icon

Náročné deti. Aké sú?

register
4. mar 2010

Náročné deti. Aké sú?

suzik77
27. aug 2010

@kuspitka aha, tak to hej... mala ho papa uz 4 mesiace, zapeka ju, ale len poslednych asi 10 dni, tak pochybujem, ze z toho, idem skusit zo 2 dni vynechat prikrm, lebo sa obavam, ze teraz, ked papa hustejsie jedla, tak z toho ma take tvrde, chudinka 😒

kuspitka
27. aug 2010

@suzik77 aj my sme mali tak a zacala som jej davat denne slivky a prestalo to.

zuzkat1
27. aug 2010

@sorciera24 preco by som mala odsudzovat? ja sama nemam rada ked mi napr. kamoska povie ze jeeej to tak nerob a hento tak nerob... ona mala narocneho maleho fakt jej vkuse plakal.. a napr. ona ho nechala plakat... a mne vravi ze aj ju mam nechat... nemam to rada .. ona nech necha ja jej to neberiem ale ja ju nenecham a nech mi to neberie ona🙂 podla nej moju rozmaznavam... vraj nech si poplace... takze viem ake to je ked ti niekto vycita ze co robis s dietatom.. a co? je to tvoje dieta a toto je zas moje..kazda to robime inak a nikde nie je napisane co je spravne🙂

zuzkat1
27. aug 2010

@suzik77 no od 10tej bola hore a hrala sa o 106 a ked je uz unavena zacne mrnkat ale to je este potom minimalne pol hodina uspavania a to uz ze jej ako rychlo zaspala... vcera vecer som ju zacala uspavat o 7mej a zaspala o 8:15 ... to je cely cas na prsniku🙂 ked skoncim s uspavanim tak chrbat v keli lebo nemozem ju dat ani lezat vedla seba lebo to ona hned prestane zaspavat a zacne lozit po posteli😀

mobilo
27. aug 2010

zuzkkat1 dieťa do roka sa rozmaznať nedá..a už duplo nie emocionálne tým, že ich ľúbime, nosíme a tak im dávame perfektný základ do života...mne tiež každý hovoril a ja som si robila podľa seba a mám šikovného, samostatného dvojročného chalana 😉

zuzkat1
27. aug 2010

@suzik77 dakujem🙂 neboj ta aktivita pride a potom budes spominat na casy ked ti len lezala😀

zuzkat1
27. aug 2010

@mobilo ved ja si to tiez myslim a preto kaslem na tie reci a nechapem ako moze niekto povedat ze take male mimi par mesacne treba nechat plakat lebo vraj aby pochopilo ze nema hned vsetko co chce... moja je spokojne dieta..sice som uz totalne nevyspata nonstop ale mam radost z toho ze ona sa smeje🙂

mobilo
27. aug 2010

to je toho popísaného čítam len tak na pol oka... 😵 možno večer bude viac času...pijem kávu a keď dopijem pojdem žehliť 🙂 mám zase poriadnu kopu...
baby s tým šerblíkom ja som čítala, že dieťa je fyzický pripravené pýtať sa okolo 2 rokov chlapci aj neskor...to nejde o to naučiť jednoducho to dieťa musí cítiť , že potrebuje aspoň ja som to tak pochopila kým je bábatko kaka a ciká bez toho aby si to uvedomovalo,..takže len to k tomu 😉 moj kaka strašne skoro do šerblíka ale to preto, že mal strašne problémy a keď som videla, že už je až fialový tak som ho posadila, lebo mu to tak išlo lepšie...No a potom mi len ukázal: hmmmm a dala som ho potom bol starší povedal kaka...no a teraz úplne bez problémov aj kaká aj ciká...Každé dieťatko je iné a nemali by sa deti porovnávať... 😉

mobilo
27. aug 2010

@zuzkat1 to o nechaní vyplakať si vraj urobili generácie naších mamín a babiek...ale teraz sa čím viac píše o tom, aký dobrý vplyv má na dieťatko keď je ľúbené, nosené, maznané, keď vidí že rodičom na ňom záleži 😉 😉 😉
som zvedavá aký bude moj druhý anjel ale aj keď bude pokojný veľmi sa teším ako sa budeme ľúbiť, nosiť., a tak podobne..ja som tu pre deti a to že nemáme dokonalé upratané my už je jedno...hlavná je spokojnosť mojích deti mamžela a moja...Nám to nevadí hlavne je, aby sme mali čo papať a chodili čisto oblečený... 😵 😵 😵 a aj to je niekedy dosť urobit kedže mojho syna prezliekám aj 3 krát za deň 😅 😅 😅

