icon

Neschudnem ani gram aj napriek snahe

luckajanko
4. jún 2018

Ani neviem ako začať..viem že sa tu rozoberá veľa tém ako schudnúť do leta do plaviek 5 vylúžených kilečiek ktoré ženám vadia pri ceste za dokonalou postavou. To žiaľ nie je môj problém. Ani 5 ani 10 kilečiek dole mi totiž nepomôže. Ale idem na to od začiatku. Pred 6 rokmi som sa aj ja mohla chváliť dokonalou postavou - 170cm, 58 kg - ktorú som si vtedy vôbec neuvedomovala a nevážila...ale po pôrode som začala priberať, a nie trochu ale dosť, za pol roka som dosiahla váhu 120kg. Je to neuveriteľné keď to teraz takto napíšem! Ani neviem ako od vtedy prešlo 6 rokov, stále som si hovorila že s tým musím niečo začať robiť a nič..až teraz po ďalšom pôrode som si povedala dosť ! - pretože moja váha neobmedzuje len mňa ale aj moje deti- nechcem nikam chodiť lebo sa necítim dobre, je to šok aj keď stretnem niekoho koho som 6 rokov nevidela, mám problém kúpiť si niečo na seba a často z toho všetkého mávam depresie. Po zime som sa rozhodla že to zmením, prestala som úplne jesť cukor, piť sladené nápoje, varím zdravo, zjem tretinu porcie ako kedysi, denne chodím dvakrát na prechádzky, vždy po dve hodinky..A? Neschudla som ani gram !! Keď sa raz za čas postavím na váhu plačem, znova sa dostávam do stavu depresíí a bojím sa že sa vráťim k starému životnému štýlu - a to by som určite pribrala ešte viac.. Prosím vie mi niekto poradiť, pomôcť, čo robím zle? Ako je možné že sa moja váha nemení? Cítim, že oproti stavu po zime mám úplne super kondíciu ale to je asi tak všetko..za každú radu budem nesmierne vďačná

sasa1983
4. jún 2018

@najinka 60kg nie je o empatii, ale sebareflexii. Či sa to pekne počúva, alebo nie. Adenomy hypofyzy a substitucna liečba štítnej žľazy nie je dôvodom.

sense
4. jún 2018

ak jedavas naozaja to co tvoj syn resp to co na obrazku a take porcie je to velmi malo....ale co sa jedla tyka musis byt naozaj uprimna hlavne ku sebe ci su to naozaj len take porcie detske , nic pomimo, ziadne dojedanie po detoch ziadne zobkanie....ak to tak je tak by som si tu stitnu zlazu nechala vysetrit,...nemam tvoju vahu ale ked som za polroka pribrla cez 10 kg takk bola za tym stitna zlaza...ak je v poriadkuu tak urcite nebude na hanbu navstivit obezitoologa...a hlavne chudnutie zacina v hlave...a mala by si to urobit nielen pre seba ale aj pre svoje deti...

lucka227
4. jún 2018

V prvom rade by som nejedla detske jedlo.Viac cerstvej zeleniny a vylucit lepok.Vela pit a hybat sa lebo evidentne mas stopnuty metabolizmus.A napriek negativnym komentom aj ja som v soku ze niekto nezisti ze nema 58 ale 120 res.ze to prehliada.A po detoch uz vobec.Ja som prisla z porodnice a vedela som co jest a co nie aby som.bola tam kde predtym.A to som mala velmi zle babo a nespavala som vobec.A pri druhej tiez.clovek ani nevie ako sa vypapka videla som to na svokre ktora tvrdila ze zje malinko a na grilovacke si dala 2 stehna a klobasu

sasa1983
4. jún 2018

@luckajanko 10kg za mesiac?????nie nedá sa. Prepáč za názor. Začni makať Odfot sa v plavkách, daj si to pred zrkadlo a zaplať si trénera. Dá sa cvičiť aj doma, plný youtube je 20min intenzivnych workoutov, nedáva si príliš veľké ciele. Stačí -5kg, potom ďalších 5kg, žiadne hrrr. Isté niečo dáš, možno dokonca aj veľa. .

anjelicek26
4. jún 2018

Neverim, ze nam tu pises vsetko. Ako baby pisu toto je o sebareflexii. Uz pri 20 kilach navyse si mala byt u lekara a zacat to riesit. Teraz aj ked schudnes, nasledky budu dlhorocne na kozi, klboch, organoch. A cim neskor zacnes, tym to bude tazsie a horsie. TAkze rano zdvihni telefon a objednaj sa na preventivnu prehliadku. Odtial k dietologovi. Odtial s jedalnickom k trenerovi. Presne takto. A ries tu depresiu. Lebo neriesenie a samoospraedlnovanie problemov, ze ono samo ta vaha ide hore - to ti nepomoze...

