icon

Odkiaľ ľudia berú peniaze na luxusný život?

11. feb 2024

Nechápem jednu vec, každý hovorí aká je chudoba ale odkiaľ potom tí ľudia majú také drahé autá a domy? Pozrite sa napr. do Bratislavy, každé druhé auto drahý Mercedes, veľké domy... Jasné že tam sú vyššie platy ale zas nie každý ma 5000€ mesačne. Odkiaľ majú títo ľudia na to peniaze?

Robím prácu ktorá ma veľmi baví a som spokojná ale po zaplatení všetkých mesačných výdavkov mi ostane tak 100-200€. Kde robím chybu?

diaszoky
12. feb 2024

@tttbb nerobime zlo len poukazujeme na to, ze by asi tazko ludia zili v haciendach keby nie hypo zrazu by im stacil aj skromny domcek ci byt

biglovemom
12. feb 2024

Autorka vela ludi zije zivot na dlh.
Hypoteka,Leasing….

stanka562
12. feb 2024

@katkami123 my tak isto, presne viem o čom píšeš, aj vo vianočnom osvetlení 😂
@diaszoky samozrejme, že to treba platiť, to nehovorím, že nie ...presne tak, ale však každý nech robí tak, ako uzná za vhodné 😁

jajanka31
12. feb 2024

@marsmykkok ono vies na prvy pohlad to zni ze kolko cestuju. Aj my sme minuly rok vela cestovali. Boli sme v grecku all ,letecky 4* cena 1200eur 2 dospely dieta do 2 rokov. Na pobyty na slovenku sme boli na 3 lebo sme mali narok na rekreacny poukaz co znamenalo.z 1000 eur nam 550 preplatili. Potom sme boli tyzden v chorvacku lebo sa nam podarilo na poslednu chvilu najst apartman za 200eur na 8 dni co bola super cena, stravu sme mali z domu jedine nafta a poplatky spolu 600eur splu zatial 2250.. a este sme boli na 4 noci v macedonsku. Letenka 30 eur ubytko 150.. atd suma sumar 400eur. Spolu vsetko 2650... z toho 3 x 3 noci(polpenzia welnes) na slovensku a 3 x zahranicie.. bud sme mali stastie alebo jednoducho sme len hladali nieco za primeranu cenu. Zahranicie dnes uz nie je drahe..a aj ma sk sa da najst pobyt za lacnejsie.. 2700eur je samozrejme vela ale na to kolko sme pochodili a videli a zazili a co sme jedli. kebyze zverejnim foto niekde na fb tak si moje kamaratky pomyslia ze ma to stalo 10000.. a co sa tyka volna? V pohode dovolenka.. ved 25 dni plus nieco prebesene ak ma clovek 30 dni moze niekam aj ist..

luccija
12. feb 2024

@katkami123 my sme boli v Zuberci a domáca nám hovorila neuveriteľné príbehy ako si ľudia závidia a podbiehajú cenu za prenájmy penziónu ako sa hádajú kto komu da podpis n stavebné povolenie, že získali pozemky po dedovi...ako v tých starých príbehoch z typickej dediny v meste si aspoň tak ľudia nevidia do hrncov a majetkov

katkami123
12. feb 2024

@luccija
To jr pravda. Ale to je na dlho. Tiež som sla z mesta na dedinu a už si 5 rokov zvykám. Niektoré chovanie ľudí je ako vytrhnuté z filmov slunce, seno,…

zeldia
12. feb 2024

@luccija aj mňa napadlo to iste keď som si to precitala. Tiež som chvíľočku premýšľala o sťahovaní sa na stare kolena do menšieho mesta ale pri predstave susedov som si to rychlo premyslela.

mmoni89
12. feb 2024

Ja byvam pri Ba a nemam taky pocit ze by kazdy jazdil na drahom aute
Mame dom a 3deti.Ja uz dlhsie nerobim pracuje len manzel.mali sme vela nasetrene z toho sme stavali dom ,pozemok sme zdedili.Ale snazime sa minat s rozumom,nechodime na dovolenky.nieje to vsetko tak ako to vyzera.poznam ludi ktory dokopy zarobia viac ako mame my s manzelom,byvaju v byte,su dvaja a stale placu ze maju malo penazi a nemaju si ako odkladat ma dochodok.no lenze svoj zivotny standart maju uplne niekde inde ako my

katarinka289
12. feb 2024

@karolinakr okrem toho ten chirurg nema celu sumu pre seba.Tie implantaty tiez musi niekde kupit,zaplatit anesteziologa a vsetok dalsi personal, najom....

karolinakr
12. feb 2024

@katarinka289 to mi je jasne, ale i tak sa to vyplati..či nie? 😀

stanka562
12. feb 2024

@luccija toto je tu na celej Orave 🤦🏼‍♀️ za to že sme si kúpili BMW nám povedali že sa radíme k dedinskej šľachte a že ako sme si to mohli dovoliť 🙈 boli sme 2x cez rok na pobyte na Slovensku, že kde berieme na to peniaze, no proste choré, hlave, že každý rieši toho druhého a plače ako je jemu zle 🙄

lakebabe
12. feb 2024

@stanka562 toto máš aj v meste susedia najblizsi vždy riešili kto ma ake auto dovolenku a robotu keď sú ľudia takéto povahy je jedno kde byvaju