mobilo
27. aug 2010

suzik a skúsila si ten espumisan na to vykakanie?
inak ešte aj pomáha keď vodu ktorou ideš zaliať mliečko preleješ ovsenými vločkami precedíš a s takou jej to mliečko urobíš,..ale to obsahuje lepok takže tvoja malička je na to ešte asi malá 😕

mobilo
27. aug 2010

@renika80 máš to perné ale určite sa to už začne zlepšovať..
k spánku moj syn v zimnom čase vždy vstáva skor a už to začína o 6 je hore 😀 😀 😀 cikanie na neho vždy príde ale aspoň ide skor na obed a tým pádom aj skor večer 🙂

zuzkat1
27. aug 2010

@mobilo no a navyse ja som bola asi vzorove dieta lebo mama je z malej v soku🙂 ja tiez stiham bud upratat alebo navarit🙂 dnes som upratala🙂 ale manzel sa naje cez den v dakej restike za gastrace a tak prezije obcas bez teplej vecere🙂 a malej daku kasicku spravim za chvilu🙂

mobilo
27. aug 2010

z mojho syna bola celá rodina v šoku u nás v celej rodine nebolo také dieťa 😵 som sa napučúvala daj mu dudlík, je teplo oblečený preto plače, je slabo olečený preto plače a bla bla bla 😝 už je ok odkedy si nevšímam reči a žijeme si so synom svoj život síce veľmi náročný ale veľmi šťastný

zuzkat1
27. aug 2010

@mobilo mna odpisali ako tvrdohlavu a uz ma nechaju tak🙂 len medzi sebou si hovoria🙂

mobilo
27. aug 2010

nech si hovoria 😵 všetko čo do detí dáme sa nám vráti 😉 😉 😉

suzik77
27. aug 2010

@zuzkat1 😀 😀 moja vcera tiez zaspavala od 7 do cca 8.15. vecer samozrejme. zhoda okolnosti 🙂 a vcera s placom ☹

suzik77
27. aug 2010

@zuzkat1 hahaha, ja sa tesim, nech uz beha. nech si bezi, kam chce, len nech nereve. teraz som s nou bola hodinku vonku a zase prerevala cestu. ani sediet, ani lezat, ani nic, utekala som domov zase s blbym pocitom aka som na prd matka, ked mi dieta reve v kociku.... aaaaaaaaaale, zda sa mi, ze jej vidim na spodnom dasne 2 bodecky svetlulinke, tak ktovie, neviem vsak, ci dobre vidim, alebo sa mi to zda?? mozno vylezu oba zuby naraz...

suzik77
27. aug 2010

@mobilo uz si to idem zapisat a kupim konecne v lekarni, lebo som zabudla. haha mala sedi vo vajci a tlaci prave. bohvie, ci nieco vytlaci 😉
a este k serblu, ako uvadzas, deti su individualne, ale asi sa to da naucit, sestre najstarsia sedela v polroku na nocniku (sama sedela uz ako 5-mesacna, tak ju zacala ucit) a do roka sa bezproblemov pytala sama. nejakymi zvukmi, ktore charakterizovali, ze chce ist na nocnik. takze naucit sa to dietatko asi da si myslim. ale ako tu uvadzate, to uz je vec kazden mamicky a neodsudzujem ani tie, ktorym deti nejdu na nocnik ani v 2 rokoch, lebo ako sama vidim na malej, su deti, kde sa mozes aj potrhat a ono si robi svoje a nezmenis to... hold, narocnost je tazka vec 😉

mobilo
27. aug 2010

@suzik áno ale dievčatá sú na to vyspelé skor...moj tiež kakal nemal ešte ani rok..ale pri cikaní, keď sme sa učili tak kým sa naučil chcel cikať každú minútu proste to nevedel zadržať a tak podobne..áno hovorí sa, žeby sa malo dieťa dávať na nočník, keď začne sedieť ale nie nútiť...poznám jedných čo nútili a potom mali strašne problémy naučiť ho 😝 takže tak...
suzik ja keď bol malý v kočíku čo bolo málo tak som niesla v jednej ruke jeho v druhej kočík vtedy neplakal 😅 😅 😅 potom sme prešli čisto na nosiče a behali a behali......ja som sa tiež tešila aby začal chodiť ale odvtedy žijem v strachu má totiž talent na pády a to už má dva roky 🙂 pretože on odkedy začal behať- v jeho prípade bežať všade beží všade všade----dookola paneláka po byte a nikdy nezbadá prekážky potkne sa a je....ale tak je to fajn

mobilo
27. aug 2010

som požehlila a taká unavená som zostala, som si mala ísť radšej ľahnút s drobčekom...aj by som išla ale každú chvíľku vstane sa mi neoplatí no čo už...alebo predsa aj pár minút možno postačí...

