icon

Odkiaľ ľudia berú peniaze na luxusný život?

11. feb 2024

Nechápem jednu vec, každý hovorí aká je chudoba ale odkiaľ potom tí ľudia majú také drahé autá a domy? Pozrite sa napr. do Bratislavy, každé druhé auto drahý Mercedes, veľké domy... Jasné že tam sú vyššie platy ale zas nie každý ma 5000€ mesačne. Odkiaľ majú títo ľudia na to peniaze?

Robím prácu ktorá ma veľmi baví a som spokojná ale po zaplatení všetkých mesačných výdavkov mi ostane tak 100-200€. Kde robím chybu?

lakebabe
12. feb 2024

@marsmykkok áno to hovorím krajské väčšie mestá majú ceny takýchto služieb veľmi podobne a zas dediny a lacnejšie služby sa dajú pod rukou nájsť všade.

barbie2023
12. feb 2024

Ty nevidíš tie komentáre na MK?? Jasne, že každá tu ma 2000-3000€ plat a jej chlap tiež.. A keď nemá tak ho ženu robiť ešte druhu robotu 🤣🤣🤣

liusa82
12. feb 2024

@marsmykkok no by si sa divila aký cenník ma u nás v zm jedna kadernička v obchodnom centre...že exkluzivne vlasové študio 😀A to len preto,lebo ževraj robí so značkovou kozmetikou a moravčanky za to daju už dlhe roky a ešte neskrachovala🙂 a malomesto..šak ked ludia daju čo by si nevypýtala🙂

cafelatte
12. feb 2024

@mimolimit nájom 650, družina 70, elektricenku nemám, ale tankujem 100 e mesačne, čiže ročne 1000, kaderníčka melir 95, súkromná skolka 400. Malé mesto pri Martine. Netrep už.

lilke
12. feb 2024

V BA ani náhodou každé 2.auto Mercedes. Aj tu si väčšina ľudí musí utiahnuť opasky. Ale s bývaním máš pravdu, drahšie ako inde na Sk. No väčšinou je to život na dlh - hypotéky, leasing. V manželovej práci prepúšťali. Mladý manager spáchal samovraždu - prišiel o dobre platenú prácu a potreboval splácať.

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
tiezjedna
12. feb 2024

@lilke len blázon si berie akýkoľvek úver bez poistenia. Prísť o zamestnanie, keď mám tieto veci poriešené nie je rozhodne dôvod na samovraždu.

tttbb
12. feb 2024

S tym "drahsim byvanim" v BA by som bol opatrny. Vzhladom na to, ze pochadzam z Liptova ale dlhodobo zijem v BA viem porovnat obidve lokality. Ano v BA mozes dat len za pozemok 500 000 Eur niekde na Kolibe + dalsich 350 za dom. Taktiez mozte kupit samostatny dom niekde v satelite (Kvetoslavov/Miloslavov) za 280. Taktiez novostavba domu niekde na Liptove zacina na 250+. V meste 300+. Takze byvanie sa da poriesit za rovnaku sumu v BA ako inde na Slovensku, rozdiel je len v tom aky kompromis som ochotny prijat. Aj byt starsi 3izbak v BA sa da kupit za 180 a taktiez novostavba 4izbaku za 500+. Neda sa povedat jednoznacne, ze v BA je byvanie drahsie. Je a aj nie je. Akekolvek kvalitne byvanie je drahe,ci uz je to BA, alebo inom meste.

zeldia
12. feb 2024

@anomylka presne tak.
Keď sme už pri tých dovolenkách za lacno ja napríklad platím teraz dovolenku jednej postarsej národniarke žijúcej národniarsky v inom štáte momentálne v Abu Dhabi. Ako spomenuli novinári martinke prajeme šťastného Valentína.

maranta_leuconeura
12. feb 2024

@tttbb zabudol si doplnit za kolko kupis byt na Liptove, kedze vacsina ludi v BA zije v bytoch a aby byvali, potrebuju kupit byt 😉 Starsie 3i na okraji mesta asi nezacinaju na Liptove na 200 😉 Domy su luxus vsade, o tom sa nemusime bavit.

