Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy
Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂
Malinká ma načapala na WC. Pýta sa: “Čo je to?” Ja: “vložka”. Ona chápavo a sebaisto: “Ham-ham”. Tuho som sa zamyslela, že odkedy sa vložka papá… a potom mi to došlo.
Pozerali sme si knihu o zime, bolo tam dievčatko. Hovorím jej “dievčatko chytá do úst vločku, ham-ham”. Taký malý rozdiel v písmenku 😁
Kúpili sme koberec, manžel ho dal do auta,.spredu, medzi sedadlá až do zadu. Tak som sa natlačila vedľa koberca..syn sa ma pýta, či mám peniaze na taxík, alebo či sa tam zmestím. Ja vravím: "Veď som štíhla ako laň." Syn na to: "No jasné?"🤦🏻♀️
😆😆
Ďalšia Vilkova hláška (3,5 ročný) " mamina ty sa napapaj, lebo ma bolí srdiečko keď ty nepapáš"
@tiika co sa tyka tychto intimnych veci- vložiek, mna tiez nachytala dcera na zachode ked bola skolkarka, tak som jej vysvetlila ze si davam do nohaviciek taketo miesto papiera, ked nechcem mat spinave nohavicky. (nieco som musela povedat!). na to ked som isla pre dceru do skolky mi hovori ich trener ktory s nimi chodil korculovat (zrovna chlap to bol, taka nahoda) ze: Vasa dcera si po cikani dava kusy toaletneho papiera do nohavieciek, neviem preco.... radcej som mu ani nic nevysvetlovala, mozno zene by to bolo jasnejsie odkial to moze mat!! 🙂)
Pozerali sme z malou ( 5) rozprávku Rúfusove dobrodružstvá a nevedeli sme identifikovať čo je ten Rúfus vlastne zač a malá zahlási: " To je linecký zajac". 😄 Neviem ako to myslela, ale zasmiali sme sa dobre obidve🙂
Hovorím dcere (6r.), že pôjdeme na návštevu k babke a pradedkovi (94r.). Dcéra mi na to, že to nie, pradedko už predsa zomrel. Ja, že nie nezomrel ešte, prečo si to myslíš? Dcéra ma presviedča: "Veď on už bol minule hrozne starý, on už isto musel zomrieť mama." 🙈
Deti su dnes doma, robime ulohy zo skoly. Lucka (druhacka), precitaj zadanie. L. precita...
L: Ale co mam robit?
Ja: Ved si to teraz citala.
L: Som sa nepocuvala.
Syn (bude mať 3 roky), má soplíky. Učili sme ho, že slon má chobot namiesto nosa a robí s ním fu-fu. Nejako si v tej hlave pospájal, že z nosa mu tečú sopliky, musí fúkať ako slon a teraz má hlášku, keď potrebuje vysmrkať nos: "Mám slona!" 😀
Takže všetci u nás už "Máme slona" (a nie soplíky) 😂😂😂
Dcera (6 rokov):
Mami, ako sa vola to, kde su deti bez rodicov?
- Detsky domov.
- A mozu si odtial ludia zobrat deti?
- Ano
- Super, chcem sestru
- Jezisi kriste.
V autobuse pomerne nahlas.
- Mami, nebud zvedava, budes skoro stara....Jaj, ty si uz stara, ved mas 50 rokov....
Ked bol syn mensi, asi tak max 3-4 roky mohol mat... nastupili sme na bus a posadila som ho k takej starsej pani. A ta sa hned prihovorila, ze kde ma sestricku. Syn suverenne a bez premyslania.... u kazdej doktorky 😂😂😂
Priniesla som si domov sushi a syn to este nikdy nejedol, len vedel z rozpravky ze je to japonske jedlo. Nechutilo mu to, vyplul to a potom som pocula ako starsiemu bratovi hovori: to japonske sushi co mi dala mama mi vobec nechutilo, lepsie bolo to tatove slovenske. Tak sa ho pytam, ze co to bolo. A on: no predsa klobasa.
@gaja78 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Syn sa cez víkend učil na písomku z dejepisu, tak som bola pozrieť, čo preberajú. Bol tam obrázok antropogenézy, kde ako prvý článok vývoja bol uvedený "živočíšny predchodca človeka". Zaujal ma tento zdĺhavý názov, lebo zo svojho detstva si pamätám výraz "opočlovek", v dnešnej dobe už zrejme neprijateľný. Aj som to spomenula synovi. Na vedľajšej strane bola ilustrácia skupinky nejakých praľudí, medzi nimi aj chlpatá "pramamka" s dieťaťom v náručí. Hovorím synovi: "Pozri, aké opočlovečiatko!" On ma však opravil: "Mami, to nie je opočlovečiatko. To je živočíšniatko predchodčiatko človečiatko."
Dcera (6 rokov) vyhrala v sutazi v skole hracku a hned sa pokazila, tak v skole velky plac
- Nemusela si v tej skole robit taky cirkus.
- Vies, aky je to pocit, ked mas novy job a hned ta vyhodia? Tak rovnako to funguje s hrackami! Mas novu hracku a hned sa pokazi.
- Theresa, neskac a nebehaj stale.
- Akoze mami, ty si strasne nesportova
Pozerali sme Dívku na košteti a začala reklama. A syn odrieka a odrieka zaklínadlá a po hodnej chvíli sa úprimne sťažuje: "Mami, ale ono to nefunguje."
A tak sa ho pýtam, čo chcel urobiť (začarovať).
A on: "No upratať hračky". 🤗
@slovakboy
No ako zodpovednosť by som to nenazvala, skôr vychytralosť - chcel sa rýchlo zbaviť svojej povinnosti.
U nás to totiž funguje tak, že ak chcem, aby upratal do večera aspoň časť hračiek, prikážem mu upratovať už poobede. A on sa práve vtedy začne najkrajšie hrať 🤗😊
Takže, keď potrebujem, aby sa pekne hral a aspoň chvíľu nechodil všade za mnou ako klieštik, prikážem mu upratovať 😀
Ukazujem synovi (4r) na plagate novy Mercedes’ cabriolet, a on na to trosku sklamany “Ale nema vrchnak!”
Dostali sme Mozartove gule. 7-ročný syn zadumane hľadel na balíček a po chvíli hovorí: "Chudák Mozart!"
@ichbinich
@jezibab
Moja teta mojmu bratovi ze "Slávko, ty lubis tie Mozartove gule? Hmmm... ja ti neviem, oni sa vtedy moc neumyvali." 🤣
A ked uz sme pri tom, 4rocna mi vyrobila u mojrj babky trapas. Po prichode sme si sli umyt ruky do kupelne a ona sa pyta:
Mama a babicka prababicka sa nesprchuje?
Sprchuje, kazdy vecer sa tuto v tejto vani osprchuje...
Aha... a ty sa preco nesprchujes?

Môj najmladší nemal ešte ani 10 mesiacov. Dojčila som ho, on ťahal odušu a asi mu nič nešlo, lebo na mňa pozrel tými veľkými očami a povedal svoje prvé slovo: "DUHÚ".