Náročné deti. Aké sú?
Náročné deti. Aké sú?
mne tak neskutocne revala este v dobe, ked som zabrdla do tejto temy. a to od neceleho jedneho mesiaca. zacinam mat vsak vazne podozrenie, ze bola predtym hladna, lebo kvoli refluxu papala mensie davky a castejsie, aj to jej vsak nechutilo a nechcela moc papat, lebo hned grckala. velakrat grckala aj pocas jedla a mnohokrat nielen ustami, ale aj nosom je vyletelo. velakrat sme "kriesili", co sa dozvracala tak, ze dych chytit nemohla. tak som dala na rady rodiny a aj lekarov papat castejsie a pomenej. co sa tyka zvracania - trosku zabralo, co sa tyka hladu, tak asi nie - zrejme predovsetkym to bola pricina neutichajuceho niekolkohodinoveho revu... aspon si myslim. Teraz uz vyse mesiaca papa to huste mlieko nutrilonove a mava este tie svoje orchestralne chvile, ale uz to nie je 5 - 6 hodin denne ako vtedy. teraz mame za posledne 3 tyzdne rekord 4-hodinoveho placu (s malymi prestavkami), inak sa pomalinky, velmi pomalinky, ale predsa mala ukludnuje...
Az na posledne dni, co ju zrejme dasna svrbia...
Takze pevne verim a dufam, ze ked bude mat konecne brucho na prasknutie, tak bude pokojnejsia 🙂
Inak, mudre knihy hovoria, ze 150ml papania na 1 kg vahy cca dieta prijima. Moja hviezda vazi 5600g a papa momentalne bezne 1200ml a este jej je malo 😅
Nechcem jej vsak davat viac, lebo jednak sa jej pretazuje zaludok a druha vec, nerada by som mala maleho tucniacika, predsa len, potom mozu z toho vzniknut aj zdravotne komplikacie, ked je dietatko moc moc prejedene....
Tak drzte palceky, aby to bolo naozaj tak, ze jej narocnost vyplyvala predovsetkym z hladu... Ja o tom zacinam byt presvedcena 🙂
ahojte dievčatá, som rada, že som našla túto diskusiu, ktorú budem čítať na riadne etapy 🙂 Naše náročné 😉 dieťa si už našlo akýsi spánkový režim, doobedu spí cca 30-45 minút (ráno vstávame od 05.00-05.30, občas o 06.00), poobede hodinu. Večierka je o tej 19.30. Položenie do postieľky a odchod u nás nehrozí, detto prespanie celej noci, ale to už neriešim. U nás je problém deň, pretože si myslím, že ten spánok evidentne chýba. Takže naše dni sú o mraučaní , plakaní, chvíľu je kľud, potom boj 😒 ide mať rok a ja mám pocit, že už žiadny ďalší deň nevydržím, myslím si, že tak vyčerpaná a frustrovaná som nebola ani keď som ťahala 18-tky pri daňových priznaniach. Začínam mať pocit, že som neschopná, málo kreatívna, že neviem dostatok básničiek a pesničiek, že všetko čo robím aj tak nemá žiadny účinok a že vôbec nie som typ na materstvo 😝 Ach jo, Nobelovu cenu tomu, kto vymyslel spojenie materská dovolenka 😲
@doty1 ja vzdy tvrdim, ze zena, ktora povie, ze je na materskej dovolenke, nemoze ani len tusit, aka vie byt dieta narocna vecicka 😀
A to moja mala prespi aspon noci. Aj dnes bola v pohodke, ale tiez som si par mesiacov poriadne neoddychla. Nie raz mi tahala od 6 rano do 22 vecer takym sposobom, ze za cely cas spala max 4x po 20 minutiek.... hruza...
Ale uz som spominala, ze sa to lepsi...
Ale matersku dovolenku by som premenovala na matersku sluzbu alebo matersku pohotovost... To s dovolenkou nema nic spolocne. Teda aspon u mna urcite nie.
