Náročné deti. Aké sú?
Náročné deti. Aké sú?
@mobilo nuz, ja som uz skor spominala, ze ja cez pracovny tyzden neviem, co je upratat, zehlit, navarit, povysavat... Bud to robim cez vikend, alebo vecer, ked sme dvaja, ze je pri nej priatel... Tieto veci jednoducho su u mna bokom, vela casu venujem malej, napriek tomu byvali dni, ked aj tak ziapala ako ..... diva.... 🙂
To ked (ako ty spominas) porovnam s babami, co si v pohodke vsetko urobia cez den (baby, ktore maju FAKT matersku d o v o l e n k u ), ja skratka nemam kedy.. Ja nemam dovolenku, ale dennu cca 12-16 hodinovu sustavnu sluzbu (tie noci nastastie buva)
suzik tak super, že vypadneš z tejto témy 😵 v dobrom ale kľudne sem zbehni podľa mňa sem tiež nepatríš tým čo o malej píšeš ale buď rada aj ja dúfam, že moje druhé baby také bude......ono keby si mala také náročné dieťa tak by neprestalo plakať, nespalo by ti, stále by ťa potrebovala atď , atď.....ja som raz čítala článok, že prečo deti v domovoch neplaču? vraj preto, lebo rezignovali nikto si ich aj tak nevšímal nikto neprišiel keď potrebovali poľúbiť pomaznať ponosiť atď...a niekto mi raz povedal,že ani deti v domovoch nepalču nechaj ho vyplakať a ja som vtedy na to povedala, že moje dieťa má matku nieje z domova 😒 a ja mu dám toľko lásky koľko chce,,,,a viem, že mi to vráti už mi to aj vracia 😉 jaj a ešte tam bolo, že také deti potom nevedia ľúbiť nevedia byť vo vzťahu atď atď...
ale ja si tiež nedám skákať od neho po hlave on má rešpekt...je fakt rozumný, a všetko si dá vysvetliť
@suzik ja som mávala dvadsať štvorky celé dni vonku na rukách bez jedenia a vždy som si priala aby aspoň v noci spal, lenže som vedela, že zaspí a rýchlo rýchlo zuby umyť lebo už bol hore a stále dookola jednoducho som nespala vobec ..
ja som bola v nemocnici s malým a bola tam jedna mamička čo nechala malú plakať a dostala z toho pruh.. 😒 a tá mamina tak v nemocnici plakala, lebo jej hovorili o operácií atď, že až prišla o mlieko ...ale je to na každom každý pozná svoje dieťa a ja viem, že moje by len tak vyplakaním nezaspalo...on keď plakal bol fialový a aj keď sme boli na krv alebo očkovaní doktorka sa vždy bála, že z toho plaču prestane dýchať fakt hrozný pohľad keď plakal na neho
@suzik ja keď som ťahala 24 tak som hovorila mužovi, že druhé nechcem ale v roku a pol začal spinkať a ja som dostala strašnú túžbu mať druhé bábatko strašnú...aj ja chcem zažiť čo to je položiť a chcem zažiť a vidieť ako bude spolu s mojím náročným anjelikom vyrastať a keď vidím ako sa na to bábatko teší tak som presvedčená, že je to správne 😉
ahojte, fíha, aký víchor tu bol 😅 ,
suzik, tiež si myslím že nie si drasťák a ke´d ti to takto zabralo že chvíľu poplače ale hlavne sa potom aj vie ukľudniť, tak asi to je ok. Aj moj plače ešte kým sa mu mlieko nachystá- v noci, ja mám vodu pripravenú- studenú aj horúcu, len dám dokopy, mlieko je za minútku ale počas nej plače kým čaká alebo plače že mu nechcem dať zatiaľ skladať ten jeho pohárik nekvapkajúci 😀, a musím ho pritom držať na rukách, lebo inak hrozne plače, tak noha vyložená na skrinke, on na nohe a ja trhám rekordy 😉, nehovoriac že už keď som hore vnoci tak aj na wcko musím, tak tiež len na rukách držím a jemu sa to nepáči že ešte čakať musí...Veľakrát som si predstavila aké to bolo ideálne pre nich keď boli v brušku a príjem potravy si len tak tiekol 😀
