Náročné deti. Aké sú?
Náročné deti. Aké sú?
mam obrovsku kopu zehlenia a teda vnoci sa mi nechce, cez den hrozne horuco, asi ked uz by som nezniesla opatrovatelku pre dieta, mala by som si zaplatit nejaku rycho zehliacu pani 😀
jaj matova žehlenia aj ja...som začala poobede keď synátor buval lenže po polke mi zostalo super teplo si hovorím, že večer ale 😝 dnes nie 😀 😀 😀 😀
nič sa mi nechce ani postaviť sa a ísť do sprchy ale už naozaj idem...uvidíš, že tvoj drobec keď mu výdu zúbky bude úplne iný...síce náročný ale zlatý 😉 😉 😉 😉 😉
mobilo: chcela som dnes s drobcom buvat cez obed, ale som nezaspala...doma uz hotový výbuch, ani neviem kedy som zmývala zem, koberce treba vysávat- ale malý place ked len vysávac chcem vybrat 😢
on je naozaj zlatunký, len uz neviem ako dalej s ním komunikovat- ci stále sa rovnako snazit- uz mm mi vraví nehc sa ho v jednom kuse nepýtam, ze mi aj tak neodpovie 😀 . Ja uz neviem cio to taká tazká povaha je ci to tými zubami je ci co. Len mi to vsetko dnes tak prislo lúto ze vecer jak prisioel mm domov, malý pil práve kakao v kuchyni, mm si spravil chlieb a povedal ze ide jest hore k tv novinám- tak ma slzy zaliali nech aspon nechodí kým to kakavko nedpije, ze poijdeme naraz 😔 . Nuz aj teraz revem, ale to asi budú hormóny lôebo minule isli svadobcania hore do kostola u nás- som pozerala z okna a tiez ma slzy dojatím zaliali 😅
tak dobrú nôcku, drzkaj sa 😵
ako tak citam po sebe, bud vynecham pismenka alebo prehodim alebo mi tam vpadnu aj take co tam nepatria a to vyzera potom ako dake oravske narecie pomaly 😀 😀 😀
Ahojte. Tak my sme nakoniec včera skončili na oslave 50 - ky u manželovej kolegyne. Bol guláš, gril párty, takže super. Decká boli tiež v pohode - bola tam záhradná hadica, vedrá s vodou - takže si viete predstaviť ako vyzerali. Potom si našli zábavku polievať aj dospelých, tak sme sa aspoň osviežili v tej horúčave. Aj Maroško bol zlatíčko, všetci boli z neho hotoví - vraj si vymýšľam, aký je. 😉 On totiž keď je medzi veľa ľuďmi, ktorých nepozná, hanbí sa a tým pádom je neuveriteľne dobručký. S mm sme skonštatovali, že my by sme asi mali chodiť len po návštevách a bolo by. 😀
matova: nič si z toho nerob, môj Maroško toho tiež veľa nenarozpráva, nočník nehrozí ani náhodou - odmieta si naňho čo len sadnúť, o našom nejedení som už písala. Neboj, raz to príde - starší syn začal rozprávať až skoro v troch rokoch a čo by som dala za to, aby teraz aspoň na 5 sekúnd zavrel ústa 😀 A takisto plienok sa zbavil ako 3 - ročný a odvtedy sa ani raz nepocikal. Ja si reči okolia o tom, že by už nemal mať plienky a čo všetko by už mal vedieť vôbec nevšímam, veď každé dieťa je individualita, osobnosť a neznášam porovnávanie s inými.
A veľmi vám to so Šimonkom pristane. 😉
matova tvoj malý je ešte dosť malý a má čas...uvidíš začne rozprávať ani nevieš ako..
jednej známa nemohla tiež odnaučiť dcéru od nočníka a išla do školky a tam videla ostaté deti tak hneď sa to naučila aj ona...je pravdou, že deti by sa nemali porovnávať lebo každé je šikovné v niečom inom...veď aké by to bolo nudné keby je každé také isté no nie?
moj rozpráva a stále hovorí keď sa ho niekto pýta, že koľko má rokov , že 3 😅 😅 😅 😅 a smeje sa a minule jedná teta, že aký je šikovvný na tri roky, že vie farby a ako krásne čisto rozpráva a ja že ale on má ešte len dva roky..tak bola taká prekvapená..aj teraz mi tu rapoce kreslí pri mne každú chvíľku mu mám niečo nakresliť ale dnes má byť vonku nenormálne teplo tak čím viac sme doma tým lepšie lebo naháňať ho v tom nenormálnom teple s mojím bruškom je teda ozaj zábava však matova?