stanka562
12. feb 2024

@lakebabe presne tak, všetko ostatné ich zaujíma 🙈😂

lakebabe
12. feb 2024

@stanka562 keď máš ludi drbnutych a zavistlivych mas úplne jedno kde bývaš ,keby sa radšej každý díval do svojho dvora ako žije

erikavesela
12. feb 2024

@marsmykkok slovensko je jedna z krajin, v kt.je najrovnomernejsie rozdelenie prijmov...dokonca podla koeficientu Gini sme prvou krajinou

lakebabe
12. feb 2024

@jajanka31 cestovať sa dá v dnešnej dobe aj lowcost, v dnešnej dobe bookingu a lacných leteniek sa dá precestovať celý svet za malo

jajanka31
12. feb 2024

@lakebabe presne tak.. dalo by sa aj lacnejsie ale kedze sme uz cestovali s dietatom tak som hladala a vyberala lepsie a kvalitnejsie hotely..ale kopec ludi si mysli ze ked da niekto fotku od mora na fb ze uz za to zaplatil 4000.. a potom su ludia ako moja kamaratka ktora na dovolenku za 1200 do grecka nepojde lebo to musi stat aspon 5000 aby to bolo dobre.. ako aj za 1200 to bolo podla mna dobre.. kazdopadne tak ona nechodi nikde a len sa stazuje ze na to nema.. a ked som jej poslala foto tak prve co mi napisala ze to muselo stat aspon 4000 a ked som jej povedala ze 1200 tak mi aj tak neverila a isla si svoje.. tak som to vzdala

huginko
12. feb 2024

@dzejny656 ja poznám veľa VŠ vzdelaných ľudí,ale len minimum, vlastne len jedného s platom v čistom 3000 €. vo svojom okolí. tak neviem no

lakebabe
12. feb 2024

@jajanka31 to je ten prežitok z 90 tých rokov kto išiel do Chorvátska autom bol pre celú dedinu milionár, dnes nikto ani okom nemihne keď ide sused na Maledivy, lebo je to bežné.
To chápem tiež niekedy využívam cestovku kvôli pohodliu all inclusive a službám, ale aj to sa dá kúpiť na last minúte keď človek hľadá a pozerá. A k pobytom na Slovensku sa ani nevyjadrujem, stačí otvoriť zlavomat a za sto eur máš welnes víkend pre dvoch. Takže cestovanie ozaj v dnešnej dobe už nie luxus ale zabava

katarinka289
12. feb 2024

@karolinakr samozrejme.V prvom rade si to zasluzi

diaszoky
12. feb 2024

@jajanka31 presne ved moja znama bola na ubytku v chorvatsku a sfotila sa pred 4* hotelom.. aj take je bohatsvo ludi😂

diaszoky
12. feb 2024

@lakebabe noja som pre 2ch nenasla za 100€ pobyt, ak ano tak isto bez stravy alebo iba ranajky a ked sa naobedujes a navecerias v tatrach napr tak ta to na vikend vijde dost. To radsej poslka strana tatier tam su ceny lepsie a aj kvalita

lakebabe
12. feb 2024

@diaszoky samozrejme nikde není napísané že musíš ísť do tatier u nás hovorím ked niekto nemá na to rozpočet môže ísť za sto dvesto eur do Prahy alebo Poľska, ale vzdy sa dá niečo nájsť. Jasne ze keď idem na lyžovačku do dobrého hotela do Lomnice nechám tam aj 800 eur ale vždy je možnosť lacných pobytov mimo hlavnej sezóny niekde inde

obleckodogymu
12. feb 2024

Ako Bratislavčanka teda nepoznám jediného Bratislavčana, ktorý byva vo veľkom dome😅ani takého čo má nejaký nový parádny Mercedes 😅...platy tu nemáme o nič moc vyššie, zato náklady na život veru áno.
Stačí si porovnať ceny bytov/ceny prenájmov tých lepších častí Ba (Ružinov, Staré Mesto, možno Rača a Petržka) a ostatné mestá SR-je tam dosť markantný rozdiel.
Kto sa rozhodne v Ba ostať a nemá nehnuteľnosť podedenú ani nie je vlastníkom veľkej firmy, žiaľ robí ako blázon a k tomu má ešte hypo alebo žije v podnájme..no a z výplaty mu veru tiež neostane viac ako tebe.
Takže nie, nie je to o tom, že tu sú ľudia bohatí. Za žitie v hlavnom meste platíme celkom dosť vysokú daň🤗

liv1
12. feb 2024

@lakebabe 100 eur wellness vikend pre dvoch? 😁 daj tip, to minieme za 1 den za jedlo ked sme niekde na pobyte 😅

lakebabe
12. feb 2024

@liv1 my tiež nechame dosť z ale pozerala som minule zlavomat a videla som tam aj pobyty do 150 eur pre dvoch na víkend s raňajkami tak logicky že ešte treba naftu a stravu ale niekto tu písal ze automaticky ideš do tatier necháš tam tisícku na víkend. Bavíme sa o víkende v Prahe alebo Poľsku mimo hlavnej sezóny. Nehovorím o víkende v januári v tatrách

lakebabe
12. feb 2024

@liv1 https://www.zlavomat.sk/akcia/823672-relaxacny-... príklad to je hneď prvé čo vybehli

lakebabe
12. feb 2024
stanka562
12. feb 2024

@liv1 150€ víkend v Tatrách pre dvoch s polpenziou a saunou.. boli sme začiatkom decembra 😁

lakebabe
12. feb 2024