Tiez mam odrobenych 13 rokov v roznom priemysle, aj som makala, aj dusevne pracovala, aj kadeco mam za sebou, ale taketo narocne povolanie, ako je materstvo mam po prvy krat (a zatial som presvedcena, ze aj posledny) 😀 😀
@suzik77 naša slečna nespala do cca 3 mesiacov cez deň nič a v noci sa budila každé 2 hoďky. Potom mi sestrička v poradni povedala, že po 3 mesiacoch sa to zlepší 😀 takže nasledovalo cez deň nič a v noci hore každých 45 min. resp. hodinu 😀 najkľudnejšia bola ráno cca hodinu, potom to už nestálo za veľa. Jediný pokojný mesiac bol 8, kedy sme dospeli k nejakému akože režimu (ale vďaka aj za ten), potom prišili na rad zuby a tak sa trápime opäť. V každom prípade však viem s jednou rukou navariť, umyť sa atď, atď. 😀 😀
Ahojte baby, aj my sme to mali náročné, prebdené noci a dodnes sa malá budí na nočné mory a má neutíšitelný plač.
Chcem Vám však napísať jedno, nech už Vás akokoľvek deti vyšťavia, buďte šťastné, že ste zdravé a nemuseli ste tráviť najkrajšie obdobie v nemocnici ako my...
@doty1 moja Simonka keď mala rok, tak sme ležali na oddelení Transplantácie Kostnej Drene a na morfíne od bolestí a na umelej výžive, ja som sa nevyspala viac ako rok v kuse, a ani neviete ako si teraz vážim, že sme doma, konečneee...
Kuknite moju stránku, prečítajte príbehy a ďakujte každučký deň za to, že ste zdraví... My sme to šťastie nemali.
Ahojte tak dufam ze len na skok bo vcera som to tu prehnala a dnes to bolo citit. Mamky ja uz terminu materska dovolenka rozumiem.Tomo ide v sept. do skolky a mne tieto nase sladke spolocne narocne dni koncia. Materska je sice drina,ale je to riadny unik,riadna dovolenka od toho stresoveho pracovneho kolotoca. si neviem predstavit ze sa uz nebudem moct rozhodnut v jeden den a ist na tyzdens drobcom do BA. Alebo na kupko,ci pozriet nejakych znamych. Rano vstanes a sladka sloboda.
@katka0210 😔 😔 😔 som pre slzy ani docitat 😔 nevedela. Ach ,este ze je Simonkin pribeh so stastnym koncom. Ako moze tak maly cloviecik tolko toho preskakat? Pre mna je nepredstavitelne ,uz to s tym nepitim a nepapanim do 14 a co to ostatne 😔 😔 Prajem vem velmi zo srdca uz len stastne a hlavne zdrave dni.
ja dakujem za mojho synceka citim velku vdaku ,ze mi bolo dopriate byt mamou a mat zdrave dietatko,dakujem za kazdu prebdenu noc,narocny den
@katka0210 ahoj, mas naozaj pravdu obrovsku, je to naozaj tak...hocico sa da vydrzat, aj nespat, aj nejest...ale vidiet ako sa ti vlastne dietatko trapi s chorobou musi byt strasne 😔 citala som vas pribeh, aj som vas kukala v telke, drzim vsetky palceky, nech vas stretava uz len dobre!!! vela ste si toho uz prezili, si naozaj velmi silna maminka, a Simi je ozajstna mala bojovnicka, sikovne krasne dievcatko...drzte sa!!!! obe, celekj rodinke zelame vela zdravicka a sil 🙂 idem nakuknut ako sa vam dari dalej....len musim ulozit prckov 😅
@katka0210 ja vas pribeh poznam a ty ani nevies kolko na vas myslievam, naozaj strasne casto si na vas spomeniem, ani neviem preco, mozno preto ze si bydliskom nie az tak daleko 🙂 kazdopadne drzim strasne strasne malinkej palceky, nech uz ju nic zle nestretne. Ja si stale tak hrozne nadavam, ked som na malu zla a kricim, stale to potom hrozne lutujem, ze preco sa neviem ovladnut, ze si snad ani zit nezasluzim za to, ze si nevazim co mi Boh doprial 😔 inak uz dlho planujem sa zapisat do registra darcov KD akurat uz takmer tri roky som bud tehotna alebo kojim.. ale hned ako to bude mozne, chystam sa na to, bola by som strasne stastna keby som tak niekomu mohla pomoct.
