Nechali by ste si preplatiť škody?
V rámci prázdnin k nám prišla na pár dní mužova sestra s rodinou ( muž a dve deti) , zajtra odchádzajú a ja rozmýšľam, či jej slušne navrhnúť , že by mohla preplatiť aspoň časť toho čo jej syn poničil. Je to malý kazisvet , robí zle a veci ničí naschvál. Čalúnenú posteľ opluľ sladkou vodou, musím to dať vytepovať, z jedálenskej stoličky pre bábo odlomil koliesko, do zrkadla v stavanej skrini hodil kovové auto a rozbil ho, budeme ho musieť vymeniť.Hračky staršieho syna môžu ísť akurát tak do koša. Z Avengers postavičiek obtrhané ruky, lego postrácané kade tade , knihy dotrhané, akože hrôza... Človek ho aj napomenul, ale on absolútne nereaguje, keď som bola doma tak sa ešte ako tak správal, ale keď som odišla a zostali tu sami tak som po príchode len rátala škody 🙄. Muž to s nimi nevyskytuje, keďže nie je doma a mne je to aj trošku trápne, ale ozaj toho veľa poničil.
Inak ano, ono sa to malo riesit priamo po nastati situacie. Co povedala svagrina / svagor synovi, ked rozbil zrkadlo? Boli vobec pritomni?
To bola ich vychcanost, ze nemali kam ist, cez booking vzdy najdes ubytovanie. Takze pekne s Vami vy….li. Urcite by som jej povedala, ze ocakavam, ze tvojmu synovi kupi tie postavicky a zaplati vymenu zrkadla. Alebo jej nauctuj pobyt na 5 dni, co usetrili na inom ubytovani, ked sa nastahovali k Vam. Uz to tepovanie, cert to zober, stat sa moze.
Autorka inak toto sa stalo mne, môj synovec od môjho manžela nám nonstop ničil veci u nás, škoda v stovkách €, švagriná sa bránila, že sa len hra, tak som povedala, že takto nech sa hrá doma, urazila sa a odvtedy nie sme v kontakte.
Keď sa tvária že nic. Tak by som išla ja k ním a videla zrkadlo tak by som povedala jej super beriem za to naše 🙂. A tiež keby mala stoličku jej super to nám pomôže lebo tá naša je naklonená od kedy zlomil vás syn koliesko.
A viacej by neprišli!!! A to si mala hneď riešiť keď robil sklo alebo tu stoličku!!
Alebo radikálne urob im čosi podobne.
Autorka ako to včera dopadlo ? Už odišli ?
aj mňa zaujíma rozuzlenie. určite by som to nechala len tak. a že im to vôbec nebolo trápne...
@karolinakr Ja som mala na navsteve kamosku s dcerou.Po odchode som si vsimla,ze si mala zabudla ruksak.Som jej volala a povedala,ze si ho niekedy vyzdvihne.Bol u nas niekolko dni a ani ma nenapadlo ten ruksak otvorit.Takze keby tam aj bol nejaky kolacik,tak by tam splesnivel. 😁 To uz je riadna drzost ist do cudzich veci a nedaj boze este tie veci aj pouzivat!...
Maly je nevychovany spratek. Zial, dnes sa vsetko zvali na diagnozu. Moj syn bude mat 5, ale teda toto by mu nenapadlo…. Ved 5 r je uz rozumny tvor
Hračky ani tepovanie postele by som neriešila, stane sa ale zrkadlo by som si dala zaplatiť.
@diablikovci bývajú v Taliansku.
@autor Mna zaujima okrem tych ponicenych veci,ktore stali nemale peniaze,tak oni mali u vas full servis,ze uplne zadarmo?Jedlo,voda,elektrika?K tomu sa ako postavili?Ponukli vam nieco za to?Na 2dni ubytovat 4clennu rodinu=ok,ale tyzden sa o nich starat a dopadnut tak,ze mam ponicene veci?
Švagor je Talian? Zaujímavé to celé je,ty s bábätkom a patrocakom cele dni preč,keď tam máš návštevu a vies,že tí devastuju byt. Ja neviem no,kebyže mne prídu švagrovci,tak sa teším,poukazujem im krásy sk a tak,máte nejaké zaujímavé vzťahy a reálne sa mi nechce veriť,že toto všetko spravili a nič. Trošku nafúknuté,nie😉. A na to,čo robiť so škodami by som sa nepýtala tu,ani náhodou,ale radila by som sa s vlastným mužom ,jedna sa o jeho sestru. Snáď spolu komunikujete
@valeria_h tak zase,zničí jednu vec,vydiskutujem si to hneď s rodičmi a stanovym slušne pravidlá na úvod a nebechavam ich v prázdnom byte snáď.
V hoteli by museli preplatit, nechala by som im ucet minimalne za zrkadlo. A spytala sa ci by s aim to pacilo keby im niekto rozbil a ponicil veci.
@karolina196 kolačik ano, ten je dovolene zjesť 😅 ( s odôvodnenim, že splesnivie aj tak) to hadam vsetci predychajú 😅
@karolina196 inak ano, maš pravdu, že si to dala do skrine, ja sa aj bojim cudzie chytit, aby sa niečo nestalo, potom som ja na vine..
