Naše šteniatko plače a sused volá policajtov
Dobrý deň,
Už skoro 2 roky bývame v paneláku v PET friendly byte. Je to cca 5 poschodový panelák a skoro každý tu má psa, okrem 2 susedov. Keď sme sa sem sťahovali, doniesli sme si so sebou nášho útulkáča a hovorili sme majiteľovi bytu, že neskôr chceme šteniatko. Všetko v pohode odsúhlasil. Ako sme sa nasťahovali, náš starý 2 ročný psík si nevedel zvyknúť, tak pár dní zavíjal, keď sme začali pracovať. Po 4 dňoch sme už vtedy spoznali našeho úžasného suseda, ktorý nám vynadal na schodoch, že pes zabíja a blablabla. Vtedy to trvalo necelé 2 týždne a cez víkendy bol ticho a potom si náš starý psík zvykol. Odvtedy ubehli skoro 2 roky a my sme sa rozhodli si kúpiť nové šteniatko. Od začiatku ho učíme byť samé, odchádzali sme a prichádzali do bytu po krátkych časových intervaloch a všetko bolo fajn. No už začíname s hodinami, keďže budúci týždeň ideme znovu po dovolenke do práce a šteniatko za nami plače, šteká, zavija asi cca hodinku. Nevieme ako to bude keď bude 8 hodín samo, či začne viac krát zavíjať no už sa začal sťažovať daný sused, ktorý bohužiaľ býva nad nami. Stále za nami chodí že sa tu nedá žiť, že nám tu zase šteká pes a že on chce spať/mať kľud, vyhráža sa políciou, dokonca raz padla aj poznámka, že sa nám toho psa zbaví. Podotýkam že ja som zubárka a manžel je IT technik. Pracujeme bežne od 9. Šteniatko sme doteraz učili len v poobedňajších hodinách okolo 14/15. Nevieme, že či pán nemá prácu, život a celkovo načo sa nasťahoval do bytovky, v ktorej 90% ľudí má psy, ale chcem sa opýtať, či môžeme mať nejaké opletačky s políciou, ak bude otravný abude ich sem stále volať. Ďakujeme🙂
Ja som veľký milovník zvierat, ale podľa mňa pes do bytu nepatrí. Maximálne ak máte flexi prácu… môj brat pracuje dosť z domu, občas na pár hodín vybehne do kanclu, keď ide na viac ako 4h, berie psa so sebou. Už toto sa mi zdá hraničné.
@daniela1911 preco sa ti zdaju hranicne tie 4 hodiny? Nerypem, len zvedavost 🙂
@bonniee susedom tiez zavijal pes ,maly ho z utulku, a dali mu ten obojok co sa pouziva na stekot a vydava signal, skuste nieco take použit
@bonniee nehnevajte sa, ale čo je to za zodpovednosť zadovážiť si šteniatko, keď viete, že bude musieť zostávať až tak dlho samé? Keď sme si my s manželom, vtedy ešte bezdetní, kupovali šteniatko, vzala som si dovolenku a bola som s ním prvý týždeň doma. a potom zostali max 3 hodiny samé, manžel chodieval z práce domov ho venčiť na obed a potom som už prichádzala domov ja... Nemajte psíkov, keď im neviete zabezpečiť priestor a hlavne váš čas. v dome by to bolo iné, ale v byte...
My mame tiež takého suseda v dome a pes zavyja nonstop aj cely deň, kym sa nevrati.. aj v byte sme mali rovnakeho suseda ja som to pocuvala cele dni hneď za stenou, az kym po 2r nezdochol 🙏
Zubárka a IT technik nepozná google?
@lulupulu V tomto prípade má byť to šteňa pred panelákom áno? A môže si tam robiť čo chce. X psov majú ľudia normálne v byte. A zrazu je to problém. Problém je ak je pes držaný na krátkej reťazi. Toto je už upravené zákonom. Okrem toho nie je tam samé. Majiteľka žiaľ momentálne si to inak nevie vyriešiť. Bohu žiaľ niekedy ten majiteľ musí odísť. A nepíš mi tu o psíčkaroch. Ty budeš asi tá najzodpovednejšia a najdokonalejšia.
Načo ti je pes, keď chodíš do roboty a ešte šteňa, ktorému sa treba venovať.Ja toto nepochopím.Ja by som to zakázala po bytovkách.Alebo so súhlasom s nadpolovicnej väčšiny majiteľov.Max vodiacich psov.Obsieraju verejné priestranstvá a len málokto to zbiera.Za socializmu nikto nemusel mať po bytoch psov.Nech si píše, kto čo chce
@misiak7777 Cele dni pocuvas haranta? Vsak sa teda stazuj. Tiez by som psa a dieta neporovnavala, ale mozes urobit pokus a ist ich poziadat, nech dieta koriguju.
Co sa tyka autorky, mala psa s ktorym bol problem a nema na neho cas. Po case si kupi dalsieho, s ktorym je problem a opat nema na neho cas ani ona ani manzel, a tak je vkuse zavarety doma. Chyba je v susedovi.