diaszoky
12. feb 2024

@marsmykkok presne ved ja som. Hodila na procedury s chrbtucou a nikto k maserovi neisiel bez minimalne dvoch eur a to denne ked mu dali aspon dvaja 5x4=20€ tyzdenne zato ma aspon obed ci kacu a to bol maser ukrajinec kny davaju aj 5€ isto je ich viac ako dvaja denne co daku tips

tttbb
12. feb 2024

@maranta_leuconeura Myslim, ze nejaky starsi 3izbak v Petrzalke/Raci vies kupit od 180 max 200 000. Na strednom Slovensku 3izbak v lepsej lokalite (Ruzomberok/Martin/ZIlina) 140 -160 tisic. To je aky rozdiel na splatke hypoteky 40 000? Do 200 euro mesacne. Takze ja osobne si nemyslim, ze Bratislava je nejak extremne draha ked clovek nejde do luxusu. Je to len otazka preferencii. Ak niekto chce zit v BA moze tam zit tak isto ako v Ziline. Zivotne naklady su porovnatelne. Platy a moznosti az tak nie. Preto vela ludi ostava/mieri do BA.

mimolimit
12. feb 2024

@cafelatte Snazim sa slusne diskutovat, nie “trepat”, skus vazit slova.
Spominala som najomne za “vlastny” byt, nie prenajom, nerozumiem preco tu uvadzas na porovnanie penajom. Btw 650€ je za kolko izbovy byt?
Co sa tyka skolskej druziny - som prekvapena cenou, to mate dost vysoky poplatok. Cenu sukromnej skolky nemusis ani uvadzat, za taku cenu tu v BA nenajdes.

lapersefona
12. feb 2024

@oli18 prosim ta kde mixem najst ten clanok rada by som si ho prečítala.

animus
12. feb 2024

Bývali sme v Bratislave a žili sme od výplaty k výplate. Odišli sme bývať 50 km od Bratislavy, kúpili byt na hypotéku a žije sa nám lepšie. Deti chodia na krúžky, ktoré stoja nemalé peniaze, chodíme na dovolenky, na výlety a keď niečo potrebujem tak si to kúpim.. Do práce však dochadzame. Tu sme prácu za také peniaze nenašli ale stojí nám to za ten životný štandard, ktorý vďaka tomu máme.

cafelatte
12. feb 2024

@mimolimit 3 izbový s energiami. Takmer všade stojí približne všetko rovnako, len platy sú rôzne, na západe určite vyššie.

mimolimit
12. feb 2024

@cafelatte V BA 3-i byt za 650€ najdes velmi tazko ak vobec. Debata nema byt primarne o cenach - ja som napriklad nikdy netvrdila, ze platy tu nie su vyssie, su tu spolu s nimi vsak aj vyssie naklady a ked si porovnas prijmy a vydavky tvoje s niekym z ineho mesta alebo s niekym z BA, lahko ti moze vyjst, ze sa mas aj lepsie. Preto som ako priklad uviedla moju sesternicu z Turca - ja na jej tamojsiu zivotnu uroven (dve auta, velky dom s garazou) nedosahujem.

liv1
12. feb 2024

@huginko nevidim tam Liptov https://www.forbes.sk/rebricek-najdrahsich-a-na...
@mimolimit Zbytocne vysvetlujes. V Ba inak za 650 mas tak akurat jednoizbaky. Ak vobec..

bosorkabb
12. feb 2024

Zase ja som mala možnosť žiť a pracovať v KE, BB aj v BA a teda Bratislava je a bola najdrahšia na život. Napriek tomu sa mi žije najlepšie práve v BA a okolí.

