Náročné deti. Aké sú?
Náročné deti. Aké sú?
@kuspitka tak na to ti neodpoviem,lebo kazdy vravi ine...ale ja osobne to nedokazem a ani nerobim... proste ked place tak ju necham max.2-3 minuty a idem k nej.. moj nazor je ze to dieta nechape preco ho nechas plakat a myslim ze tie teorie o vyplakani su fakt ucinne ale nie tym sposobom ze dieta sa naucilo a pochopilo..proste rezignovalo...ale opakujem to je MOJ nazor a nemusi byt spravny🙂
nam kojenie neslo prvych par mesiacov aj som to chcela vzdat 2x ma tak rozkusala ze som mala zapal a ATB raz mi dokonca odkusla kusok bradavky 😔 ale nevzdala som sa a teraz je to uz dobre..len sa bojim ked jej vyjdu aj horne zuby ze co bude,ale snad to uz bude bez hryzenia🙂 inak flasu ani dudel nechce.. vobec
@zuzkat1 aj ja som toho mala dost,ale manzel ma velmi podrzal,ked som prestala kojit to sa nedalo do 5mesiacov som stavala v noci kazdu 1h ja uz som bola velmi nadne stoho vsetkeho.
aj ked som nechcela musela som prestat.ona potom bola schopna cele dni nic nepapat.nevedela sa ani prisat na prsnik.aj to bol problem ,ze mala pod jazykom tu hrazdicku velmi blízko jazyka.
@kuspitka tak chvalabohu my sme s prisatim problem nemali... a co sa vstavania tyka..tak moja spala v noci ked cez den nespala.. to su asi tie 2-4mesiace... a potom zacala vstavat najprv raz a postupne pridavala teraz sme na 6tich za noc uz vyse mesiaca skoro aj 2 mesiace a asi mesiac sa definitivne zobudi rano o 4tej..
@zuzkat1 tak to mas velmi dobre dieta.
ja obcas som uz velmi zufala.nepoznam nikoho kto ma take dieta ,ako ja.
obcas mi niekto povie ,ze poviem mala place ,ved vam stale reve a premna to je taka rana.
ved my nemozeme zato,ake je nase dieta,ale ked to povie niekto kto nema dieta tak by to ani nepochopil.
neviem preco mame my prave take narocne dieta.nemali sme to lachke ,ani ked som bola tehotna.
mojej kamoske prakticky preplakal cely prvy rok a prvykrat prespal noc ked mal 3,5 roka... su take deti... moja je narocna v inom... vyzaduje vela pozornosti ale ked sme s nou taj neplace... az ked je unavena a vtedy ju bud uspim,ale to sa nie vzdy podari a ak sa to nepodari tak ju treba nosit na rukach.. a narocne su aj tie noci... to vstavanie kazdu chvilu a ranne hranie sa... neplace, comu som fakt rada,ale mohla by by byt trochu samostatnejsia...
a ty si inych nevsimaj...je to tvoje dieta a vyrastie z tohto obdobia... pre inych je aj moja hrozne rozmaznana.. ked poviem ze ju kojim kedy chce,alebo ze uspavam na prsniku a hlavne ze ju upokojujem na prsniku.. a ze sa sama nezahra.. tak to je pre nich nepochopitelne.. ze som stale s nou vraj ju rozmaznavama bude mi skakat po hlave..len sa usmejem a idem dalej🙂
@kuspitka chapem,ale ona moze citit aj tvoj strach a to sa na nu prenasa tiez ovplyvnuje jej naladu a spravanie.. (nie je to len bla bla..myslela som si ze je,ale sama som sa presvedcila ze nie...ked som nervozna tak mala stale place..ked som pokojna je aj ona) moja uz tiez zacina chodit... je to fakt unavne,lebo este sa jej trasu nozicky ale za vsetko sa chyta a taha sa hore.. a to ma len 7 mesiacov...
@kuspitka ahoj kuspi, vidim ta v tejto teme 🙂 a poviem ti, ze s narocnym dietatom sa asi treba len naucit zit.....ved vies aky je nas maly.....je to nezmar a nic ho nezastavi, tiez som bola vycerpana a stale som a to som ho naucila spat (teraz sa to zuzket1 nebude pacit) podla knizky 😉 ona, pravda,uz som nevladala,ale zabralo to......no urobila som tak az v roku,kedy uz toho aj dost chape......a to s velkou pomocou manzela.....ale cez den je Risko stale divoch🙂) a to stale kojim....no...ale ved ich aj tak lubime 😵
@kuspitka tak to je uz na tebe ci posluchnes🙂 ta moja kamoska bola ale nie kvoli placu ale kvoli tomu ze jej dlho nerozpraval... ja by som kvoli placu tiez nesla...tak moja tiez vsetko stahuje proste zabava🙂 tiez mala par dni pred 7mim masiacom ked sa postavila🙂 moja spi len doma vonku za nic na svete🙂 ale zas to je pre mna super,lebo stihnem co to porobit... tak peknu prechadzku a hlavu hore🙂 prejde to obdobie jedna radost a o par rokov budes rukami zalamovat ze kde su tie roky ked bola doma s tebou🙂
@sorciera24 🙂 mne sa to pacit nemusi🙂 moj syncek to nie je🙂 ono kazdy podla toho ako mu to vyhovuje... to ze ja by som to nerobila neznamena ze ini nemozu 😉
no a idem uz aj ja..lebo prave sa mi zobudila🙂 pa
@zuzkat1 jasnee, som rada,ze ma neodcudzujes a niektore maminky,ktore to nikdy nezazili 😵 ako bolo to tazke,ale citim sa lepsie...hlavne psychicky....a moc pomohol manzel.....no ale kukam,ze vy mate este malicke deti.....vtedy som na to ani ja nemala 😵
@sorciera24 ahoj moja.
aku knizku si pouzila....
