Perly našich detičiek, vaše zážitky a trapasy
Pôvodná diskusia bola prevedená na cz konika, ale tam sa nejak nechytila. Mne veľmi chýba a tak sa pokúšam ju obnoviť. Dúfam, že sa podarí....pridajte sa 🙂
nase starsie mali dnes gulas z toho ze kedy su vlastne vianoce.
vravia - mami, dnes pride santa takze dnes je Christmas evening.
ja - nie, dnes je day before Christmas a zajtra je Christmas evening.
oni - a vianoce mame vo stvrtok, vsak. (lebo tuna sa slavi 25.12. a rozbaluju darceky)
a ja - nie, dnes je day before Christmas a zajtra je Christmas a aj Christmas evening a budete mat aj darceky a potom uz je len sviatok po vianociach.
no hlavne ze si zapamatali ze darceky budu zajtra a to im stacilo.
Isli sme autom cez kolajnice a maly sa pyta (3r) - co to je? Kolajnice. Aha a preco tu neni vlak? No lebo teraz vlacik nejde, to je taky cestovny poriadok. A maly kruti hlavou - cestovny neporiadok.... Juj malinky ani nevies, aku pravdu mas 🙂
Tak my mame prvy stedrovecerny.
Jeme stedru veceru,muz predtym asi nieco nastavil na kamere v obyvacke. Uz sme takmer koncili,ozval sa nejaky zvuk. Maly na to : Hí,to bol Jezisko. Elektrický.
Skoro mi zabehol salat s rybou. 🙂
maly sa ma minule pytal - "jezisko picha?" ked som sa ho opytala, preco ho to napadlo, ukazal mi obrazok jezka v knizke.. moje zlato si myslelo, ze jezisko asi vyzera ako jezko :D
@jana_eyre sa tu rehlim! A to mi pripomenulo,ked mi mama vravela,ako dcera jej kolegyne este za sociku vravi svojmu otckovi-presvedcenemu komunistovi o leninovi. A on,ze vies,kto to bol? Ona na to- ano on ma take velke parohy. Lenin-jelen,vsak to je jedno. Manzelka mu hned na to povedala - vidis,to mas za to ze uz male deti oblbujete. Ja som ho zas volala ihlic,lebo to iljic mi nejal neslo sa mi zdalo ze im tam vypadlo jedno pismenko.
@siska53 my sme v škôlke museli sa celý deň správať ticho a pokorne, a keď sme pokračovali poobede a mam sa pýtala sestry čo sa deje, tak že Dnes zomrel súdruh Lenin, musíme byť ticho. A potom sa vždy-ako škôlkarka-uisťovala..Mami, ale my nie sme bohatí? Nie, nie sme ale prečo? Aby nás vo februári nevyhádzali robotníci z okien......(februárová revolúcia)... A keď sme šli na Kráľovu hoľu tuším...kolo nejakého závrtu skrátka, malý 5-ročný náš kamoš vtedy vyhlásil: tu by som pohádzal všetkých nemcov. (Boli tam lektori, síce z DDR ale ostali zamrazení...)
vecer davali v telke polnocnu omsu,farar tam behal s kadidlom... moj syn sa zobudil,isiel cikat,cestou z wc sa zadival na tv a vravi mi:maminka,to je v kostoliku? Ja ze ano,milacik. A maly:a to tomu ujovi nikto nevie povedat,ze tam sa nefajcuje?!
Maly zacal temu o zadkoch. A ze p.ucitelka ho ma.velky. Potom sme sa bavili o jeho a sestrickinom ze teda oni ich maju take stihle..nasledne mi vravi,ze p.ucitelka chodi predklonena. Ja ze ju boli asi chrbat. A maly na to:alebo ju ten zadok kloni.
snáď môžem zase použiť jednu výnimku a povedať, čo sa dnes podarilo zapotiť mne (a nie detičkám):
Pred manželkou som sa niečím chválil a vypadlo zo mňa, že "vravím to pri všetkej svojej falošnej skromnosti." 🙂
Prednedavnom: ideme po vonku s dcerou...mamiii, jeej slimak....chvila ticha a spusti: slimak, slimak, vystrc rozky, dam ti maslo na parozky, a ked nevystrcis, podpalim ti dom a ty zhoris v nom...
