Náročné deti. Aké sú?
Náročné deti. Aké sú?
este ma napadlo ze odkedy som citala ze to nie je pre dietatko vhodne nosit ho tvarickou dopredu tak sa bojim aby som mu nerobila zle ked ho takto denne nosim na rukach,joj hadam nie ☹ to chicco asi nie ked viem ze to nie je dobre aj keby som chcela ked sa mu tak paci, ale zdravie je zdravie,xixi no nie? a ked aj ty pises ze ta neboli chrbat ked dlhsie nosis tak to je pre mna take plus pre nosic, ze az! mam problem s chrbtom tak to bude pre mna parada ak aj po polhodke nosenia nebude boliet chrbat 😵
nebude po pol hodke urcite. my robime niekolko hodinove tury po lesoch a je to v pohode
ahojte akosi nestiham citat, musim to napravit 🙂))
bobket, ja som nosila Kubina tvarickou vpred na rukach aj v obyc nosici....kedze sa nechcel vozit v kociku...od cca ani nie 2 mesiacov do 7mes. potom uz nastasie prisla zima 😉
ked bol malicky bol otoceny ku mne alebo nasikmo..lebo tak aj spinkaval ☹ ked sme boli von a on nechcel byt v kociku, tak zase tvarickou napred....nosila som ho v jednej ruke v druhej dvojkocik 😝 tie nechapame pohlady okoloiducich, ach jaaaaaj a reci starych babiek, pozrite ako to chuda nesie a ine, no v kociku svojim sdrcervucim placom budil babenka, co nas stretli... to tiez nebolo oki...obcas pomohla znema kocika!! kedze sme mali 4 tak to slo 😉 od cca 9 mes. sa kocikoval celkom v poho 😉 az doteraz...
kamoska ma manducu a nevie si ju vynachvalit...len sa mi zda, ze v daktorych nosicoch sa tvarickou vpred nosit nedalo...vtom nasom nastasite ano 😎
my opat riesime nekocikovanie...viem, ze je uz veliky a mal by behat sam. prve dni sa nadherne drzkal kocika, pekne isiel a vydrzal dlhu prechadku, uplna pohoda parada, az som nechcela verit...a teraz 😝 tak vymysla, ze po 2 strasnych zazitkoch, co mi vonku moje milovane deticky pripravili, som ich oboch peso von nezobrala 😝...
on totiz chce ist len tam kam chce on! zaruku sa drzat nechce, ked ho chytim skrci nohy a necha sa tahat (po kolenach podotykam)...popripade sa mi hodi o zem...takze domv sa vracia ako praciatko, vsetky veci rovno do pracky...vobec neposlucha :( som z toho na nerva, neviem ako mu mam vysvetlit, ze sa ma drzat...ked idu kazdy na opacnu stranu, je to hruuuuza...
mate tiez niektora taketo skusenosti?? popripade rady?? najnovse vydrzi v kociku tak pol hodky potom uz len krici a vnazi sa vyliest...co sa mu aj po par pokusoch podari...
