icon

Náročné deti. Aké sú?

register
4. mar 2010

Náročné deti. Aké sú?

mobilo
30. jún 2010

suzik už nejak dlho to má ☹ nezávidím...my sme mali problém zase, že nekakal a to tiež nebolo med lízať..ale asi jej zúbky pojdu nejaké...už nech ich uvidíš, aby si bola kľudná, že to je z toho

suzik77
30. jún 2010

@mobilo ahoj, si zlata, ale vobec nema cervene ani zdurene dasna ☹
inak, dnes kakala uz 10x . Zatial......... ☹

veva1
30. jún 2010

@suzik77 tomino nemal zdurene dasna 😉 a ten vigantol som aj ja len tak kvapkala 😨 no co uz.Tak aspon mozno pomohlo ze on cucal vkuse to mliecko

mobilo
30. jún 2010

suzik ani moj nemal zdurené...raz som ho obliekala a ako vždy plakal a on ústa vždy dokorán aby to bolo čo najhlasnejšie 😅 a ja pozerám že aha zub 😉 a potom to išlo hneď druhý a ďalšie a ďalšie..
konečne buva to zase bolo 😠 aj moj cucal mliečko v kuse on aj hodinu potreboval aj keď sa buchol vždy chcel cucať jeho to ukľudňovalo

matova
30. jún 2010

mobilo: tak uz aj ja mam problem so zubom, az tak ma neboli ale vypadol mi kusok skloviny nad plombou a jedlo sa mi laci dolu...zacinam sa bat aby som nedopadla tiez s vytrhnutim-ono uz asi nema ani zmysle zachranovat tak rozvrtany zub...len kedy tam mam ist 😒...V piatok idem na odber krvi koli internemu vysetreniu a to netusim co s malym, lebo mam tam byt skoro rano...kym sa tam dopravim odtial tak minimalne hodina....a maleho nechcem budit ze by siel s nami, ked uz chodi neskoro spat. Asi ho necham doma manzelovi 😅 a ten musi vziat dovolenku na pol dna. p.s.: Pri ocnych zubkoch som mala pocit ze ho stale bolelo, kym uz nepodrastli trochu viac. Stale som to nepustala, v hlave mam kopu veci co este doriesit k tej praci.... 🙄

renika: ako ucho? 😕 usi- to su jedny z najvacsich bolesti 😢
olski: moj maly pije mlieko pred spanim aj vnoci, bez tohio nezaspi, ja viem ze to dobe nieje ale co uz 😲...
suzik: chudatko mala s tym kakanim....u nas maly kadi pri zubkoch 5-6x, hoci stale varim ryzu, zemiaky, mrkvu, pecivo...banany uz ani vidiet chudak nemoze...Pri prvych zubkoch ani moj maly nemal zdurene dasna, len zrazu som zbadala taku mini tenucku belavu vodorovnu ciarku na dasne. Kiezby to cim skor malinkej preslo uz 😉

suzik77
30. jún 2010

@matova fiha baby, tak to su mi novinky, kazda uvadzate, ze dasna neboli zdurene........
tak to sa jej veru zajtra "pozriem na zubky" 😀 😀 😀
Mne totiz isty clovek povedal, ze zakonite musia byt dasna cervene, tvrde, zdurene...
Je to moje jedine dieta, tak som nemala s kym porovnat, alebo cerpat skusenosti. Tak dik za informacie, budem to pozorovat... I ked.... iste vysetrenia ukazali akehosi "koka", takze zrejme len nejaky bacil tam bude, ale vraj to treba vydrzat, ze zatial antibiotika nasadit nie je potrebne.