Pozera, prezera A slimak nic...
...Mamiii, podpalime mu domcek??? 😕 😕 😅 😅
Keby este vedela, co znamena podpalit, ale tak niet nad detske Riekanky... 😎
moja kamoska zazila taky trapas, ze dovidenia! bola v činaku so svojou mamou a tá skúšala kostým, a ked jeden obliekla a ukazala sa svojej dcere v kabinke, bola vraj taka smiešna, ze sa tá kamoška začala smiať tak, že sa dočúrala priamo v obchode, na kompletku!
moja 3 rocna slecna si pospevovala v tieto sviatocne dni : sviet nam stromcek jaraby 😀 , vsetci sme uz zvedavy........., tak sme sa pobavili nad jarabym stromcekom 🙂
po kúpaní som natrela 4m dcérke zadoček krémom, čo je v tube s názvom Pasta s rybím olejom a odložila som to na umývadlo v kúpeľni. Ráno len počujem z kúpeľne frflanie a nadávanie môjho muža..........čím si myslíte, že si umyl zuby? 😀 😀
@angela1103 jasnéé....diagnóza "chlap" 😀
Stalo sa uz davnejsie a mne, na materskej sa mi vyhladili mozgove zavity asi 🙂
Manzel ma nieco napalil a ja mu vravim : Co to mluvis kajmane.
(chcela som povedat, co to meles kartmene ) 😀 😀 😀
Kazdopadne sa na to uz nikdy nezabudne a pouzivame skomoleninu bezne...
Števko,čo sa ti snívalo?....nič zaujímavé.....a čo?...len čierna a čierna farba......
Leniiii /sestra/...dones mi vzorku koláčika a potom sa rozhodnem,či budem chcieť celý kúsok....
Vianočný dar Furby furt zapiští: Me sleepy.....abo čosi také, a Máňa vyhlásila: To je chlapec, chce slipy, mám mu dať slipy.
Toto je dosť drsné, ale teda bolo to bez druhotného úmyslu dnes povedané....
Ideme autom, popri chodníku po ceste nevidiaci pán s bielou paličkou, a samozrejme zozadu gejzír otázok, než som čo stihla vysvetliť tak Kika (asi tretia otázka v poradí) A mami a on keď ňou bude tak klepkať tak sa uzdraví? Bude potom zase vidieť?
Včera sme sa bavili o budúcnosti a syn /6r/ hovorí : Ja už mám vymyslené mená pre všetkých mojich 10 detí
chalani sa vybehali vonku po snehu a potom isli do restiky na chvilu. Pytam sa, ked prisli domov: "Co ste si dali?" Starsi: "pomarancovy dzusik." Mladsi: "Ja jablkovy dzusik." Ja: "A tatinko?" Mladsi: "Treso s mliekom." 🙂 A starsi ho hned opravil: "Nie treso, pleso!" ..... (presso 😀 )
tatinko, mame take pravidlo, ked rozpravame s maminkou, tak ty nehovor 😀 skoda len, ze si tie pravidla vysklada po svojom 😀
Pred Vianocami sme išli kúpiť stromček. Ako sme sa tak chystali, naša malá sa opýtala:
"Maminka, kam idete aj s tatinkom?"
"Ideme na stromček," odpovedala som.
"A na ktorý ?"
Ona to pochopila tak, že ideme vyliezť na nejaký strom... 😀
Inokedy zas - jedla polievku, ale veľmi sa jej nechcelo, tak ju náš tatino kŕmil, ale ona mu každú chvíľu od stola odbiehala. Zavolal na ňu, ona mu povedala, že ciká na záchode. Tatino rezignovane: "Už zase ?" A jej blesková odpoveď:"No, ženy sú už také!"

@zitaje moja svokra vzdy robieva salat tak, ze zemiaky osupe a vari nakrajane na kocky...