icon

Náročné deti. Aké sú?

register
4. mar 2010

Náročné deti. Aké sú?

rebecca2006
23. mar 2010

ahojte dievcence, no este ze ste tuto temu zalozili 🙂 Ja mam 8 mesačného Martinka, hm, a jednoduché to s ním teda nie je, najhoršie to bolo cca do 5 mesiaca, keď sa nezabavil sám ani chvíľočku, takže doma kolotoč nosenie na rukách, v šatke , v babyvaku, tancovanie, spievanie, hopsanie na fitlopte, poskakovanie pred zrkadlom a čo ja viem čo ešte... Po pol roku sa to trošičku zlepšilo objavil hračky, tak sa sem. tam zahrá aj sám. Ale aj tak má pocit, že pri ňom teda poriadne kmitám a stále vymýšľam niečo nové...Niekedy mi už dochádza fantázia.. Najhoršie je ale spanie- v noci sa budí teraz každú hodinu, chce prsník- v podsate najlepšie mi spinkal, keď sme došli domov z pôrodnice.. Hm, keby mi toto niekto povedal, tak neverím. A nespíme ani cez deň- dnes 3O min dopoludnia a 3O min popoludní, na balkóne, po uspaní....Nestíham pri ňom urobiť vôbec nič. Inak je úžasný, vnímavý, šikovný, proste ho veľmi ľúbime, len sme strašne unavení. Btw, skúsila som zaviesť nočný a večerný režim podľa knižky, ale sme zlyhali ☹

mobilo
24. mar 2010

hej hej to nám povedala aj doktorka jedna, že tie deti neprestanú plakať, ale rezignujú, lebo si ich nikto nevšíma...aj deti v domovoch neplaču, lebo ich je veľa a vedia, že ich požiadavky nebudú aj tak naplnené!!ale myslím, že keď rodičia dajú tomu bábatku všetko čo potrebuje vrátia sa im to v podobe sebavedomého dieťatka 😉 pretože to dieťa bude mať v hlave, že aj keď bude mať hocijaký problém má za sebou ľudí, ktorí pri ňom stále stoja!
rebecca aj my sme tak spávali do roka a pol potom som prestala kojiť a on ti začal buvať lepšie! ale viem o čom píšeš, my aj každú polhodku hore a potom ďalšiu hodku uspávať a kolotoč dookola a cez deň tak isto! teraz čo sa týka spania je to už ako tak ok len uspať ho uspávam na lopte

perla200
24. mar 2010

samozrejme mobilo....ja som t iež toho názoru, a my sme si toho tiež užili, prvých 7 týždnov hrozné koliky, nemocnica - diagnoza intolerancia laktozy, mala nespávala ani ja, plakavali sme spolu, ale nikdy som ju nenechala plakat, nikdy som nemala nervy, trpezlivo som ju nosila a láskala....a výsledok? krásne usmievavé spiace dieta, ktoré sa smeje od rána do večera a aj s intoleranciou zatočila....

denduska
24. mar 2010

ahojte,
dobromila, no potesila si ma teda 😀
ja ale verim ze druhe babo bude uuuplne ine, kludne, uz sa narodi s rezimom!😎 musim tomu verit, lebo "jeste takovej jeden a je se mnou amen" 😀

som si prave spomenula ako som s nou prve mesiace spavala tak, ze som vlastne sedela, mala ju na hrudniku a hojdala sa dopredu dozadu..mala som si veru kupit hojdacie kreslo..
ale musim sa pochvalit, ze sme jeden boj zvladli - uz nevrieskame v autosedacke, nejak zo dna na den prestala...dufam to nezakriknem, ale som naozaj rada, aj ked stalo nas to naozaj desattisice kilometrov...obcas podudre ale uz jej asi doslo, ze ked sa cestovat musi tak sa musi a cim viac vystraja tym dlhsie ideme...tak je radsej ticho 😅
A kazdy den ma prekvapi, aj vcera som jej vravela ze sused Adamko je chory a ona na to - Čaj! Čaj! Kde na to prisla netusim, lebo ona caj velmi nepije..ale vie ze ked je niekto chory tak musi 🙂

mobilo
25. mar 2010

denduska aj my sme tak spávali malý na rukách a ja v polosede tichučko, lebo stačilo sa trošku pohnúť a už by bol hore o tom, že by som ho položila ani nehovoriac 😀 ale prežili sme a sme spokojný!
a inak chodíme už na šerblík!!!! aj kakať a už aj cikať 😉

