Partner nechce dieťa
Ahojte, Viete mi poradiť? S partnerom sme spolu rok, z toho spolu bývame pol roka. Doteraz sme sa vždy rozprávali, že chceme dieťa. Náš vzťah začal na rozhovoroch o všetkom možnom aj o tom, že budeme mať raz dieťa. Nedávno som začala túto tému, a že by sme tomu mohli nechať voľný priebeh, prv sa vyhováral a zahováral a nakoniec po pár týždňoch mi povedal, že nechce dieťa, že nemá také predstavy. Veľmi ho ľúbim, no mám pocit, krivdy a klamstva. Také pekné veci mi hovoril spoločné s dieťaťom a budúcnosťou. A teraz som v koncoch. Veľmi ho ľúbim no chcem aj dieťa, pre mňa je to zmysel života.
Co sa moze stat 1. Nikdy nebudes mat deti = pochybujem ze budes stastna 2. Nahodou s nim otehotnies = donuti ta vybrat si - but potrat alebo rozchod 3. Nahodou otehotnies = nechate si babo a budete zit v prisernej domacnosti lebo on nebude stastny a rozidete sa ... On svoj nazor povedal jasne. Tak by si aj ty mala byt taka odhodlana.
@ciara2 tak ten negativizmus je veľmi zlý a svoj postoj nezmení, lebo sa boji a je neistý.ale práve teraz by ešte mal byť na vlne lásky zamilovanosti a nie už mať takéto reči.V každom prípade či s deťmi či bez život s niekým čo vidí všetko čierne beznádejne ťažké je tazky.Prave to, že on to nemal v detstve dobre by ho malo inšpirovať k tomu, že svojim deťom ukáže aj to dobre a zmysluplné.To je taký typ človeka dávaj pozor, lebo bude aj teba ťahať psychicky dole
@staniica v podstate musim uznat, ze on to elegantne vyhral na plnej ciare .. ma potomka, pokracovatela rodu bez nejakych extra zavazkov a moze si uzivat slobodny zivot bez vycitok matky dietala, alebo rodiny pretoze takto znela dohoda a oni s nou suhlasili tak neni o com... to, ze ona verila, ze sa on zmeni a dieta ho roztopí... v podstate sa aj tak do urcitej miery stalo... s malym travi viac casu ako sa predpokladalo a je k nemu aj stedry, neda sa povedat, ze materialne by mu nieco chybalo... zo zaciatku poslal 80 eur a nezajem, a to zarobi tisice... niekedy sa az rozum zastavoval..
co vsak dostane do zivota od otca po moralnej a vychovnej stranke akym mu bude vzorom a prikladom si netrufam hodnotit...
no chcela som tym len povedat, ze ak sa zena za kazdu cenu chce dohodnut na dietati s muzom, ktorý ho prakticky a ani teoreticky nechce je pravdepodobne, ze bude v buducnosti tahat za kratsi koniec lebo ved "on to hovotil, on to nechcel, urobil to len kvoli nej, znicila mu zivot" atd atd atd.. cest vynimkam, kde chlap sa zamiluje do toho dietata, no z pravidla to nebyva ak je vehementne presvedcený, ze ho nechce... poznam este dalsi par kde chlap opustil rodinu pocas tehotenstva, hned po otehotnení partnerky po umelom, lebo dufal, ze sa to nechyti a da mu pokoj, no chytilo sa a uz sa nikdy nevratil.... nasiel si novu partnerku novy zivot a dieta videl doposial 2x.. nie je dobra tlacit ludi do niecoho co nechcu..
@mirola so vsetkym suhlasim, poznam kopec situacii aj vo svojom okoli, no vzdy ma to dokaze rozohnit a zacudujem sa, ze ci som tu spravne a ze ci je toto vobec mozne... len co potom tie deti, presne, aky start maju do buducna a aj ked sa dotycny ocko casom zmeni, tak to co bolo na zaciatku sa len tak lahko vymazat neda...ale kazda sme ina a kazda ine znesie...