Na šimona vyplakanie neplatilo- anio sa nedalo- Pri pokusoch uspať ho v postieľke mi to vnoci "vrátil"), no keď už fakt plakal, nikdy som ho nemohla nevziať na ruky- on bol totiž za pár sekúnd modrý a nevedel sa nadýchnuť- a aj také čosi- že ho vezmem sa mi dokonca vyčítalo. že vraj romaznávam. Zakaždým sme boli spolu na wcku(kedysi aby neplakal kým som preč a teraz aby sa nezabil niekde zatiaľ 😀 )- sedel v autosedačke, chodák pre malého sme mali z rehabilitačky zakázaný...všade neporiadok, často aj teraz... Tiež som bola mnohokrát už úplne na dne...A som nechápala ako sa mi mlieko pri tých stresoch a únave nestratilo, o výžive nehovoriac, bola som na jogurtoch alebo úplne nezdravých hotových pudingoch z chladničky...Pri uspávaní cestou do lesa som obedovala keksy...už mi išli ušami...
Ale musím povedať že naozaj čím je malý starší, tým je to lepšie...
Akurát sa začína prejavovať jeho povaha? dúfam že to nejak okrešeme lebo vyzerá na tichú vodu čo brehy myje...pred ľuďmi sa ukazuje aký šikovný a čoraz častejšie nás už s mm normálne ignoruje, nekomunikuje, neodpovedá, robí sa že nepočuje a keď mu povieme aha čo mám hneď sa kukne 😠 😀. Alwe aj radosť vie narobiť, na záhrade mi prinesie kvietok 😵
A uspávanie sa nám zas zhoršilo, unavený hrozne a zaspával vyše hodiny....dúfam že sú v tom len tie zuby lebo bol fakt vybehaný...
boze renika, davaj si obrovsky pozor, az sa mi dych zastavil ako to citam 😔 teda takyto "zazitok"....to si asi fakt clovek uvedomi, co je v zivote najdolezitejsie....a ze si musi davat pozor aj na seba, nielen na drobceka, prave koli nemu
@suzik77 ja si myslim, ze uvidis ako o bude a pojde dalej...nas Kubi je taky drobcek, no ma taky hlas, ze vsetci susedia ho uz poznaju...mne kolkokrat stacilo , ze spustil a hned ma zacala boliet hlava, mala som to uz psychogenneho razu, proste som ho nemohla nechat plakat, ak tak by som musela ujst niekam, kde by som ho nepocula a to by mi zase srdce nedalo...samozrejme, aj on si poplakal, ked to inak neslo, ked som musela davat Simi cikat, kakat, uspat, nakrmit, no vzdy som sa tomu podvedome snazila vyhnut...radsej 😀 ked plakal aj napriek vsetkemu nasmu usiliu, co sa mnohokrat stalo, tak hold plakal, plakal aj hodinu dve, ale ja som bola s nim...a ver ze mi nervy tiekli az na prizemie...byvame na tretom, velakrat som ho nemohla nechat vyrevovat z prosteho dovodu, aby nezobudil Simcu, alebo v noci cely dom...naucila som sa s nim narukach chodit na WC, jest, dokonca som parkrat s nim zavesenym na prse struhala syr, alebo varila obed, ja viem ze je to pritiahnute za vlasy, ale robila som vse preto aby bol ticho. manzela strasne vytacali jeho revy v aute...takze zase na prse kazda jedna cesta, dokonca aj par minutkova, myslim, ze si kazdy najde svoj system, ktory mu vyhovuje...popisala by som toho este kopy, ale zase ho mam na rukach, je chorucky a vtedy je to tu znova...mamika na ruky...takze zatim tak
inak ja som zistila, že na mojho neplatia žiadné príkazy a zákazy...jednoducho čím viac zakazujem tým viac to robí...a keď si to nevšímam prestane.. 😝 😝 😝 vyzerá to asi tak, že mu poviem neskáč do tej vody a on naschvál a smeje sa...tak potom vodu ani nespomeniem nezakážem a on si ju ani nevšimne a tak so všetkým..
