icon

Naše šteniatko plače a sused volá policajtov

bonniee
1. sep 2023

Dobrý deň,
Už skoro 2 roky bývame v paneláku v PET friendly byte. Je to cca 5 poschodový panelák a skoro každý tu má psa, okrem 2 susedov. Keď sme sa sem sťahovali, doniesli sme si so sebou nášho útulkáča a hovorili sme majiteľovi bytu, že neskôr chceme šteniatko. Všetko v pohode odsúhlasil. Ako sme sa nasťahovali, náš starý 2 ročný psík si nevedel zvyknúť, tak pár dní zavíjal, keď sme začali pracovať. Po 4 dňoch sme už vtedy spoznali našeho úžasného suseda, ktorý nám vynadal na schodoch, že pes zabíja a blablabla. Vtedy to trvalo necelé 2 týždne a cez víkendy bol ticho a potom si náš starý psík zvykol. Odvtedy ubehli skoro 2 roky a my sme sa rozhodli si kúpiť nové šteniatko. Od začiatku ho učíme byť samé, odchádzali sme a prichádzali do bytu po krátkych časových intervaloch a všetko bolo fajn. No už začíname s hodinami, keďže budúci týždeň ideme znovu po dovolenke do práce a šteniatko za nami plače, šteká, zavija asi cca hodinku. Nevieme ako to bude keď bude 8 hodín samo, či začne viac krát zavíjať no už sa začal sťažovať daný sused, ktorý bohužiaľ býva nad nami. Stále za nami chodí že sa tu nedá žiť, že nám tu zase šteká pes a že on chce spať/mať kľud, vyhráža sa políciou, dokonca raz padla aj poznámka, že sa nám toho psa zbaví. Podotýkam že ja som zubárka a manžel je IT technik. Pracujeme bežne od 9. Šteniatko sme doteraz učili len v poobedňajších hodinách okolo 14/15. Nevieme, že či pán nemá prácu, život a celkovo načo sa nasťahoval do bytovky, v ktorej 90% ľudí má psy, ale chcem sa opýtať, či môžeme mať nejaké opletačky s políciou, ak bude otravný abude ich sem stále volať. Ďakujeme🙂

marsmykkok
3. sep 2023

Tak ľudskosť a empatie sa nenosí a to na oboch stranách. Po prvé, zákaz chovať psov v byte, to je úplne hlúpy nápad, ak máte suseda debila tak nebude otravovať psom, ale hlučnou hudbou a tak. A normálny sused urobí opatrenia aby pes obťažoval čo najmenej susedov. Po druhé, niekto má deti, niekto klavír, pre niekoho je ten pes jediné potešenie v živote, prečo tak neempaticky sa k tomu veľa ľudí stavia?

fazulka21
3. sep 2023

@zirafienka tiež ma dorazilo že ,,šteniatko plače" 🤣 To sú tí, čo si myslia že všetci musia tolerovať psov. A keď netoleruješ, automaticky nemáš rada psov. A potom začnú s tou najväčšou sr*čkou: ,,Ale keď deti plačú....." 🤣 IQ hupaci koník.

nika523
3. sep 2023

@zirafienka no sused si musí zvyknúť, nič iné mu neostáva keď neruší nočný kľud

nika523
3. sep 2023

@zirafienka autorka sa neozýva lebo si dávno vymazala účet, nebude sa tu baviť so sliepkami

daniela1911
3. sep 2023

@anonymanonym Nepoznam žiadneho akčného psa, ktorý prespí 8+ hodín, ale Ok každý pes je iný 🙂 A pri psovi všade koberce si tiež neviem predstaviť.

misiak7777
3. sep 2023

@zirafienka ty zdochliak 😂😂😂 ja som sa tešila, keď detiská vyrástli, a po ROKOCH bol kľud .

misiak7777
3. sep 2023

@fazulka21 v hlučnosti moja nie 😂😉 lebo podľa mojich skúseností a mojich známych čo majú aj deti, sa skôr vychovaju psy ako deti 😘😘

fazulka21
3. sep 2023

@misiak7777 určite 😀 moja 🤣

aceris
3. sep 2023

@bonniee neriesila by som to. Podla mna ten pes nebude skucat cele dni. Za tyzden, ci dva si zvykne...ako inak sa to ma naucit ak od neho nikdy neodidete?

aceris
3. sep 2023

@mircalla bez urazky ale mas dost obmedzene myslenie. Preco by bolo psovi lepsie v dome? Ze je cele dni sam ale vonku? Pes je spolocenske zviera a z mojich skusenosti ak clovek, ktory byva v dome a nevenuje sa nejakemu psiemu sportu, tak skor ten pes trpi. Trpi samotou a nedostatkom pohybu a treningu. Narozdiel od psov v bytoch, kde si nemozes dovolit na psa kaslat pretoze ho mas priamo pod nohami a nie vonku za dverami.