@misiak7777 radšej nech vrieskaju deti a nech ich je čo najviac.Aby mi mal kto robiť na dôchodok a nie drbnute psiska, ktoré prerástli svojim majiteľom cez hlavu a ešte sa hrajú tým psom na otecka a mamičku.Chora doba
Ani jedna z vás nevie, že slovo “vyť” je vybrané slovo a tým pádom sa píše s ypsilonom? Ani jedna - ani jediná. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
@bororka veľmi pekne napísané 🙂
Ten pes zavyja, lebo je zavity v perinke?🤔
A načo ti to šteňa je ? Aj tak bude šľahnute 8 hodín v byte. Niektorí máte fakt v hlave nasrate 🤦🤦
Pes si zvykne a prestane, sused musí vydržať nič iné mu neostáva ak to nie je po 22:00 tak to nie je rušenie nočného kľudu ani nič
Otazka znela: mozeme mat opletacky s policiou, ak ju zavola? A nie ci pes patri do bytu 🤦🏽♀️. Citajte s porozumenim, takuto kopu 💩 som uz davno necitala. A nie, nie som autorka.
@bonniee ok takže chcete počuť od niekoho ako vám začne fandiť a nadávať na suseda aký je zlý? Nie...to váš pes ruší domový pokoj.A ako viete, že to trvá 20 až 40 minút keď tam nie ste? A to či sused robí alebo nerobí z domu s tým podľa mňa nemá nič spoločné. Robte niečo so psom lebo ruší ľudí doma v ich sukromí...
@bonniee tiez som byvala v byte, kde mali susedia psa, ktory za nimi cez den plakal. Pises, ze place max 20min potom zaspi. Rovnako pises, ze odchadzate na kratko. Co sa bude diat, ked odidete na 8 hodin do prace? Moji susedia mali psa a ten takto plakal od rana az kym neprisli domov z prace. Moj muz pracoval z domu mali sme male babatko. Nedalo sa to vydrzat. Myslim, ze pes do bytu nepatri, ale ked ho uz mate, mali by ste zabezpecit, aby neobtazoval susedov a aby bol on sam stastny. Ved naco ste si ho brali, ked ste od neho cely den prec
ved je to stena a musi si zvyknut.. to par tyzdnov trva... autorka tu sice nie je uz,ale pan sused moze volat aj lamparen, pes ak zavija hodinu rano,hodinu naobed, hodinu poobede, tak nerusi nocny klud, nerobi nic.. policajti to nemaju ako riesit a preco. A ak pes nie je v bytovke zakazany, maju ich tam takmer vsetci, tak ani nebude sa to podla mna riesit cez nejake spolocenstvo. Zaujimave, ze uz teraz ked ste doma a zavija chvilu ked odidete a ucite ho, takto vyvazda... podla mna susedovi by vadil akykolvek hluk, od cohokolvek, kedykolvek... je to proste zivot v panelaku a bodka. 99% psov v bytoch su cez den same... a aj tie psy v domoch... :D pre niekoho nepredstavitelne ale je to tak.. vacsinu casu prespia...
Mali sme susedov ktorym zavyjal a stekal pes a poviem ti nic horsie som v zivote v bytovke nezazila. Dodnes lutujem ze som nebola vtedy odvaznejsia a neriesila som to s policiou ako tyranie zvierata. Pes 9h zavrety sam doma a 9h vyl ako sialeny, chudak pes. A majitelka? Nechcela mi verit ze zavyja, ze oni ho takehoto nepoznaju 🙈 sak jasne ze nepoznaju ked to robil ked bol SAM doma
A uprimne? Ano ked som bola v praci mo to mohlo byt jedno, ale predstav si ze ked si doma, chora, hlava tu ide prasknut alebo chore dieta doma mas a budu sa ti stale na psiska hlucneho…
Ja ti to napisem ako majitelka psa.zobrala som si ju z utulku, hned po tyzdni mi zvonila suseda, ze dokedy to bude. A ja ze dovtedy kym si nezvykne bodka. Bola som slusna ale a vysvetlila situaciu.
Ono ano za toto ma tu ukamenuju ale nocny klud je po 22 hodine.
Ano urcite he to neprijmne ale je fajn aj ked sused ma pochopenie a da cas si zvyknut psovi. Ved male stena je jak dieta, tiez mu nevysvetlite veci ako dospelemu. Samozrjeme nejdem ich porovnavat ale mat za susedov rodinu s 3-4 malymi detmi tiez nie je vyhra ale nevyberes si. Kamoska mala za suedu alkohlicku, furt hudba, bordel, buchoty a smola, dosli policajti stisala to a nic z toho.
Mas stena dva tyzdne nerobila by som si hlavu absolutne zo suseda, ani z ludi tu, co beru zvierata iba ako vec. Vsetci chcu vsetko hned a rychlo. Zial niektore veci chcu a potrebuju cas
ked si pes zvykne, urcite to bude coskoro, bude klud
@kvietocek87 presne, nech tvoje detiská robia na môj dôchodok 😘😘😘

Ja teraz napíšem od témy že radšej psa v byte ako vonku na reťazi alebo celé dni v koterci kde je tiež sám ešte viac. Tiež máme psa v byte a je sama 8-12 a potom 13-17 lebo muž chodí na obed domov. Naša je našťastie ticho