frola
25. mar 2010

rebecca aj pre mna bolo najhorsie to obdobie na zaciatku ked este nic nevedela. s kamoskou sme rovnako rodili a ona mi vravi, ze jej mala (vtedy 3 mesacna) ked je hore tak aj dve hodiny kuka do blba a ze uz jej tam asi nieco zavesi aby nepozerala stale len na stenu!!! som skoro odpadla. to som v zivote u nas nezazila. neustale sa muselo (este aj musi) nieco diat. vtedy som z toho mala depky, ze co robim zle, stale som hladala chybu vo mne a nenasla 🙂
ale cim dalej je to lahsie, najvacsi prelom nastal teraz ked uz olivka chodi a mozme sa hrat vonku. uz je to pohoda oproti tomu rannemu stadiu, aj ked sa zase vynaraju nove a nove problemy.
tak drzim palce

bobket
31. mar 2010

Ahojte!
No som rada ze tato tema je zaloze🙂 Da sa povedat, ze odkedy vysli clanky o narocnych detoch v mama a ja tak sa citim lepsie. Preco?Lebo som si naozaj zacala mysliet ze proste svojmu dietatu nerozumiem az kym neprisli clanky a ja som aspon trosku pochopila svoje dieta! Na zaciatku som si este vravela ze to sa vsetko urovna, dokonca aj predstava druheho dietata nebola taka hrozna....No ale teraz!! Skor nie ako ano! A Ak ano tak si to budem musiet strasne rozmysliet! Citim sa tak obmedzovana! Nemozem nic! ani kanvica na vodu nezovrie a uz place! teda vlastne neplace uz vyslovene vrieska! Ale inak je strasne zlaty, sikovny! uz od 3 tyzdnov drzal hlavicku, teraz sa nam pokusa chodit,ale je tak takze sa o neho starat! Ale ako pisala rebecca pospi tak 30minut a koniec! Hracky ho nebavia,nosit ho nebavi,sediet ho nebavi... niekedy mi je doma samej do placu lebo neviem co mam urobit aby prestal od nervov plakat a ako ho mam zabavit! Velmi ho lubim ale neviem si s nim rady.Ked niekomu rozpravam co prezivam tak ma obvinuju ze je to moja chyba lebo som si ho rozmaznala! No chapete!!proste nerozumeju ze on taky proste je a ja s tym nic neurobim!este ze ide leto a budem s nim moct viac chodit von a on sa bude moct pozerat na vsetko okolo seba!
Vcera ma aj manzel dozral, ked som sa mu stazovala co maly vyvadzal tak mi povedal: A co cakas ze ta bude na slovo posluchat? Sa ma to tak dotklo!prosto som sa potrebovala vyzalovat, ze ci idem na wc, napit sa, otvorit mimo izby tak ma sprevadza brutalny plac akoby som mu ublizovala a na konci dna som z toho uplne ko! Ale aspon vy mi rozumiete o com vravim! a inak uz treti den vstavame o 5,00 a v noci sa mi casto budi!! Pomoooc!
Dievcata nemate nejaku radu ako maleho zabavit? mne uz dochadza fantazia! este ma napadlo ci by ho nebavilo choditko ason tak na pol hodku denne lebo ked chodime po byte tak je uplne stastny ze moze chodit! Aj ked viem ze pediatri choditka nemusia,vsak? 😠

biba12
31. mar 2010

Ze je hrozne, ked vam nikto nerozumie? Mama kamosku ma ukazkove dieta, spalo same od narodenia/zaspavalo/,prespalo celu noc od 3 mesiacov, hralo sa v det.izbicke/len/, inde hracky nerozhadzovalo.... A bola mudra jak radio, ked som jej hovorila aky je ten moj a ze neviem, co mam robit... A teraz sa jej narodilo po 6 rokoch dieta a je na nervy,lebo na nho neplati to co na prve, malo spi, treba ho uspavat, zabavat ustavicne... Tak si hovorim, tak Ti treba draha, aspon vies, o co som tocila ja.... Aj som jej to povedala. A uznala, ze trepala kraviny... Uz sa stazuem len tomu, kto vie, co prezivam... Napriklad nasim, svokrovcom, lebo oni s maly travia tiez cas sammi a vedia, ze vyzaduje ustavicnu pozornost, sam sa nezahra, treba furt program, najlepsie vonku, lebo doma ho neunavim, v noci sa budi este 2-3 krat/tato noc hroza/ a cez spi max. hodinu.....