Dnes som 1.krat varila mrkvu, aj ju vypila. Teda niezeby sa sla potrhat, ale volaco vypila... Znova som ryzu varila, cedila, uz sa citim ako sefkuchar, hlavne na cas to je narocne, som utahana ako krava... ☹

suzik77
30. jún 2010

a vigantol som prvych cca 6 tyzdnov tiez kvapkala len "tak". Pred kupanim, ziadne mlieko, nic take... Co uz...

matova
30. jún 2010

suzik: moj zacal mat dasna zdurene nie pri jednotkach a dvojkach ale az pri prvych stolickach, potom trojkach a teraz pätkach. Vraj existuje aj hotove mlieko v malej flasticke- pri hnackach- fakt uz neviem ako sa to vola-nejaka skratka, ale asi to aj drahsie bude ako ten ryzovy odvar...a surovu mrkvovu stavu uz by nemohla? aspon po lyzicke 😕. Nuz nic ine len vydrzat 😉
ja som vigantol davala spravne, ale zato aj hylak som davala do mlieka a to sa vraj nemoze 😅

suzik77
1. júl 2010

@matova ahoj, ja som jej urobila mrkvovy odvar vcera, len tak pomedzi jedlo jej davam pit... No a v noci vypila kusok cistej "ryze" a rano mala tuhu stolicu... Lenze rano mi vypila celu davku (na ktoru je ona zvyknuta) ryze s troskou mlieka, ale len takou troskou, ze mi rycala od hladu, kym som jej o polhodinu nedala opat 1 celu davku, kde som dala 50% ryze a 50% mlieka...
o tych hotovych veciach som pocula, mam z nich vsak obavy, ze je to umelina a tak... ja neviem, co mam robit. Teraz konecne zaspala.. Dokedy???

Pozriem sa jej do ust, ked bude najblizsie ziapat 🙂 Bodaj by si mala pravdu s tymi zubami. Ale nie je to nejak skoro? Mala nedavno 4 mesiace....

veva1
1. júl 2010

@suzik77 vsak ked malicka nie je kojena tak ty uz mozes zacat s prvymi prikrmami. Chod do obchodu kup hipp bio mrkva od 4 mes a na obed jej daj to papat a nemusis varit 😉 ked mal tomo hnacku tak kazali len kazdu druhu davku mlieka vynechat a dat ryzovy odvar .
prvy zubok ti cinkne na lyzicke este ho ani vidiet nemusis. Tak skus 😉
pekny den vam prajem. Asi zasa horuci tak sup sup dakde na kupalisko.

suzik77
1. júl 2010

@veva1 a vy ste mali kedy 1. zub?

matova
1. júl 2010

suzik: netvrdím že to bude určite zúbok, len keď u dr. nič nové tak treba sa snažiť tú stolicu aby nebola riedka a častá...
A čo Smecta? dávaš do mlieka? A doeteraz ti ako často kakala? A je fajn že jej davas ten ryzovy odvar, hoci aj s trochou mlieka...a vraj to treba tu ryzu v tej vode varit dlho-mälen neviem ako dlho, aby sa tam dostali latky zastavujuce stolicu.
A čo vám povedali u dr.? čo s ňou ďalej?
Náš šimon kakal každé 3 h počas 24h prvého pol roka, takže 8x denne 🙄 😀
my sme mali neskoro- až v 9 mes. ale deti niektorých mamiek z témy o zúbkoch už v 3 mes. 😕 .

veva1
1. júl 2010

Mal ako 7mes. a kakaval prve mesiace casto,do kazdej plienky

suzik77
1. júl 2010

@matova ahoj, no nasli sa pri dalsich vysetreniach nejake "......-koky", vraj sa ojedinele liecia antibiotikami, a to vtedy, ked je stav vazny, ze dieta chudne, nechce pit, jest atd... ale u nej to zatial nechavaju tak, aby sa z toho vylizala sama. Ryzu varim dlho, to je mi jasne, ako mam robit, a smectu som neskusala... pocujem to prvy raz 😒

matova
1. júl 2010

suzik: smecta sa pouziva pri hnackach- teraz nemam pribalovy letak- je v spalni 😖 , ale mal by to byt prírodný íl- a neziaduce organizmy z traviaceho traktu naviazat na seba, cim by mali skorsie odist z tela von stolicou- moze sa dat do mlieka alebo aj hocicoho ineho co diata vypije al. spapa. Ja to pouzivam ked uz si ani ista niesom ci su to zubky ci daco zas vonku nepoolizoval 😝 😉

kuspitka
2. júl 2010

Ahojte dievcata.
aj vy mate narocne dieta.
nasa neobsedi ani kus stale nieco musi robit.aj v beske sa tak siali,ale stale ma kopu energii ja uz nevladzem.
a najviac ma trapi to,ze sa nudi v kociku a potom mi vrieska stale vonku,ale zas nemozem ju stale mat na rukach a vsetko jej ukazovat.ani sportaku sa jej nepaci.ona chce stale stat....