tak idem hadam trosku pocitat, co vase deturence vymyslaju 🙂))
a este, aby som nezabudla: krasne sviatky!!! a pevne nervy pri nasich pokladoch...lebo je ich treba. drzte sa papapaaaaaa
Ahojky🙂
Tak my sme mali dnes celko dobru noc. nevravim ze neboli lepsie ale dalo sa 😉 od rana je taky mrzutko ale teraz isiel este spinkat tak hadam bude lepsie. Ale odkedy sme s rodinnou a stale sa mu niekto venuje a nosi sa a stale niekto s nim komunikuje tak je velmi stastny! vyzrea to tak ze ked sme spolu iba my dva tak sa asi so mnou aj nudi lebo ked ho mam na rukach tak nevidi ani mna a po byte sa nikto nepohybuje a ani s nim nekomunikuje. tak som aj rada ze je taky spolocensky typ a ma rad vela ludi okolo seba! Tolko sa teraz usmieva, no je rozkosny!!! No, sa uz teraz bojim ked prideme domov zas ho budem nosit iba ja. sa modlim aby ten nosic prisiel cim skor. 😉 😉
frola tak to je super ze ma nebude boliet chrbat aj ked budeme dlhsie lebo ked chodim so spom von tak sme vonku hodinu-hodinu a pol tak sa tesim! uz aby bolo teplo a mohla som mat maleho na sebe a aj vencit hafana 😀
Ahoj,
no tak nosit sa nekona! som sklamana. hned ako ta pani dala inzerat som sa jej ozvala ze mam zaujem este mi aj fotky poslala a hned som jej odpisala ze nosic beriem. potom sa neozyvala a teraz som nasla mail ze uz je zajednany☹ no nechapem. ked som pozerala na stranky kde sa kupuju tak sa caka dva tyzdne, tak teraz ozaj neviem....tak som sa tesila 😠 😒 kym si ho objednam tak ho musim aj inak teraz zabavit a nosit a nosit
bobket, a odkial si? ja som dajake veci kupovala z latkoveplienky.sk a mali to na sklade hned, mozno aj manducu... http://www.latkoveplienky.sk/
mne velmi pomohla, nelutujem tie peniaze, maleho som tiez musela mat stale na rukach, lebo vobec nechcel spavat..... a tiez mam problemy s chrbtom, ale v tomto nosim bez problemov,
mamutka ja som z Martina. No uz od vcera sme zacali plakat lebo nam idu zubky 😒 dost skoro sa mi zda a to ho uz teraz vobec nemozem pustit z ruk. No ked mne sa zda ta manduca dost draha, teda pre mna, liliputi je priatelnejsia cena. Este poskulujem po mai tei aj to sa cena celkom da,ale musim jednat rychlo a vybrat si lebo to osenie ma zabije,chrbat mam v keli. Co si mylsite o mai tei? ci radsej liliputi?manduca je super ale pre mna cenovo ee 😖
olski- neporadim, tiez sa pusta uplne mojej ruky a najradsej by vliezol-alebo skor spadol rovno do potoka...najhorsie ze dobre este nechodi ale velmi chce takze rozum ho taha chodit aj ked sa nohy podlamuju...A v kociku uz tiez nejak nechce byt 😒
bobket- u nas teraz idu ocne zuby a maly sa vratil do doby nosenia 🙄. Uz to bolo celkom v pohode- hoci stale vkuse sa mu treba venovat, ale teraz je to uplny des cez den- vobec nevladze, a nema ani zaujem o hru, cez den vela place a driape sa na mna, nik iný ho nesmie brat na ruky, lebo chytí záchvat...Ja ho fakt nevladzem nosit- jedina zachrana je ist s nim von ale pocasie je ake je a tam tiez nevladze o nic viac, akurat ze tam pride na ine myslienky asi a snazi sa ist po svojom (kamene-potok)...Jedno "stastie" mame, ze vahovo zaostava za rovesníkmi 😅
bobket, to je fakt, ta cena. ja ked som kupovala, liliputi som ani nikde nevidela, mam manducu asi 15 mesiacov.
ale som si vtedy povedala, ze uz kaslem na prachy, som sa narobila, aby som kojit mohla, kedze mliecka nebolo, ale s laktacnou sme to rozbehli a kolko penazi som tak usetrila.....pre tie som to sice nerobila, ale som si tak povedala, ked som na manducu myslela 😅 no a maly bol na mne aj 16 hod denne, spal minimalne, ved by som sa zblaznila bez nej...
ved ked rychlo objednas, tak ti tie dva tyzdne od dodania ubehnu rychlo...najlepsie zavolat tam a pokecat s majitelom predajne, co maju na sklade, nech necakas na farbu ktoru nemusia mat....drzim palce 😉
mamutka,keby mam peniaze na ucte tak ja ja kaslem na peniaze a kupim manducu 😒 no nemam pridu neskor a potrebujem nosic teraz. ale baby tu pisali ze liliputi je podobne a tiez dobre tak mylsim ze neobanujem jedine keby sa malemu nepacilo.