Zakladatelke temy @ciara2 prajem, aby sa spravne rozhodla 👏
@ciara2 tak on nechce priviest dieta "do takehoto sveta" (mimochodom klasicka otrepana fraza pre takyto typ ludi, mam z nej koprivku), ale keby nahodou sa to dieta podarilo, tak aby netrpelo, ked vas opusti. Takze on sam je tvorcom tohto skazeneho sveta. Len tolko na jeho trapne moralizovanie. To su argumenty pubertiaka nie zreleho muza...
@ciara2 (necitala som uplne vsetky prispevky) chapem, ze si zalubena a mas strach ho opustit. ludia vseobecne maju strach zo zmien. ale napisem ti z vlastnej skusenosti... mala som menej rokov ako ty a zalubila som sa. tiez som bola cela bez seba, krasne reci o spolocnej buducnosti a ked sa uz konecne dalo zdalo sa mi ze sa nevie rozhybat ani ku spolocnemu byvaniu. pripisovala som to stresovemu obdobiu co vtedy mal, tak som sa na rovinu opytala ci ideme spolu byvat alebo nie. odpovedal ze ano. strasne som sa tesila, no zial uz prvy rok spoluziatia bol zly (o zvysku casu co bol skoro dalsi cely rok ani nehovorim, to bolo uplne peklo). myslela som si spociatku ze sa to utrasie a len sa musime naucit spolu zit. blbost! skratka, za ten cas spoluzitia v domacnosti prestali reci o svadbe aj detoch, pribudli hadky a ked som sa odhodlala povedat dost prisiel pre mna dalsi sok. vycitky o tom ako som to ja cele pokazila, ze on so mnou raz chcel mat deti a planoval buducnost... ked som sa ho opytala ze ci naozaj a ze preco som o tom od neho za minimalne posledny rok nepocula ani raz, tak hapkal, ze ale ved to bolo jasne a ze o tom nemusi hovorit stale a podobne kraviny. povedala som mu ze keby to naozaj chcel bavime sa o tom bezne a pravidelne. neskor z neho vypadlo kopec dalsich zaujimavych veci, jednou z nich bola ze vnutorne dlho zvazoval ci ist do spolocneho byvania, to som len oci vyplestila a velke sklamanie pocitila, ze som sa svojim nadsenim nechala uchlacholit a nevnimala signaly. bolo to tazke ale ten rozchod nelutujem. prave naopak. dodnes by som len cakala na Godota...
je to tazke ale radim ti uprednostnit svoje tuzby. ak tuzis po rodine, nevzdavaj sa toho. odid od priatela aj ked je to tazke. urcite si najdes ineho muza, ktory bude stastny ze ta ma a ze bude moct byt otcom vasich deti. ver mi... a taky muz v tom bude mat jasno od zaciatku.
@ciara2 je to klamár. nechce deti. vymeniť.
@malymyis Nemyslím, žeby ho to zlomilo....Sú muži, čo nechcú deti....a je aj veľa takých, čo privolia, aj keď sa trošku zdráhajú pod zámienkou "možno neskôr" , ale ak partnerka nečakane otehotnie, tak ešte sa chvíľu motajú , ale ako náhle je dieťa na svete a stále mrnčí a plače, tak zdupkajú, lebo nie sú na to pripravení....sú podráždení...nevyspatí...nervózni a stále dlhšie a dlhšie ostávajú v práci, len aby nemuseli byť doma😂
Túžba po dieťati je prirodzená a ak ostane nenaplnena, budeš nešťastná. Láska ktorú cítiš k manželovi časom vyprcha, túžba po dieťati nie
Ja ti nebudem radiť, či máš zostať s ním a dúfať, že aj on časom zatúži byť otcom, alebo máš ho opustiť. Len ak už sa budeš rozhodovať, mysli v prvom rade na seba a na svoje túžby, inak ak by ťa ľúbil, záležalo by mu na tvojom šťastí...