s plačom som myslela, že som nenechala vyplakať kým bol bábatko teraz keď plače z trucu buď mu odpútam pozornosť a keď nie tak plače ale jeho to drží minutku a je všetko ok 😉
ale keď pripravujem mlieko, čaj, jedenie to mi často plače za chrbtom 😀 😀 😀 😀 on je nedočkavý, alebo keď chce ísť von a ja ho otravujem s obliekaním 😀 😀 😀 😀
a ozi sme už úplne bez plienok 😉 kaká už strašne dávno do šerblíka a cikal ale len doma vonku nechcel ale už sa pýta aj vonku takže som veľmi rada... 😵
mojho tiež pozná celé sídlisko,,,najskor keď som pomaly o 6 ráno s ním bývala vonku 😅 😅 😅 😅 potom keď sme chodili v nosiči stále, keď sme chodili večer autom aby zaspal, a teraz jeho výrečnosťou, jeho šikovnosťou on je všade také zlatíčko všetko okomentuje 😉 minule mi jedna pani vraví,že na to že má 3 roky super rozpráva on už všetko aj vety pozná farby že je strašne šikovný..a ja že ale on má len dva roky a ona na mňa pozerala, že to fakt? a ja že áno 😉
no ťahá aj mňa k zemi idem za mojíme najsamvačšími dvoma pokladmi...
dobrú nocku všetkým tu tak leje, že až...
renika: ach jaj, tak ja som velmi rada ze si tu aj dnes v tejto teme, cvalaBohu 😅. A ´dakujeme 😉
mobilo. presne jamoj maly spinkal prve tyzdne v pohodicke v postielke, kym som nemusela, vobec som ho nenosila, len preniesla do inej izby, kuchyne, polozila a bolo 😀. A jak sa zrazu rozkukal po svete, bolo to
olski, sanym: skore uzdravenie zelam.
@suzik77(06.07.2010 17:41) Odpovedam na otazky:
Ad 1) ma potrebu byt pri matke. To ze chce byt dieta v kontakte s matkou je to jeho prirodzena potreba, narocne deti si to nastastie vedia "vyziadat". Teda nejedna sa o truc, ani spekulaciu. Ved aj my dospeli mame obcas potrebu sa pomojkat. Narocne deti vsak potrebuju viac. Mimochodom, co znamena vyraz "naucena na ruky"? Taketo nazory presadzoval Dr. Watson v prvej polovine 20. storocia. V dnesnej dobe je tato nie velmi stastna "autoritatorska vychova" stale presadzovana, pretoze prechadza po generacie z babicky, cez matku az na dceru. Bohuzial, aj moja svokra ma taketo nazory a v mojom okoli nie je jedina - ignorujem ich.
Ad 2) reve, nosila som vo vaku, v manduce, teraz hned ponuknem pit a aspon ryzovy chlebik, kym ohrejem jedlo
Ad 3) nemusis gratulovat, (asi si zle citala) ja mam normalne narocne dieta uplne so vsetkym: s placom, ze je zrazu hladna, smadna, aj s nocnym budenim (aj 20x za noc ked idu zuby, norma 4x), aj so spolocnostou na zachode (aj s manducou sa da ist na zachod 😅 ), cez den spanok max 30 min, dalej cele vecery umrncana a musi byt s niekym v kontakte, inak reve... atd. Jedine, co som neskor musela zvladnut, bolo, ze som si cez den do ust strcila aspon cokoladu ci napolitanky ( 😖 ) a vodu, len aby som znovu neprisla o mliecko. A teda zaspava bez placu, odvtedy co ju uspavam kojenim... teda plakala chvilocku kym som jej dala prso do pusy, potom stichla 🙂 A ked mala 6 mesiacov, tak som ani nesadla k pocitacu, tak bola narocna. Este do minuleho mesiaca nas trapili koliky, potom ucho a teraz alergie a zuby dohromady. Takze stale nieco. Dnes pisem, len preto, ze mam doma mm. Inak je v praci od 7.00, casto aj do 21.00 a babicky su 360km.