anonymanonym
3. sep 2023

@daniela1911 zaujimave 🙂 Z mojich skusenosti (nie len s mojim psom) ak ma pes v zavislosti od plemena dostatok fyzickeho a psychickeho vyžitia, ak je nauceny oddychovat (pri aktivnych pracovnych plemenach je to dolezita schopnost) a ak ma rezim prace a oddychu (tiez to plati najma pre aktivne pracovne plemena), tak nema problem prespat cely cas co su majitelia v praci 🙂 A na koberce denne roboticky vysavac a obcasne tepovač a na psa hrebeň, a je to v pohodicke aj s kobercami 👌🙂

nika523
4. sep 2023

@aceris samozrejme každému psovi je lepšie v byte s človekom ako samému na dvore, to že pes nepatrí do bytu tvrdia len tí čo psom absolútne nerozumejú a nič o tom nevedia

kvietocek87
4. sep 2023

@nika523 pes nebude nikdy na úrovni dieťaťa.Bytovky su pre ľudí a nie pre zvieratá.Zviera má mať svoje "bývanie" trebárs v prípade psa svoju búdu.

bonnieee
4. sep 2023

Dobrý deň dámy a slečny. Som autorka pôvodného článku, iba cez iný telefón. Každopádne som si len zo zvedavosti prečítala dneska všetky správy čo tu padli a musím sa vyjadriť. :D
Ja absolútne za 1. nechápem, prečo nečitate pozorne?? Nikde som sa anilen nezmienila o tom, že nám psy kňučia celý deň a že na nich nemáme čas. Padlo tu strašne veľa argumentov ohľadom toho, ako pes nepatrí do bytu ale na dvor , že v byte 8 hodín denne sám trpí. Vy si myslíte, že ten pes je na dvore 24/7 šťastný? Pes je SPOLOČENSKÉ ZVIERA, nie je stvorený na to aby bol pôvodný na dvor a na stráž dom , lebo jemu je tam naozaj úžasné samému, absolútne nevychovavanemu a nevšímanému. Netvrdím tým teraz , že každý kto má psa na dvore sa o neho nestará, ale z toho čo čítam tak niektoré žienky tu sú presne tie typy, ktoré by dali psa na dvor a nechali ho tam samého celé dni a všetko čo by k tomu povedali by bolo "veď on je tam šťastný lebo je vonku." Ja mám osobne doma psa z útulku malého plemena. Nedovolím si povedať rasu, keďže je to kríženec a naše nové šteniatko je prosím pekne taliansky Chrtik!! Ja by som strašne chcela vidieť Vás strašných ochrancov zvierat, ako by ste sa tvárili keby ste hodili dva malé psy vonku na dvor. Tie psy by tam trpeli 1000x viac ako v byte, kde majú vlastné peliešky s dekami, sú v teple, chodíme s nimi na turistiky, na prechádzky, vstávame o hodinu skôr pred prácou aby sme ich vybehali, aby doma spali. 🙂 Ale veď jasné, takémuto psovi na dvore by bolo určite lepšie. No to vás nenapadlo sa opýtať čo sú to za plemená, hlavne že sú z vás hneď veľké psíčkarky! :D
Za 2. strašne mi príde , že veľa z vás sa do mňa pustilo len kvôli môjmu povolaniu :D ja som svoje zamestnanie spomenula v tom kontexte, aby ste si vedeli predstaviť, koľko je asi psík doma sám, ako máme s manželom pracovnú dobu , že pracujeme od pondelka do piatku od 8/9 do 14/15/16 a že víkendy sme doma a celé trávime spolu :D nechceli sa mi to tu vypisovať tak som uviedla povolania a vy idete písať , že sa teraz nejdete s prepáčením posr*t pretože som zubárka? Ďalšia vec, komentáre typu, ako môže zubárka mať psa a pchať ľuďom ruky do úst... Ja neviem či pani čo toto napísala má zubára čo pracuje BEZ RUKAVÍC a BEZ DEZINFEKCIE , ale očividne áno takže úprimne mi Vás je ľúto a odporúčam vyhľadať zubára, ktorý vyšetruje s rukavicami a dezinfikuje si ruky pred každým pacientom. 🙂
Po 3. asi 20 ľudí tu písalo nadávky na mňa , že si neviem vychovať psa a že ruším suseda ja tým že mi pes reve celý deň, pritom v príspevku som jasne napísala , že 1. Psík je v pohode a nekňučí a 2. Psík je malinké šteniatko, ktoré učíme byť samo doma. Naozaj by som chcela vidieť šteňa, ktoré ostane doma zo začiatku samo a potichu.
Po 4. Ľudia typu "zubárka čo nevie používať google a nájsť si, ako vychovať psa" ... Pýtala som sa niekde v príspevku "ako vychovať psa?" "Akú hračku mu kúpiť?" Atď? Nie. Moja otázka znela, či sa sused môže obrátiť na políciu keď sa šteniatko učí byť samo doma a jemu to vadí, pretože je to s prepáčením dem*nt. Sused odvedla počul ale slabo, susedia pod nami sú s tým v pohode , že to skoro ani nepocut, ale pán sused nam nami sa nám ide vyhrážať a sťažovať!! A NIELEN NÁM! Nad ním býva rodina s deťmi, ktoré keď behajú po byte tak im klope na dvere a rodičom sa vyhráža taktiež! Takže ak podporujete takýchto narušených ľudí, ktorý bývajú v paneláku ale majú 0 toleranciu k iným ľudom, tak je mi Vás taktiež ľúto. Našim susedom na druhej strane plačú deti, hrajú sa, kričia a sem tam vreštia keď nedostanú čo chcú, ale NIKDY v živote by som nešla klopať po dverách a vyhrážať sa , pretože ja som sa rozhodla bývať v paneláku! A panelák nie je o tom, aby ľudia pomaly šuškali a chodili po špičkách. Treba rátať s hlukom, nie je to dom. A tak ako vy hovoríte že psy nepatria do bytu ale do domu ja hovorím , že netolerantni ľudia, ktorý chcú kľud a ticho 24/7 a vadí im pomaly aj spadnutie lyžičky na zem, nepatria do bytu ale do domu 🙂
Na koniec už len dodám , že ďakujem že sa tu našlo aj pár rozumných hláv, ďakujem samozrejme aj za každé rady od vás ohľadom výchovy šteniatka ktoré boli naozaj rozumne napísané , aj za povzbudzujúce komentáre. Šteniatko bolo dnes 1. krát samo doma, ja som bola v práci iba 5 hodín a podľa kamery a záznamu, plakalo iba 2x po 10 minút. Takže si úspešne zvyká a policajti nezmohli nič. Pekný deň prajem všetkým, ktorý podali konštruktívnu kritiku ale aj tým, ktorý sa snažili pomôcť. <3 Dovidenia.