@doty1 haha, ozaj to mas perne.... ja to mam ovela jednoduchsie, ale aj tak su caste problemy a tiez mi mama hovori: pockaj, prejde mesiac a zmeni sa to.. a prejde mesiac a ja jej poviem: zmenilo sa. k horsiemu 😀
ale v pohodke, da sa. prave sme doabsolvovali zurivu kriciacu hodinku s malou, teraz vyzera, ze zaspala chudinka. Tie nestastne zuby to budu, zase zaspala na flaske, zurivo ju miagala predovsetkym "stolickami", teda dasnami v oblasti stoliciek 🙂
katka0210: ahoj, tiež poznám váš príbeh, ja len pri predstave že malý by bol vážne chorý tak sa mi hrnú slzy do očí, nieto ešte pri konkrétnych skutočných prípadoch ☹ .
veva: aha, tak dúfam že aspoň vám už neprší, tu večer prestalo, zajtra už má byť lepšie 😉
sanym: tvoj mladší synátor fak vyzerá ako anjelík s rožkami 😀. A krásnu spoločnú tortu mali tvoje deti pred rokom 😵
matova: tá torta bola svokrine dielo, ale tento rok bohužiaľ Matúško už normálnu tortu nemôže, takže zajtra ma čaká prvýkrát v živote pečenie torty - bezlepkovej. Ale ja si tiež vždy hovorím, že celiakia je niečo, s čím sa dá celkom v pohode žiť (samozrejme sú mnohé obmedzenia), ale som vďačná, že mojim deťom nie je nič vážnejšie, lebo ja s mojou povahou by som to asi neprežila.
katka: nech je už len lepšie a lepšie... zaslúžite si to.
Dnes má moje väčšie zlatíčko 5 rokov, tak som z toho nejaká rozcitlivelá - ani sa mi veriť nechce, ako rýchlo to ubehlo...
Pekný dník všetkým, u nás konečne slniečko, tak môžme von aj chorí - aspoň do záhrady.
dnes zas sa mi ju nedari uspat.inak uz vonku nechce buvat len pozerat ......tak uz neviem ako ju uspavat...
@sanym Matuskovi prajeme vsetucko naj k 5 rockom!!! vela zdravicka a stasticka 😉 a darcekov samozrejme 😀
strasne to leti, je to fakt....nase deturence budu zacvilku velike deticky a na "tazke" chvile s narocnym babom budeme len spominat 😉 a budeme na seba hrde ako sme to v poho zvladli 😅
@katka0210 nase tazke dni s narocnymi detmi su naozaj len malichernymi starostami oproti tomu, co prezivaju mamicky a ich pokladiky s vaznymi chorobami...este raz len to NAJ!!! Simonke modrookej same krasne dni plne radosti 🙂
ja tiez neviem, ci a ako by som nieco take strasne znasala, som hrozna citlivka a asi nie prave najsilnejsia, takze mas vsetok moj obdiv....
zdravicko je dar a treba si ho vazit, tak sa idem venovat mojim pokladom 🙂 teploty nam uz nastastie presli, vcera sme boli u Dr, Kubi ma riadnu anginu, tak dostal ATB, Simi len zapalene hrdielko, uvidime, ci to aj ju chyti, ale viac menej sa vraciame do starych kolaji
@kuspitka kedunas nechcel zaspat v kociku, on sa ani nedival, ale vrestal...neviem ako tvoja, tak som ho niesla na rukach otoceneho tvarickou napred alebo v nosici, jeho to do hodinky celkom zmohlo take kukanie velke, a ked zaspinkal tak som sa ho snazila polozit do kocika...nie vzdy to bolo uspesne, ale velakrat ano 😉 my sme sa zacali kocikovat tak viacej az v cca 10m aj to navecer okolo 17-18 sme vysli von a hodil hodinovy spanok, dovtedy ach jaj 😠
@kuspitka u nas spanie doma bola katastrofa, tak isto ako aj von 🙂) :P ale casom sa to upravi, uvidis, ked zacne viac pohybovat.... tak sa aspon chod poprechadzat, je pekne aspon tu u nas...mozno pak domka ju uhojdas, u nas nepomahala ani sedacka, ani hojdacka...naucili sme sa zaspavat pri kojeni 😕 tiez nic moc, ale aspon daco....
