icon

Neviem sa zbaviť toxickej kamarátky

29. jún 2021

Caute baby. Prosim iba take, ktore mate skusenost s toxickymi ludmi. Mam jednu kamaratku, nevidam ju sice casto, ale musim jej navstevu vyslovene pretrpiet. Neviem sa jej zbavit. V podstate som sa vzdy toxickych ludi zbavila lahko, ale ona sa neda odbit. Ide o to, ze napovrch je mila a chce mi akoze dobre, ale jej vety a spravanie ma vyslovene uraza. Niekedy mam pocit, ze je nevychovana. Tot moj vylev

viestta
Odpoveď bola odstránená
july0
30. jún 2021

@viestta našťastie to v rodine nemáme a nie nemajú súdnosť. Mám o tom prečítané už veľa ako sa zbaviť takého človeka koniec koncov to treba len pretrpieť ak sa nechcete dostať do škaredej hádky. Skrátka sa Vás drží had a jediné je fakt že ako tak pomôže obmedziť kontakt a keď sa ozve výhovorky a výhovorky treba. 🙏

zozo4
30. jún 2021

Ak to nevieš spraviť ty a povedať nie tak to nechaj niekoho spraviť za teba.Priatel,mama ,svokra niekto kto je razný a stojí si za svojim.Nieje to hanba ak na to nemáš doslovne gule,ale keď chces niekoho vymazať zo života,otravuje ťa to a v podstate tá ani nezaujíma tak nieje o čom.Treba si iba stáť za svojím a ak to nedokážeš sama k áno sa nájde niekto kto to spraví za teba☺️

ludmila73
30. jún 2021

Poznám..mala som takú... nevedela som sa jej zbaviť keďže sme spolu vyrastali.. tiež mi jej bolo ľúto, život mala na houby ja spokojná...veeelmi dlho som čakala, až nastala veľmi nepríjemná situácia ktorú som využila vo svoj prospech, jednoducho som to s ňou skončila. Navždy. Ohovarala ma dlho a vytrvalo, volali mi známi že či viem...a že oni tomu neveria, nech niečo urobím. Neurobila som nič a bolo to tak ok. Pred rokom sa sťažovala našej spoločnej známej že som okolo nej prešla ako cudzia...😂, zlatá že to tak vníma lebo ja mám konečne od nej pokoj!!!!
Držím palce nech to už dlho nepotrvá...💪

leskovael
30. jún 2021

Ja nemyslím že je ok sa vyhovárať ze stále niečo máš a naznačovať jej... Keď sa najbližšie stretnete, tak jej na jej urážky a poznámky vždy povedz že sa ti už dlhodobo nepáči jej štýl rozprávania a komunikácie a považuješ to za drzé, normálne ju upozorni aj viac x- toto jej skutočne a priamo povedz keď bude mať poznámky! A nabudúce keď sa bude chcieť stretnúť jej napíšeš ako ju vnímaš a aj to že sa s nou už nechceš stretávať. Ak by sa aj ospravedlnila kľudne napíš že ok ale so stretávanim už nesúhlasíš. Proste bez toho to nepôjde, predpokladám že si dospelá žena, tak nemôže byť pre teba a problém jej to napísať, keď už ti to je neprijemne povedať jej osobne. No a aj natom potom trvať samozrejme.. Má blbe poznámky na tvoje deti ak to dobre chápem , akože raz by si kamoška dovolila mat nejaké blbé poznámky na moje dieťa, tak keď už nič iné, toto to by bola situácia, kedy by som ju veľmi rázne stručne stopla.. Ze by sa asi ona nechcela viac stretnúť somnou 😅

ckatka
30. jún 2021

Je to tvoj život a tvoja energia a ty rozhodujes o tom, ako svoj čas budeš tráviť.
Ja som absolútne OK, povedať niekomu, prepáč, nemam chuť robiť toto a ono (pripadne aj dodať že s tebou). Žiadne výhovorky, proste narovinu poviem ako to mam. A keď mi niekto vadí, tak sa s ním nestretavam, neplánujem si s nim program ani nič podobné.
Ale zasa ja sa obklopujem zasadne normálnymi ľuďmi 😂

mirkabav
30. jún 2021

Povedala by som že najlepšie by bolo úprimne napísať/povedať jej ako to cítiš a čo ti prekáža. Dať ultimátum- daj sa dokopy a majme normálny vzťah bez hlúpych a nemiestnych poznámok a rečí, alebo sa rozdelíme lebo to nemá zmysel a je to neproduktívne.