Ad 4) mala strcit dieta do babyvaku, satky, klokanky a pod.. vid dr. Sears, podobne to robi aj moja kamaratka s 2 detmi. Aj ja som tak varila, zehlila a pod..
Ad 5) Ja Ta nekritizujem, je to Tvoje rozhodnutie. A ani som nepisala ze si drastak.
Ja som len chcela upozornit @kuspitka na neziaduce ucinky, ked sa dieta necha plakat. Tu je link na tzv. skory psychosomaticky nasledok shutdown syndrom http://www.askdrsears.com/html/10/T131200.asp : A ano, patri sem aj poskodenie roznych organov v dosledku vrodenych anatomickych anomalii ako su aneuryzmy (sposobia krvacanie do mozgu, ci inych organov) ci oslabene niektore casti brusnej steny (sposobia herniu = pruh) Neskore psychicke nasledky sa prejavuju v dospievani a dospelosti.
Vsetkym mamickam zelam nenarocny vecer 🙂
ollski ja som rada ale nejak som ho nenútila ani nič proste to prišlo samé podĺa mňa každé dieťa má svoj čas a proste sa to naučí samé 😉
a každé dieťa je šikovné, zlatučke a hlavne výnimočné...na deťoch je krásne to, že sú deti sú úprimné, čisté nepoznajú zlo to sa potom naučia od dospelých ...keby dospelý rozmýšla a žije ako dieťa bolo by mu omnhoho krajšie...dieťa nemyslí na budúcnosť ale prítomnosť...dieťa si všíma veci, čo dospelý nie lebo dospelý len myslí na to, že keď budem mať deti, keď budú vačšie, keď odídu z hniezda a stále dospelý myslí na budúcnosť a uteká mu prítomnosť ...človek by si mal vychutnať každý deň či ťažký, alebo super deň..lebo každý trvá len 24 hodín a keď sa stále teší na budúcnosť tak si v starobe povie,,,,,a kedy príde to na čo som sa tešil
u nas bola takyto sikovnicek Simi, a Kubinko "to male uvrestane babo" 🤐 dufam, ze sa to coskoro zmeni, su strasne rozdielni...nas Kubi je z tych deticiek, kt si este stale myslia, ze vela veci sa da vykricat, vyplakat...musim daco vymysliet, aby s tym prestal...no u nas su to uz aj surodenecke bitky a boje...asi si mysli ze sa ho bude Simonka bat a je pravda, ze ona ho napr sama neudrie, ale on kludne...jaj neviem kde robim chybu, asi by som mala ist aj ja spat, akurat zaspinkal....vcerajsia noc bola nanic 😝 slabe 2h spanku, to som uz dlho nezazila, som si odvykla 😅
mobilo: super, gratulujem, to je parada, bez plienok.- waw...
tak my budeme s plienkami asi do 3 rokov najmenej...uz sa mi zdalo ze zacina byt s nocnikom kamos ale zacali sa mu tlacit posledne zubky a sme zas na zaciatku, ona nocnik ani len posadit 😔 .