Dnes som si cez liliputi.sk objednala nosic a maju ho na sklade tak ze pride do piatku tak to hadam vydrzim. ☹ Filipko je teraz strasny mrzutko,iba nosit a nosit a ked ho nahodou polozit tak spusti strasny rev!Uz ani cumlik nezabera nechce ho, tak dufam, ze mu urobi dobre aspon to nosenie.Kupila som mu homeopatika co sa o nich pisalo na diskusii o zubkoch. Baby a ked budem maleho stale len nosit neukratim ho o nieco? ja viem ze je to pre nich velmi dobre po emocionalnej stranke,ale ked sa nebude ani hrat s hrackami tak nepride o nieco?
matova aj u nas kocikovanie ako tak zabera! no dnes bolo otrasne zas je zima a ako naschval ho 3krat zobudila sanitka! skoro ma porazilo! ako naschval vzdy ked idem von tak chodia sanitky a vyhukuju ako blaznive 😠 😠
No dufam, ze sa zubky rychlo prederu. Inak ako sme teraz 4dni boli s nasimi a stale ho nosili na rukach tak mam pocit ze si na to este viac( ak sa to teda da) zvykol na ruky a poklada to ako samozrejmost ze sa bude nosit,pomoooc moj chrbat a ruky!!
bobket, ja som pocula ze liliputi je super a da sa porovnat s manducou, takze budes urcite spokojna....ja som Emmku nikdy nenosila v nicom, teda okrem ruk, ale ja som slaboch netrenovany a ona uz ako trojmesacna mala 7 kil 😅 a samozrejme odkedy som tehu, tak sa ju snazim nenosit vobec....zato moj muz ten by ju nosil furt a ona to potom odo mna chce, takze som musela vysvetlit ze nemoze, lebo babo je v brusku a potom ma mama bo.....to pochopila 😅 Ale podla mna len vyckaj ako zacne lozit, nebude sa tolko nosit, uvidis 😉
Inak ty si z MT, my byvame pri TR 😉
A co sa tyka sanitiek, tak ked sme u nasich na vychode, ti byvaju rovno oproti nemocnici, takze tam to bolo to iste - cely den 😀 ja som tak nadavala ako kocis 😠 ale moj muz robi na zachranke, tak ju parkrat zobral do sanitky, zatrubila, zahukala zablikala, vau a odvtedy to pre nu nie je zaujimave 😅 😀
bobket urcite sa neboj ze by si maleho o nieco ukratila. na hranie ma vela casu a zjavne teraz velmi potrebuje nosenie k spravnemu vyvinu. oni si to tie babatka vedia sami regulovat co je pre ne akurat dobre a myslim ze je velmi potrebne sa im uplne prisposobit hlavne ked su este take malicke ako tvoj filipko. mozno proste potrebuje teraz len a len teba a tvoju naruc a ked to dostane bude si tebou uplne isty a ked bude na to pripraveny zacne sa hrat citat spievat. je este malicky ani si napametam ze by sa olivka v jeho veku nejako hrala.
bobket: moj maly vo veku tvojho bol stale noseny- na rukach, nosic nemame. Jedinou zabavou pre nho bolo ukazovanie vsetkeho mozneho a vysvetlovanie...Ked lezal tak sa s nejakou vecou pohral max. take tri minutky- poobzeral, zapamatal a po par razoch uz to bolo nezaujimave...uz som nevedela ani co mu dat do ruk...Takze nosil sa rad...A ked som ho polozila, joj to bolo placu- neznasal byt na brusku a sediet sa naucil az zarovno s lozenim a statim, posadzovat nam zakazovali... Takze som ho prenasala v jednom kuse a dost dlho, urcite mu to vsak nesposobovalo ziadnu ujmu, praveze ako pise frola...
Este aj teraz by sa rad nosil, hlavne u mna, ja by som uz nemala ale....
bobket ja som syna nosila veľmi dlho kočík moc nechcel takže klokanka neskor manduca 😅 neni ukrátený o nič..veď čo robia ostatní rodičia s takímu deťmi? dajú ich do postielky natiahnú kolotočik a bábo sa pozerá a maminy varia, alebo upratujú 😉 dúfam aj moje druhé bude také
myslím, že každý ergo nosič je super 😉
bobket nám vyšiel prvý zúbok presne keď mal syn 6 mesiacov odvtedy išli stále 😀
ollski tak to poznám som sa zasmiala 😅
my od roka kočík absolutne vidieť- v podstate máme čisto nový pre druhé bábo. 😉
a tiež len uteká- on nevie behať proste uteká a nacschvál..keď ho nechám tak, že choď ja nejdem on sa nevráti uteká aj tak..minule mi ušiel tak ďaleko, že som sa tak rozbehla ach a on pri ceste...to nehovorím o tom, keď uvidí vonku kame- kamene..tam sa zdržíme aj polhodku 😅 a ruku samozrejme ani za svet absolutne mi nedá a beží tak, že sa už toľko krát vytrepal..naštastie nič vážne tiež som niekedy nahnevaná, že prečo aspon na chvíľku mi tu ruku nedá..ale už to nerieším je taký.. len neviem ako to budem robiť, keď budem mať v kočíku druhé 😅 ale to budem riešiť potom ..