Ako spomenula slečna vyššie, taký rozchod ako v romantickom vzťahu. Myslím že to je dobré riešenie pri ktorom nemusíš nikoho zo dňa na deň odstrihnúť alebo blokovať. Aj keď aj to je možnosť keby to bolo naozaj veľmi cez čiaru, ale to sa v dlhších niekoľko ročných kamarátstvach nerobí podľa mňa. Komunikácia a úprimnosť je kľúč.

monka105
1. júl 2021

Narovinu jej to povedz. Ona sa urazí a už sa ti neozve. Tiež mi raz došla trpezlivosť a dotyčnej som s kľudom Angličana povedala, že je manipulatívna klamárka a ešte je aj hlúpa, preto si s ňou nemám čo povedať. Všade si ma blokla a odvtedy mám kľud. 🙈😂

loliku
1. júl 2021

Nabudúce keď na ňu nakricis už sa jej neospravrdlnuj, normálne jej to povedz alebo ak nechceš do tváre jej to aj napis a čo hlavne že sa to dozvie, normálne slušne čo máš na srdci ...a potom uz s ňou nerovyjaj ďalej žiadne debaty...ja som mala takú a vyriešilo sa to samo kôli nejakej maličkosti sme sa prestali baviť 😁 tiež sme boli naj.kamosky 15 rokov my sme boli skôr ako rodina už takže na to že sa dlho poznáte vôbec neber ohlad.....ale som rada lebo z nej sa stala úplná toxicita ešte aj závidela že som sa vydala 🤦 že dom stávame, potom mi aj na dieťa moje rozprávala, normálne som cítila že nemá ani moje dieťa rada 🤦 a vies čo? Najlepšie je že už má aj ona muža dom a čakala som že ju to zmení a vôbec 😁 minule som je stretla a proste takýto ľudia sa nezmenia nikdy 😁

minimie
Autor odpoveď zmazal
autor
1. júl 2021

@minimie skusala som byt toxicka a nepomohlo 😉

autor
1. júl 2021

@loliku no toto aj my to iste, ze som chuda, ze som vydata, ze mam deti, ze mam auto, ze mam dom

autor
1. júl 2021

@monka105 mat tvoje gule 🙂

autor
1. júl 2021

@mirkabav vies ja to beriem tak, ze nikto nie sme dokonaly, preto povedat niekomu, co sa mi na nom nepaci nepovazujem za ok.

zibi
1. júl 2021

A čo také robí, že ťa to vytáča?Ako ťa uraza?

autor
1. júl 2021

@zibi priklad- ja tehotna- "ale mas velke brucho". Ja chodim vacsinou upravena- nestihla som si vlasy nafarbit- "mala by si ist ku kadernicke". "Prve tehotenstvo nebolo vidiet, ale teraz uz vidim, ze si tehotna". " jasne, ze mas vzdy cisto, ked mas upratovacku. Ale na tom stoliku je prach". "Maly je niaky pri sebe. Co mu davas jest." "Aj ja by som chcela take lodicky, len nemam sponzora ako ty."

ruzovakrava
1. júl 2021

Vieš takíto ľudia si dovolia len toľko koľko im dovolíš ty. Keby si jej odpovedala na rovnakej úrovni tak by ju to podpichovanie prestalo baviť a možno by sa aj sama odmlčala. Čo tak jej pri najbližšej poznámke (ak sa s ňou vôbec stretneš) odpovedať narovinu - "prečo sa so mnou takto bavíš? Urobila som ti niečo alebo čo si týmto vlastne ventiluješ?" a buď jej spadne gamba alebo z nej konečne vypadne čo má vlastne celý čas za problém.

