂) ani dudlat to nevedel, ale teraz som rada, aspon nemusime odducat 😉

mamusia
23. jún 2010

@ollski tak som si uzila svojich 20 minut volna....uz je znova hore 😠

janka
23. jún 2010

dakujem, mate pravdu.Vsak vacsinou mi je to jedno... To len ze svokra bola teraz 2 x asi 5 hodin s Miskou a akoze sa starala, no on sa skor staral moj mm (ved ona ju ani neprebali), a uz mala milion kecov.
Nastastie byvame daleko od rodicov (svokrovcov), takze to nemusim pocuvat casto. A moja mamina nas chape. Ale prakticky nikto nepomoze, takze ma niekedy chyti depka, ze nic nezvladam. Nastastie moj mm dnes prisiel skor z prace a zobral Misku von, tak idem aspon trosku uhladkat byt.
ollski my sme skusili 6 druhov cumlikov a nic, asi to nebude tvarom, prso je prso... jednoducho narocne dieta.

janzurka
23. jún 2010

Nas cumliky odmietal uplne vsetky, ale prisiel cas, ked sme to zase skusili a zafungovalo to. Od pol roka cumliky akceptuje, ale len ked zaspava. Dost to pomoze, ukludni ho to, ajked zaspavanie trva hodinu a spanok tak 30 min 😒

suzik77
23. jún 2010

uff, moja hviezda dnes asi 5x kakala (inak kaka 1x denne), vsetko to bolo take riedke (nastastie nie uplne tekute), ale hodne riedke....
neviete nahodou, nezuri volaka virozka? teplotu nema, ale to kakanie ju znervoznuje, tlaci vzdy, ked papa, akoby chcela jedlo poposuvat nizsie 🙂
ale teraz chvalabohu spi. rozmyslame, ci bude az do rana, alebo sa este preberie na papanie...

veva1
23. jún 2010

@mamusia my sme pustali vysavac,ale aj to fungovalo len urcity cas. No aspon chvilu sa nam podarilo ho obliect po kupani bez strasneho revu 😀

veva1
23. jún 2010

nam este zo zaciatku pomahalo ho pravidelne ukladat. Som si stopla kolko po zobudeni je spokojny a potom som ho cca kazu 1,5 hod. supla do kocika a utriasla aby zaspal. Pospal si polhodku a zasa bol 1,5hod spokojny. Tent interval sa predlzoval pomaly az spal len dva x denne cca po hodke a menej ,potom raz a teraz uz len v noci. No ked sa mi ho darilo utriast v kociku skor nez prisla velka unava tak sme sa zbavili zlej nalady a strasneho revu.
okolie ma nestve bo nasi su presvedceny ze je to najuzasnejsie dieta,pekne ich aj poslucha bo ho ip zabavaju a robia mu program aby nevymyslal,poznaju aj jeho stravovacie zvyky a maniere. Ale ma stve muz,bo ma pocit ze mu vsetko dovolim,ze ho maznam,ze som si ho naucila. Jaj moj mily keby on mal byt s nim cely den sam asi by sa cely prenatahovali,prehadali a tomo by len reval od jedu.

mobilo
23. jún 2010

suzik a nemožu jej ísť zúbky? Nášmu síce vyšli až v mesiaci ale od všetko hryzol...oni vraj idú aj keď to my ešte nevidíme pod ďasnom..

mobilo
23. jún 2010

aj ja som mojho utriasala aby aspoň chvíľku pospal...a keď asi po mesiaca som ho začala kočíkovať mali sme režim ráno kojenie - prechádzka rýchlou chodzou hojdanie dopredu dozadu...po trebars dvoch hodinách domov kojenie hojdanie, potom zase prechádzka atd....ja som koľko krát bola vonku o 6 ráno sa na mna pozerali ako na blázna ale tak čo už.--
konečne buva 😵

suzik77
23. jún 2010

@mobilo a vtedy su aj hnacky? noooo....ona dava sice vsetko do pusy, ale to je v 4.mesiaci uz asi normalna vec... Netusim. Uvidime... Mozno jej do rana nejaky zub vyskoci, hahahahahahaha 😀 😀 😀

mobilo
23. jún 2010

suzik keď idú zúbky veľa detí ma hnačky 😉 a nerob si nádej ono trvá aj pár mesiacov kým vyde 😅 ale nie prajem aby do rána vyšiel....deti majú vtedy hnačky a veľa slintajú

mobilo
23. jún 2010

dnes tu je nejak mŕtvo...asi sa vám nedarí uspať drobcov, alebo už spia a vy ste išli rýchlo k ním aby ste aspoň čo to pospali...však sa nemýlim 😎
ja by som mala ešte umyť riad či čo ale je toho len trošku možno nechám na ráno....
idem teda aj ja off....
prajem krásne sníčky a zajtra zase deň plný dobrodružstiev 😉 😉 😉 😉 😉

matova
23. jún 2010

Keď bol náš drobec maličký, mohol ísť aj mixér aj vysávač...tuším po dvoch mes. sa to zmenilo...a teraz pri všetkom hlučnom má strach...už tak dobre znášal náš nový tichý vysávač a zas sa to zmenilo...bojí sa ho, mixér ani náhodou zapnúť...Vraj aj zvuk sprchy na bábätká funguje- škoda že som to skôr nevedela- ja som sa bála sprchovať a mať ho pri vani 😕.