frola
31. mar 2010

bobket: tazko poradit lebo aj ja som sa hrozne trapila kym bola olivia malicka. ja som teda kazdy den vymyslala nejaky program. chodili sme na kurzy baby masaze a od pol roka na cvicenie na fitloptach, na ktore chodime doteraz. tam sa inak aj mozes naucit co s nim cez den robit. moja mala si vyzaduje tancovanie a fitloptovanie na pesnicky kazdy den, co sa mi sice nie vzdy chce ale zabavi ju to.
mozes skusit spievat pesnicky (dobre su decke ludovky alebo potom canaky a podhradska)
malu chvilu zabavila aj hrazdicka a hudobne hracky.
a este take riekanky, na ktore som si vymyslela nejake pohyby s rukami nohami a mala sa to postupne naucila opakovat a teraz tapkame a dupkame kazdy den aj tri krat. ked chces mozem ti ich poslat.
ale naozaj sa mozes tesit na leto. my sme minule leto chodili kazdy den na blizke kupalisko, tam som si s nou mocila nozicky, prechadzali sme sa, zabavilo ju aj ked sme chvilu posedeli na kofole 😀 no a ako zazrakom tam mi cez den vzdy v pohode spala na deke pod stromom. asi ju ukludnovali tie zvuky kupaliska a dobry vzduch. tak drzim palce

frola
31. mar 2010

p.s. ja by som choditko neriesila, moze ho to spomalit v pokrokoch a ver mi ze ako zacne chodit sam nastanu vam lepsie casy.

slavica2
31. mar 2010

my mame tiez asi narocne dieta 🙂 podla mama a ja 🙂 Hanka ma 19 mesiacov, stale sme v noci 2x hore, stale mrncime, vyzadujeme vsetku pozornost, nedajboze ze by som nie odisla, len rev 🙂

bobket
31. mar 2010

biba ty sa apson rodine mozes postazovat 🙂 to mas dobre! to ja ked nieco poviem mojej mame tak si melie stale svoje, ze to som si ja urobila sama ked som maleho vlacila na rukach!! Akoby som ja chcela cele noci Filipa nosit lebo place a nie a nie ho polozit do postielky, akoby som ja chcela aby plakal a nic sa mu nepaci! tak ho asi nenecham sediet revuceho na zemi!! Joj to ma tak rozculuje! a moja svokra sa nejako nestara do mna a mojej vychovy,ale tiez je plna rad,ved vychovala 4 deti tak predsa vie, nie 😠 a kamoskam nemozem nic povedat lebo maju "normalne" deti a tak su plne rad tipu, ze maly len s mnou zameta a nemam sa dat! 😕 tak to ma vzdy pobavi!
Inak po rozhovore, ze mi Filip nevie sam zaspat a musim ho na rukach hojdat na fitlopte mi kamoska povedala, ze sa nemam dat ze on iba trucuje a mam ho nechat vyrevat a on prestane a zaspi. Tak som teda tak urobila 😒 a nikdy viac!!!!!!! Filip mi 1,5 brutalne plakal az som povedala a dost tak toto nie!!!! Toto nieje ta cesta ktorou ja pojdem!! Boze,bed to bolo strasne! Ako to moze niekto svojmu dietatu urobit! Tak sme zas na uspavani na fitl. a potom ho dam do potielky-cez den a v noci spi pri mne v posteli lebo sa stale huzdi a treba ho pohladkat po hlavicke alebo dat pusinu a spinka dalej 😵
biba,ale andrejko ma 2,6 roka a stale mate problemy? Boze nie!!! tak ako bude trvat tak strasne dlho!! Ja ze tak rok roka a pol! si ma uplne dostala a zbavila iluzii 😢
frola, asi mas pravdu s tym choditkom! to bol taky unik do fantazie ze by mu mohlo by t niekde lepsie. a inak co si pisala o tych kurzoch tak uz som nd nimi rozmyslala. chcela by som chodit do materskeho centra kde sa teticky hraju a ako si pisla aj tie masaze a rozne hry. Filip ma rad spolocnost a aspon vybije svoju energiu len ma odradza ze je tam omedzeny pocet. Nevim, to ako tam pridem a zistim ze je tam uz vela mamin a poslu ma domov? 😒 ale vidim to ako jedno z rieseni...Pises ze ti Olivia ( inak krasne meno) zaspinkala na kupalisku🙂)) to asi enemate problemy so zaspavanim vsak? lebo ja si neviem predstavit ze len tak sam zaspi, teda okrem kocika tam ked ho dam tak chvilu mrnka a potom ako sa pohneme tak kukuckuje a nekosr zaspi 🙂
frola budem rada ak mi posles tie riekanky tie by mohli zabrat lebo aj ked ho uspavam tak mu spievam( mimochodom vianocne pesnicky al.rozvijej se poupatko lebo ine neviem 😅 😅 tak sa vie pri tom ukludnit.uz som si kupila CD uspavaniek a budem sa ich ucit nech mu mam co spievat a hlavne nech to nie su vianocne pesnicky,xixi