minule s ním bola vonku moja mamina prišla zadýchaná, že nestíhala za ním 😎 nuž aspoň si udržujem kondičku..
no a s tým nosením tiež som sa napočúvala, že ako tie deti už nosia ako v amerike iba v takých handrách..
mobilo: tiež som rada že máme kočík už v podstate voľný a postieľku už dávno tiež 😀 .
Keď budem nosiť ďalšie dieťa v nosiči- no to zas bude- tu na dedine sa divili čo furt behám s kočíkom párkrát denne uspávať von aj v zime a že niesom schopná naučiť malého na postieľku...a že už nepapá to čo všetci ostatní a že ešte nechodí keď už iní v jeho veku dávno hej a že nechodí ešte ani na nočník...no fuj 😝 . Ale keby som iné deti v jeho veku postavila ku knižkám nech mi ukážu to či ono, no bola by som zvedavá 😀
S tou kondičkou- no, ja mám práveže pocit že ju nejak vôbec ani nemám, vkuse zohnutá pri kamienkoch a zraze do potoka, chrbát bolí a dych nestačí, hotová starena 😒 😀
😀 😀 no ja kondičku mám , keď mi prchne tak letím ako blesk 😅
postieľka dokonca aj kolísku máme úplne novú 😉 aj duslíky drobec vobec nechcel...chodit sme začali tiež až v 13 mesiaci na nočník už chodíme...no a s papaním tiež varím zvlašt keď mi máme niečo nezdrave ja som rada, že vidím že je zdravý čo hovoria druhý mi je jedno za všetko hovorí moj šikovný syn...už rozpráva všetko sa každý diví 😕
že duslíky to malo byť dudlíky 😉
ahojte, tak ja mám 3 deti , dve dcéry a jedného syna, ten je prostredný. prvá a druhá dcéra absolútne v pohode, normálne deti ale syn ,no po dvoch mesiacoch som bola v takom stave že som mu v záchvate zúfalstva povedala že ak nezavrie ústa, tak ho v tej postielke žaškrtím ☹ .
On ako ráno otvoril ústa k revu , tak ich zavrel na druhý deň ráno aby sa nadýchol a znova. Za dva mesiace som schudla 14 kg, triasli sa mi ruky a točila hlava. Takmer nespal, ani v noci a ani cez deň, ani v kočári a ani na rukách. keď som ho kojila tak sa vzpínal a vreštal. Doma som nič nestíhala, absolútne nič. Do toho mi vstupoval manžel že ako že nič neurobím , hádky na dennom poriadku , no hrozné to obdobie.
Takto to bolo asi do 2 rokov, potom to pomaly začalo ustávať. Zaprisahala som sa vtedy že ja už nikdy, ale nikdy žiadne mimi nechcem 😅. No a dnes mám 4,5 mesačnú dcérku totál usmievavé slniečko.
V troch rokoch to úplne odoznelo a dnes má syn 10 rokov a je z neho zdopovedný budúci mladý muž a ani mi nechce veriť že takmer vtedy prišiel o život 🙂 . veď uvidíme aká bude puberta.
maminuska puberta bude ok on si to už vyčerpal 😉 😉 😉 😉
my sme sa inak s mužom to obdobie nehádali,lebo aj keď sa k tomu schylovalo tak sme si povedali, že ani jeden z nás nemá na to silu 😠 a nás to strašne spojilo pár krát bol s nami doma, pretože polroka bol stále v práci a hovorí mi, že ako o možem vydržať a potom mi začal viac pomáhať ..
