icon

Niekto si na moje meno objednal 3 balíky

4. jan 2023

Ahojte,
"nejaký dobrák" si na moje meno, adresu objednal 3 balíky. 2 som prebrala v domnení, že si niečo objednal priateľ. Tretí už nie.
Môžem to udať, bude sa s tým polícia zaoberať ?
Ďakujem

majamat
4. jan 2023

kontaktuj firmu, co si uz mohla urobit, koli vysvetleniu o co ide a do 2t mozes aj tak vratit tovar, aj ked zaplatis postu. pripadne predaj v bazari, no financne straty tam budu. a mas s tym robotu navyse. zas na druhej strane to byt nemuselo, keby si bola viac ostrazita, co uz zrejme odteraz budes.
no chaoem ta, elbo mne sa podarilo darcek dcere objednat 2x pred sviatkami. som to skryla v pivnici, lebo bola doma, ked to prislo a zabudla som. chodili mi viacere baliky a nejak somt o neustriehla. nastastie to bola puffy vlna, ktoru spotrebuje.

dusankomoj
4. jan 2023

Ak to boli normálne internetové obchody,tak predsa môžeš tovar vrátiť a vrátia ti peniaze. Čo píšeš,tak mi to pripadá stále ako omyl. Alebo ti ide skôr o to udávanie na políciu?

autor
4. jan 2023

@dusankomoj To nie. To je to posledné, čo mi na začiatku roka chýba. Zaoberať sa prkotinami.

autor
4. jan 2023

@dusankomoj Len informačne som chcela vedieť. A do budúcna, keby sa to opakovalo.

bloger
4. jan 2023

Podľa mňa s tou IP adresou to nie je blbosť. Len ten počítač môže v tej domácnosti využívať viac osôb. Teroreticky sa takto ale majiteľa počítača dá nájsť. Najlepšie by bolo nepreberať už nič. Nie je to prkotina stojí ťa to nemalé peniaze. Môžeš aj odstúpiť od zmluvy.

majamat
4. jan 2023

no keby si to neprebrala, mala by si to jednoduchsie, ale chapem, ze stat sa to moze, lebos i to necakala.

no ked uz si baliky prerala,zoal nemas na vyber, eln zaoberat sa prkotinami. prave policia sa prkotinami zaoberat nebude. aj ked aj pri takomto neicom by bolo vhodne klepnut vinikovi po prstoch, no oni musia hlavne riesit vacsie veci. to ej realita.
ak su to veci, co vyuzijes, rpipadnenestali tak vela, je tu moznost, ze sa na to vykasles a odteraz bdete ostrazitejsi, lebo sa to moze opakovat.

dusankomoj
4. jan 2023

Tak im zavolaj,pošlú si pre to kuriera a máš pokoj. A nestratíš ani cent. To asi naozaj nebolo naschvál, niekto niekde čaká na darčeky,ktoré máš doma😪

kittykat22
4. jan 2023

Ci to nebude dalsi marketingova habadura ako sa zbavit veci. Posli veci spat - mas na to narok z EU. Je to nejaka znama firma/stranka?
Stiahni na si formular na vranie, vrat do krabice a cau.

benit
4. jan 2023

Zda sa mi tvoj postoj k situacii zvlastny. Prebrala si baliky, co ste neobjednali. Hned by som ich vratila a neriesila policiu a IP adresu.
Ty sa nejako zamotavas.
Nebol to fakt ten priatel co to objednal a nejako zistil, ze mu to uz netreba?
Uz je tu jeden prispev9k, ze co ak nepreberiem balik na dobierku. Tiez od teba?

oli18
Autor odpoveď zmazal
athom
Autor odpoveď zmazal
simca06022011
4. jan 2023

@kittykat22 no idu z nej infosky ako z chlpatej deky, čiže ťažko povedať. Ale eshop žiadny si nedovolí len tak poslať nieco na dobierku, aj haraburdy idu na základe potvrdenej objednávky.

