Naše šteniatko plače a sused volá policajtov
Dobrý deň,
Už skoro 2 roky bývame v paneláku v PET friendly byte. Je to cca 5 poschodový panelák a skoro každý tu má psa, okrem 2 susedov. Keď sme sa sem sťahovali, doniesli sme si so sebou nášho útulkáča a hovorili sme majiteľovi bytu, že neskôr chceme šteniatko. Všetko v pohode odsúhlasil. Ako sme sa nasťahovali, náš starý 2 ročný psík si nevedel zvyknúť, tak pár dní zavíjal, keď sme začali pracovať. Po 4 dňoch sme už vtedy spoznali našeho úžasného suseda, ktorý nám vynadal na schodoch, že pes zabíja a blablabla. Vtedy to trvalo necelé 2 týždne a cez víkendy bol ticho a potom si náš starý psík zvykol. Odvtedy ubehli skoro 2 roky a my sme sa rozhodli si kúpiť nové šteniatko. Od začiatku ho učíme byť samé, odchádzali sme a prichádzali do bytu po krátkych časových intervaloch a všetko bolo fajn. No už začíname s hodinami, keďže budúci týždeň ideme znovu po dovolenke do práce a šteniatko za nami plače, šteká, zavija asi cca hodinku. Nevieme ako to bude keď bude 8 hodín samo, či začne viac krát zavíjať no už sa začal sťažovať daný sused, ktorý bohužiaľ býva nad nami. Stále za nami chodí že sa tu nedá žiť, že nám tu zase šteká pes a že on chce spať/mať kľud, vyhráža sa políciou, dokonca raz padla aj poznámka, že sa nám toho psa zbaví. Podotýkam že ja som zubárka a manžel je IT technik. Pracujeme bežne od 9. Šteniatko sme doteraz učili len v poobedňajších hodinách okolo 14/15. Nevieme, že či pán nemá prácu, život a celkovo načo sa nasťahoval do bytovky, v ktorej 90% ľudí má psy, ale chcem sa opýtať, či môžeme mať nejaké opletačky s políciou, ak bude otravný abude ich sem stále volať. Ďakujeme🙂
@misiak7777 Ale ja nevtrdim, ze to je v poriadku. Akurat uplne nechapem naco si niekto zadovazi 2 psov, ked na ne nema cas?
A este nechape, ze to niekomu vadi?
@mircalla ako vies, ze autorka na psov nema cas? Lebo chodi do prace (tak ako drviva vacsina ludi)?
@anonymanonym A ma ho snad? Obaja v praci cele dni, psy zavrete v byte. Podla mna pes idealne v dome, ak uz v byte nie sposobom, ze majitel ci majitelia cele dni prec. Predsa to je rozdiel, ako ked jeden z nich robi z domu reps. maju smeny a vedia sa tym psom venovat
.
@mircalla autorka pise, ze 8 hodin. To za mna nie je cele dni.. nevieme kolko casu co nie su v praci sa psom venuje...
@anonymanonym No zjavne mas psa v byte aj ty....
@anonymanonym Proste napadas tu kazdu, ktora sa autorky nezastane. Nesnazis sa chapat druhu stranu ani trochu. Ja, ja a jedine ja, seriem na cely svet, no a co
Nic proti psom, len ich majitelom, pes za to nemoze
@mircalla ano, mam psa v byte aj ja. Zaroven mame s muzom flexibilnu pracu - nie je problem odbehnut si z prace domov kedykolvek, a zaroven mozeme mat psa aj v praci. Napriek tomu pes zostava doma a cely cas spi (kamera), a ani nezvykneme odbiehat domov. Nevidim na tom nic zle, prave naopak 🙂 Nakolko mame pracu aku mame, skusali sme co bude najviac vyhovovat. A bola by si prekvapena, ze najviac vyhovuje ak v case co sme v praci, spi doma, odpocinok je rovnako dolezity ako fyzicke a psychicke zamestnanie psa. Dospely pes by mal idealne prespat aj 15 hodin denne. Mimo to sa jej aktivne venujeme. Robime psie sporty na profi urovni a aj kopec inych aktivit.
A ja uplne chapem druhu stranu. Ak si pozries moj prvy komentar, tak si vsimnes, ze som plne za to, ze to, ze ma niekto zviera znamena to, ze je zan zodpovedny a je povinny zabezpecit, aby neobtazuje okolie. Aj mne osobne stekajuci psy v bytoch, ale aj v domoch vadia. Viem to pochopit kratkodobo!, ak to majitelia aktivne riesia a je to len otazka kratkodobej! trpezlivosti, kym si psa naucia. Neviem to pochopit ak to maju majitelia na haku, neriesia a nechaju psa vystekavat. V takom pripade by som aj ja tu policiu volala 😉
@mircalla a k tomu, ze len ja ja ja.. to tazko 🙂 kameru sme kupili zaroven so psom.. kvoli susedom, aby sa nestalo, ze my si spokojne odideme prec, nevieme co robi pes a chudaci susedia by mali trpiet nasho pripadne stekajuceho psa a my by sme ani nevedeli, kym by nejakemu susedovi nerupli nervy a neprisiel nam vynadat. No to isto. Co ma sused s mojim psom? Nic. Tak ho nema ani obtazovat. Bodka 🙃 Takze tak.