ja tiež dúfam, že druhé bude malý zlatý smejko 😉
Čaute baby. Ja som tiež z vašich radov, vidim sa vo vašich prispevkoch. My sme mali dosť komplikovany pôrod, dostala som vyvolavačku, aj to zabralo, hneď som mala ukážkove kontrakcie aj otvárať som sa začala, problemy začali, keď mi pan doktor pustil vodu, začalo mi byť strašne zle, nevedela som , že prečo, krv sa zo mňa liala, doktor zanadával a hneď so mnou leteli na operačku, mala som abrupciu placenty a malý mal obtočenú pupočnú šnúru okolo krku, prvý deň bol vraj dobrý, podľa sestričiek, ale to bola asi narkóza z cisárskeho, potom to začalo, človek na to aj zabúda, asi sme tak naprogramovaný, aby sme mali viac detí, ale za to si pamätáme s manželom veci, kojila som ho pol roka, ináč nechcel len s umelými bradavkami, zo začiatku som mu musela vedľa vždy streknúť zo striekačky vodu, aby sa chytil, pridržiavať tu umelú bradavku, strašný rev, potom odsávanie mlieka, mala som ho toľko, že som si denne odsala 1,5 litra, musela som po každom kojení, 2 krát som mala upchate mliekovody so všetkým, čo k tomu patrí, horúčky, niekedy som si želala, aby mi odrezali prsia, Malý pil každé dve hodiny vo dne aj v noci, niekedy aj častejšie, medzitým neskutočný plač, skúšali sme všetko možné aj nemožné, nosili sme ho, cd-čka, drahá hojdačka, prenášali sme postieľku, raz mal rekord, reval v kuse od polnoci do rána do piatej, keď som išla na kontrolu ku gynekológovi po šiestich tyždňoch, tak sa ma zľakol, bola som kosť a koža a k tomu 6-ky prsia. Po pol roku mi odišlo mlieko, zo dňa na deň, asi kvôli stresom, postarala sa o to moja svokra 😖 , od vtedy dostával umelú výživu, ale dodnes dodržiava troj hodinové intervaly v kŕmení, hlavne v noci, a to už ma vyše 15 mesiacov, medzitým pije čaj, ale prespatá noc ešte nebola, asi do troch rokov ani nebude, už sme sa s tým s manželom zmierili, mám jednu kolegyňu, jej 35 ročný syn bol presne takýto typ dieťaťa, povedala mi, že treba vydržať, ináč sa nedá, ale je strašne zlatý a múdry, neustále sa mu však musíme venovať, vymýšľať mu stále nejaký iný program, aby sa nenudil, . A tie domáce práce, to je strašné,len čo zamierim do kuchyne, už aj za mnou beží s vreskotom, aby som sa s ním hrala, všetko robím vtedy keď tak náhodou spí 😀 , často je to len pol hodina denne, ale už som si zvykla. Druhé dieťa neplánujeme, asi by som skončila niekde na uzavretom oddelení, ak by bolo ešte jedno takéto náročné 😝
no ale keď mi manžel vyhadzoval na oči že nie je upratané , navarené a tak a do toho mi občas vreštala aj štvorročná dcéra, tak som sa keď mal syn asi pol roka - asi viac ale neviem koľko , po jednej hádke kde sa mi vyhrážal rozvodom že sa so mnou rozvedie lebo som neschopná a neviem si dať rady s jedným deckom som sa zobrala , obliekla kabát, do vačku strčila môj prvý mobil Erikson, veľký ako teľa, zavrela dvere a odišla. nechala som muža s detmi samého doma, v bordeli a ja som sa doviezla do centra, pochodila sama, dala si sama kávu a totálne som sa vyrevala v parku keď ma nikto nevidel a vrátila sa úplne večer. Prsia naliate do prasknutia, malý však príkrmy mal navarené. Ešte som len vošla do výtahu už som počula vresky zo 4 poschodia, zapla Erikson a tam asi 100 neprijatých hovorov od manžela. Otvorila, pozdravila, skritizovala že ako že tu je taký bordel a čo je jesť. manžel na mna vyletel že akože bordel že však to sa pri nich nedá upratovať a vraj aj mäso vyložil - to stihol 😉 odvtedy som viac nepočula ani slovko o poriadku alebo tak , alebo že nie je teplá večera .
A od tohto momentu aj sa začalo k malému vstávať zo strany muža , aj upratovať .