U nás tento júnový mesiac konečne pokrok- už sa môžem ísť večer vykúpať a malý nevrieska- vyzerá to skôr ak teraz, že je rád že ešte nemusí ísť spať 😕 😒 😀

janka: mňa širšie nechápavé okolie až tak neštve ako najbližší 😢 . Mama je síce z malého úplne happy, naozaj uznáva že je veľmi vnímavý a učenlivý (teda na to čo sám uzná za vhodné 😀 ), ale mňa stále vytočia tie poznámky keď nakoniec musíme cez obedný spánok zutekať, lebo u nej nevie zaspať...a zas je téma na stole- už mm mi hovorí že mám kašľať na to len ja sa snažím jej stále vysvetliť že ako som ho mala naučiť na postieľku keď vrieskal...a tak dookola...už sa bojím že sa ešte aj pohádame nakoniec 😀

suzik: my hnačkujeme s krátkymi pauzami takmer furt 😝- kôli zúbkom od 9. mes. ...
aj pri chorobe 6. dňa sa hnačkuje, končí to vyrážkami, ale tam je tuším aj teplota- aspoň malý mal.

mám fakt každý deň už strach u koho ho mám nechať keď pôjdem do pôrodnice....malý je s mojou mamou radšej ako so svokrou lebo sa s ním vioe pekne pohrať ale uspať ho nevie nikto...aha- manžel áno- v aute- keď naštartuje a vyrazí 😀.

matova
23. jún 2010

mobilo: ak som ťa už nestihla? ja tiež musím eše do kuchyne- táák sa mi zas nechce...

janka
23. jún 2010

@matova kamaratka mala starsieho chlapceka 1rok a 7 mesiacov, ktory zaspaval s maminkou na prse, ked isla do porodnice s dalsim babatkom. Zostal s nim manzel, prvy vecer trochu plakal, tak sa s nim hrajkal v posteli az nakoniec zaspal. Ale to nebolo "narocne dieta"

Cital niekto z Vas orginal "narocneho dietata" "The fussy baby book"? Zvazujem ci kupim....

matova
23. jún 2010

janka: nie, ani neviem ze taka knizka je 😕
moj maly hrozne vrieska co len pri pokusoch uspavania s mm. Ja viem ze nejak to uz len bude ale fakt zvazujem ci ho nenechat mmojej mame- aspon by sa s nou cez den hral lebo u svokry by asi trpel- ona nezohladnuje ze potrebuje neustalu pozornost...a pri jeho citlivosi sa bojim co to s nim spravim-len to zaspavanie...ja s vazne bojim o neho- aby to ten jeho malicky citlivy organizmus prezil co najlepsie. Ke d uz ma vazne stve ze kolkokrat ani manzel nevidi ze ked uz lieta ako besny ze on je uz uplne vycerpany-...proste nikto ma nepocuva, nikto to nevidi 😔 a potom sa cuduju ze aha aky mamickin milacik, ze ako je naviazaany tak asi mu je dobre so mnou- dufam 😅
dobru nocku, uz som to dnes vazne prehnala s casom...

sanym
24. jún 2010

Dobré ránko. Teda my ho až také dobré nemáme - Maroškovi sa podaril rekord v zaspávaní - zaspal ráno o 2.45 - a to si fakt nevymýšľam 😠
Potom spal do 5.30 a toľko.
Čo bolo čudné, od večera od 22.00 len tak ležal vedľa mňa, ani cici nechcel - ležal, prehadzoval sa, mrnčal. Potom po polnoci začal plakať a že mamka bibi - tak som nevedela či zúbky, či bruško či čo. Potom som mu o druhej dala nurofen a nakoniec zaspal. Teraz je celkom čulý, zato ja som úplne hotová - vonku hnusne, staršieho už týždeň bolí bruško a dva týždne očká, tak beháme po vyšetreniach, ach jaj.
Keby ten môj malý už aspoň vedel rozprávať, aby mi mohol povedať čo ho trápi. 😢
Prepáčte, že sa tu takto sťažujem, ale vy to aspoň viete pochopiť.