@anonymanonym konkrétne môj brat má akčnejšie plemeno a tie 4 hodiny ten pes spi a je ticho, potom ale vidno (tiež na kamerách), že chodí, snorí, síce nezničí, ale to ťukanie pazúrikmi ide tiež na nervy. A keď sa trochu prebehne, pomojká, tak zas vydrží pospať. Jasne, že sú aj kľudnejšie plemená, ale toto sa mi zdá take optimálne, že aj ten pes má niečo z toho života - nie len pol dňa sam doma. Pes je spoločenský tvor.
@mircalla autorka písala, že prvý pes si rýchlo zvykol a teraz zvyká nové šteňa. To nie je, že roky tie psy niekoho vyrušujú. Tu sa hneď zlietol kŕdeľ, ktorý vôbec nepísal k veci. A ja poukazujem na to, že nevidím rozdiel v rušení medzi psom alebo deťmi
@misiak7777 naozaj nevidíš rozdiel medzi psom a dieťaťom? 😀
Tento pes si zvyká, nebude štekať večne, my keď sme sa presťahovali tak náš pes kým si zvykol štekal asi tri týždne potom to prešlo, susedom som sa ospravedlnovala a vysvetlila že si zvyká na nové prostredie a sused mi vraví že,, nám to nevadí " teraz majú malé dieťa ktoré v noci dosť plače a mne to tiež nevadí, ide o to že treba byť k sebe tolerantní, tebe nevadí môj pes, mne nevadí tvoje dieťa
@daniela1911 tiez mame akcne plemeno a co pises nepoznam. Na kamere vzdy rozvalena a drichme. Este aj ked prideme tak lenivo rozliepa oci 🙈 Akurat minule sme rozmyslali po akej dobe by zacala aspon chodit po izbe alebo cosi. Lebo to sa nam zatial ani raz nestalo - vzdy ju zobudime az nasim prichodom. Inak mame koberce okrem kuchyne, takze verim, ze ani chodza psa susedov neobtazuje.
Ale ostatny cas sa jej aktivne venujeme. Kazdodenne treningy vselijakych psich sportov (dogdancing, puller, frisbee, pasenie, agility, canicross, nosework, ... nieco rekreacne, nieco zavodne), dlhe prechadzky ci uz v prirode alebo v rusnom prostredi vramci socializacie a unavenia z podnetov, psie akcie a zavody, na rozne vylety s nami chodi (resp psa berieme vsade), teraz v lete aj paddleboarding nas vsetkych vratane psa velmi bavil... Fakt si nemyslim si, ze by nemala nic zo zivota 😊 Len za to, ze zije v byte a my na prekvapenie chodime aj do prace... 🤷♀️
A že pes nepatrí do bytu? A pes keď celú noc breše na dvore niekomu pod oknom to je ok?
Nečítala som celú diskusiu, napíšem naše riešenie. Mali sme psa v byte, brali sme ho z útulku už ako 2 ročného. Manžel bol na homeoffice, takže nehrozilo 8 hodín samoty. Avšak zavíjal, aj keď ostal na chvíľu sám. Skučal, pobehoval nervózne hore dole po byte. Riešenie sme našli v susede, dôchodkyni, ktorá mala tiež psa a keď sme nášho nemohli zobrať so sebou, bol pri nej. Keď manžel musel na mesiac na služobku, a ja som chodila do práce, našli sme v blízkej dedine pani, ktorá mala chovnú stanicu NO a cvičisko, a počas dňa sa postarala aj o nášho psíka. Dokonca sme vďaka nej krásne psíka vycvičili, počúval na povel. (Iba nezniesol byť sám). Spomínam si, že raz, keď sme šli do divadla, prišiel strážiť psa môj ocino. Proste sme hľadali cestu aby netrpel ani pes, ani susedia.
@fazulka21 Ak si si nevsimla spolocnost sa meni. Dnes uz je pre mnohych ludi pes clen rodiny, ano, to niekto, kto napisal to co ty aj s tym poslednym trapnym dodatkom nikdy nepochopi.