Tiez mam kolegu.nechcel sa zenit ani mat deti.v 50tke ho teda niekolkorocna mladsia partnerka zrejme ukecala.a predpokladam ze si dali dohodu, ze starat sa bude hlavne ona, bo to tak je a ona je ticho. Ale..aj ked hovori, aky je rad ze ma syna, tak sa mu kzovieako nevenuje a ani svoj styl zivota nezmenil.do 7mej vecer v praci (akoze musi, ale uz pred 6tou si pozera auta, ktore miluje ci sport a cez den kavicky s kolegami, ziadne stresy zeby musel). Rano nielenze vie vysledky nocnych zapasov,vie aj detaily.cize doma pouera sport.kolko sa tomu dietatu moze tak venovat? Chlapec ma 6rokov a na meniny mu tata volal z prace ze nemoze prist prv.co myslite, ako vyzeral jeho oracovny den? Este volnejsie ako zvycajne.mam pocit ze naschval sa vyhyba tomu byt doma a chce nadalej zit vo svojom svete. Ak proste chlap nechce, naozaj nechce, nieze sa teaz neciti, tak nikfy ani riafnym otcom nebude.jednak si to odskace zena, na ktorej vaetko bude, ale ktora sa aspon sama rozhodla, ale hlavne to dieta, ktore si otca vybrat nemohlo.:((
Moja skusenost...neviem v akom veku ste,ale aj od toho zalezi ci chce chlap dieta a ci sa na to citi,myslim si,ze kazdy vztah sa vyvija a ma urcitu postupnost,moj manzel,keby som mu po roku povedala,ze chcem dieta asi by okamzite zutekal.Chcelo to len cas...ked nastal ten spravny ,ze sme si uz uzili aj dost vzajomnych chvil,uzivania si,dovoleniek,peknych vecerov...vtedy sme pocitili,ze nam nieco chyba.Prerobili sme si byt,zarobili peniazky a uz len babatko nam k tomu chybalo.Moj manzel si nevedel dlho predstavit,co nas caka,mal obavy,ale ked sa nam malinky narodil,miluje ho najviac na svete,urobil by pre neho vsetko.Teraz,ked sa vsetko toci len okolo maleho,tak nelutujeme ten cas kedy sme si na neho pockali a uzivali si vzajomne chvile.To sa uz nikdy nevrati,zaciatok vztahu byva vzdy krasny,zalubeny a treba si to dostatocne uzit.Ked pride babo mnohe sa zmeni,a aby ste boli aj dobrymi rodicmi treba sa najskor dobre vzajomne spoznat a az potom pride ta tuzba po dietatku u oboch.Ja som tiez vedela,ze chcem babo od zaciatku vztahu,ale teraz si aj rada spomeniem na to ked sme boli sami,co vsetko sme zazili,milujem synceka,ale nas vztah uz je iny.Teraz nas nase babo natolko zamestnava,ze vsetok cas venujeme len jemu a vecer si len unaveni lahneme do postele a spomenieme ako nam bolo 😀.Verim,ze mnohi rodicia mi daju za pravdu.Vsetko ma svoj cas.
@elmar - no len iné je, keď niekto povie, že ešte nie je čas, že neskôr, a je iné, keď niekto povie, že vôbec nechce. Ja si myslím, proste keď má chlap 30+, tak asi už vie, či tie deti chce alebo nie (ak nie hneď, tak do budúcna niekedy, možno aj s niekým iným, to je proste jedno, ale nemám pocit, že by malo veľa ľudí problém vedieť, či chcú alebo nechcú mať rodinu v budúcnosti). Aj ženy, len tie asi majú v tomto trochu skôr jasno.