Ale aj tak sme sa nakoniec rozviedli ale to je na inú story, malú mám s druhým manželom
maminuska aj moj keď si to skúsil tak pomáhal..
renika 80 mňa tiež každý strašil, že do troch rokov sa nevyspím ja už s tým zmierená a keď mal rok a pol začal pekne buvať a odvtedy som chcela drué..len som musela sľúbiť manželovi, že bude kľudnejšie 😉 😉 tak dúfam sľub dodržím..
ale jasne, keď chcem niečo urobiť málokedy sa dá.. teraz sme stále vonku a jemu sa celý celučky čas ústa nezavrú stále rozpráva 😅
u mna bol ešte ten problém že začal strašne rýchlo chodiť, nemal ani 10 mesiacov a on že nie by chodil on rovno behal, strhával po ceste čo sa dalo, vrážal do zárubní , otrieskaval hlavu kde sa dalo- jednoducho bol samá modrina, už som sa bála že si budú myslieť že ho mlátim za to že stále reve, sám sa nevedel zabavi´t tak som musela stále s ním , neustále mi vytahoval hrnce z linky, vyhadzoval poličky uloženého prádla a tak . Keď sme išli von ak nereval tak sa hádzal o zem alebo bil iné deti ☹. raz sme s manželom boli zabraní do nejakej činnsti a dcéra už 6 ročná vyšla na balkon a zobral nejaké veci a nezatvorila ho poriadne. malý sa naštval že sa mu hneď a teraz nevenujeme a z balkona nám zo 4 poschodia vyhadzoval metlu, cez zábradlei zaváraninové poháre, pritom chvalabohu netrafil nikoho ale len tak to rinčalo a ja som si myslela že niekto separuje zber. Metla urobila priehlbinu v aute ale našom - to mal rok a pol.
Potom som mu nechcela dať nôže na hranie, tak ma tak pohrýzol do ruky že mi doslovne krv kvapkala, ak sme ho nahnevali tak išiel do izby a povyhadzoval všetky hračky, hádzal ich do steny a pri tom samozrejme vreštal ako pavian a to vydržal neklamem aj 5 hodín. To a mnoho ešte ďalších vecí povyvádzal do 3 rokov, potom akokeby uťalo, tak ja radím vydržať.
Maminuska, normalne nebit naseho "likvidatora", tak tomu neverim 🙂 takych, co taketo tornada nezazili, tomu tazko uveria...
pred nasim malym certikom, je tazko daco odlozit, kazdy den trpnem co zase vyvedie, no nemozem mu byt stale v patach, treba obcas aspon navarit 😎 o upratovani tiez len sniiivam...
minuly tyzden som umyvala takto v noci okna...nahodny okoloiduci si museli mysliet, ze chcem asi skocit 😝- byvame v centre na tretom poschodi 🙂 ale celkom som si to uzila 😉 ked to dakomu poviem, tak si mylsi, ze mi na tej materskej uz uplne hrablo...
moj manzel ma tiez stavy nadavat mi, preco to preco tamto...no on bol s nimi dvoma sam na prechadzke len 1x presne 44 minut, som si ten sladky cas stopla 😀 !! ja to absolvujem denne 2x...ked ich ma oboch strazit sam doma, tak po hodine mi uz vola, ze kde som...🙂 mne to uz nejako nepride, ze cele dni za Kubko beham...ked sme vonku, tak ine mamicky sedia na lavicke rozpravaju sa a deticky sa motkaju okolo...🙂) mozno raz...dcerka tiez utekala, teraz sa uz vie pohrat pekne pri mne, myslim a dufam, ze nam to raz vsetko vratia, pretoze citia, ze sme s nimi a obetujeme im vsetok svoj cas a lasku 😉
je super docitat sa od skusenych mamiciek sa sa to vydrzat dalo 😉
musim sa pochvalit, ze Kubik uz vyse mesiaca krasne v noci spinka!! klop, klop, klop, klop, klop! takze naozaj sa to zlepsuje 😉
ahojte, tak som si vas docitala....ja som este stale 2v1 a zacinam mat paniku ako to s dvoma zvladnem...