Po svete beha viac nevychovanych deti, ktore zato nemozu, tak ich vychovali/nevychovali rodicia, ako zvierata, ktore nikomu neubliziju a su odkazane na ludi. Netreba ospravedlnovat dieta zato ze je dieta, nehovorim o babatkach a mensich detickach, ale staci ist na zakladnu skolu a teda je to dost smutne co sa tam riesi uz v nizkom veku a cim vyssi rocnik tym je to horsie. A co, je to ok lebo je to dieta a bezhranicne ho milujes? Nie nie je, tak isto ako nie je ok ked si niekto nevychova psa. Slusnost a ludskost sa vytraca. Len mi je luto ze asi z tvojej vychovy tvoje dieta dostane pohlad na zvierata ze je to len nieco, vlastne to, ako si napisala. Mozno ked raz budes stara a deti budu mat svoje rodinky, bude po tvojom boku sediet to ;) a verim ze ho budes bezhranicne milovat
@fazulka21 a prečo píšeš čo bolo v minulosti žijeme v prítomnosti nie? Čo to má s tým spoločné v minulosti upalovali čarodejnice napr a čo? Svet sa mení, ľudia sa menia a neznamená že čo bolo v minulosti bolo aj správne. Dnes je pre ľudí pes člen rodiny a pre veľa ľudí je pes ako pre niekoho dieťa napr. pre ženy ktoré nemôžu mať deti, pre osamelých ľudí, dôchodcov, ľudí ktorí už majú veľké deti a žijú v zahraničí napr. ale to niekto tak zadubeny a obmedzený ako ty nemôže pochopiť
Všetky sú tu strašne múdre "psickarky" ale ja chápem pani. XY ľudí má psíka v byte ale to hneď neznamená že nevedia čo starostlivosť o psa obnáša alebo že ho nedajbože týraju. Niektoré psíky sa adaptuju ľahšie, iné ťažšie. Apropo, pes patrí do domu- aj v dome môžte mat susedov ktorým to bude vadiť. Takí susedia sú hocikde. A to by ma potom zaujímalo čo by ste drahé psickarky na to napísali 🙂 či by ste si psíka brali do roboty? Všetky máte takú, ktorá vám to umožňuje? 😉navyše v dnešnej dobe môže byť pre niektorých ľudí ťažké kúpiť si dom, nemyslím si, že je to prípad tejto dvojice ale to je jedno. Možno len dom nechcu, to ale neznamená že nemôžu mať v byte psíka lebo je to zviera na von. A navyše nezabúdajme na to že nie všetky psy sú vhodné do domu, sú aj psíky, ktorým vyslovene vyhovuje byť dnu, hlavne keď je zima. Takže vyvraciam mýtus že pes je len na von.
@pre všetkých... komentáre ani nečítam... hlavne tie komentáre, ktoré podporujú psičkárov, hlavne v bytových domoch, ale ak si myslíte, že pes má zelenú a sused si musí zvyknú, tak to ste na omyle.
Nebudem sa viac rozpisovať, mám svoju skúsenosť a aj pri mojich deťoch, mojej a manželovej kľudnej povahe sme potrebovali svoje súkromie a kľud. Hlavne aj kvôli práci.
Poviem vám, že tých dvoch susedových zdochliakov, ktorí nám rušili súkromie, by som bola najradšej zadrhla. A viete kedy nastal kľud. Kľud nastal vtedy, keď ich rad radom šľak trafil. A vtedy si vydýchli viacerí susedia, vrátane nás. To v krátkosti náš prípad, takže nie, nie som za psov v bytovke.
A to sa čudujem, že príspevok napísala nejaká zubárka???, niekde v úvode som zahliadla, že robíš zubárku?, no bože, boh zavaruj, kto si dá tomuto primitívovi strčiť prsty do pusy. @autorka, veď sa ani neozývaš (možno to tieňovo sleduješ), napíš, kde máš pôsobisko, aby som vedela ako sa zachovať a ako ťa obísť. Príspevok sťa 9 ročného dieťaťa - šteniatko plače????????Ja si myslím, že ani ty nie si zubárka, a ani tvoj manžel IT-čkár. ste obidvaja psíčkári, a psy vás očuravajú...
Nie dievčatá, neodpovedali ste jej normálne. Hovoríte tomu úprimnosť ale povedzme si. ..keby sa vás pýtala kamoska na podobnú vec, tiež by ste jej takto "úprimne" odpovedali? Alebo by ste sa snažili trošku s citom? Ja sama som si to tu už zažila keď sa do mňa pustila hrstka žien. Nie je to nič príjemné. Ja žijem štýlom: spravaj sa tak, ako by si chcela aby sa správali k tebe.
@gerrwie_girl áno, to som sa snažila napísať, mne by tiež mohlo vadiť susedove dieťa ktoré celú noc reve a im by mohol vadiť náš pes ale sme ľudia...

@mircalla ak si čítala s pochopením, tak prvý pes si zvykol a druhého to učí. Však sme sa susedi aj sťažovali, sused nevyspaty po nočnej, suseda po ťažkej operácii rakoviny. Odpovedať, však to je dieťa, z toho vyrastie 😃😃🤦🤦🤦 no keby to bol pes, ktorého majiteľ učí byť ticho ako autorka, tak sa vzlietne kŕdeľ vrán a idú ukameňovať majiteľa.