sanym tak super že ste mali včera pekný deň 😉
idem sa pokúsiť osprchovať a niečo porobiť kým sa dá a kreslí si...pekný dník 😉
a inak matova krásna foto...taká umelecká ste tam zlatučky 😵
Ženy, aj u vás je tak horúco? Tu sa to nedá vydržať - vonku 32 v tieni, v dome 29 😝
Chalani vo vode, mm sa sprchuje záhradnou hadicou a ja ako blbá varím a upratujem - príšerne zo mňa leje.
@sanym tu je tiez tak nejak podobne...
a inak, mala mi tak trosku mierne "ochorela". ma totalne upchaty hlas (nos ma cisty, lebo som odsavala a nic), takze zrejme ma zahlienene hrdlo, lebo duto "rozprava", ma leskle ocka a taka je nejaka "pribrzdena" oproti inym dnom. sa bojim, aby sa to nezhorsilo. nemate skusenosti s nachladnutym 5-mesacnym babom? co s nim? ☹
Tak a hotovo! Ešteže moji chalani tak skoro vstávajú. Od rána som stihla nakúpiť, navariť, vyprať a vyvešať, upratať, nakričať na manžela, deti aj psa a teraz tu sedím úplne KO. Ja chcem more, pláž a chladené mojito!!!!! Idem si dať aspoň studenú sprchu a sirupovú vodu. 😀
Pekný dník všetkým. Večer keď sa trochu ochladí si upečieme špekačky, mňam!
suzik: do nošteka nastriekať Mar plus a na zahlienenie je dobrý Sinupret - je vhodný aj pre malé bábätká - mal by tie hlieny pouvoľňovať, aby išli von.
suzik: tak nech je lepšie
ahojte, fuj tak dnes je nenormalny hic, stale sa mi zda viac nez predosly den 😀
sanym, aha kuka...ved jasne, ja som blba, moj otec zvykne pouzivat ze "kukavoz"...akoze smetiarske auto, ach joj, nejak sa mi vytrhavaju moje kosicke korienky ☹
matova krasna fotka. inak presne som si spomenula na kamoskinho muza, on je z oravy, ona kosicanka, ako som sa smiala ze ako rozprava.."nahaj tak"...a pod 😀 a teraz uz aj ja rozpravam tak vselijako, to je hrozne ked sa clovek prestahuje..
suzik, presne tak mi chrci malinka, a pritom odsavackou jej nevyjde skoro nic, ale pocut jej to tam, podla mna je to asi z toho nenormalneho tepla... drzim palce aby na vas (aj nas) nesadla choroba.
Inak ani mne neverili ze co sa stazujem na emmku, ze reve atd..ona ked je v spolocnosti viacerych ludi tak sa smeje a predvadza..a potom len ja vyzeram ako uhundrana. Ale vcera prisiel muzik skor 😵 a dnes ma volno a dal si predsavzatie ze mi "ukaze" ako sa bude starat o deti....hehe uz predobedom vyslovil zufalo - Ja nevladzem. 😀 😀 😀
@denduska dobre mu tak 😀 😀 😀
moze byt aj z tepla, ja ked som bola dieta, tak som mavala hnisave anginy zasadne cez prazdniny ☹ 😢
ja pochadzam tiez z vychodu, tak viem o com pises 🙂 🙂 🙂
i ked - nikdy som nerozpravala narecim, ale poznam to sarisske narecie a rozumiem mu velmi dobre, moj otec pochadza zo spisa a tak som to od detstva pocuvala. Ale ja sa snazim cisto rozpravat, aj bez prizvuku, lebo mne sa to nepaci, ked niekto pouziva narecie alebo prizvuk.. teraz nemyslim tu "kuku" tu na fore, ale v beznej komunikacii hovorovej ked je toho privela, tak mi to vadi..