...tazko sa radi niekomu,kto je zalubeny,ze rozidte sa,my zeny prirodzene tuzime po detoch a viem ako som bojovala s partnerom,aby som to nase mala,plakala som,vycitala som mu to,rozchadzali sme sa kvoli mojmu materinskemu pudu 😀 Len mna partner nechcel nechat odist,a po case (4 roky) prehodnotil svoje priority a rebricek hodnot v zivote.A to bol moj manzel zvyknuty na zivot slobodneho mladenca.To maju muzi strasne radi.Mal svoj byt,kamaratky,kamaratov,robil si co chce a to som ho spoznala,uz mal po tridsiatke.Po vsetkom,co sme spolu prezili,ake chvile,tak sa zmenil a urobil by pre mna momentalne vsetko aj pre to ze mame krasneho syna (sam mi povedal,ze nikdy si nemyslel,ze bude mat niekoho tak rad ako nase dieta).Mala som v minulosti aj inych muzov,ktori so mnou praveze chceli dieta niektori aj okamzite,len ja som sa do svojho manzela zalubila tak ako do ziadneho ineho doposial,tak som cakala,kym ten cas pride,len ja som mohla cakat,ked mam 32 momentalne,keby som mala viac verim,ze tuzba po babatku by bola vacsia.Mnohokrat som povedala,ze aj keby som mala dieta vychovavat sama tak dieta chcem-keby moj vztah nevysiel.(pravdaze nie s hocikym).Preto chapem vsetky mamicky,ktore maju deti a su same,ze muz si to rozmyslel,laska k dietatu je ta najkraksia a pre mna je to pocit akoby som sa zalubila od okamihu,kedy som ho prvykrat uvidela a urobila by som cokolvek,aby moje dieta bolo stastne a to mi to kazdy den vracia spat.Mam to stastie,ze moj partner sa tiez zalubil do mna a nasho dietata a dufam,ze ho to neprejde 🙂. A este som pocula aj nazor psychologicky,ze az po dvoch rokoch "opadava zalubenie"a prichadza ina faza vztahu,tak bud vyckajte,alebo popremyslajte ci Vam to stoji za to cakat ,kym partner zmeni nazor 😉
1 rok???A už dieťa?
@dominika_klara ved su vo veku, kedy by uz mohli vediet co chcu... Zalezi od zivotnych skusenosti a ludi...
@stanulienkat my sme pracovali na dieťati po troch mesiacoch čo sme boli spolu 😀 aj sa hneď podarilo . Rok je v pohode doba 😀
@dominika_klara My sme spolu rok a pol a cakame dieta ☺ poznam jeden par kde baba otehotnela uz po polroku vztahu ☺
@nela6 nuž...Neviem ako iné ženské,ale aj ked sme/som mala so svojím partnerom ,terajším manželom akékoľvek životne skúsenosti, neboli odrazom toho,či sme" chceli " alebo" nechceli" detí a hlavne spolu. Či človek je zrelý na deti až keď nadobudne nejaké ""skúsenosti"?Skúsenosti podľa
teba znamená čím viac partnerov, tým viac skúseností?S manželom sme nebraliii deti ako hraci automat,do ktorého človek hodí peniaztok,a vybehne dieťa...U nás zo začiatku vzťahu bolo prvotné spoznávanie toho druhého.Ci vôbec ten druhý človek,bol človek ,s ktorým si rozumiem po všetkých smeroch.Po vsetkych,to znamena že aj otázka deti k tomu patrila.Ci ten clovek ma tuzbu zalozit si rodinu,mat deti,ci bude dobrym otcom/matkou.Ale k tomu,sme museli aj nejak dospieť po nejakom čase....
Áno,možno existujú páry,ktorym staci mesiac a už je svadba.Vlastne v dnešnej dobe to býva naopak.
Dieťa a potom svadba...A potom sa možno človek dostane do mylnych situácii,ako uvádza autorka príspevku.
Ja mám taky pocit,že sa absolútne nepoznaju .
Zo začiatku je človek zaľúbený,priklasluje.
A možno si jejj partner uvedomil,že nie je pre neho vhodnou partnerkou a budúcou matkou....
@dominika_klara tymi skúsenosťami som urcite nemyslela pocty partnerov, to by ma nikdy nenapadlo, myslela som tym riadne to co v zivote uz clovek zazil a ze ma v hlave zrovnane co by chcel, kam smerovať, a stale je to aj tak iba o ludoch, je podla mna hlúposť vobec radiť niekomu, koho nepoznáme a poculi sme len jednu stranu...