chovancova27
Autor odpoveď zmazal
chovancova27
Autor odpoveď zmazal
nika523
4. sep 2023

@kvietocek87 na akej úrovni dieťaťa, o čom to zas píšeš?

nika523
4. sep 2023

@kvietocek87 A že bytovky sú pre ľudí a čo akože tam zvieratá bývať nemôžu či čo si tým chcela povedať, to kde je napísané v nejakých bytových stanovách či kde? Pouč ma lebo ja to nikde neviem nájsť

gerrwie_girl
4. sep 2023

@bonnieee nieeeee, to ti fakt niekto napísal taku kravinu že zubárka, ze pchas ruky do úst ľudom s tymi rukami ktorými hladkas psa či také ako? 😀 akože toto je ake TRAPNE 😀

viky173
4. sep 2023

chudak pes, zavrety v byte a ty s muzom cele dni v praci, naco vam bol? aby ste otravovali susedov hlukom? a tym podotykanim, ze si zubarka a tvoj muz IT technik si akoze co chcela povedat? 😂 nestacim sa divit ake pripady vystuduju stomatologiu, preto ta uroven zdravotnictva tu aj tak vyzera

gerrwie_girl
4. sep 2023

@viky173 a ty si presne ten prípad ktorý spomínala vyššie 😀. Pozri si komentár od nej posledný a dozvies sa odpovede na svoje otázky🙂

nika523
4. sep 2023

@gerrwie_girl no mne raz jeden povedal že nebude dýchať vzduch ktorý pes vydychuje, nad ľudskou hlúposť sa asi netreba pozastavovať...

nika523
4. sep 2023

@chovancova27 pracujem s túlavými aj týranými zvieratami a môžem ťa ubezpečiť že toto týranie určite nie je

anonymanonym
4. sep 2023

@bonnieee odporucam uchovavat si zaznamy z kamery, ak vasa kamera ponuka taku moznost (napr. ta nasa ma SD kartu), pre kazdy pripad 🙂 Policie a pod. by som sa vo vasom pripade neobavala, ale vzdy lepsie mat nieco v rukach. A rovnako odporucam este viac davat pozor na to, co šteňa mimo bytu ochutna. Ak by "milemu" susedovi napadlo riesit to po svojom otravou alebo pod... Ludia vedia byt riadne zli...

gerrwie_girl
4. sep 2023

@nika523 neuveriteľné hlúpi si niektorí ľudia. Za mňa jednoznačne človek ktorý nemá rád zvieratá nie je dobrý človek. Nech si hovoria čo chcú 🙂.

misiak7777
4. sep 2023

@mamatroch mňa zaujíma vždy, koľko je harantov v paneláku 😃😂 vieš, kvôli kľudu 🙂🙂

misiak7777
4. sep 2023

@gerrwie_girl tak. Chápem vždy obe strany, ale toto tu je vyhrotene

misiak7777
4. sep 2023

@bonnieee nevšímaj si niektoré husy. Sú ľudia, ktorí ťa podporia aj snažia poradiť 🙂 držím palce 🙂

bonnieee
4. sep 2023

@anonymanonym anooo uchovávame si všetko a otravy na schodoch pred bytom už boli, ale vďakabohu nie pred naším, vtedy sa nainštalovali kamery aj na chodby do paneláku 🙄🙏🏻 strašné naozaj

bonnieee
4. sep 2023

@gerrwie_girl áno ja som sa tiež nestíhala diviť , ako si niekto môže myslieť že ja hladkám psy a potom pracujem s nevydenzifikovanými rukami a bez rukavíc v ústach pacienta 🤦🏻‍♀️