autor
1. júl 2021

@ruzovakrava mas pravdu, napriek tomu, ze sa mi dari vo vsetkom s ludmi nemam vobec dobre skusenosti.

zibi
1. júl 2021

Klasické podpichovacky.. Je buď netaktna, závidí ti, alebo frustrovana zo svojho života.. Ja tiež mam takú známu, len o nej viem, že je zavistliva... Možno by pomohlo jej povedať, keď ti niečo splechne, zároveň niečo na oplátku, aby si jej nastavila zrkadlo

autor
1. júl 2021

@zibi na to sa neznizim

basska_b
1. júl 2021

Niekoľkokrát sa vyhovor, potom ju to prestane baviť podľa mna... tie jej hlúpe komentáre a reči sú fakt strašne. Alebo jej povedz do telefónu že vieš čo, už sa nechcem s tebou kamarátit.

sonkaxxx
1. júl 2021

Akokeby si o mojej svagrinej vravela. Uplne poznamky typu naco chodis na vysku aj tak to len papier a nic z toho. Bola si a dovolenke?vobec nevidno ze si bola ked nie si opalena. Vzdy ma to akosi zaboli a stratim rec, neviem nic povedat 😢 Viem moja chyba. Mozno raz jej niekedy daco poviem. Ktovie. Ale nestretavame sa absolutne ani predtym som sa jej uspesne vyhybala. Aj ju ignorujem ked daco tresne, nevyhladavam jej spolocnost ked sme na oslave. Ked robia oni nejaku oslavu tak prideme zagratulujem ale nebavime sa. Nechcem robit zbytocne hadky ked je to rodina.

july0
1. júl 2021

@sonkaxxx skús mať aj ty také poznámky nech spozná aká je :D

belaanabela
1. júl 2021

A to si zober že to je "kamarátka" ja mam takú susedu na proti 🤮 čistý des... Ma otravovala, doslova sa na mňa zavesila... Kde idem co idem, kedy robím!? Jej dieťa sa akože sem tam hralo s mojim (to čisté psycho len revala, pistala, vrestala, klamala) nedalo sa jej normálne slušne zbaviť.
Tak som prišla na to ze keď jej nič nepoviem, neodpovie konkrétne tak je zle napr. Kedy teraz robíš? Odpoveď neviem, musím pozrieť plán Ako sa máš? Odpoveď taka o aká neurcita : ide to
A mám pokoj! V podstate to ukončila paradoxne Ona, ale na tom nezáleží Hlavne je ze mam pokoj od toho toxickeho magora🤭😄

sonkaxxx
1. júl 2021

@july0 Rype lebo ju ignorujem odjakziva, co som s muzom. Ja si nemam co s nou povedat. Nechodim k nej na kavy ma iny okruh znamych. Odo mna nema ziadne informacie. Ale je pravda ze musim byt asertivnejsia ale netusim kde sa to mam naucit.

twwlf
1. júl 2021

Ahoj,ked jej nechceš povedať co ti na nej vadí,tak to zober z opačného konca. Ked sa s nou stretneš a bude ta opäť komentovať, tak jej povedz,že prepáč,ale necítim sa dobre,keď máš stále potrebu ma hodnotiť. Nie je mi to príjemné.. mozno sama pochopí alebo sa urazí a mas kľud. Ak ani jedno z toho,tak druhýkrát to môžeš použiť ako dôvod,preco ju zrušiť

autor
1. júl 2021

@twwlf ano. Teraz som jej uz zrusila posledne tri stretnutia. A to zobrat to z opacneho konca znie dobre

slovakboy
1. júl 2021

Prečo hovoríš že s ľudmi ti to nejde? Máš všeobecnejší problém komunikovať alebo len táto osoba?