frola
31. mar 2010

no neviem ako je to presne s mat. centrami, my tam sice chodime ale to su platene kurzy takze s miestom nie je problem. inak sme este v mat. centre neboli sa len tak zahrat ale aj to zvazujem ked bude hnusne pocasie.

no a to spinkanie! mame nekonecny problem od malicka so spanim. od dvoch mesiacoch odmietala spat cez den uplne!!! v kociari nechcela byt ani za svet. takze mi spavala 2 krat za den po pol hodine a aj to vacsinou mne na rukach. a vecer sa uspavame na fitlopte ako vy este stale. ale su aj lepsie a horsie dni. mali sme obdobie okolo 5 mesiaca ze som skackala aj 1,5 hodiny. pred mesiacom stacilo 5 minut 🙂 (nadherne obdobie) a teraz asi tak 20 minut co je tiez ok. a kym som kojila tak sa v noci budila kazdu hodinu a tesne pred jej prvymi narodkami som uz bola uplne v koncoch tak som ju odstavilo a to pomohlo. teraz sa budi tak raz dvakrat a to spi s nami v posteli! ale toto uz pokladam sa super noci.

no takze preto vravim ze na tom kupalisku nejako zazracne vzdy zaspala bud pri kojeni alebo csom ju chvilku nosila na rukach.

tak skusim poslat tie riekanky. len to musim prepisat do PC tak to chvilu potrva.

inak co sa tyka uspavaniek moja olivka ich nemusi. su moc pomale a nudne. ale vyskusaj na kazdeho zabera ine. olivia je od malicka vychovana na punku 🙂 takze cim rychlejsie, dynamickejsie tym lepsie. 🙂

frola
31. mar 2010

aha prepac
zle som citala, ty ho uspavas uspavankami. to je super.
ja som skor myslela pesnicky cez den. u nas je furt pustena hudba lebo tak sa najradsej hra a reaguje aj na to co sa spieva. tie skus nejake zohnat

dobromila
1. apr 2010

bobket, ja mám doma náročné dieťa vo veku 2r9m. Najhoršie to s ním bolo do pol roka. Keď už vedel sedieť, tak sa dokázal chvíľku konečne zabaviť aj sám. Mala som ho v bugine v kuchyni, pozeral, čo robím a tak. Samozrejme nie dlho, ale predsa. Odporúčam nosič, my máme manducu. Hračky ho veľmi nebavili samotné, ale pokiaľ boli na nich visačky, tak to vedel oslintávať s nadšením, tiež šnúrky a kuchynské náradie, to bolo celkom fajn. Pomerne skoro ho začali zaujímať knižky - možno už v 9.-10.mesiaci (na rozdiel od mladšieho, ten doteraz vydržal pri knižke len raz dlhšie ako 1 minútu)
Postupne, ako začal štvornožkovať, chodiť, tak to bolo lepšie a lepšie - dokázal sa zabaviť. Samozrejme nočné budenie a málo denného spánku pokračovalo.
Pred narodením mladšieho synčeka som manžela a Bena vysáčkovala do druhej izby, nech si zvyká spať tam. Najprv spali na gauči, potom sme mu kúpili vlastnú posteľ. Doteraz však neakceptuje to, že by mal spať sám v izbe, vždy si po nás v noci prišiel, ak si manžel náhodou dovolil odísť od neho. Tak sme momentálne všetci v spálni, keďže má nočný spánok už tuhý a málokedy ho mladší zobudí. Preňho je hlavné, že spí s nami - väčšinou aj tak na manželskej posteli, potrebuje tesný telesný kontakt.

