icon

Náročné deti. Aké sú?

register
4. mar 2010

Náročné deti. Aké sú?

denduska
24. jún 2010

@ollski, presne ,pada, ale nie preto ze nevie chodit, ona nepozera kam ide, vobec pod nozky, no hruza....aj moja mama si vzdychla - ema ema tolko debilovin ako ty vymyslis za hodinu by mne ani za rok nenapadlo 😀

macko pu je aj nas oblubenec 🙂

mobilo
24. jún 2010

ahojte takže macko pu aj u nás obľúbený 😉
padáme tiež stále presne nie žeby nevedel chodiť on lieta uteká a pozerá iným smerom ako uteká potkne sa a letí...
inak teraz buva tak mám chvíľku pauzu..a zase som zapla žrúta času 😀 😀 😀 😀 😀 jaj musím si nejakú bezpečnostú zámku kúpiť a nezapínať...

denduska
24. jún 2010

hehe, mne uz nejak dlho spia tie dievcence....2 hodiny idem pozriet ci dychaju....asi naberaju druhy dych aby ma poobede dokatovali 😀
mobilo ja som uz niekedy rozmyslala ze poviem muzovi nech vezme moj notebook so sebou do roboty... 😀 ale to len teraz mam vela casu, lebo sme este stale u nasich a nemusim toho vela robit...

matova
24. jún 2010

ahojte, konečne mi zaspal, už som bola odhodlaná že ho ani nedám, ale zrazu ľahol a tak príšerne začal utierať oči a taký smutný výraz nahodil, že som sa musela po zaspatí zas rozrevať, ako som na neho nakričala keď mi nezaspal vo zvyčajnom čase, je mizo seba zle 😔 .
Ako to prosím vás robíte, keď vám normálne v čase zvyčajnom zrazu nespia- v pohopdičke sa s nimi hráte ďalej a čakáte čo bude? ja už som bola taká nervózna že zas nestihnem to a ono urobiť...a zbytočný stres som vyrobila sebe aj jemu, lebo aj tak tu teraz sedím a nemám už chuť nič ísť robiť 😒.
Aspoň dočítam 😉

denduska
24. jún 2010

matova ja som strasne nervozna ked nechce spat ked ma, a potom ked konecne zaspi a taka je krasna tak mi je samej zo seba zle ze som taky nervak....no ale ked druhe dieta uz protestuje a zacina plakat a ona nie a nie zaspat...ach joj....
inak ked uz vidim ze nezaspi, tak ju necham tak nech sa hra..a vacsinou odkvecne..minule v jedalenskej stolicke sedela a zrazu kukam a spi.... 😀

denduska
24. jún 2010

asi takto

matova
24. jún 2010

jej, 😀 ,
ten náš neodkväcol ešte nikdy, on keby som ho potom už nedala spať tak by sa váľal, krútil plakal,alebo by chytil taký stav kedy lieta a pobehuje bezcieľne ako besný- a to už je vedy to najhoršie...Možno raz aj on odkvecne, to by bolo celkom fajn lebo už fakt mám pocit za celý jeho život že ho jednoducho neviem odhadnúť, čo vlastne kedy chce...ale asi nie, len proste nedá najavo...
včera som sa aj zasmiala ke´d si písala ako zspávae- v takej polohe s rukami prekrýženými.. 😀 , úplne chápem, už aj ja si to predstavujem na nás.
Pocity máme teda úplne rovnaké, ja som vtedy úplne bez seba, teória je teória, len sa skrotiť je problém 😒 .
Minule som i chcela napísať že ako sme boli s malým na kontrole a potom uspávali v aute, tak sme zašli až do vášho mesta 😀 , mm zbehol aspoň k sestre nachvíľočku a malý sa zatiaľ zobudil....zbehli sme do kiki a tam vyutieral so svojím telíčkom celý obchod, ako sa váľal nekľudný- nevyspatý 😢 , ale nazad domov už nespal, až večer.

matova
24. jún 2010

no teda- do KIKY- už musím byť fakt mimo ke´d hodím tvrdku 🙄

veva1
24. jún 2010

U nas bolo zauzivane ze ked chcel spat ma zobral za ruku a odviedol do spalne,alebo si vypytal mliecko co dostaval pred spanim. inak sa mi ho neoplatilo davat spat nezaspal. boli nervy ked nakoniec nezaspal a ja uz som bola presvedcena ze veget,

veva1
24. jún 2010

@matova Nerob si vycitky ze si nakricala. vsak kukaj na to kolko veci pre neho robis aj navyse co by si nemusela. sak nejaky krik mu do vecera 3x vynahradis. na druhej strane ked nechce spinkat nekric sak raz spat pojde. pockaj 15min a skus znovu

veva1
24. jún 2010

pridavam foto ako zabavit narocne dieta ,ked sa neda ist von

veva1
24. jún 2010

a aj tety predavacky uz vedia ,ze Tomo ma zvlastne pravidla 😀

veva1
24. jún 2010
suzik77
24. jún 2010

ahojte, aj som vas citala, no nemam cas (a niekde ani skusenosti) reagovat...