renika80
2. júl 2010

Ahojte baby, rychlo pisem, lebo mi blbne cely tyzden internet, furt mi vypadava,
matova, je to strasne s tym mojim uchom, uz skoro vobec nepocujem na lave, lezie mi to na nervy, uz by mi mohli zabrat tie anitibiotika
ozaj ten vigantol, nasa pediatricka hovorila, ze v zapadnych krajinach sa podava do 6 rokov veku dietata, posilnuje aj imunitu nielen kosti, len u nas to nie je zauzivane, ja mu davam este stale vigantol, aj ked je slnecno
poculi ste o tej novej konjugovanej osemvalentnej vakcine proti pneumokokom, ze vraj sa daju zaockovat aj deti, ktore uz absolvovali hexavakcinu za priplatok 52 eur, rozmyslame, ze dame aj Martina, musim zavolat dr
inac spanie katastrofa, furt vyplakava po nociach ako o dusu, mam taky pocit, ze idu dolne ocne 😢

suzik77
2. júl 2010

@matova poviem drahemu - jeho matka je detska lekarka, nech sa spyta, co ona na to. Ked to odporuci a ked to malej neprejde samo do pondelka, skusim uz aj to ☹
Vcera kakala "iba" 7x, aj to uz trosku tuhsie, ale zase bola "na ryzi"...

A inak predtym, nez mala tieto problemy mi kakala tvrdo (par krat to boli normalne tvrde hovienka) a kakala pravidelne 1 az 2x denne...

preto viac ako 4 razy sa mi zda u nej vela, nieco nie je v poriadku, navyse, tlacit tlaci vzdy, ked sa naje, nie vzdy sa vykaka, ale akoby ju nieco v crevach drazdilo na to tlacenie....

suzik77
2. júl 2010

@kuspitka vitaj medzi nami 🙂

suzik77
2. júl 2010

ja len tak....

prave pred chvilkou som pochopila, ze naozaj zena, ktora ma doma pohodku, muzicka, ktory jej poupratuje, sem-tam navari, tiche dieta, ktore nepotrebuje pozornost kazdu sekundu, ktoru nespi a ma poruke este aj mamu a svokru, ktore ochotne pomozu pri vsetkom, vratane upratovania, ak treba......tazko pochopi, ze MY sa stazujeme.... 😒

mobilo
2. júl 2010

renika nepočula som o tej vakcíne ja snáď ani nemám kde..
zaspávanie je zase des ja už neviem z hodinky sa stávajú dve ☹ a plače tak sa bráni spaniu keby aspoň uhojdať chcel ja by som ho už aj hojdala ale on nie..a to vidím aký už je unavený ..
a v poslednej dobe má strašne plače z ničoho nič...nemajú to aj vaše deti? proste sa hrá a zrazu normálne taký v tranze plač, nič nehovorí len plače, trasie sa , kope rukami , nohami keď ho objímem vačšinou to zaberie..aj včera to robil v autosedačke proste z ničoho nič..ja neviem som z toho plaču zúfala, žeby to bol vzdor? ale on si tým nič nevynucuje proste plače sa ho pýtam, či ho niečo bolí alebo tak ale vačšinou to prejde..tak neviem už 😒
dnes sme aj my mali zlú no pod chvíľkou sa budil s plačom asi mu fakt tie zúbky dorastajú inak si to vysvetliť neviem.

