Periete nové veci?
Ahojte, zaujíma ma váš názor, či periete oblečenie ihneď, ako ho zakúpite alebo oblečenie rovno nosíte a až po použití ho operiete. Myslím oblečenie pre seba, nie pre deti, vtedy je to asi samozrejmosť. Ja si niekedy oblečenie neoperiem, keď je nové, napríklad také tričko alebo nohavice, spodné prádlo automaticky, ale napadlo mi, že je to možno chyba, lebo môže predsa len byť plné prachu alebo ho mohol niekto predo mnou skúšať. Nie je to životu dôležité, pýtam sa len tak z nudy, lebo kamarátka tvrdí, že je to hrozne nebezpečné a ja zase, že je to v pohode, tak nás zaujíma názor ostatných ľudí. Nie som žiadne prasa, ani fuj, čo sa tu určite objaví veľa krát, také komentáre sú mi ukradnuté, je to len oblečenie 🙂
Nečítam komenty ale áno periem všetko nové co kúpim predtým ako to oblečiem... Výnimka nohavice do prace a ponožky
Asi budem jedina, ale neperiem. Len spodnu bielizeň
Úplne všetko najprv operiem, nemôžem si pomôcť 😀 poznám dosť ľudí v užšom okolí, ktorí odtrhnú visačku a rovno oblečú, pre nich som divná 😂
Všetko dovážajú vo veľkých lodných kontajneroch, rýchlo to zabalia do sáčkov a potom sa ti tam dusi a plesnivie. Topánky detto, koľko krát sme celé balenia posielali naspäť keď boli už tak oplesnene že sme s tým nevedeli nič urobiť. A keď sa robila inventúra všetko sa hádzalo po zemi, lebo každý kus sa musel oskenovat a sklad prepchaty ..aj ľudia hlavne počas sviatkov veci hádzali po zemi ..kopy sa prevalovali, zadrbane od make upu, koľko krát od jedla ...a čo vedeli pubertiacky narobiť v kabinkach🤦🤦 otras
To co ide na hole telo perem. Vetrovky, oteplovaky neperem.
Vsetko periem co sa len da hned a co sa nema prat v pracke take nekupujem, neviem si predstavit okrem toho ze nosit to neoprate, odlozit to z obchodu do skrine medzi ostatne čisté a voňavé veci 🙈
Všetko periem ,nech je vonave a ciste vela ludi to chyta....
Určite treba všetko oprať. Všetok textil je nastriekaný chemickým postrekom, ktorý ho má ochraniť pred hmyzom a hlodavcami v skladoch. Pracujem v reklamnej agentúre, pri nažehľovaní potlače na textil sa pri vysokej teplote ten postrek uvoľnuje z textilu, nechcite vidieť ten sivý dym, ktorý neskutočne smrdí a dráždi oči. Najhoršie je na tom textil z Číny, ale aj značkové veci nezaostávajú. Oprať jednoznačne, bundy a vetrovky treba dať do čistiarne.
Všetko hneď periem. Hnusi sa mi predstava že si to niekto predomnov obliekal. Periem aj zabalené veci z e-shopu
Periem vsetko a nie kvolo trochu prachu 😲 teda kabaty, bundy nie 😁
Neperiem nič. Ani deťom.
Ano, periem vsetko, dokonca aj bundy 🙈 robila som par rokov v obchode s oblecenim a nechci vediet, ake boli niektore veci v tych kartonoch 😳 plesnive, vlhke, vela krat to cestuje v lodniach na lodi, vselijaka haved pomedzi to (aj mysi) raz sme dostali z vykladania bund vsetky predavacky nejaky ekzem na rukach, takze odporucam prat naozaj vsetko
Ano, mne to oblecenie aj smrdi neoprate. Ja som fajnovka 😁 bolo by to pre mna nechutne
Periem..dokonc aj ked na bazari kupim a je to oprate a navonane 😁
Ahoj.periem vsetko.mam ale kolegynu, ktora neperie nic, ani detske veci...
Periem vzdy!!!!
1. Valalo sa to kde tu po skladoch, v kamione, v predajni
2. Kolko ludi to predo mnou malo na sebe (skusalo)
Všetko periem predtým ako to začnem nosit
Všetko periem vždy.. dokonca som taka šibnutá, že aj keď sme niekde v hoteli a prinesiem odtial oblecenie, ktoré som ani oblecene tam nemala, tak rovno z kufrov aj tak vsetko periem - nemohla by som to vyložiť doma naspäť do skrine... 😀
@nellie_ ha tak toto robím aj ja ved sa to valalo v kufri a skrini cudzej
Ja tiež periem, ale minulé leto bolo dosť daždivé a počas dovolenky sme minuli všetky veci už v prvých dnoch tak som nakúpila aj nové (ponožky) a dala neoprane, prežili sme, no nemala som z toho extra dobrý pocit.
Vsetko nove vzdy periem...
@nellie_ sme dve 😂 toto robim aj ja a muz len kruti hlavou 🤪
Periem všetko hneď okrem búnd a kabátov, tie periem pred prvým oblečením len vtedy keď majú ten obchodový smrad 😂
Áno všetko úplne všetko periem, teda okrem topánok
Ano periem vsetko,aj ponozky okrem vetrovky.
Ja ani neskusam, kupim operiem az potom obleciem.
@ankare skus raz oprat napr v rukach nove tricko ake budr spinave,ak ked to nevidis volnym okom tak budes prekvapena co vsetko z neho ide,
Aj obliecky plachty, kolkokrat vidim ze ich kupili a hned obliekli ,potom sa im snad prijemne pod tym spi

@jaroe tak všetko určite nie, to mi je jasne, ale časť určite.
Videla som dokument ako sa farbia rifle niekde v Bangladézi, no Pán Boh nám pomáhaj