pugosal
4. jún 2018

@luckajanko takže skúste vyčistiť krv a pečeň. Krv sa čistí zihlavovym čajom ak máte čerstvú je to ideálne ak nie kúpte v lekárni denne pite 2 litre počas 4 týždňov, keďže ste písali ze pijete bylinkové čaje len zameňte za zihlavu. Potom nemali by ste jest sladkosti ale sladké si môžte dopriať aby telo nechytilo sok z nedostatku cukru. Doobeda je dobre jest sladké co si sama upeciete alebo pripravíte. Pecivo ak vôbec iba tmavé nie zafarbené na tmavo. Olej a vysmazane nie. Iba zdravé tuky maslo, smotana, oriešky.... Mäso ak chcete schudnúť len kuracie, morčacie, kačacie, hus, zajac a občas bravčové. Na raňajky niečo plnohodnotné veľmi dobre sú akékoľvek kaše so sušeným alebo čerstvým ovocím, chic semienka, slnečnicové, tekvicové, zlatý lan,goja.medzi obedom a raňajkami nejaké jablko. Aj odstate kaše sú dobré do IP vám môžem nejaké recepty ak chcete. Obed mäsko a príloha a zelenina tiež môžem nejaké recepty poslať. Ľahký olovrant a večera. 2 hod pred spaním. Mne to pomohlo ja som schudla zatiaľ 12 kg. Len ja necvicim mam 4 deti pohybu je dosť.

ukulela
4. jún 2018

@luckajanko za prve - konzultuj s lekarom, ozaj ci tam nie je aj nieco so stitno/crevom/...
za druhe - ak sa neodvazis von behat, tak doma stacionarny bicykel., alebo steper ... za mna lepsi bicykel ...
dalej - hovoria, ze lepsie ako vazit sa je merat sa.
a jedz ako clovek, nie ako dieta. vysad biele pecivo, bielu muku, skus delenu stravu - kolegyne tak pekne pochudli.

zuzka6542
4. jún 2018

To je malo... musíš pravidelne cvičiť inak to nepojde .. hlavne kardio .. 2x do týždňa prechádzky sú veľmi ale Žalostne malo

livuska124
4. jún 2018

80% úspechu je strava, 20% cvičenie...pridaj sa do skupiny "cesta k mojej premene" a trochu to tam preštuduj. Podľa mňa tiež ješ málo, pod tvoj bazalny metabolizmus, preto nechudneš, lebo telo ukladá všetko,čo zješ...

luckajanko
autor
4. jún 2018

Tak za prvé sa chcem veľmi pekne poďakovať všetkým, čo sa zapojili do tento diskusie, ešte nikdy sa toľko ľudí nezaoberalo mojim problémom, čo si veľmi vážim, citim sa ako prezident 😉 a teraz k tým zdravotným problémom. Bola som pred 5 rokmi s týmto problémom u dr a nič mi nezistila, nemám žiadne zdravotné problémy, jediné čo mi odporučila je 5x denne jesť čo som robila a pribrala som ešte viac, preto sa teraz bojím keď už som znížila príjem jedla zase ho zvíšiť. Ale ak máte nejaké typy ako zrýchliť metabolizmus sem s nimi, skúsim

zuzka6542
4. jún 2018

@luckajanko daj si vypracovať nejaký normálny jedalnicek... buď od fitness trénera + tréningový plán

viera27
4. jún 2018

Mäso a zelenina (nie paradajky napr) a kľudne aj 5x denne. Žiadne ovocie, to je čistý cukor,privarky s múkou atď. Ale úprimne povedané, neverím. Vždy keď je kaloricky deficit, tak telo chudne. V koncentráku nemal nik problém so štítnou žľazou. Áno, extrém, ale aj tvoja váha je už extrém. Takze bud úprimná, aspoň k sebe.

zuzka6542
4. jún 2018

@viera27 prečo nie paradajky? 😳

luckajanko
autor
4. jún 2018

@zuzka6542 Nemyslela som prechádzky 2x do týždna ale dva krat denne po dve hodiny, minimálne, máme veľký park a trávime tam veľa času, keď som sama iba s malým nastavím si rýchlepšie temto, keď ide s nami aj dcerka musime isť jasne že pomalšie ale tie dve hodiny ráno a dve poobede sa určite prechádzame

zuzka6542
4. jún 2018

@luckajanko aj tak je to malo a keď to robis pravidelne tak telo si zvykne a potrebuje naštartovať ... pridaj k tomu ešte niečo po čase zase niečo ..