a vadi mi napriklad, ked rusľana kuriľcova na jojke "spieva" tym svojim vychodniarskym prizvukom 😀 😀 😀 😀 😀 😀
uz spinka hodinku, neuveritelne 😲 😲 😲 juj, keby tak este 30 minut dala, ale uz sa mrvi.... ☹
ale aby ste baby boli v obraze, tak mi spinka pri zapnutom digestore 😀 😀 😀
ale nevarim, lebo drahy je dnes vynimocne v praci a ja si zobnem vselico - on ma v praci obed, tak pohoda. tak tu vyvaram nasucho, vetram a hucim digestorom a babo hajinka 🙂
suzik moj tiež minule spal 3 hodiny a na chodbe vrtali..som nechápala
aj u nás je tak teplo..je to už na nervy a dnes drobec strašne uplakaný za všetko 😒 za všecučko a v tom teple je človek sám o sebe nervózny a keď ešte za chvrbtom stále plač tak pomaly aj mne začalo byť do plaču...zaspával hodinu a pol s plačom, krikom, nervozitou asi mu je tiež teplo ale ja už neviem niekedy ležím s ním, hladkám ho, škriapkam ho, spievam mu a on plače akoby som ho bila...potom mám výčitky, či sa to nedalo bez plaču ale niekedy to fakt nejde človek sa snaží ako chce..
moj syn bol často zachripnútý z plaču vraj ani nám nič na to nikdy nedala...on aj teraz býva lebo on strašne hlasno rozpráva
rozmýšľam čo poobede....ja chcem dom sadli by sme si vonku napustili bazénik, a hrali sa niekde v chládku...takto pojdeme niekam na prechádzku a v tomto teple naháňať drobčeka bude fakt zábava..keď je mm doma aspoň vybehneme k mojej babke, alebo hocikde kde sa drobec ako tak prehrá...dala som mu síce bazén na balkón aj ho to baví ale iba chvíľku no uvidíme...bože mala by som žehliť, upratovať ja neviem 😕
hlava ma od rána bolí ale tak zvláštne vzadu na pravo 😕
my sme boli v byte, 2,5 hod. som umyvala vstavanu skrinu, rozmer cca 6x2,5 metra, plna vesiakovych tyci, polic a prachu 😀
Samozrejme, stihla by som aj skor, ale aj mala vrcala, tak sme sa s drahym striedali, chvilu som ja umyvala, on bol pri nej, potom on robil nejake veci, ja som bola pri nej a tak... a tiez som aj oddychovala, lebo to bol teda riadny zaberak!
este ma caka komplet kuchynska linka - tiez velka ako svina a obroooooooooovska vstavana skrina v chodbe - ale nebude az tak "pracna" ako ta dnesna v izbe. No a potom ma caka spajzka, 4 obrooooooooooovske okna (vratane 2 balkonov), neuveritelne mnozstvo dlazieb a plavajucich podlah a konecne mozeme ist byvat hahaha 😀 😀 😀
@suzik77 to uz umyvas novy bytik 🙂 ?? to je teda zaberak v takomto teple 😝 😝 😝
a kam ste sa prestahovali???
my sme akurat dosli od nasich, sa vratili z dovci v podhajskej, sme im moc chybali, tak sme hned dokvitli 😀. teda bez mm, ten vegeti na rybach...nova zaluba, myslim ze len novy dovod vyparit sa z bytu plneho kriku 😨 mam tu len Kubina, Simi zostala spinkat u nich, tak si ho idem uzit 😉 ked zaspinka dufam zavitam!!!
zatim krasny vecer
@suzik77 neboj napraces jedna radost 😉 my byvame v cente oproti domu odporov ako je krizovatka na nemocnocu, vyhlad mame rovno na ten bocny vchod ako je pohrebnictvo, tak kukam, ako "ich" nakladaju a odvazaju...na tretom bez vytahu, ale na schody som si zvykla 1-2 len nam chyba aspon jedna izba...uvidime co poroesime, lebo uz je to nutne zachvilu.
idem nakrmit toho mojho "jedinacika" a snad pojde hajat skor ako o 23 lebo pak uz nic nedokazem robit...len sa tu takam ako sopel :P

mobilo: tiez som zacala triedit a prat mini vecicky 😵
ja uz som hrozne netrpezliva a mam praveze taky den, kedy mam pocit ze nevidim pokroky a uspechy len mi duni v hlave a mam pocit ako si to mnohe mamky uzivaju od narodenia s detmi a zacinam zabudat kolko ich je takych s chrymi ci postihnutymi detickami a vedia sa tesit... 😔