bobket
1. apr 2010

Ahojte! az teraz som sa poriadne dostala k odpisovaniu lebo od vcera vecera bol Filip straaaasny mrzutko 😒 no ale uz je manzel doma tak mozem odpsat a konecne aj trochu zrelaxovat,xixi 😀
Frola, chcem ti podakovat za riekanky!! 😵 si strasne zlata, ze si to napisal a poslala mi!!!!!!!!!!Urcite ich pouzijem, ma take chvilky ze pocuva co mu vravim a ked riadne artikulujem tak kuka a kuka🙂 tak sa zacneme aj takto hrat,xixi🙂))tesim sa,zas nieco nove-hadam to apson na chvilu par krat za den zaberie,xixi. Co s tyka zaspavania na fitl. taku nas to zas nie je tak dlho.Boze, to si hradinka! Mne by chrbat odisiel ☹ My tak max. pol hodkua ked vidim, ze sa spanie nekona tak prestanem a skusam nieco ine-hracky,nosenie a tak,ale to hlavne vtedy ked sa "vzpuruje"- vypina brusko smerom na hor, nechce sediet! Joj, to som zabudla napisat, ze Filip sa nechce nechat uspavat na chrbe 😠 , tak si ho zabalim do zavinky, posadim na seba a hojdame sa. Ked zaspi tak ho polozim do postele zavinku otvorim,aby sa mohol prevracat a prikryjem dekou.Ked ho dam na chrbat tak spusti neuvereitelny rev!! Katasrofa,aj ked zaspava chce vidiet co sa deje okolo. To musi byt ozaj unaveny aby som ho mohla uspavat na chrbatiku🙂Pred 4 dnami sme mali super noci asi tyzden sme sa budili 1 krat za noc cca o 3,00 a potom okolo pol siestej pol siedmej,ale teraz zas2-3krat za noc,ale to nie je katastrofa, viem ze deticky spavaju horsie. So spankom, teda budenim nemame az taky problem ako cez den!Rad sa pozera , a stale potrebuje zmenu a hlavne nech je to nieco ine, tak chodim po byte a kazujem mu veci, popisujem a on ich chyta! Miluje zrkadlo ale to isto aj ine deticky,xixi je rozkosny ked sa na seba smeje!
Dobromila, tak to si mi definitivne zobrala iluzie. Vies, najhorsie je, ze nas maly vie uz teraz sediet a sediet ho nebavi, som z toho smutna lebo ozaj nic nemozem. 😖 😖 Rano vstaneme,prebalim a tak, dam na hraciu deku a idem dat varit kanvicu na kavu,ale ani nedojdem do kuchyne a uz brutalny rev! Ozaj akoby som mu ublizovala. Najhorsie je , ze jemu je jedno aj keby som pri nom! jemu je to jedno! On nechce sediet a hotovo!Jeho hracky nebavia a dajte ma prec!!!Ale nosit ho na rukach je pre mna strasne!!Je to tazke lebo on sa chce pozerat tak mi na rukach sedi a pozera a to je tazsie ako keby som ho mala "prehodeneho" cez plece. No a tu je moja otazka pre teba. Maly ma uz 7,5kg nie je neskoro kupovat manducu?Ja viem ze je do 20Kg. ale zvladnem ho nosit? A este jedna otazka, ako sa v nej nosi dieta tvarickou od seba? leo Fili sa urcite nenecha nosit tvarou ku mne! To ma inak trochu mrzi lebo tak by som si ho chcela k sebe pritulit,hmmm?
A este jedna otazka na telo. Keby ste mali 1.dieta "narocne" byvali v meste kde nemate svojich rodicov ani svokrovcov rozmyslali by ste nad druhym babom? Ja som naskor myslela ze ano,ale teraz si neviem predstavit,ze mam doma druhe male skvrna! Bojim sa, ze by som sa mu nemohla venovat a este keby aj ono bolo "narocne" tak co potom? Ja sice nie som taka stara, ze nie je problem pockat kym maly vyrastie dajme tomu 5-6 rokov ale manzel by uz mal vtedy 40 a to neviem ci chem aby bol medzi nimi taky rozdiel,aj ked problem by v tom jasne ze nebol. Asi mam divne uvahy vsak?Inak ja spim sama s Filipkom v detskej na posteli a manzel v spalni sam so psom,xixixixi 😀 😀
Dobromila,myslis ze si mam ten nosi kupit?

bobket
1. apr 2010

Uf, riadne som sa rozpisala 😀 😵

bobket
1. apr 2010

Dobromila ja som si za teraz vsimla ze to narocne dieta je Ben! A to aj napriek tomu ake je tazke sa o take dietatko starat si sa rozhodla pre dalsie? Kde si nasla tu silu a odhodlanie?A Simonko je tiez narocny ci nie?Nebala si sa ze ja on bude taky?