Autorka tu ma moznosti, ze bud si niekto robil dobre a neobjednával kadečo na jej meno, alebo zabudli doma ze si objednávali, alebo niekto poslal v mene obchodov zásielky jej. Podľa mňa je nepravdepodobné ze ak neobjednával v tej dobe v tých obchodoch nič, niekto vymenil etikety adresy... do toho sa pri balení nezasahuje. Etikety sa tlačia z objednávok a nie z hocikde. Vymeniť sa vedia ak sa báli viac balíkov naraz a lepia sa etikety naraz na ne.
V každom prípade nerieši sa polícia ale hneď odosielateľ a potom ďalej podľa výsledku🙂

autor
4. jan 2023

@benit nie, to nie je odo mňa príspevok. kde je ten príspevok. pošli link prosím

kitycat
4. jan 2023

A preco si nevolala frajerovy, ze prisli baliky na dobierku na tvoje meno? On pravidelne objednava na tvoje meno?
Nevie ako sa vola?

Akoze mohla si si aspon takéto základne info zistit nez sibzo poplatila. Nepochopim

autor
4. jan 2023

@athom nie, z Poľska to nebolo.

benit
4. jan 2023

Ale velmi sa vyhybas odpovediam na konkretne otazky.

jumama
4. jan 2023

IP adresa je pridelovana vacsinou dynamicky. Z nejakeho intervalu cisel. Je to cislo v tvare xx.xxx.xxx.yy - a prave to yy sa moze menit - kazdy den mozes mat kludne inu IP pridelenu z daneho intervalu. Ten interval plati napr. pre celu bytovku, alebo ulicu, nejaku oblast (to presne neviem ako sa prideluje). Cize aj ak by mali IP ukladane, vedia vacsinou podla IP zistit len oblast, nie presne zariadenie.

autor
4. jan 2023

@benit Ktorým konkrétne ?

benit
4. jan 2023

Z akych firiem ti prisli baliky? Preco si ich neposlala spat? Jednoduche otazky a ziadne odpovede. To sa ta pytali hned v zaciatku. A ta predosla diskusia tiez sedi na tuto.

autor
4. jan 2023

@benit Na to som už odpovedala. Ja si myslím, že je to celé nejaký omyl, alebo nevydarený vtip.

autor
4. jan 2023

@benit odpovedala som v diskusii

matabb73
4. jan 2023

Veď na krabici je uvedený odosielateľ. Tak to posli späť a žiadaj vrátenie peňazí. Aká firma ti to poslala?

kukulienka999
4. jan 2023

Veď tovar vráť a hotovo máš v balíku aj doklad určite nejaký…

mimka2019
4. jan 2023

Mne to príde ako keby autorka bola jedna z tých podvodníkov, ktorí takto okradajú ľudí a snaží sa zistiť, či by jej na to niekto mohol prísť 😂 odpovede autorky sú zdráhavé...nelogické...stále sa točí okolo IP adresy atď. Každý príčetný človek by zavolal do eshopu odkiaľ balík prišiel, na balíku je predsa číslo objednávky....atď. atď. atď.

Ale tu podľa mňa ide o niečo úplne iné. Dnes je na Markíze o 17:45 dokument o presne takýchto internetových podvodníkoch....

ali12377
4. jan 2023

zavolala by som eshop.... a informovala by som sa z akeho emailu bol tovar potvrdeny, samozrejme vratila by som tovar naspat

autor
4. jan 2023

@mimka2019 Toto už je troška cez, napísať, že okrádam ľudí. A robiť z niekoho zlodeja. To je krivé obvinenie.

autor
4. jan 2023

@mimka2019 Máš šťastie, že píšem anonymne. Už by tvoja odpoveď bola nahlásená.

stanulienkat
4. jan 2023

Prepáč, nikdy by som na manžela nevybrala balík bez toho, aby som vedela o čo ide. Takisto ja, keď si objednávam a manžel preberá od kuriéra, vždy mu poviem koľko má uhradiť, či vôbec má nejakú sumu uhradiť a z akej firmy to má byť. A mna by ani nepadlo len tak za manžela prebrať niečo o čom netuším a ešte za to aj dať peniaze.

sense
4. jan 2023

Ak di niečo ne objednám nepreberiem. Ak príde niečo na chlapove meno a treba to zaplatit mu zavolám ci niečo objednal ak nie balík nepreberiem nezaplatím. Na balíku je adresa odosielateľa kontaktuj jeho ze ti doručili niečo čo. Si si neobjednal à. Tovar môžeš vrátiť naspäť a vrátia ti peniaze