tak my sme frcali cely den na ryzovom vyvare kombinovanom s UM a to v pomere 3:1. Teraz vecer uz kakala mierne tuhsie, tak som rada.. Po zube ani chyru, ani slychu 😀
Na to,ze dnes mala bolesti bruska a doobeda aj nejake tie hnacky, bola nenormalne cula a aktivna. Ja som si myslela, ze hnackuje, je to unavne, pospi si........... trt makovy... 😀

rano budicek 4.00. potom od 6.00 do 8.00 spala a odvtedy az do TERAZ!!!!! spala dokopy max. 1,5 hod (a to ma 4 mesiace!)
chvalabohu, prave teraz zaspala. uspal ju moj drahy, lebo ja som uz od rana od 4 v sluzbe a uz som nevladala....
len dufam, ze sa nepokaka v noci v spanku, aby ju zadok nestipal, ak sa na to neprebudim ☹

mate tu fotocky, su vsetky podarene, snad sa mi niekedy tiez podari nejaku cerstvu vtipnu sem supnut 🙂
taaaakze, hadam hodim aj ja sprchu a pojdem si lahnut, hoci na pocudovanie, som teraz akasi cula 😉
zatial sa majte a prajem pokojnu noc!

veva1
24. jún 2010

@suzik77 ak si jej dala kremik tak by stipat nemalo. Drzim palce aby bola pokojna noc a ty si oddychla

suzik77
24. jún 2010

@veva1 dakujem pekne 🙂 a davam jej krem vzdy, ale posledne 3-4 dni ma taky zacervenany zadok a na dotyk je ta koza okolo "otvoru" taka drsnejsia. pouzivala som nivea SOS krem, bola som spokojna, ale kvoli tomu zacervenaniu som dnes skusila vzorku sudokremu, co sme fasovali v nemocke... tak som zvedava. ak zaberie, kupim si sudokrem 😉

drobec ti uz spi?

veva1
24. jún 2010

my sme pouzivali vzdy sudokrem. No kup si ak by bolo zle Imazol,vylieci za jednym pomazanim,prejde to zacervenanie. A zadocek umyvaj nie vlhkymi utierkamy utieraj 😉

veva1
24. jún 2010

tomo bol dnes cely den nie velmi spokojny asi unaveny tak uz pred osmou zaspal

matova
24. jún 2010

veva: dakujem 🙂 . Bolo obdobie aj u nas- ked chcel spinkat, priniesol mi pyzamo- bolo to super, teraz nejak nekomunikuje- je v svojom svete, neodpoveda na otazky- teda neprikyvuje. Som z toho unavena, uz mu dohovaram ze musi so mnou hovorit lebo neviem ako sa citi a co mu je a co by chcel....
ja som povedala mm pred malym ze keby vedel na nocnik aj by som ho dala do skolky, ze by sa tam mozno nenudil ako doma- (lebo poobede to bolo zas huste- on sa normalne nudi- my bez napadov, vyhoreni uz a chudacik maly chodi bezcielne, s nicim sa nehra, caka na nieco nove...). A mm sa ho spytal ci by chcel do skolky a maly zacal zrazu prikyvovat- on komunikuje ked uzna za vhodne, na niektore otazky aj 10 x opakovane ani nezareaguje...vtedy mu muz povie- aha co ti dam- a maly zrazu pribehne- ech- tvrda palica to bude asi 😕. Inak radsej by som ho doma mala ako v skolke- a u nas aj tak beru az od troch rokov. 🙂

suzik: no teda, malinka bude isto vrtulka. Pripomina mi to trosku rozpravanie mojej mamy o bratovi- on ze od babatka cez den nespal, noc celu prespal. Cez den musela zabavat, inak plakal. Tak drzim palce nech ti aspon vnoci pospinka 😉
Nam vzdy pomoze sudocrem a umyvanie vodou ako pisala veva. O imazole som len pocula zatial, musim si to zapisat.

matova
24. jún 2010

veva: krasne fotky- a to s tym hranim na koberci- podlozke- asi muka? , auticka...jeeeej, velmi sa mi to paci, len ja sa bojim.asi by mi to zacal vsade roznasat ale krasne je to. Ja sa chystam na malovanie vodovymi farbami len odvahu stale nemam este...Zatial omalovanky a farbicky vo velkej krabici- vyfarbovat nevie ani sa nesnazi, tak skusame farby ale uz ho to tiez nebavi...skôr mi da struhatko a podava farbicky- ja struham a on normalne kontroluje a ked to nema dokonaly spic tak mi farbicku vrati 😲 😀.

a co porabate vy ostatni ked nechodite vonku v blbom pocasi ?