maja2017
1. júl 2021

Toto sa nedá ináč riešiť, len to proste 'ukončiť'. Ja som nemala toxickú kamarátku,ale dokonca sestru. Celý život do mňa rodičia hučali, však vieš aká je, nevšímaj si to a ja som jej to 30 rokov trpela. Zlom nastal až keď ma začala urážať pred vtedy mojím 'čerstvým' frajerom (nevinné poznámky typu : bože tebe strašne padajú vlasy, rob s tým niečo . Nejedz toľko, potom sa sťažujes na syslie líca. Alebo keď ma priateľ pochválil, že mi to pristane, tak nasledovala veta: 'si myslíš, že je taká pekná aj keď nie je namaľovaná? ' ale dorazilo ma, keď tomu môjmu začala chytať pri rozhovore ruky a hovorila ako mu rozumie...) Normálne som s ňou prestala komunikovať a mám boží pokoj. Aj rodičom som povedala, že už fakt stačí a pochopili.. už to nesilia. Veľa šťastia prajem, bude to možno ťažké, ale nech Ťa ženie vpred fakt, že Ti bude bez nej lepšie. A najmä samu seba za to neobviňuj. Každý má to, čo si zaslúži 😉

louisviffon
1. júl 2021

Tu sa nedá donekonečna vyhovárať na niečo, dotyčná si to nikdy neuvedomí sama 🤷🏻‍♀️ Rovno šplechnúť do oči, že nestojíš o také kamarátstvo.
Ja som sa presťahovala k manželovi do dediny a oproti nášmu domu sa tiež jedna nasťahovala k partnerovi. Začalo to nevinne, že máme takmer rovnaké deti (jej ročná a moja 2,5 ročná - pri takom malom veku veľmi veľký rozdiel) a mohli by sa spolu zahrať a aj ona by prijala nejakú kamošku, lebo tu nikoho nepozná. Tak som si spočiatku myslela, že veď ok, Sem tam sa môžme stretnúť. No a hneď po mojej prvej odpovedi na messengeri to začalo. Od rana do večera nekonečne vypisovania z jej strany. Ja som jej tak raz za dva dni odpísala strohú správu, aby nebolo. Samé vypytovačky, uplna pletka. Vkuse stala na okne a sledovala, kedy vytiahnem päty z domu, alebo uvidi nejaký pohyb na dvore. Koľkokrát k nám prišiel kuriér, toľkokrát som od nej mala správu, že “zaseeee kurieeer”, “zase máte návštevu”, “videla som vás na záhrade”, “vidím, že niečo robíte v izbe, maľujete? Zariadujete?”. Ženy, ja som sa bála už aj von pred dvere vyjsť, že mi tu hneď nabehne. Ked som išla do obchodu, tak len som sledovala či niekde nie je, lebo som ani radšej nešla, koľkokrát pribehla až k bráne, len aby som si ju všimla a mohla sa na mna nalepiť. Vkuse sa dotierala, že sa prídu k nám hrať, aj každý deň na kávu. Ja tehotná a 2 deti doma, ako každá varím, upratujem, starám sa, periem, vesam, žehlím, skladám, no do poobedia som stále mala čo robiť doma a potom poobede som už bola hotová a ona vkuse od pol 8 vonku na dvore do večera, lebo svokra za ňu všetko robila, čiže sa strašne nudila a otravovala. Ležala som, lebo mi hrozil predčasný pôrod a to jej nekonečné obťažovanie, že kedy? Kedy? Kedy sa stretneme a že si myslela, že deti budú kamarátky a podobne chujoviny 😁 no raz som sa nasrala a narovinu jej napisala, ze nechcem nadväzovať take kamarátstvo, ze mám svoje kamarátky a na nové priateľstva sa necítim a nemám ani čas. Odvtedy keď ma vidí, tak už ani hlavu nedvihne, ani sa nepozdraví 😁 mne konečne odľahlo, nebojím sa vyjsť z domu von 😁
Takze takto sa to robí 😁 a to som s ňou bola “naživo” len raz chvala bohu, lebo som hneď vedela, ze keď si ju pripustim k telu, tak sa jej vôbec už nezbavim.