matova
2. júl 2010

suzik: presne tak je to, opora doma je veľká pomoc...
renika: no teda, stále to ucho? 😒 😢
mobilo: nevravela si mu náhodou že budeš musioeť do pôrodnice a že bude pár dní s manželom? Ja som sa snažila sem tam ho pripraviť, nech potom nieje v šoku, a vždy v tú noc sa vkuse budil aj plakal a lozil akoby kontroloval či som tam...Inak tak že sa hrá a zrazu začne plakať to mi nerobí 😕

ja som bola dnes s mojimi chlapmi na internom (chcela som malého nechať spať ale som vôbec nepočula ako zvoní za dberami budík 😅 ...a busom už by som to nestihla....
- U lekára- jak som dvere zavrela, hneď bol hrozný plač....Sestrička ma hneď "povzbudila" slovami: no pekne ste si ho to naučili, a čo bude robiť keď pôjdete do pôrodnice a čo potom doma? bude žiarliť, vyvádzať...a neviem etš čo tam kecala... 😔 ..už som sa len zmohla na to že- viete, ja som doma s ním takmer vždy do večera sama , preto je taký 😲 😒

matova
2. júl 2010

renika: nepočula som o vakcíne, ale keď počúvam o škodlivosti vakcín, tak už mám fakt dosť zo všetkého 😒
kuspitka: vitaj v téme 😉

mobilo
2. júl 2010

matova riadna ťapa tá sestrička ty kokso...ale čo už všetko sa každému vráti teda nie žeby som to priala a aby si to ľudia uvedomili..
nehovorila som, že mám ísť do porodnice dúfam až v októbri .....s manželom už nezaspí vobec 😕 iba so mnou aj to s problémami tak už fakt neviem čo mám robiť 😒 no asi len čakať kým ho to prejde ja som zúfala z toho plaču bez príčiny z ničoho nič...keby ste ho videli pohľad neviem kde, celý červený ja už fakt neviem....konečne obedujem ale aspoň keď zaspí tak už ako tak pospí aj 2 hodky...

mobilo
2. júl 2010

ja som inak chcela dať syna zaočkovať proti kliešťom, lebo bývame dosť v prírode ale potom so čítala, že by som ho musela dať zaočkovať každý rok a stojí to dosť ..no a keby som ho nejaký rok nedala a vtedy by ho chytil tak by to prežívalo jeho telíčko omnoho horšie ako keď nieje zaočkovaný

kuspitka
2. júl 2010

dakujem dievcata za privitanie.
nasa mala ani kus neobsedi,stale sa mece aj ,ked papa.
obcas ,ked mala vrieska sedacke,lebo nic nevidi tak muz je sto nervozny....
ideme jej kupit novu sedacku,lebo takto to dalej nejde.
ja obcas len stihnem si dat cez den kavu a natom som cele dni...

suzik77
2. júl 2010

@mobilo ahoj, moja toto robi uplne bezne, to zaspavanie, to je tiez to iste.. Niekedy aj hodinu ju musim "krotit", priam drzat za ruky, co sa mece, krici a pritom ledva vidi na oci, taka je unavena, ale bojuje so spankom a ja s nou. Ked to neurobim, tak reve do nepricetna, priam sa zadusa ☹
Aj ten plac z nicoho nic, to tiez prichadza casto... Viac-menej kazdy den minimalne 1x.......

suzik77
2. júl 2010

boze zeny, mne dnes mala uz zase momentalne asi 10.krat kakala ☹ ☹ ☹
Ja uz som zufala, neviem, co mam robit. Inak je zlata, "ziva" ako sa hovori. Teraz v tejto "kakacej" situacii som normalne rada, ze je narocnejsia, aspon viem, ze ju to niekolkodnove kakanie velmi nevycerpalo a ze nie je slabucka. Ale mam o nu strach ☹

kuspitka
2. júl 2010

@suzik77 davas jej probiatikum...??ako ju supavas nasa sa da len na fit lope ,alebo v sedacke.
ja uz sa bojim aj chodit von co stale place

suzik77
2. júl 2010

@kuspitka ahoj, papa biogayu - probioticke kvapky. Preventivne jej to davam vyse mesiaca uz, no aj tak chytila nejake svinstvo.

A zaspi mi aj na posteli, ale ja alebo chlap pri nej, drzime ju za ruku a cakame kedy sa ukludni (zaspava vzdy s revom), niekedy reve 10 minut, niekedy aj takmer 1,5 hodiny, ziadna sranda. Ale zaspava v posteli. Vacsinou na nasej, ale aj vo svojej. Musi vsak citit dotyk - ludsky. Tak ju drzime a dufame, ze skoro zaspi 🙂