Jeden uspech mame- ked prebalujem sice sa brani ale jak uz je na stole tak sa ukludnni- dala som mu tam babiku co nedavno dostal- vyzera ako babätko a ma ho rad a komunikuje s nim 😅
mobilo: mna predavacka rano v obchode tiez o takej 6 poucala nech drobca necham spat dlhsie, marne som vysvetlovala kto tu koho budi 5:30 😀 , so zakazmi rovnako, a zakazdu blbovinu on je...minule mu svagor vravel nech ten bakany cumel zahodi alebo si da rovno aj dva naraz- maly sa totiz nevedel rozhodnut ktory si necha tak si ich daval na striedacku, ked to pocul tak si fakt dal naraz dva a isiel sa kuknut do zrkadla 😀
my sme dudel nikdy nechceli takže nemáme problém s odúčaním 😅 😅 😅
moj on je taký mojko my sa stále ľúbime koľko krát za deň len tak príde objíme ma a povie : jubim ťa ...a to je pocit...keď vidí niekoho plakať tak ho hladká a hovorí mu: neplakaj...dáva pusky..aj bábatku vyhrnie tričko a hladká a tiež hovorí: jubim bábatko a spieva mu 😉 aj papať mu dáva cez bruško 😅 😅 😅 😅 a minule mu hovorím daj ruku na bruško bábatko ťa kopne a on že aj on bábatko a išiel kopat 😅 😅 😅 a je že to nemožeš to bábatko je ešte maličke...
@veva veď moj muž s ním už veru pár krát v pyžame vonku bol skoro ma odviezli..a on mi na to, že veď je dieťa to nevadí 😵 😵 😵 a on chce ísť von ako oči otvorí on ani jesŤ nepotrebuje
janka: ten link na neziaduce ucinky si kuknem, a dam asi vytlacit a ked bude dakto zaparat zasa tak budem rozdavat bez slova letaky uz 😀
a nieje v slovenčine 😀 😀 😀 😀 😀 ale aspoň budem nútená oprašiť angličtinu...
@matova musel byt strasne zlatulinky!! 🙂 krasne ti pozuje, ked sa foti
ani my sme dudel neceli, teda on 😅 ja by som mu aj 4 dala, len aby sa ukludnil, no nesadol ziadny...co uz teraz, zato simi ju mala skoro do 3r, aj ked iba na spinkanie, ale mala, no som sa pak cudovla, ze ako lahko sa toho da zbavit 😉 a za par dni
s tým obliekaním je aj u nás problém 😒 , ja s snažím nepoľaviť a stále sa čudujem že ako to že si ešte na to nezvykol, keď to absolvuje každý deň? a sa mi zdá že každý deň je to aj horšie a nechce sa dať prebaliť a obliecť...a večer zas povyzliekať...dnes sme boli v daždi .vôbec mu nevadilo 😀 , mám pocit že teraz je tam už víchriica...
Nebojte tomo tiez nikdy na nocniku nesedel a bol bez plienky ako 17mes. siel hned na zachod
no už fakt vypínam tento diablov stroj 😀 😀 😀 😀 😀 😀
a idem lebo sa to nezdá ale za chvíľku je ráno a zase celodenný kolotoč...takže už fakt dobrú nocku...tu je vždy rušno až večer 😀 😀 😀 😀 a niektoré ani to nestíhajú 😀 😀 😀 😀
@matova mne zabralo keď som ho prebalovala , že poď mi ukázať ako sa prebaľuje bábatko ale neplač ako bábatko..a samozrejme v tej vete bol zákaz tak si ľahol a akože plakal skoro som umrela zdvihol nohy a dal sa prebaliť..a ja že neplač bábatko maminka je s tebou a on sa smial... 😉

@veva1 moja mladsia sestra ani nerevala a modrala 10x denne minimalne... Jednoducho "zabudla" dychat.. Tazke stavy. Trvali az do 3. veku zivota.... Vo dne, v noci, necakane... Mama tri roky poriadne nespala... A pritom sestra skoro vobec neplakavala...
Ta cievka pochybujem, ze bude z placu, su deti, na ktore matka absolutne kasle, reve to cely den bez prestania a nepraskne mu cievka...