kristinapetronela
12. feb 2024

Jeden pán ma mega auto 120 tisícové a deťom ani rožok nekúpi ... Takže asi si vieš predstaviť kde na to auto vzal .šetril na rodine

gabus88
12. feb 2024

@oli18 myslela som Rusko a pod 😀 a je mi u prdele co si o mne myslis 🙂)) slovensko este stale povazujem za strednu europu..som zvedava dokedy

kristinapetronela
12. feb 2024

@tttbb presne tak

jajanka31
12. feb 2024

@bosorkabb presne tak ja som zila KE, NR, PO, BA a ano Bratislava je najdrahsia ale mne je tu velmi dobre a paci sa mi tu.. tiez som si myslela ze tu lidia viacej zarabaju.. no iba v speci poziciach.. koniec koncov ako vsade..normalne pozicie normalne platy.

oli18
12. feb 2024

@gabus88 🤮

jamimo
12. feb 2024

@lapersefona mňa sa síce nepýtaš, ale myslím, že je to tento článok 👌
https://www.postoj.sk/146531/nasim-najvaecsim-p...

cafelatte
13. feb 2024

@liv1 dám ti tu 20 inzerátov v BA prenajom 2 izbový s energiami 600 a 3 izbový 700. ( vobec nemas prehlad )A teda tiež by som rada jazdila elektricenkou za 200 ročne, ja mam auto tankujem za 1200 ročne. Súkromné skolky so stravou stoja všade 500 EUR. Nesúhlasím že v BA je drahší život, kaufland ceny všade po SR rovnaké. Najmladšie dieta mi chodí do štátnej ms platím 70 e mesačne stravu. Mestečko bez priemyslu do 40 tis.obyvatelov a bežné platy 650 EUR aj to dochádzas.

erikavesela
13. feb 2024

@cafelatte tak daj 3 izbovy za 700 v normalnej lokalite aj s energiami...mozno taky najdes na uplnom okraji mesta, odkial ides do prace hodinu a viac busom..jasne, v pentagone, na kopcianskej zozenies aj za 300
Ako moze niekto zarabat 650, ked m8nimalka v 2023 bola 700€ a v 2024 750€
Ja sama v ba byty prenajimam (uz vyse 25 rokov) a nie nezdedila som ich...a teda 3izb s energiami za 700 by som neprenajala, to by radsej ostal prazdny a vies preco?..lebo nizke najmy pritahuju "socky", problemove typy a ver tomu, ze takych ludi v byte nechces

liv1
13. feb 2024

@cafelatte ja mam praveze velmi dobry prehlad, prenajimame uz vyse 20 rokov. Tak mi teda hod tych 20 inzeratov v BA 2izbovy za 600 s energiami, to chcem vidiet. V europskych statistikach patri ba medzi najdrahsie mesta, ti co tu zijeme to zazivame kazdy den, hore dievcata co zili v roznych castiach SR to tvrdia, ale ty co tu nezijes nam budes hovorit ako to tu vlastne je 😅. To ze su v Kauflande ceny rovnake vsade v SR, to je tvoje meritko 🙈

erikavesela
13. feb 2024

@liv1 nevysvetlis...to su ludia, co sami seba presviedcaju o svojej pravde...ja tu zijem cely zivot (50r.) a vzdy to tak bolo, dokonca este aj za socializmu, ze v ba sa zije drahsie...ja ked pocujem sesternicu, zije v okoli bb, co platia za sluzby, tak by som chodila stale ku kadernicke/pedikerke/manikerke/na obed...druha vec je...nikto, nikto na svete nikoho nenuti zit, tam, kde zije..je to len a len rozhodnutie dotycneho

jajanka31
13. feb 2024

@liv1 no neviem ci su rovnake... moja mama ked bola na navstebe v BA povrdala...mate drahsie potrahiny.. a ja jej vravim ale kaufland ma vsade rovnake letaky.. a ona to co je v letaku je mozno rovnako drahe vsade ale tie ostatne veci su drahsie ves to vidim. A nakoniec mi to bolo potvrdene aj zamestnancom a znamim ze to tak je