frola
1. apr 2010

bobket, aj my mame manducu. a olivka ma 7,8kg 😀 a odporucam. ja som vyskusala vsetky mozne nosice a jedine tento je dobry. manduca ma nevyhodu ze sa v nej neda nosit tvarou dopredu ale tiez som si najprv myslela ze to nebude chciet ale prijala to. najprv sme mali od chicca taky co sa nosi tvarou dopredu ale veru uz som nevladala, v manduce ma nic neboli. a mozes ho neskor nosit na chrbte ako batoh 🙂 ja urcite odporucam. mozno ked je spokojny len na rukach tak ho mozes mat aj popri vareni v tom. ved manduca sa da prenajat na den a viac, vyskusas ci to prijme a az potom kupis.

co sa tyka druheho dietata, ja idem urcite do toho. aj ked nemam skusenosti prakticke nejako citim ze to pojde. ja by som ale chcela 3 rocny rozdiel aby ked bude mimco na svete, olivka isla do skolky.

denduska
1. apr 2010

ahojte,
bobket, my mame celu rodinu 300 km od nas a doma 19 mesacnu certicu...a o 10 dni termin porodu..tak ti potom poviem co a ako sa zmenilo a ci ma neporazilo nahodou 😅 😀
nemam naozaj nikoho kto by mi tu pomohol...teraz ked je uz "velka" tak je to v tom lepsie ze ju mozem zamestnat - dava do pracky, do umyvacky, vybera, podava, ako to ona vola, ze Pomo..akoze pomaha...ale vreskot nam ostal, staci ze jej poviem - Emmka tu sed, idem ti natriet este jeden chlebik...a ona prikyvne a ja urobim 10 krokov do kuchyne a uz s vreskotom leti za mnou...a tak je to vo vsetkom....takze som ohromne zvedava co budem robit s dvoma...ake Pomo bude.... 😀
najviac sa tesim na noci, lebo Emmka spi s nami, ale manzel ma strasne vela nocnych...no ako to bude vyzerat, netusim...ako ich pouspavam jednu druhu 😲 ......zatial sme si kupili plus jednu postel do spalne...kto nakoniec kde skonci, asi necham "na prirodu"...

hej a ozaj mame este obrovskeho psa....ktora sa o chvilu bude harat. 😀 😀 😀

dobromila
1. apr 2010

bobket - nechcem sa tu opakovat, skus si pozriet, co som pisala o stranu a dve dozadu.
Druhe dieta sme planovali tak maximalne 2 roky po prvom, ale akosi sa pritrafilo skor. Ale brala som to v pohode, kedze byvame so svokrovcami. Teraz, po mojich skusenostiach, ked vidim, ako tazko sa Ben deli o pozornost so Simonom, by som druhe dieta urcite naplanovala az najskor 3-4 roky po prvom. Inak, my sa chystame aj na tretie, ale az ked obaja pojdu do skoly 😉 Uz mesiac chodi Ben do skolky a napriek nasim obavam si zvykol rychlo a velmi sa mu tam paci. Doma sa nenormalne nudil a kedze som nanho nemala vela casu, tak robil nazlost.

dobromila
1. apr 2010

Ergonomický nosič môžem len odporúčať, dnes by som už ale nekupovala manducu, ale liliputi, lebo je to v podstate to iste, len o dosť lacnejšie. Keď som kupovala ja, tak ešte ten liliputi nepredávali. Tu je link:

http://www.liliputi.sk/index.php?option=com_vir...

Tie nosiče sú tak robené, že sa váha dieťaťa rozloží pekne na ramená a bedrá. Denne v nom uspávam Šimona, má niečo cez 11 kg. Nosiť ho dve hodiny vkuse by asi už bolo dosť náročné, ale to už teraz nepraktizujem, keďže chodí.
No a sú vhodné najskôr od toho 4.-5. mesiaca veku, takže pre Filipka najaktuálnejšie.
Treba však rátať s tým, že si dieťa na nosič potrebuje postupne privyknúť. Obom mojim deťom to trvalo minimálne dva týždne denno-denného skúšania dať ich tam. Prvých pár krát spustili hneď plač, resp. sa odo mňa odtláčali, či chceli z neho vyskočiť, ale postupne si zvykli a predlžovali sa intervaly nosenia. Neskôr nosič vyslovene milovali a ja ho milujem tiež. Je to super vynález!