katka, naozaj ťa obdivujem aj iné maminky, ktoré musia zvládať takýto náročný údel. Neviem si to predstaviť a verím, že ste už nastúpili na vlak zdravia a pohody. Nedávno som škrtala výdavky na veci, ktoré mať nutne nemusím a som rada, že som neškrtla príspevok na Dobrého anjela.
Starosti s náročným dieťatkom sú zrejme omnoho "jednoduchšie" ako s chorým bábätkom. Myslím si, že sú to dve odlišné veci. A tiež si myslím, že nie vždy pomôže "niekto je na tom horšie ako ja". To by sme nepotrebovali psychológov, psychiatrov a možno ani diskusné fóra. Nechcem sa nejak valne sťažovať, pretože mi nejde o to, aby som ja mohla drichmať 😀 celú noc a plus pol dňa, mala čas na seba a podobne. Som smutná z toho, že sa trápi moje dieťa a chcem urobiť všetko pre to, aby bolo spokojnejšie, keď len o malý kúsok.
V každom prípade Vám ešte raz prajem veľa, veľa, veľa zdravíčka, máš doma krásnu slečnu.
Ďakujem baby 😉
ollski: Matúško ďakuje 😉
zase hnacky.... ☹ ☹ ☹
@katka0210 ja keď mi bolo najhoršie z vyčerpanosti stále som myslela na to, že niektoré maminy teraz trápia iné problémy sú nevyspaté unavené a trápia sa zdravým svojích detí...
ja sa na to, že mám náročné dieťa nesťažujem...moj organizmus si zvykol nespať a venovať celý svoj čas synovi..mňa strašne trápilo to, že podĺa mňa žiadné bábatko neplače len tak..a stále som sa bála aby mu niečo nebolo ...chodili sme po samých doktoroch ale len s maličkosťami ale aj to boli pre mňa veľké veci...našťastie nám pomohol ten osteopat a náš syn už nebol taký uplakaný pokiaľ sa mu človek venoval...lebo dovtedy sme mohli robiť čo sme chceli plakal stále..pre mňa to bolo na tom hrozne nie moja únava, a ja neviem čo ale pocit, že mu neviem pomocť
suzik nezávidím 😖 a nič ti nepovedala doktorka?
katka som si čítala tie veci čo si napísala a muselo to byť na nervy strašné 😖 😖 😖 😖 ale dúfam už bude všetko len a len dobre a budete mocť čas trávit doma spolu 😉

ahojte, panabeka, vy ste popisali....my nemame net, teraz som si len uchmatla mobilny na chvilku...
ja som Emmku nemohla nechat vyrevat, raz som skusila, aj to skor z vycerpania ze som sa nevladala pohnut a ist za nou a povracala sa, a to bola este malinka. tak som ju stale mala pri sebe, aj tak revala, ta nebola nikdy kludna...cez den to bolo lepsie a celu noc revala...napapala sa, pospala 10 minut a revala dalsie dve hodiny...potom papala, spala revala atd.... a moja strava bola vsetko len nie zdrave jedlo dojciacej zeny 😅
ale teraz je taka krasna sikovna, minule tu boli dve deticky, jedna o 2 mesiace starsia, a druhy o 4 mesiace starsi od nej, ale bola na mile pred nimi, aj co sa tyka rozpravania aj sikovnosti aj kazdeho sa snazila zapojit do hry, nechcem ju chvalit ale som bola taka hrda 😎 ale ked je so mnou sama, tak vie byt ako mala prisera.. 🤐