veva1
24. jún 2010

@matova To je moja nocna mora,ze budem musiet ist dakde a tomaska s niekym nechat. no doveruj rodicom a manzelovi,urcite za tych par dni sa aj na hlavu postavia,len aby bol spokojny. a aspon sa ti vyriesi to uspavanie. je to len pas dni a realne sa mu nic zle nestane. nech si manzel skusi par dni lahnut s vami,alebo tvoja mamina,nech mu spievaju,alebo citaju,nech su zaujimavy mozno sa to do porodu vyriesi,alebo aspon mu nebude cudzie ze je v posteli niekto iny. no a dost podstatne je ze tie nase deturence inak reaguju ked su s nami,ako bez nas. a v uplne najhorsom prides rodit do stiavnice aj s malym. tomasko takto noc premrncal ked ho usko bolelo. kukni ci mu v nom necvachta,ci nevyteka

veva1
24. jún 2010

@sanym To s tym uskom patrilo tebe v predchadzajucom prispevku,som zabudla dat oslovenie

denduska
24. jún 2010

ahojte, tak emmka tiez hviezdi..asi sa planuje zabit, vymysla len somariny, vresti..uz ma hlava boliii....a ja musim vrestat tiez, no co mam robit ked sa vesia cez fotel dolu hlavou, dobreze sa s nou cely neprevrati a ja mam na rukach druhe dieta alebo prave kojim... a ked je malinka na posteli ze ju prebalujem tak ona okolo nej poskakuje ze uz jej takmer niekolkokrat skocila na hlavicku...alebo ju taha za nohy z kresielka..skace po nej..nic nerobi v zlom, len ona je ako tank..ani sekundu ich nemozem nechat osamote ani sekundu, s emmou sa sprchujem, s emmou aj se.iem 🤐 ...to je fakt, neda sa to porovnat jedno dieta a viac...ani zdaleka....ja sa uz len tesim ked drobec aspon trosku podrastie, snad aj trochu rozum dostane ta diablica velka....lebo toto je o drzku 😝 vobec vam nezavidim buduce dvojnasobne mamicky 😅 ale vase narocniatka uz budu aj vacsie v tom case, tak snad to bude lepsie...lebo toto je katastrofa a okolo mna sodoma gomora ako to tu vyzera.

sanym mne sa to zda tiez na usko 😕

ollski
24. jún 2010

@sanym, dufam, ze si aspon cez den trosku oddychnete, by som nevladala asi ani dychat po tak "luxusne dlhom" spanku 😔 mas obidve deticky doma?? zelam, co najkludnejsi den...
my sme dnes nesli von...asi som nachladnta a stale strasne fuka, snad dnes cez obed pospia zo dve hodky 😎 duuufem a veriiim, bo vcera som bola bez ich obedneho spanku cela nesvoja, ale aspon zaspali o hodku skor ako zvycajne 😀
neviem ci je to tak aj u inych deticiek, ale ja si uz zacinam nahovarat, ze na tych mojich posobi spl...vzdy su nezvycajne divi, v noci spia ovela nekludnejsie...
@matova na mna bol Kubik tiez velmi fixovany, ale pomalicky popri oducani od kojenia, si zvykal aj na manzela, neskor aj na nasich...on vzdy potrebuje ku spinkaniu nieco co pozna a co si oblubil...najskor to bol taky dost velky plysovy pes a jeho prikryvky, tie miluje dodnes, vsade ich o sebou vlacime...psa sme vymenili za mensiu variantu zebru 🙂 fakt bol dost objemny 😎
najviac som sa bala, ked sme isli minuly rok na tyzden na dovcu...prve 2 dni bol este "umaminkovany", ale pak sa prilepil na deda a bolo 😉 dufam, ze to aj tento rok pojde tak hladko...tiez bojim bojim bojim, no ja ho nechavam doma dobrovolne 🤐 s vycitkami, ale...asi to tak bude naj.

sanym
24. jún 2010

My máme s uškami bohaté skúsenosti so starším. Toto mi na uško nevyzerá - myslím, že keby ho bolelo tak by si ho chytal. Teraz je celkom v pohode - teda na jeho pomery, ale už je dosť unavený tak sa skúsime uspať - myslím, že ja zaspím prvá. 😉
Dúfam, že sú to zuby. On to prerezávanie zúbkov od začiatku veľmi zle znáša. Našťastie už len štyri.

sanym
24. jún 2010

ollski: áno, obidvaja doma a dnes je aj väčší mimoriadne upišťaný čo on nezvykne, tak dúfam, že aspoň chvíľu všetci pospíme.

denduska
24. jún 2010

teraz je spln? no zbohom, tak my sme pri splne tiez strasniii...a aj moj muz zle spi vtedy 😅 to len ja by som vedela spat aj na potapajucom sa titanicu

sanym
24. jún 2010

Tak väčší zalomil, menší nič... Kreslíme Macka Pú 😉

ollski
24. jún 2010

@denduska vasa emmka, je take dake cislo ako nas Kubino 😅 , stale striehnem, co za blbinu vyvedie 😖 je sama modrina, furt pada, ale nie zeby nevedel chodit, on proste vylezie na stol, stolicku, odrazadlo, nonstop lieta beha...pred spanim skacu ako dve opice po posteli...zodpovedne mozem povedat, ze Simi tiez robila hluposti, ale to co sa rodi v kubinkovej hlavicke su proste megablbiny...tiez nechce robit zle, ale vymysla, skusa...
sanym, aj mladsi hadam cochvila zalomi 😉!!? ja idem tiez dat prvy pokus uspavania...