matova
2. apr 2010

denduska: želám ti veľmi aby to všetko išlo s dvoma drobcami dobre, veľmi budem myslieť na teba, tiež sa hrozne už bojím... 😒, fakt asi najviac uspávania dvoch detí, hôavne keď to staršie uspávam niekedy aj 40 min...Tak dúfam že sa ti bude dariť, 😉
dobromila: dík za link na liliputi, už začínam uvažovať ako to tiež poriešim...

bobket
2. apr 2010

Ahojte!
Frola aj ja by som chcela 3 rocny rozdiel, no ale uvidime. Pravda je taka ze ja si az tak planovat nemozem, som rada ze sa nam podaril Filipko. No ved este je cas uvazovat ci druhe alebo nie.Chcela by som ale bojim sa, no mozno ked uz bude Filip vacsi tak to bude o inom 😉
denduska, tak velmi dobre chapem to s tym psom! Ja sice nemam velkeho psa ,ale zato ma strasne vela energie! Ked idem von musi ist so mnou a taha ma ako blazon, tak si viete predstavit ako asi vyzera nasa prechadzka! A to nevravim, ze stale chce byt stredom pozornosti, tak mam niekedy pocit ze mam dve deti!!! 😠 a do toho dalsie dieta bude veeeelmi zaujimave!
Dobromila dakujem za link 😵 kukla som nan a inak ma zaujali aj topanocky,xixi &len ja sa bojim jednoho a to, ze Filip sa sa nerad nosi tvarou ku mne a tie nosice to neumoznuju. Myslite si ze si zvykne byt tvarou ku mne?Nemate skusenost?Inak cena na liliputoch ovela krajsia ako na manducu 😀
Frola pisala si ze sa da manduca aj vyskusat na par dni a keby sa mu nepacilo tak sa da vratit, to je takto k dispozicii na stranke liliputi aleo niekde inde? na nosime sa.sk?
Denduska inak drzim palce s dalsim babatkom! nech vsetko dobre dopadne.
Inak minule som pisala, ze maleho uspavam tak 30 minut! a vcera sme ho s muzom uspavali cca 3hodky a taky rev ze sme mysleli ze ma zas koliku,ale nebolo to nastastie ale rev statocny 😒 no co, asi si nemozem byt ista, ze ked zaspava Tyzden dobre tak to je na stalo, no nie? 😵 ale spinkal celkom dobre aspon to. 😎
Na ten nosic stale mylsim len sa bojim koli tomu noseniu ze sa chce pozerat...ach jaj. Teraz nam je dobre lebo na Velku noc sme s rodinou tak bude noseny do sytosti,xixi a ja si konecne oddychnem od nosenia. Som zvedava ci z tolko ludi nebude nervozny,no uvidime 😒

johanka.
2. apr 2010

Ahojte, pridavam sa do klubu matiek narocnych deti. 😀
Bobket: mne sa velmi osvedcila satka, ale zacala som satkovat uz v sestonedeli. Ked som videla, ze moja mala nie je cez den schopna spat inak ako na rukach, polozit ju do postielky znamenalo zobudit ju, tak som objednavala satku a az doteraz cez den spala vlastne len mne na bruchu, obcas na manzelovi. Len par dni dozadu sa konecne zacalo darit, ze ju v satke len uspim, opatrne prelozim, a potiahne neuveritelnych 40 minut! Parada! 😎 Tiez som si ju satkou zacala uvazovat na bok, je to omnoho pohodlnejsie ako drzat ju v ruke. A navyse ma odtial skvely vyhlad, takze sa pozera,co robim, a nejake jednoduche roboty tak zvladnem urobit (rano si navarit caj, popolievat kvety, natlacit do seba suche rozky 😀 ... take co sa zvlada jednou rukou) a ju to chvilu zabavi. S inymi nosicmi skusenost nemam, ale nosic jednoznacne odporucam. Ked som videla, ze ten kocik som si kupovala uplne zbytocne, lebo tam proste len revala... no to asi poznate vsetky, ten pocit tohto zistenia 😀 Ale uz ho berie na milost, ked sa s nou jazdi, je ochotna si tam 30 minut zdriemnut. Takze stari rodicia sa tiez mozu realizovat, ja som si kocikovanie uz znechutila, satkujem aj na prechadzkach.
Ad druhe dieta. V sestonedeli som si vravela: nikdy, ved toto jedno ma spotrebovalo na 120% ! Neviem si ani predstavit, ze by som pri nej mala byt tehotna! Nestihala som sa cez den ani najest, vecer som vzdy revala od hladu a unavy a bala sa, ze pri tom strese pridem o mieko, manzel stale v robote. Ale uz sa stiham najest a vravim si, ze by malo byt aj druhe, co najskor (kvoli mojmu veku), ale ak to bude take iste, tak si pozyvam na vypomoc na striedacku mamu a svokru, hanba-nehanba. Sestra mala prve dve deti tiez take narocne, tak som sa jej aspon mohla vystazovat a pochopila ma. A vravela, ze pri druhom bolo fajn, ze ten starsi toho mladsieho uz trochu zabavil, takze sa mu nemusela venovat az tak intenzivne ako tomu prvemu. Takze da sa.

