icon

Nebezpečné prechádzky v lese - strach z medveďov

zuzulienocka78
27. máj 2025

Chodíte ešte do lesa? 🏕

My sme po tom množstve správ o medveďoch úplne prestali a to bývame v blízkosti hôr, okolo domu nám idú tri turistické chodníky. Ale nejako nemám odvahu :-/ Každý rok sme chodili na huby, ani na to si netrúfam.

la_dolce_vita
27. máj 2025
@simca06022011

@la_dolce_vita inak mne ten zvoncek je smiesny... ovce zvonceky maju a neviem, ci sa im macovia vyhybaju 🙂 ale toto som tiez pocula, ze mame nosit zvoncek :D

@simca06022011 ano, pocula som aj tento nazor, ze ich to praveze pritahuje, niekde na Liptove pri salasi moze byt. Fakt neviem..

mirokub
Odpoveď bola odstránená
nyusika
27. máj 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub
Veď keď usmrtil zviera v stave ohrozenia života, nemá sa cíti báť.

Priblemymoxu mať len tí, čo strieľajú pre istotu....

simca06022011
27. máj 2025
@nyusika

@mirokub
Veď keď usmrtil zviera v stave ohrozenia života, nemá sa cíti báť.

Priblemymoxu mať len tí, čo strieľajú pre istotu....

@nyusika a ako dokazes stav ohrozenia? nijak.. jasne ze sa musi bat kazdy :D

marsmykkok
28. máj 2025

Som zo stredného Slovenska. Chodila som do lesa 20 rokov dozadu a chodím aj teraz a môžem potvrdiť že stopy po medvedoch vidím aj na začiatkoch lesa oveľa častejšie. Ale nemyslím že je to problém premnoženia, keby bol príroda si poradí sama a budú mať nejakú chorobu. Skôr je problém kedysi hojné prikrmovanie poľovníkov čo ich naučilo žiť nie v hlbokom lese, ale v blízkosti ľudí. Ale aj tak je to nebezpečné a niečo by sa robiť malo. Ak niekoho v detstve týrali rodičia a je teraz vrah nenecháme ho na slobode lebo za to nemôže. Ani medvede nemôžu za to že ich ľudia respektíve poľovníci toto naučili, ale zároveň nie je správne kvôli ich nebezpečnému správaniu nechať zabíjať a zraniť vážne ľudí.

izalisa
28. máj 2025

Chodím ale málo, snažím sa ísť tam kde je väčší pohyb ľudí. Keby som išla sama s mužom je mi to jedno ale chodíme s deťmi a neviem si predstaviť že by sa pri nás nejaký medveď objavil. Preto sme začali viac chodíť do ČR kým s tým niečo neurobia.

ukgirls
28. máj 2025

Tak ako mas ty strach o svoje dieta ma aj medvedica strach o tie svoje... myslim ze po okoli sa pohybovat mozes ale hlbsie do lesa by som nesla... hriby najdes aj v okraji

zana134
28. máj 2025

Chodím do lesa celý život, beriem návštevu lesa, ako návštevu chrámu. Bohužiaľ v dnešnej dobe je tento chrám spľundrovaný jedincami, ktorí si myslia,že zemeguľa je ich. No nie je , máme ju v dlhodobom prenájme. Medvede sú menej nebezpeční, ako ľudia. Na ceste každý deň zažívam situácie, ktoré smrdia nebezpečenstvom. V lese tieto pocity nemám. A mackov tu máme hojne. Chodia na vnadiská, na odpadky za plotmi, naučili sme ich to, tak sa nečudujme. A okrem toho u nás zažívame najväčšiu eko katastrofu, smrekové plantáže postihol lykožrút a medvede už nemajú kam ísť., tak stretnutí pribúda. Myslím, že ani on nie je nadšený so stretnutia s nami. Súdruhovia zvolili cestu eliminácie. Mne osobne sa to nepáči. Nemyslím si, že máme na to akékoľvek právo.

michaela329
28. máj 2025
@marsmykkok

Som zo stredného Slovenska. Chodila som do lesa 20 rokov dozadu a chodím aj teraz a môžem potvrdiť že stopy po medvedoch vidím aj na začiatkoch lesa oveľa častejšie. Ale nemyslím že je to problém premnoženia, keby bol príroda si poradí sama a budú mať nejakú chorobu. Skôr je problém kedysi hojné prikrmovanie poľovníkov čo ich naučilo žiť nie v hlbokom lese, ale v blízkosti ľudí. Ale aj tak je to nebezpečné a niečo by sa robiť malo. Ak niekoho v detstve týrali rodičia a je teraz vrah nenecháme ho na slobode lebo za to nemôže. Ani medvede nemôžu za to že ich ľudia respektíve poľovníci toto naučili, ale zároveň nie je správne kvôli ich nebezpečnému správaniu nechať zabíjať a zraniť vážne ľudí.

