Platíte radšej kartou alebo nosíte hotovosť?
Ja som ten typ, čo má v peňaženke všetko – vernostné kartičky, bločky z roku 2019, ale hotovosť? Skoro nikdy, všetko platím kartou, nákupy, kuriérov.
Ale teda pekný trapas dnes. V našich dedinských potravinách nefungoval terminál – a povedali mi to až pri platení. Tak hajde domov po korunky 🙂 (ešte že to nemám ďaleko)
Poučenie? Od dneška nosím v peňaženke aspoň jednu dvacku. Pre istotu.
Mobilom, lebo často nemám ani nič iné pri sebe, len mobil, načo trepať zo sebou peňaženku a teda kabelku? Hotovosť mám málokedy v peňaženke a ak áno 5-10 eur, teda ak je výpadok kariet, je problém. Doma mám pre istotu vždy 500 eur keby bol dlhší výpadok platobných systémov-napríklad nejaký hackerský útok. A nezmenila to ani Ficova daň, kvôli tomu že podnikateľ zaplatí pár centov naviac nebudem bankomat a nosiť zo sebou peňaženku plnú mincí a bankoviek. Ak je to pre nejakú prevádzku záťaž, nech karty neberie. Ale nejdem sa teraz pototo z podnikateľov, však ak idú aj nejaké náklady/cena tovaru dole nezlacnia to a nedajú mi to lacnejšie, ale nechajú si zárobok pre seba, tak nevidím dôvod prečo by som ja mala byť ohľaduplná k ním.
Veľmi smutná doba totok... váš najlepší kamarát...mobil tpfuj ! Žijete mobilmi trápny ľudia!
Keš je keš
Hotovost vytahujem raz za par mesiacov, ked sa da, platim kartou z jedneho dovodu - mam lepsi prehlad o vydajoch. Hotovost nejaku mam so sebou vzdy, ale velku nie.
Preferujem hotovosť, mám väčší prehľad o financiách. A malým podnikateľom to len pomôže.
Ako mam naladu.
Preferujem platbu hotovosťou.
ani nenosim zo sebou penazenku, vsetko mam vramci mobilu, ktory mam v taske a platim cez hodinky.
Hotovost
Často nakupujem v malých prevádzkach, takže mávam skoro vždy hotovosť, keďže niekde sa kartou platiť nedá vôbec, niekde až nad istú sumu.
A už sa mi stalo v Jednote, že nefungoval terminál aj viac krát v Kauflande. Tam keď sa to ozve a človek vidí tú paniku v očiach ľudí a pred nimi plný košík... hotovosť je pre mňa väčšia istota.
Platím väčšinou mobilom.
Ešte dobre, že je možné, aj doklady sa dajú už uložiť doobilu - lebo zvyknem peňaženku zabúdať doma 😃
Hotovosť
By ste sa čudovali, ale v slávnom vyspelom Nemecku, keď som tam bola bol výpadok a nezaplatili ste kartou v celom meste a ani v Macdonalde. Ti čo nemali hotovosť, ostali hladní. A ani vlaky v Nemecku nechodia spoľahlivo. Vyhodili nás hodinu od cieľovej stanice v noci o 10 a rob si čo chces. Takze kľudne nadavajte len na Slovensko. A taxikár samozrejme bral len hotovosť!!! V Nemecku.
@katulienkax a Ty si co myslis, ze Nemecko je nejaka galakticka krajina, kde sa nic Nemooze stat? Zijem v DE 25 rokov, z toho 6 rokov aj v inej, mimoeuropskej krajine a ano, Technika je vsade, Ale Technika nie je neomylna. Tak ako na SK aj vsade inde na svete moze vypadnut elektrika, Vlaky meskaju (samozrejme okrem Japonska, tam maju Ale ine Problemy, tie by si na SK nechcela mat) tiez vsade na svete, Terminaly mozu tiez vypadnut, tak isto aj Internet Banking nie je 100%ny, tak isto aj vsade na svete robia aj samotni ludia chyby. Slovensko Ma Ale ine Problemy ako Len vypadnuta elektrika.
A aby sme ostali pri teme, Mam mobil, kartu, hodiny a ano aj hotovost. Dve eura za zmrzku, ci jeden rozok neplatim Kartou. Tiez decka vzdy nejake prachy potrebuju do skol , raz za material, za knihy, idu do divadla atd. To sa vzdy zbiera hotovost. By Ma porazilo Este utekat do Banky. Byvame na dedine, vlastne Este 5 km od dediny, Automat je Len pri banke a Supermarkete, ktore su na jedno mieste.
Radšej kartou.
Nenosím hotovosť. Len ak idem niekam, kde viem, že kartu neberú. Všade platím mobilom
Hotovosť iba, kartu ma manžel tam sú peniaze len n poplatky 😄 aplikácie nemáme žiadne a žijeme
Preferujem kartu,ale nosím aspoň 10e hotovosť. Ono niekedy ta"korunka" vie byť neoceniteľná😉
@olimuc
@terezka1947 Súhlasím, vždy mám kartu aj hotovosť. Istota je istota.

Možno budem pre niekoho staromódna/zastaralá, ale ja preferujem hotovosť, pretože mám tak, väčší prehľad o výdavkoch🤷🤔.Aj vzhľadom k tomu, čo sa deje v tejto krajine, má niečo prehodnotilo, aby som sa zamerala na hotovosť. Samozrejme, kuriér, e-shopy idú cez kartu, ale radšej mám hotovosť.🤷A môžu ma aj všetci ukameňovať. Aj keď výplatu dostávam samozrejme, na kartu.