@zuzkat1 tak to mas pravdu,ale aj tak je to namaha velka,
este kus budem doma musim cakat kamosa.
zajtra ideme na svadbu aj mala ide.tak sa bojim ci to tam zvladne.mozno skor ci ja to tam zvladnem snov
@kuspitka knizku: Kazde dieta sa vie naucit spat
a neboj,ono bude lepsie, ja si to vzdy vravim....si len spomen,ako moc si tuzila po babu a aka je Kamilka vytuzena 😵
@sorciera24 viem,ale nie po takomto.
a to si kupila tu knihu?
@kuspitka to hadam nie, tie slova....bud rada,ze je zdrava....
nie, mam ju na maily...ak xces, ti ju poslem...
@sorciera24 posli mi to.
viem,ale aj tak obcas som poriadne unavena.
zas mi grckala ..a uz som ju obliekla
@zuzkat1 ahoj, mas velmi sikovne dievcatko 🙂 aj moja ma "odstrkuje" a tiez to beriem asi tak ako ty, ze nieze by ma nechcela, len potrebuje vsetko vidiet, v kuse sa vrti, keby mala oci dookola hlavy, tak jej to nestaci 🙂
teraz mi zaspala. od rana bola hodne aktivna a od 9 (hodinu) som sa snazila ju uspat, co uz mala take male ocicka, ze cez ne ani vidiet nemohla. ale nie a nie zaspat. skusala som vsetky formy uspavania snad 3x, napokon zabralo opat nosenie na rukach..
ale moja nerobi nejake extra pokroky. stale si len vylihuje na tom brusku, hra sa s hrackami, "stazuje" sa, vykrikuje, ale nestavia sa mi ani na styri, ani na dve, ani na zadok. akoze obsedi mi, ale posadim ju ja na chvilku (ci grgnut, ci sa len tak "porozhliadat" po okoli), ale sama v podstate za posledny mesiac neurobila nejake pokroky. pritom sa jej stale venujem, cvicime, podnecujem ju, nic nezabera. asi ako hovori
@sanym musi to prist same 😉
@kuspitka mas to veru tazke, ale neuhanala by som sa na tvojom mieste na neurologiu. je to skratka velmi narocne dieta... je vsak este velmi malicke na to, aby ju lekari zbytocne rozvrtavali. podla mna z toho vyrastie tak, ako aj mnoho inych podobnych deti... len trpezlivost
@zuzkat1 to s uspavanim a venovanim sa, to je presne moj drobec 🙂
@kuspitka na kamosku kasli. place ti z refluxu. moja mala robila to iste, kym som kojila (do 2,5 mes.), rycala cele dni, ja som bola v koncoch. potom som presla na UM, este mi rycala do cca 4,5 mes., a az potom - ja hus - som presla na nutrilon AR - je ovela hustejsi nez bolo moje mlieko a obycajne UM. odvtedy sa mi mala zacala zlepsovat, co sa placu tyka.
no a ja som usudila, ze chudinka (tiez ma reflux) bola stale hladna a zaroven nechcela papat, lebo jej sa to pocas papania vracalo nazad do pusy a zrejme ju z toho palila zaha. ona mi prerycala cele dni, ja som bola zrela na psychosku z nej niekedy... rekord bol snad 5 hodin v kuse s drobnymi prestavkami. a ona chudera plakala bud preto, ze bola hladna alebo ju to palilo...
teraz place podstatne menej, narocna ostala v tom zmysle, ako pise
@zuzkat1 ze sa jej treba v kuse venovat, lebo len co od nej vytiahnem paty, tak place, az do vystupnuje do poriadneho revu
@kuspitka nemozem si pomoct, no odkedy som presla z kojenia na AR mlieko, mam pokoj.... mozno to znie ako cudna rada, ale nechces to vyskusat? porad sa s det.lekarkou. mne to odporucila ona. sama povedala, ze materske mlieko je to najlepsie co moze byt z hladiska imunity, ale ze ak sa takto obe trapime, ci nechcem vyskusat to umele. tak som vyskusala a som spokojna
@kuspitka ale ja nepisem o nutriTONE ale o nutriLONE AR - antirefluxny, ma ine zlozenie, nez nutriton. samotny nutriton mi lekarka vobec v kombinacii s mojim mliekom neodporucala, aj mi vravela preco, ale nepamatam si 😒
mne odporucala bud kojit a vydrzat, alebo dat bud davku mojho mlieka a prestriedat s davkami nutrilonu AR alebo uplne prejst na AR-ko. ale v ziadnom pripade mi neodporucala miesat moje mlieko s praskom nutriton, vraj mali mamicky s tym nedobre skusenosti...

@zuzkat1 to som aj ja robila.nam velmi kojenie neslo tak sme museli prestat a lutujem to stale,ale nic sa nedalo robit.bola to hroza kojit ju.
u nas pomoze dudel ,alebo flasa.
nasa mala stale musi nieco papat ona bez toho nebude.
podla teba sa moze dat dieta vyplakat?