matova
24. jún 2010

tak ja som asi uplne mimo, az teraz som prisla na to ze som zabudla docitat predch. stranu 😖

denduska: ach- to skakanie vacsej okolo malinkej musi byt hrozne 😒

sanym- aj u nas su na rade posledne 4 zubky. Este len jedna stolicka sa zcina trosicku crtat - napucha to pomalinky pomaly... A to vase nespanie vnoci ☹

veva: skoda ze moja mama nebyva tu ale v meste- asi by si zvykol najskor na to ze ona by uspavala. A to más pravdu ze tie deti úplne inak reaguju ked sme nablizku ako ked s nami niesu, sa mi zda ze vtedy je vacsi hrdina 😉 .

olski: simonko sa osmeliuje byt s manzelom viac vzdy ked ho opustia problemy so zubami, az po ocnych bola kratka pauza bez bolesti- a vtedy sa fakt aj snazil zblizit viacej, ale jak sa zda ze sa zacinaju prebudzat posledne zuby, tak vidim ze zas sa zabrzdil.

Pady su aj u nas a blboviny tiez- skusa kadejake skoky a stveranie sa kamsi...nebezpecenstvo nevnima...pady su aj na rovnej zemi presne ako u vas- ze nepozerapod nohy ale rovno za cielom.

suzik77
25. jún 2010

@veva1 ahoj, skusim dnes umyvat castejsie cistou vodou, lebo uz mala natrety asi 10x sudokremom (cvachtavo prdi) 🙂 a je stale rovnako cerveny....

inak mi spala celu noc 21.30 - 6.00, od vtedy spala dokopy asi 20 minut... Ja tu lietam ako debil, varim ryzovy odvar, caj, kadejake tekutiny z lekarne, co mi odporucili, nechce pit, jest mi zje ten odvar len vtedy, ak tam dam aspon 1/4 mlieka, inak to odmieta... Ale na bruchu lezi potvorka, to vladze. Kym vladze lezat na bruchu, tak je dobre 🙂
Dufam ale, ze jej to prejde, ma trapi, ze je chora... Ma take leskle oci a hladny zaludok 😢

zajaciq
25. jún 2010

ahojte, trosku som si temu zo zaciatku precitala... no ja mam taky pocit, ze moje dieta je ako z divych vajec a nedokaze zaspat nijak raz ☹ nechce sa mi verit ,ze tak skoro uz dieta moze byt narocne ... 😕

sanym
25. jún 2010

zajaciq: myslím, že keď je náročné, tak od narodenia 😉

sanym
25. jún 2010

Práve nám priviezli plno dreva a vykladajú ho do záhrady - robí to príšerný hluk, takže sme asi dnes dospali 😠

denduska
25. jún 2010

veva1 to s mukou je super, moj muz raz tak dal nasej hrniec, varesku a soju a ryzu....a vodu 🙄 zabavila sa perfektne, musim uznat 🙂 ..a potom aj ja..

jaj sanym, my odyseu s drevom uz mame nastastie za sebou....i ked su to velke kusy a uz sa desim toho kedy to budu chciet rubat...Emmka nielenze nebude spat..ona tam bude chciet byt s nimi

suzik, ak jej sudocrem nepomoze, tak skus klasiku pytiol....teraz po novom sa detom nesmie davat (neviem preco) ale je fakt ze to pomoze okamzite a ja som na tom vyrastla a zo zadku mi neodpadlo..skor naopak😀 inac to je sila od rana nespat v 4.mesiacoch 😅 mne sice tiez vela nenaspala ale aspon podriemkala par minut po kojeni alebo na mne pri noseni..

dnes rano pre zmenu vystrajala malinka....nevedela sa vykakat tak sme mali divadlo...

sanym
25. jún 2010

denduska: presne tak, starší syn zaľahol a ja s Marošom stojím pri okne a pozeráme... Strašne ho to baví

veva1
25. jún 2010

@suzik77 kup ten imazol,pomoze hned a probiotika na upravu criev. na papiery mal tomo krupicu bo muka sa lepila a bol od nej cely. vodoviek sa nebojte,len v papacej stolicke dovolte. paradna sranda je aj strihanie a lepenie.

mobilo
25. jún 2010

ahojte nejako posledné dni nestíham ☹
my sa tiež hrávame nie s múkou ale s takými malými kamienkami si to naberá...alebo sa hráme s cereáliami tie čokoládové guličky, a tak podobne..
zapareninky sme aj my mali raz...tiež sme sa ich strašne ťažko zbavovali..potom som čítala jeden článok, že je chyba že maminy po prebaľovaní natierajú riťku, pretože tie krémy sú na zapareninky a keď to natierajú keď ich dieťa nemá tak potom keď ich má tak žiadny krém nezaberie,, nám to potom nejako prešlo po sudocreme odvtedy som krém nedávala žiadny vždy len vodou opláchla a zapareninky odvtedy neboli 😉 😉 😉 😉 dúfam chápete čo som napísaa, lebo je veľa hodín a ja už ani nad rozmýšľať nevládzem...zajtra Vás snáď dočítam..
sanym aj nás strašne baví stáť pri okne a pozerať auta, tety, ujov atď ----- 😵
Dobrú všetkým 😉

evina313
26. jún 2010

suzyk - kup imazol na ritku