@marsmykkok súhlasím s tými vnadiskami-nenormalne ich pribudlo , aj posledny smrtelny stret bol pár metrov od vnadiska tuším, my chodíme hodne do lesa, medveď nám chodí aj na slivky do záhrady. Ja som behávala lesné trasy a medveďa som len sama stretla dvakrát - odišiel ešte zdiaľky, keď som hvizdla. Od malého decka, keď sme išli do lesa, sme vedeli, že si treba dať pozor a že tam môžu byť, no vtedy ešte nebol politickou témou. Tri roky dozadu nás poľovník v lese strašne upozorňoval, že chodia vlci, nech do lesa nechodíme radšej - muž mu ukázal pekné zábery vlčej rodinky, čo sme mali vo fotaku, že hej, videli sme 😄 A vtedy nám napadlo, že ďalší nepriateľ bude vlk...no a už to začalo, aj tie sú vraj "premnožené" už.

mofa
28. máj 2025

To nemyslis vazne vsak?🙂viac by si sa mala bat kliestov.

dannieja
28. máj 2025

Boli sme pri Šutovskom vodopáde pár týždňov po tom ako tam medveď napadol človeka. Nie, nebojím sa. Boli sme aj s dieťaťom. Medvede tu vždy boli a nikto sa z nich nešiel po💩. To, že strácajú plachosť je len a len vina tupcov typu Huliaka. Medveď je plaché zviera, na nikoho neútočí preto, že by bol krvilačná šelma, ktorá chce zožrať človeka. Fakt nie. Treba viac používať zdravý rozum a neveriť debilom typu Kuffa a pod.

zafir01
28. máj 2025

@zuzulienocka78 vzdušné 500 m od nášho domu .fotka z fotopasce .najviac dnes mali 5 ks naraz v zabere . Do lesa chodím, 4 roky dozadu dom denne 10 km behavaka cisto v horách . Dnes idem ken s manželom, sama s deťmi nechodím. Po tom, čo som bola na vychadzke s dcerou v nosici ,a tesne som sa minula s medvedica stromami mladými..cca 15 minút nas delilo ,co mi pipla sms s fotkou ,ze tade prešli . V lesoch som cely život. No teraz tu mam za domom bandu vlkov a nie jedného či dvoch medveďov ako zvyčajne. Ale cca 12-15 . Nebojím sa ,ale zbytočne neriskujem

maranco
28. máj 2025
@zafir01

@zuzulienocka78 vzdušné 500 m od nášho domu .fotka z fotopasce .najviac dnes mali 5 ks naraz v zabere . Do lesa chodím, 4 roky dozadu dom denne 10 km behavaka cisto v horách . Dnes idem ken s manželom, sama s deťmi nechodím. Po tom, čo som bola na vychadzke s dcerou v nosici ,a tesne som sa minula s medvedica stromami mladými..cca 15 minút nas delilo ,co mi pipla sms s fotkou ,ze tade prešli . V lesoch som cely život. No teraz tu mam za domom bandu vlkov a nie jedného či dvoch medveďov ako zvyčajne. Ale cca 12-15 . Nebojím sa ,ale zbytočne neriskujem

@zafir01 to je v poriadku že 500 metrov od vášho domu sypú medveďom žrádlo aby ich prilákali pred fotopascu?

zafir01
28. máj 2025
@maranco

@zafir01 to je v poriadku že 500 metrov od vášho domu sypú medveďom žrádlo aby ich prilákali pred fotopascu?

@maranco je tam oficiálne zapisany sennik , solisko, cele roky tam chodí crieda vysokej ,a jedného dňa na fotke toto . Nechávajú sa tam balíky sena a valec s kukuricou . Nedávno to boli kontrolovať úrady a vsetko bolo ,ako im kazali predpisy . Skúšať tie balíky sena medvede rozkotulali dolu kopcom . Tak neviem

michaela329
28. máj 2025
@zafir01

@maranco je tam oficiálne zapisany sennik , solisko, cele roky tam chodí crieda vysokej ,a jedného dňa na fotke toto . Nechávajú sa tam balíky sena a valec s kukuricou . Nedávno to boli kontrolovať úrady a vsetko bolo ,ako im kazali predpisy . Skúšať tie balíky sena medvede rozkotulali dolu kopcom . Tak neviem

@zafir01 hmmm... kukurica - tú medvede ľúbia. Tam máš dôvod. Ak ju nájdu divé svine, tých by som sa bála viac.

zafir01
28. máj 2025
@maranco

@maranco okolo domu mi stále beha ochrana prírody. A oproti sused s neoplotenou záhradou, ked mu opadne ovocie na zem ,všetka zver mi je pred domom , rovnako desiatky iných z okolia, takze niet sa čo čudovať. Ale počty su určite vyššie, než v minulosti. Tým nikoho neobhajujem , kedze tu s tym žijem

zafir01
28. máj 2025
@michaela329

@zafir01 hmmm... kukurica - tú medvede ľúbia. Tam máš dôvod. Ak ju nájdu divé svine, tých by som sa bála viac.