Nechávas také malé deti doma same??
Keď su u teba je to tvoja zodpovednosť. Jeho rodičov ešte niečo platiť to je choré. To by ma ani nenapadlo riešiť.
Kvoli sladkej vode mozno netreba volat tepovacov, vies to vycistit aj sama, resp, hned si mal vytiahnut tepovaci pripravok, ci kupit a strcit to svagrinej, ze prosim ta, prebehni tu sedacku, ved hadam, ked niekam pridem, som sice na navsteve, ale taka prirodzena ludska vlastnost a vdacnost je aj ochota s niecim doma pomoct ked treba. Stale sa to da zrealizovat, ak to smrdi a lepi. Stolicke odmontuj aj druhe koliesko a budes to mat v rovine, nie je nutne mat kolieska. Hracky, no to tazko povedat, nevidime ten rozsah skod, to ta uz mozno stvalo z principu, tam by som to riesila iba ak by moje dieta malo vyslovene oblubenu hracku a plakalo by kvoli tomu. Jedine, co by som ja ziadala preplatit je zrkadlo. Obavam sa, ze vela veci vzniklo mozno aj tak, ze ste vlastne ani nevideli, ako to nastalo, mozno je to dieta "len" zivsie. Ja totiz uprimne pochybujem, ze sa to udialo tak, ze pozeram ako cudzie dieta nieco demoluje a necham ho, resp. neverim tomu ze cudzie dieta pride k zrkadlu a treskne donho naschval autickom. Neviem si to predstavit.
A stenu na zachode mate z coho, nemate kachlicky? Cif a Sanytol dezinf. v krajnom pripade Savo.
@evkakorcek to co je za nazor? dieta si ma kaznit v prvom rade snad rodic. Keby tu napisal niekto ze “ svagrina mi ukaznila dieta “ pol MK by to zdvihlo zo stolicky 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️
btw. prykrat je u vas alebo ako, ved za 5 rokov uz by ste mali vediet aky je a urobit opatrenia, poschovavat vzacne veci a hracky a pod.
v ramci zachovania dobrych vztahov by som to neriesila ale pri rozhovore by som spomenula,ze tato navsteva ta vysla moc penazi takze nabuduce radsej stretavka v hotely kedze opravit skody nebolo lahke
@evkakorcek Choré je nechať deti ničiť veci .
Ja si reálne neviem predstaviť,ako sa mohlo podariť dieťaťu urvat koleso z vysokej stoličky ....
Ja by som urcite pytala aspon za zrkadlo. A inac ked tam boli 5 dni,ved vam nieco za "ubytovanie" dali,nie?
@maciatkolulu Inak,mas pravdu.Ma este aj babatko a chodi mimo domu,ked tam ma nasvtevu a potom sa vrati domov,kde vidi ponicene veci.Ja by som v zivote nenechala ani rodinu samu v nasom novom dome.Ozaj na zamyslenie 😁 A ja by som sa urcite neponukla rodine,ze ich ubytujem na niekolko dni,ked mam malinke dieta a este k tomu bez svojho chlapa.Sak by som aj dusu vyplula starat sa o vsetkych.A nevidim ani dovod,aby oni neboli vo svojom byte iba kvoli vode.Sak kupim velky galon,naberiem vodu,aby bolo na varenie,pitnu spotrebu a iba by som im ponukla kazdy vecer nasu kupelnu.
Nepýtala by som uhradiť škodu, ale ak by som bola v situácii, že moje dieťa na návšteve zničilo veci, sama by som škodu preplatila, bez vyzvania, to by bola pre mňa samozrejmosť.
@zuzanka.zuzu Prečo by mala pridávať? To je normálne, že dopíše postupne ďalšie veci. Zase ďalšia čo musí vyrývať, chvalabohu Tvoj názor nie je podstatný 😛
Čítam ďalej, figúrky by si nepreplatila ani keby čo, načo tak drahé...ty musíš byť iný prípad 🤦♀️
Zásada ktorej som sa za roky naučila a ktorú pevné dodržiavame je že s manželovi rodinou sa stretavam výhradne v jeho prítomnosti(svokra občas aj samostatne)preve preto že tieto veci si Musí Vydiskutovať on a nielen to ale ak iné.a už vôbec nie je prespávacku.nic by som nepýtala no malý by dostal na najbližší sviatok nanajvýš čokoládu a švagrinej by som povedala že sme mali veľké výdavky s bytom kyks me hod ako dokopy. Veľká chyba bola vôbec byt s nimi v jednej domácnosti. Podľa všetkého sa ani poriadne nepoznáte.

Wow, tak toto je sila. 5rocny trha knihy??? Ošťal stenu??? On ma 5rokov?? Wow... Ja ze ste tam.mali 1.5rocne batola... tak urcite zrkadlo musi uhradit, ako minimum. A nevyhovara sa nahodou svagrina, ze "on nechcel" "to bola nehoda"? Oni su teraz v zahranici? No, maximalne im mozes uz len napisat... a isto nikdy nikdy nepozvat dalej