johanka.
2. apr 2010

Bobket, este k tomu noseniu, Myslim, ze na nosime.sk sa daju nosice aj pozicat, aspon to tak byvalo, a kupis az ked sa ti osvedci. Urcite skus, pri dietati, ktore potrebuje byt stale zabavane a vidiet okolo, sa to podla mna oplati.

bobket
2. apr 2010

strasne by som chcela aby sa mu tam pacilo len ako som pisala, ze sa bojim ze nie lebo je rad otoceny tvarickou smerom odomna. ale citala som ze to nie je pre dietatko dobra poloha,ale co mam robit ked tak chce byt a ked ho tak nedam tak zacne zurit.ale keby sa ozaj dal poziciat tak by sme odkusali to by bolo super! Och, keby sa mu tam pacilo 😕

janac1974
2. apr 2010

baby tak ja sa pridavam....mam narocne dieta...Filipko je uzastny,vnimajuci,energicky a je skratka moje zlaticko...
Uz od narodenia nespaval dobre...zaspaval o druhej v noci,pretoze sa musel vyplackat....Teraz ma 1 a1/2.ale stale sa
v noci budi,musim ho pohladkat,chytit ho za rucku...ja ho velmi lubim a preto mi to nevadi,ze spinka so mnou...dievcata
take neboli,je to pre mna novinka,ale som rada,ze ho mam,je krasny a kazdy den sa nieco nove nauci a to je ten krasny
moment ..Teraz je vnimavejsi a je to lepsie.Je rozumny,citlivy a vsetko sa rychlo nauci.Takze myslim si,ze narocne deticky
su inteligentne a rozumove vyspele deticky.Moj maly neobsedi ani chvilu,ale stale beha,hlada,skuma a uz si vie spocitat prsteky
rozumie vsetkemu na co sa ho opytam.

bobket
3. apr 2010

janac vitaj v klube 😵 Aj ja mam Filipka! Nebude to menom?xixi ze su tie nase deti take??? ale nie robim si srandu 😅
Dievcata, pozerala som na tie nosice aj na liliputov aj na nosime, na oboch sa daju nosice pozicat, no zda sa mi to drahe za pozicanie a este ked ste pisali ze si deticky zvykli tak za dva tyzdne,ale jedna pani bude predavat nosic liliputi tak sa chcem opytat ci je medzi tymi nosicmi az taky velky rozdiel? Myslim nosic ergo, manduca, liliputi? Citala som si na ich stranke ake su rozdiely,ale ja by som potrebovala vas nazor kedze ich mate? Mam zaobrat ten nosic liliputi? vy by ste brali?Dobromila pisala ze by brala liliputi lebo je to to skoro to iste ako manduca. Zatial som si ho u tej pani rezervovala lebo ona si objednala mei tai tak uvidi ci sa v nom jej dietatku bude pacit a ked ano tak preda liliputi tak by som ho vzala teda potom ja. Sa aj tesim ze si ho ponosim a aj nieco doma porobim🙂)) Inak dnesna noc nic moc a od rana ma tolko energie ze by som chcela vediet kde ju beriem, odobrala by som si aj ja🙂)))) ach jaj 😀

frola
3. apr 2010

bobket ja mam manducu nepoznam liliputi ale vyzera to velmi podobne, podla mna ber a ked sa nahodou nebude pacit urcite ho v pohode predas.
ak by si teda velmi chcela tak nosit dopredu sa da v nosici od chicca, ja som ho mala, je este jeden z tych pohodlnejsich ale neviem ci som si ho len zle nasadila ale veru uz som nevladala v nom nosit na dlhsie trasy.
inak vcera som vyskusala olivku nosit v manduce na chrbte a bola spokojna a vobec ma nebolel chrbat.