maminuska, to si mi pripomenula, mna Emmka tiez asi pred mesiacom uhryzla kvoli niecomu do predlaktia, ale tak ze tam mam takmer jazvu ☹
my sme sa s muzom hadali strasne, ani jeden z nas nevedel co s ukricanou robit, teda hlavne som to nevedela ja, lebo "akoze to ine matky vedia"....a on sa predsa potrebuje vyspat.... raz ked som zo zufalstva ju nosila na rukach v noci, tak som uz nevladala a lahla si s nou na zem(!) na vankuse (z gauca, co sluzia ako opierky) a tam sme obe zaspali....zobudila som sa asi o hodinu s tym ze mi je nenormalna zima a dostala este za to ze co ked mala bude mat kvoli mne zapal pluc, lebo som sibnuta a nelahnem si do postele...a ako, vsak on sa potrebuje vyspat.... ☹ ☹ ☹ booze, teraz mi je neuveritelne ked si na to spomeniem....lebo teraz uz s nou aj on vie, aj mi pomaha, aj ju vezme von, do aquaparku (aby som ja mohla upratat, nie vylozit nohy, ale to uz je o inom a to mi nevadi 😀 )..takze na to sa stazovat nemozem... 😅 ale ze je to skuska vztahu ako svina... 😒
bre ranko,
denduska, urcite budes mat dobrucke babenko 🙂
mne dr. povedala, takychto deti vela nie 😉 takze to by bola straaaaaasna nahoda, keby si zrovna ty mala dva taketo vynimocne pokladiky 🙂 neboj, verim, ze to druhe si uzijes, teraz prezmenu inak
ja som mala stastie, ze Kubinko bol druhy...ten rok si Simi bol uuuzasny, taky naozajstne babankovsky...kocikovanie a tak 🙂, takze vam to vsetkym tehulkam z celeho srdca prajem!!
este daco...musim to tu spomenut, lebo som zvedava, ci to robia aj vasi drobci....to ze nas kubino straaaasne vela place, som uz spominala, ale on place od jedu...od zlosti, ked mu daco nedovolim, ked trucuje, ked ho dam do kocika, ked nevedel zaspat...slzy ma ako hrachy.....no co mi je cudne je, ze on malokedy place, ked si ublizi!!! ked sme prisli k dr, zakazdym reval akoby ho rezali, no hned ako mu pichli injekciu(ockovanie) tak zazrakom stichol! v noci spadol z postele, rachot ako hrom, on nic, spadne 100x za den, lebo lieta ako sarkan, ale max mrnkne, da si pofukat a hotovo...strasne sa mi to zda cudne... 😕
ollski to presne máme aj my..keď niečo nieje podľa šéfa plač , ale keď vidí že nič nedociely tak po minute príde a je ok..
ale presne, keď sa buchne mne koľko krát zle hrča na pol hlavy a on v pohode 😅 😅 alebo len trolilik plače a hneď je ok..
akurát minule sa jašil a narazil si horné zuby o dolné--a z horného sa mu kúsok odlúpilo..chudáčik, úplny kúsok ale on odvtedy strašne zle papá asi ho to bolí, lebo aj rožtek a tak keď hryzie tak tak bokom..neviem, asi pojdeme k zubárovi..jeho krásne zuby moja pýcha a on si ho zlomí 😒
nieje takých detí veľa, veď iba v tejto téme je asi najmenej mamičiek 😉 aj to už so staršími deťmi, lebo do toho roka bol u mňa zázrak pc a podobné veci 🙂
inak moj syn on zle iným deťom nerobí alebo tak. on má deti strašne rád. Mne minule akurát vyhodil z okna zemiak skoro ma šiblo, ked som si predstavila, že by bol niekto dole 😝

rola,mas pravdu asi skusim. Hadam ho ta pani preda a malemu sa v nom bude pacit 😀 pozerala som ze sa da nosit dietatko aj zboku a celkom ma dobry vyhlad aj tak, no ved vyskusam. Cena nie je taka vysoka ako na manduce a keby cosi tak ho hadam predam za to za co kupim. Ja by som ho chcela na dni ked ma Filip "den nosenia" a ked pojdem so psom von lebo max-pes ma vlaci sem a tam a s kocikom je to katastrofa. takto by som maleho dala do nosica isla na prechadzku a potom poobede by sme isli normalne bez psa v kociku. 😀