@nela6 nuž ja som už vedela čo chcem a kam smerujem asi vo veľmi skorom veku .a predsa som dospela k tomu,že so svojim bývalým som detii nakoniec nechcela mať...A to sme sa o deťocho rozprávali,chceli rodinu
Zo začiatku človek bol zaľúbeny,mal ružové okuliare....Ale predsa po 3 rokoch vzťahu som nakoniec usúdila,že ten človek nebude pre mňa ...ani manželom,ani otcom budúcich deti...
Pekne to píše @elmar .Ta to asi lepšie zhodnotila ako ja...
Neviem,myslím si,že je normálne,že žena túži po deťoch.
Ale mať ich hneď,za kaDu cenu,my príde detinské....
To ako dieťa,ktoré chce čokoládu.Hadze sa o zem,až kým ju nedostane......
@dominika_klara - len zakladateľka nemá problém, že muž nechce dieťa hneď teraz, jej problém je, že on jej najskôr tvrdil, že chce (v budúcnosti) a teraz tvrdí, že to jej povedal iba tak, že on ich nechcel nikdy, že ich nechce ani teraz, ani "potom". Proste nechce. A v tomto osobne ja vidím veľký problém, pokiaľ zakladateľka tie deti chce - či už teraz alebo v budúcnosti.
@katrinka8 😁😁😁škoda ,že ženy nevedia trošku chápať medzi riadky....
Čudujem sa ,že jej chlap ešte stále nezdupkal.
Keby to bolo naopak,a môj manžel po pol roku chodenia bude na mňa tlačiť ,tiež by som ho odpalkovala tým,že nechcem vôbec deti. A možno ho poslala kade ľahšie..
@dominika_klara ..mne to nepride detinske, kedze rozmnozovat sa je podstata bytia vsetkych zivych tvorov na planete. A ano my ludia, vieme zit aj bez toho, vdaka inteligencii si vieme najst ine zaujmy.
To vsak nemeni nasu podstatu. Ako tu uz niekto pisal vyssie...jej frajer nechce deti vobec. Je jedno o akom casovom pasme hovoris. Nikdy je nikdy.
Detinsky rozdiel...medzi "nechcem teraz, ale raz ano" a "nikdy" ?
Nemam rada, ked niekto nadhlahcuje alebo utoci na zeny (alebo aj muzov), ktore proste deti chcu.
A je uplne normalne s tym kalkulovat, kedze nas cas je obmedzeny.
Zakladatelka temy je proste momentalne za(d)lubena a tazko jej radit v osiali hormonov.
Treba vytriezviet. Snad to bude zavcasu (pre nu).
@kllamarka u mna to uz nie je osial zalubenia. Páci sa mi, ľúbim ho, viem si s ním predstaviť zvysok života. Ale spolu len rok no zažili sme uz kadečo a žiaľ patríme k tým co majú vo vzťahu komplikácie. Vlastne museli sme teda Ján som musela čeliť tomu, ze vybrať si medzi svojou matkou a ním. Vela sme sa o tom rozprávali co bol za problém a vybrala som si jeho. A uz pár mesiacov som nevidela vlastnú matku, telefon mi nedvíha a na SMS neodpovedá. Nechcela som to takto ale inak sa nedalo. Ked som odchádzala z rodičovského domu od matky tak to bolo s vedomím, ze sa lubime, chceme byt spolu a ešte vtedy chcel deti, teda dieťa, vzdy bola reč o jednom. No ked prišlo k tomu a uz som chcela tak mi povedal, ze nechce, ze si to nevie predstaviť, ze nechce do takéhoto zlého sveta priniesť dieťa, ze svet speje k zahube a ľudia si zlí a podobne veci
@ciara2 a mama mala co za dovod ti dat taketo ultimatum?

Ved je plno muzov ktori chcu mat deti, preco ho neposles do riti ?