@michaela329 ano aj svine chodili, bolo treba redukovať koli moru zas . Takze to zavonia. Toto je z apríla, teraz je kľud, len ten prihlupli zasahovy tím tu beha a pýta sa ludi a polovnikov kde je nejaký medved ..a hádaj..poľovníci cusia . Nechcú si ich dat ,kym nerobia bordel a problémy

skatloka
28. máj 2025

zalezi kde byvas… ja byvam na Liptove a kupili sme si plynovku… bereme nu aj ked ideme len do blizkosti lesa, na luky, medvede su tu vsade a viem, ze v okoli mojho domu +5km je minimalne 10 medvedov 🤷‍♀️

michaela329
28. máj 2025
@zafir01

@michaela329 ano aj svine chodili, bolo treba redukovať koli moru zas . Takze to zavonia. Toto je z apríla, teraz je kľud, len ten prihlupli zasahovy tím tu beha a pýta sa ludi a polovnikov kde je nejaký medved ..a hádaj..poľovníci cusia . Nechcú si ich dat ,kym nerobia bordel a problémy

@zafir01 mna za tie roky medvede nechali vždy tak, no divá sviňa je fakt sviňa a tá ma naháňala 😃 tým sa fakt snažím vyhnúť.

isis234
28. máj 2025

@zuzulienocka78 nechodím už na turistiku. Môže sa objaviť na chodníku. neviem, kde má brloh, ani jeho trasu "vychádzky"

luc141
28. máj 2025

@zuzulienocka78 nechodim, ale ja som sa bala vzdy, aj ked este neboli tieto spravy o medvedoch. Bojim sa aj ze stretnem ine zviera. V mojej dedine bol vyskyt viacx hlaseny, tade proste nechodim vobec. A ked idem, iba tak na okraj a nie vyslovene do lesa, skor na luku, na nejaku cesticku co je blizko lesa ale je prehladna a podobne

20erika07
28. máj 2025

Už sa bojím, neviem ako by som zareagovala, možno veľmi zle pri strete a nechcem to riskovať. Väčšinou som chodila sama s deťmi a psom , ale necítila som sa bezpečne a tým pádom som si ten les a pokoj od ludi a ruchu ani neuzila, stále som bola ostražitá. Mame chatu v lese ,tak tam sa ešte vyberieme na prechádzku a na hríby ale neviem byt aj tak uvoľnená :-/

pikachu999
28. máj 2025

@zuzulienocka78 bývame pri lese je dosť možné že tu Nejaký chodí , zatiaľ sme nevideli na prechádzke dávame pozor ako vždy..ale áno trochu mám obavy keď idem do lesa že či náhodou na neho nenarazim 😅

jakubrianka
28. máj 2025

Po poslednom raze spred dvoch týždňov, kedy sme započuli medvedie ručenie tak skoro nepôjdeme a to sme boli len ma okraji lesa.

zuzulka558
29. máj 2025

Médiá nesledujeme, strata času a nie nebojíme pred 2 týždňami sme boli na Polane a nič ani stopa po medveďovi,, pár rokov dozadu sme boli týždeň po útoku tiež na turistikach, no domáci nam vysvetlili ako to bolo,, pánko si išiel zblízka fotiť mladé no debil riadny

gerrwie_girl
29. máj 2025
@zuzulienocka78

Tak možno áno, možno je to pod nejakým tlakom médií - aj teraz cez víkend v Sučanoch nejaký medveď zaútočil. Len mám dieťa, mám strach.

@zuzulienocka78 jj kolegyna tam býva (Sucany) a ma naozaj strach ono každý normálny človek má z toho strach.

gerrwie_girl
29. máj 2025

Bože ake ste niektoré múdre 😀. Normálne ste smiešne. Tie medvede útočia aj na miestach, kde sa ľudia bežne prechádzajú po dedine. Tak čo tu trepete kraviny o tom ze idu sami na miesta kam nemajú?

zuzanockamt
29. máj 2025

@zuzulienocka78 Do lesov už nechodím. Medvede sú všade. U nás aj po dedine chodil v jeseni. Kedysi ani náznak. Ale jasné, tí čo žijú dole na juhu budú tvrdiť,že médiá zveličujú. No nezveličujú.

gerrwie_girl
29. máj 2025
@zuzanockamt

@zuzulienocka78 Do lesov už nechodím. Medvede sú všade. U nás aj po dedine chodil v jeseni. Kedysi ani náznak. Ale jasné, tí čo žijú dole na juhu budú tvrdiť,že médiá zveličujú. No nezveličujú.

@zuzanockamt presne, súhlas.

vespertine
29. máj 2025
@simca06022011

@la_dolce_vita inak mne ten zvoncek je smiesny... ovce zvonceky maju a neviem, ci sa im macovia vyhybaju 🙂 ale toto som tiez pocula, ze mame nosit zvoncek :D

@simca06022011 Medvede chodia za ovcami?? Kde...a čo s nimi robia...zas už fakt nevymýšľajte bludy.