sasa1983
4. jún 2018

@luckajanko podľa mňa potrebuješ niečo ako HIT

luckajanko
autor
4. jún 2018

@viera27 ale ja netvrdím že som takto jedávala odjakživa a aj tak som pribrala, jedávala som kadečo kým som sa takto "vyžrala" ale pár mesiacov sa snažím jesť zdravo a málo a aj tak nič nejde dole, asi fakt potrebujem niečim naštartovať metabolizmus

ibrunova
4. jún 2018

@luckajanko Prechádzky podľa mňa nestačia, treba nejaké kardio, beh zatiaľ asi nie, ale rýchla chôdza, aby si dosiahla tepku, pri ktore spaľuješ, čo treba.

viera27
4. jún 2018

@zuzka6542 ketoza. Ak si to dobre pamätám, tak v prvej fáze zelenina tiež striedmo a hlavne zelená. Paradajky a spol až neskôr.

zuzka6542
4. jún 2018

@viera27 kokos to ani neviem čo je... ja som jedla všetko a zhodila som 25 kg ale pohyb každý deň minimálne 2 hodky + beh alebo rýchla chôdza

majkaska
4. jún 2018

@luckajanko dolezite je vediet aky je tvoj bazalny metabolizmus (vygoogli, precitaj si o tom) na nete su aj kalkulacky na vypocet (orientacne). s tvojim problemom by som zasla za trenerom a vyzivovym poradcom. musis vediet kolko kcal denne mozes prijat. vsetko nad a vaha uz ide hore. mozno sa to zda prisne ale zapisuj si kolko jes. su na to apky.. a dalej, dolezity je silovy trening... ja som si jedlo vazila , az potom som zistila kolko som zrala vela. pozor aj na zdrave veci, napr take oriesky, (vela tuku, ano zdraveho ale aj vela kcal), susene ovocie...

anjelicek26
4. jún 2018

@zuzka6542 pri 120 kilach nemôže takmer žiadne cviky či kardio. Určite nie bez trénera. Zničí si kĺby. Nie som expert na chudnutie ale skutočne tu by som bola opatrná. Najprv váha trocha dole.

viera27
4. jún 2018

@luckajanko ja práve tomu neverím, že pri stravovaní ako popisujes niekoľko mesiacov nemáš úbytok váhy. Však to protireči základnému zákonu energie a hmotnosti. Aj keby si sa nechýbala, tak nedosiahnes pri tebou popisanom jedálničku ani svoj bazalny metabolizmus a teda chudneš. Blbosť. Bud tam máš niečo čo tam nepatrí, alebo ješ viac ako sa ti zdá - selektívna pamäť. Inak chýbajú mi u teba tuky (oleje, hrsť orechov, maslo atď).

zuzka6542
4. jún 2018

@anjelicek26 trosku môže samozrejme nie do mŕtva ... ale pomaličky ... ja som tiež s 90 kg nezačala hneď behať ... prv prechádzka, rýchla chôdza, indiánsky beh a tak to slo... v autorkinom prípade určite vyhladam trénera na 100% pretože keď je zdravá tak chyba bude v strave ... a pohybe

viera27
4. jún 2018

@zuzka6542 na však to sedí, bud máš veľa pohybu, alebo musíš viac ubrať z jedla. No jednoducho ta energia musí niekde odísť, alebo vôbec neprísť 😂. V prípade autorky nesmie prísť, nakoľko s jej váhou je kardio nemysliteľné.

zuzka6542
4. jún 2018

@viera27 tak potom chyba bude v strave

zuzka6542
4. jún 2018

@luckajanko prosím tá napis nám tu čo si jedla počas dňa ... od raňajok po večeru.. taký súhrn

sense
4. jún 2018

@zuzka6542 ono zacat behat s 90 a 120 kg je velmi velky rozdiel zvlast ak predtym clovek necvicil

zuzka6542
4. jún 2018

@sense rak je pravda že je to ešte 30 kg rozdiel

anjelicek26
4. jún 2018

@zuzka6542 a čo pila.. sladeny čaj káva mlieko sirup nápoje.. ja som pribrala s dvoch sladených káv denne tri kilá minule leto😱😱😱