suzik77
27. aug 2010

@mobilo 😀 😀 a neboj, ja nutit nebudem. z toho nic nemam ani ja ani ona 😉
sikovna. ja by som tiez mala pozehlit, ale som za posledny tyzden taka unavena, ze som rada, ked vypnem pri sudokach, kym mala spi (dnes vynimocne pri nete, lebo cosi este riesim mailom) 🙂

zuzkat1
27. aug 2010

@suzik77 mojej vysli spodne naraz a teraz jej idu naraz horne🙂 moja tiez plakavala v kociku tak sme vytiahli satku a to sa jej velmi pacilo🙂

suzik77
27. aug 2010

@zuzkat1 hm, nejake su rovnake, co? 😀

renika80
27. aug 2010

Ahojte, dneska sme boli konecne u doktora s tym kaslom, v noci sa zase strasne dusil, nic nastastie nenasiel, povedal, ze to moze byt aj z mlieka, alebo reflux, ale to sa mi nejak nezda, ked ho nemal ako maly, tak teraz? Dal mu sirup na kasel a v utorok kontrola, ale , ze nech skusime aj gastrotus, ci to nie je reflux 😕
Co ten stvaral v tej cakarni, ani na sekundu sa nezastavil, liezol vsade, oblizoval dvere, skoro nas porazilo, vsetci len kukali a mysleli si svoje, a vnutri u doktora strasne strasne plakal, aj tam len pozerali, ze co, hovorila som , ze tento rev sa u nas odohrava kazdu noc aj viackrat, urcite mi neverili, nastastie sa mi podarilo odputat jeho pozornost od doktora a vedeli sme sa s nim nakoniec normalne porozpravat
mame znamu lekarnicku, aj ta len nad gastrotusom krutila hlavou, ze to je asi blbost, ze ci neplace z toho, ze on vlastne cely zivot bojuje proti spanku a z toho ma traumu, ze v noci treba spat a tym dusivym kaslom sa to odzkadluje, niekedy si zelam, ze bodaj by sme nepotrebovali spat, bol by nas zivot jednoduchsi 😔

suzik77
27. aug 2010

@renika80 ja si tiez myslim, ze gastrotus je blbost, ako aj reflux, pokial ho nemal doteraz.... 😉

renika80
27. aug 2010

inac to cikanie a kakanie , aj mna furt otravuju tetky , babky, ale uz ich uplne ignorujem, mozu mi vyliezt na hrb 😉 , ked na to dieta dozreje, tak vtedy je jeho cas

zuzkat1
28. aug 2010

@suzik77 no veru🙂 asi daka telepatia 😉

kuspitka
30. aug 2010

ahojte.
tak mala cez svadbu bola super.vcera bola kus narocnejsia,ale inak sa to dalo.
neviem preco,ale zacala mi zle spavat cez noc tak neviem co sa deje.ale zas dnes sme pekne dlho buvali,aspon
som sa ja konecne dobre vyspala....

suzik77
30. aug 2010

@kuspitka ahoj, tak to je fajn, aspon si si to uzila 😉 mne napr.spava velmi zle uz mesiac... nehovoriac o tom, ze cele dni som ako na kolotoci, neda mi absolutne vydychnut, spinka max. 30 min. aj to len 2-3x denne. zaspava s placom a na rukach, zobudza sa s placom a hned na ruky, inak je zle... vecerne zaspavania su bezne s placom a trvaju hodinu... tak som tiez vyflusnuta, neboj, nie si sama 😒
moja vstava bezne okolo 7 rano. potom spinka priblizne okolo 11, 14 a 18 hod. to vsetko max. 30 min. zaspava vecer od 20-21 hod. vacsinou. s revom ☹ ☹ ☹ v noci sa zobudi 3 aj 4x na jedlo - zobudi sa s placom. cele noci premrnci, prehadzuje sa, je nepokojna, samozrejme, ja nespim. susedia spia, ten moj spi, mala spi, len ja nespim, lebo ju vnimam a neda sa mi... tak som poriadne nespala uz ani nepamatam.... 😖 😖

kuspitka
31. aug 2010

ahojte.
tak dnes leje a moja mala je tak veľmi uvrešťaná od rána ,ako sa zobudila.neviem čo to može byt....
@suzik77 prečo je to tak,že oni toľko placú.u nás už ani nepomôže to,že ju mam na rukách.
včera aj dnes mala 37,5 neviem či to niečo znamená,ale aj nás preháňa ,ale to je ževraj so zúbkov....